Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 78 tema

QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 11 30, 10:41)
neturiu kur laikyti namie unsure.gif

gal tada geriau investuoti i skaitykle pinigus mirksiukas.gif skolintis nereikia, pirkti knygas irgi retai teprireikia ph34r.gif

Pabaigiau Aravindo Adigos knyga "Baltasis tigras"
is pradziu sunervino niekinimas visko, iskaitant seimos santykius, religija, kol nesupratau, kieno akimis vaizduojama Indija... Knyga labiausiai patiko tuo, kad pamatai Indija gyvai vargsu akimis, kaip jie bando gelbetis is nevilties, nors dazniausiai nebando, o tik nuolankiai kencia...

Klausytis Viktoro Hugo "Vargdieniu" vienas malonumas. Jau baigiu antra toma. Tik kai pasibaige aprasymai, prasidejo asaros (mano blush2.gif ). Tiesa sakant, nesitikejau, kad Hugo knyga taip patiks, nes is mokyklos laiku liko nekoks ispudis...
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 11 29, 22:41)
Giluže, Tave labai seniai matėme.  mirksiukas.gif  [/color]

Malonu, kad prisimenat, aš jus mačiau dar seniau. lotuliukas.gif Niekaip neišeina iki jūsų atlėkti, darbo diena. ax.gif O ji pas mane baigiasi 18 val. Laukiu vasaros, atostogų. mirksiukas.gif
Atsakyti
Simon Beckett „Mirties chemija“ – tikrai primena CSI šiek tiek, labai tiktų kokį trilerį pastatyti pagal šią knygą, jei dar nepastatyta. Labai lengva skaityti, įdomios mokslinės detalės, neblogi personažai.
Atsakyti
o as skaitau "Pasaulis pagal Clarksona" (to paties, kuris veda "auksciausia pavara") - ir labai linksminuos thumbup.gif tai trumpu straipsniuku (Clarksonas turi skilti "The Sunday Times") rinkinys. ganetinai smaikstu. siandien ypac linksminaus skaitydama apie amerikiecius pensininkus, kurie atvaziavo atostogu i vokietija, ir labai dziaugesi, kad automobili jiems isnuomaves zmogus taip gerai kalbejo angliskai ir "priesingai nei jiems buvo teke girdeti, mokejo stoveti ant uzpakaliniu koju".
sakyciau tipiskas amerikoniskas poziuris. kai studentavimo laikais teko ten padirbet ne karta sulaukem klausimu: ar lietuvoj jau yra elektra, ar mes jau mokam vagyt su peiliu ir sakute? ir kurioj amerikes vietoj yra lietuvos valstija doh.gif
palieciami ivairus ekonominio, politinio socialinio gyvenimo aspektai, idomios izvalgos, kartais taip ir norisi susukti "tiksliai!", kartais iterpta britisku aktualiju (pvz, jo Tony'be). toks labai realistiskas humoras biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 01 gruodžio 2011 - 16:04
QUOTE(Gemma @ 2011 12 01, 16:03)
o as skaitau "Pasaulis pagal Clarksona" (to paties, kuris veda "auksciausia pavara") - ir labai linksminuos  thumbup.gif  tai trumpu straipsniuku (Clarksonas turi skilti "The Sunday Times") rinkinys. ganetinai smaikstu. siandien ypac linksminaus skaitydama apie amerikiecius pensininkus, kurie atvaziavo atostogu i vokietija, ir labai dziaugesi, kad automobili jiems isnuomaves zmogus taip gerai kalbejo angliskai ir "priesingai nei jiems buvo teke girdeti, mokejo stoveti ant uzpakaliniu koju".
sakyciau tipiskas amerikoniskas poziuris. kai studentavimo laikais teko ten padirbet ne karta sulaukem klausimu: ar lietuvoj jau yra elektra, ar mes jau mokam vagyt su peiliu ir sakute? ir kurioj amerikes vietoj yra lietuvos valstija  doh.gif
palieciami ivairus ekonominio, politinio socialinio gyvenimo aspektai, idomios izvalgos, kartais taip ir norisi susukti "tiksliai!", kartais iterpta britisku aktualiju (pvz, jo Tony'be). toks labai realistiskas humoras  biggrin.gif

O geras, sudomino. Čia gal kažkiek asocijuojasi su „Mėšlu“? ta prasme, ar tokius jausmus sukelia beskaitant?
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2011 12 01, 14:46)
Simon Beckett „Mirties chemija“ – tikrai primena CSI šiek tiek, labai tiktų kokį trilerį pastatyti pagal šią knygą, jei dar nepastatyta. Labai lengva skaityti, įdomios mokslinės detalės, neblogi personažai.

sudominai.... kriminalas "švarus" ar persūdytas?

"Švariu" vadinu tą, kuriame yra viena, gan padori, estetiška (tiek kiek [padori ir estetiška gali būti mirtis) žmogžudystė, pageidautina asmens, kurio visi turi už nekęsti. Toliau - dailus, profesionalus, kiek ironiškas, šmaikštus situacijos sprendimas, kurio sprendėjai - protingi, padorūs ir bendrauti tarpusavyje linkę žmonės cool.gif

"Persūdytas" - viskas atvirkščiai, rašytojas iškreiptai mėgaujasi aprašinėdamas aukos kančias, detalizuoja kur neriekia, o tyrėjas yra depresuotas, prasigėręs vienišius, gyvenime nematantis nieko gero biggrin.gif

tai ten kaip? g.gif

QUOTE(Gemma @ 2011 12 01, 16:03)
o as skaitau "Pasaulis pagal Clarksona"

juk angliškai? unsure.gif

Šiuo metu skaitau Ullos Lachauer "Rytprūsiški likimai" thumbup.gif ir mąstau, kad senoji, mūsų tėvų, o gal ir senelių karta gyveno kitaip - sunkiau, bet linksmiau, prasmingiau ir.... gal laimingiau?
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 12 01, 20:27)
sudominai.... kriminalas "švarus" ar persūdytas?

"Švariu" vadinu tą, kuriame yra viena, gan padori, estetiška (tiek kiek [padori ir estetiška gali būti mirtis) žmogžudystė, pageidautina asmens, kurio visi turi už nekęsti. Toliau - dailus, profesionalus, kiek ironiškas, šmaikštus situacijos sprendimas, kurio sprendėjai - protingi, padorūs ir bendrauti tarpusavyje linkę žmonės cool.gif

"Persūdytas" - viskas atvirkščiai, rašytojas iškreiptai mėgaujasi aprašinėdamas aukos kančias, detalizuoja kur neriekia, o tyrėjas yra depresuotas, prasigėręs vienišius, gyvenime nematantis nieko gero biggrin.gif

tai ten kaip? g.gif

Mirties chemija labiau gal antras variantas...skaiciau rusiskai..vietomis veu..
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 12 01, 19:27)

Tai yra gi net 4 lietuviškai
QUOTE(prieplauka @ 2011 12 01, 19:57)
Mirties chemija labiau gal antras variantas...skaiciau rusiskai..vietomis veu..

Tai jau pats tikriausias antras. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kokias čia šlykštynes skaitot?! blink.gif O dar sakot, kad mano skonis iškrypęs. bebe.gif

Štai aš pradėjau skaityti "Ritualus", patinka. good.gif Kol kas nieko daugiau negaliu sakyti.
Kuausau Петр Вайль, Стихи про меня. Medus, bauzamas arba tiesiog didelis mauonumas eseistikos ir rusų poezijos gurmanėms. thumbup.gif Nors nesu nei ta, nei ta, nors Vailis "fonetinis" (netaria kieto l, keičia garsu u, tskant, profesinis... doh.gif ), ketinu iškuausyti iki gauo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 12 01, 21:15)
Štai aš pradėjau skaityti "Ritualus", patinka. good.gif   Kol kas nieko daugiau negaliu sakyti.
Kuausau Петр Вайль, Стихи про меня. Medus, bauzamas arba tiesiog didelis mauonumas eseistikos ir rusų poezijos gurmanėms.  thumbup.gif   Nors nesu nei ta, nei ta, nors Vailis "fonetinis" (netaria kieto l, keičia garsu u, tskant, profesinis... doh.gif  ), ketinu iškuausyti iki gauo.  biggrin.gif

biggrin.gif Pavydziu tau to malonumo... as jau senokai pabaigiau ta medaus statinaite ax.gif Kaip toj Vysockio dainoj - "и только немного завидуешь тем, другим, у которых вершина еще впереди" mirksiukas.gif

Lauksiu atsiliepimo apie "Ritualus" 4u.gif Dar nieko Nooteboom nesu skaiciusi, bet labai domina jis mane. Beje, autoriaus varda ir pavarde reiketu tarti Keis Nouteboum, o ne Ces Notebom, kaip anotacijoje parasyta cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 01 gruodžio 2011 - 21:58
QUOTE(Jurzole @ 2011 12 01, 21:52)
biggrin.gif Pavydziu tau to malonumo... as jau senokai pabaigiau ta medaus statinaite ax.gif Kaip toj Vysockio dainoj - "и только немного завидуешь тем, другим, у которых вершина еще впереди"  mirksiukas.gif
Aha... biggrin.gif
Man gaila, kad menkai susipažinusi su rusų poezija. Apskritai poeziją nelabai mėgstu, nes tiesiog man "nedaeina". doh.gif
Bet Vailio samprotavimai suprantami net proziško proto žmonėms, įžvalgūs ir įdomūs. O įdomiausia tai, kad skatina domėtis dalykais, apie kuriuos jis šneka. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 12 01, 22:03)
O įdomiausia tai, kad skatina domėtis dalykais, apie kuriuos jis šneka.  thumbup.gif

Butent drinks_cheers.gif As rusu poezijos jaunystej labai daug esu skaiciusi, bet daugiau XIX a. pabaigos - XX a. pradzios. Dalis Vailio cituojamu poetu man visai negirdeti, kitu mazai teskaiciusi buvau, tai skaitant ese, vis turedavau proga listi i interneta ir ieskoti, skaityti daugiau info. Ir ne tik apie poetus, bet ir apie porevoliucine rusu emigracija, ir apie Brodskio Venecija, ir dar bala zino apie ka... Tikras literaturinis kaifas... bigsmile.gif

Ir siaip, patinka man Vailio pasauleziura (ne visai visa, bet vis tiek). Ir humoras labai prie dusios biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 01 gruodžio 2011 - 22:12