Oho... ir kaip tai gaminama?
Nusipirkau šiandien Moters savaitgalio virtuvės žurnaliuką "Uogų patiekalai". Sedžiu, varvinu seilę ir neišsirenku, kurį pirmą gaminsiu
Niam niam niam

O as siandien ekspromtu pasidariau labai skanu deserta. Nusipirkau Rokiskio varske "Gardi varske su razinomis ir vanile", ipjausciau puse banano ir kokius 300 g braskiu, dar pora sauksteliu grietines. Viska ismaisiau ir

QUOTE(Insomnia @ 2005 07 04, 20:31)
Nusipirkau šiandien Moters savaitgalio virtuvės žurnaliuką "Uogų patiekalai". Sedžiu, varvinu seilę ir neišsirenku, kurį pirmą gaminsiu
Niam niam niam 

Aha ir aš jį turiu

QUOTE(dute1 @ 2005 06 30, 13:03)
Siūlau labai paprastą ir skanų braškių pyragą
Vakarienei pats tas
Tešlai: 2 kiaušiniai, puse stiklinės cukraus, 1/3 stiklinės pieno, 50gr sviesto, 1 stiklinė miltų ir nubrauktas šaukštelis gesintos sodos.
Įdarui: braškių apie 1,5 stiklinės ir pabarstimui cukraus pudros.
Sviestą ištirpinti. Kai jis atvės supilti į jį pieną, sumušti kiaušinius ir supilti cukrų bei išmaišyti gerai, o tada supilti sodą, o po to ir miltus ir vėl gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą skardą, o ant viršaus pridėlioti pjaustytų braškių. Keprti orkaitėje apie 30-35 min. maždaug 200 laipsnių temperatūroje. Ištraukus apibarstyti gausiai cukraus pudra, o po to netrukus galima ir vaišintis. Skanu su pienu ar kava. Skanaus!

Tešlai: 2 kiaušiniai, puse stiklinės cukraus, 1/3 stiklinės pieno, 50gr sviesto, 1 stiklinė miltų ir nubrauktas šaukštelis gesintos sodos.
Sviestą ištirpinti. Kai jis atvės supilti į jį pieną, sumušti kiaušinius ir supilti cukrų bei išmaišyti gerai, o tada supilti sodą, o po to ir miltus ir vėl gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą skardą, o ant viršaus pridėlioti pjaustytų braškių. Keprti orkaitėje apie 30-35 min. maždaug 200 laipsnių temperatūroje. Ištraukus apibarstyti gausiai cukraus pudra, o po to netrukus galima ir vaišintis. Skanu su pienu ar kava. Skanaus!
dute1, aciu labai uz receptuka!

Vakar iskepiau, vyras pirstus apsilaize, vos pora gabaliuku liko.

Tikrai siulau visoms pabandyti - nenusivilsit!!!

QUOTE(Kozete @ 2005 07 04, 13:25)
Oho... ir kaip tai gaminama?
braškės, šampanas ir želatina

[quote=dute1,2005 06 30, 14:03]
Vakarienei pats tas
ir as susigundziau, kai taip jau visos giria
bet noriu paklausti, stikline -tai 200g?

ir as susigundziau, kai taip jau visos giria

QUOTE(Sypsenaa @ 2005 07 05, 09:52)
dute1, aciu labai uz receptuka!

Nėra už ką. Džiaugiuosi, kad patiko. Kartais maniškis visą sutvarko ir man nė paragauti netenka

Mano mama anksčiau darydavo tokį pyragą su braškėm, tik dabar jau recepto nebeprisimena
Perskaičiau visa temą ir tokio neužtikau
Gal kuri darot tokį - pagrindui dedasi biskvitas arba išklojamas varškės vyniotinio griežinėliais ir užpilama žėlė sumaišyta su braškem, lyg ir varškės dedama, na ir aš jau nelabai prisimenu, bet žinau, kad labai skanu
Na jei darot ką nors panašaus parašykit, prašau, kol dar braškių rasti galima
Iš anksto dėkoju

Iš anksto dėkoju

QUOTE(Mikute @ 2005 07 05, 13:28)
Mano mama anksčiau darydavo tokį pyragą su braškėm, tik dabar jau recepto nebeprisimena
Perskaičiau visa temą ir tokio neužtikau
Gal kuri darot tokį - pagrindui dedasi biskvitas arba išklojamas varškės vyniotinio griežinėliais ir užpilama žėlė sumaišyta su braškem, lyg ir varškės dedama, na ir aš jau nelabai prisimenu, bet žinau, kad labai skanu
Na jei darot ką nors panašaus parašykit, prašau, kol dar braškių rasti galima
Iš anksto dėkoju

Iš anksto dėkoju

perskaityk visą temą, tikrai rasi