Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN

Atidela, labai TAve suprantu, kai gimdziau savo antragime, mano sunus (tada 2 metu) NIEKADA nera buves nei valandai be manes, tai buvo pati didziausia mano baime, ir del sios priezastis pagrinde rinkomes vel gimdyti privaciai, kad galetu su teciu nors trumpam atvaziuoti. Treciuka planuoju gimdyt VGN, tada mano antrukei bus 2 metukai. JAu nusiteikus, kad negales aplankyt, visur ten rasoma didelem raidem, kad vaiku iki 12 berods metu neleidzia, ir kaip mamos sako, tikrai nepraleidzia verysad.gif Suprantu, kad del ligu, bet koks kaifas buvo, kai sunu atvede vyras pas gimusia sesyte, ir si jam 'padovanojo' duplo greitosiso pagalbos masina, kuria dievina iki siol, nes sese gimusi padovanojo,jam didelis ispudis likes...JEi taip butu is naujo, pratinciau busima didiji seimos vaika nor struputi pabuti su kuo nors (pas mus tada nebuvo tokios galimybes, seneliai dirbantys), galbut jei dar laiko yra, rastumet patikima valandine auklyte, kuri pradzioj pabutu kartu su jumis, ir vaikutis priprastu, ir nebutu soko, ir pradejus gimdyt ji tuctuojau taxi ar bet kokiu kitu budu atektu, ir vaikuciui streso nebutu...Praeina tos pora dienu...
Papildyta:
Turiu siaubinga baiem kad nesuspesiu uzeit i gimdykla, ir aisku kad negausiu nukausminimo blush2.gif Pirmas vaikutis gime per 3,5 h, antras p[er 1 h 20 min. Atrodo juokas, bet kai tokiu tempu nenormaliu veriasi kaklelis, yra baisoka. Pirma syki spejo epidurinti, antra spejo, bet nebesuveike doh.gif , ir itariu nebutu su epiduru nei vienu atveju suspeje, jei buciau gimdziu VGN blush2.gif BEt dar yra laiko nsuiteikti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Strazdaniukė @ 2011 10 04, 16:51)
Atidela, labai TAve suprantu, kai gimdziau savo antragime, mano sunus (tada 2 metu) NIEKADA nera buves nei valandai be manes, tai buvo pati didziausia mano baime, ir del sios priezastis pagrinde rinkomes vel gimdyti privaciai, kad galetu su teciu nors trumpam atvaziuoti. Treciuka planuoju gimdyt VGN, tada mano antrukei bus 2 metukai. JAu nusiteikus, kad negales aplankyt, visur ten rasoma didelem raidem, kad vaiku iki 12 berods metu neleidzia, ir kaip mamos sako, tikrai nepraleidzia verysad.gif Suprantu, kad del ligu, bet koks kaifas buvo, kai sunu atvede vyras pas gimusia sesyte, ir si jam 'padovanojo' duplo greitosiso pagalbos masina, kuria dievina iki siol, nes sese gimusi padovanojo,jam didelis ispudis likes...JEi taip butu is naujo, pratinciau busima didiji seimos vaika nor struputi pabuti su kuo nors (pas mus tada nebuvo tokios galimybes, seneliai dirbantys), galbut jei dar laiko yra, rastumet patikima valandine auklyte, kuri pradzioj pabutu kartu su jumis, ir vaikutis priprastu, ir nebutu soko, ir pradejus gimdyt ji tuctuojau taxi ar bet kokiu kitu budu atektu, ir vaikuciui streso nebutu...Praeina tos pora dienu...
Papildyta:
Turiu siaubinga baiem kad nesuspesiu uzeit i gimdykla, ir aisku kad negausiu nukausminimo blush2.gif Pirmas vaikutis gime per 3,5 h, antras p[er 1 h 20 min. Atrodo juokas, bet kai tokiu tempu nenormaliu veriasi kaklelis, yra baisoka. Pirma syki spejo epidurinti, antra spejo, bet nebesuveike doh.gif , ir itariu nebutu su epiduru nei vienu atveju suspeje, jei buciau gimdziu VGN blush2.gif  BEt dar yra laiko nsuiteikti wub.gif

nieko sau,na ir greitis bigsmile.gif ir aš tikiuosi,kad man nereiks ilgai kankintis,tik op ir viskas smile.gif o dėl lankymo,tai jau rašiau,kad kai gulėjau VGN kelias dienas,tai mačiau,kad tikrai neleidžia vaikų, nebent kita budinti pasitaikytų
Atsakyti
TAi vat nezinau kaip butu baigesi, jei gimdymas butu prasidejes namie, reiketu dar mociute prisisaukti...Visa laime teko nuleidineti vandenukus planiskai, ir tuo to praejo 1 h 20 min blink.gif NEzinau net, ar epiduras man pagreitino, nes kai ji padare, atrode, kad dar galiu pakesti, ir kai liepe prigulti, vaikutis jau lindo, daktaras nespejo uz duru iseit lotuliukas.gif Anesteziologas dievagojosi, kad vis tiek kazkiek suveike, nes antraip butu tarp stumimu kiaura laika skaudeje (???????????????, ar skauda tarp stumimu????Juk tarpeliai vis tiek buna?), bet as isitikinus, kad nesuveike, nes kojos nenutirpo ir galiu palygint su pirmu kartu - viska jauciau...DAktaras sake, kad kazkoks cia keistas dalykas su tais mano gimdymais, nelabai taip buna, ir baisu pagalvot, jei dar priimamajam teks pildyt kruva dok-u, kaip zinia taip buna, kad tik nepagimdyt vietoj unsure.gif
Atsakyti
aš pirmąją gimdžiau 14 val.. tai tikiuosi dabar bus greičiau..
pirmiausiai tai galvoju, kad išvis nelėksiu į ligoninę su pirmais saremiais ar tik išėjus gleivių kamščiui. Gal tada ir tas laikas ne taip prailgs..
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2011 10 04, 16:00)
man dabar iškilęs kitas klausimas. ar galės mano dvimetinukė mane pagimdžiusią aplankyti? mes niekad nebuvom išsiskyrę, ji niekad net nėra miegojus be manęs, tai labai nesinori vaikui tie streso padaryti, kad mama dingo. unsure.gif

speju kad nelabai, nes dabar ligu sezonas tai vaiku jau nebeleis, gal baisiai nepergyvens mazoji 4u.gif
Atsakyti
Tik vakar grizau is VGN. Visko neskaiciau,bet pakako permesti akim,tai nustebau,kaip cia kai kurios mamos piktinasi,kad savo naktinius veztis reikia ar dar del kazko. Taigi,viska ten duoda,jei neturi,nebara tikrai,jei nepasiimi,bet tarkim man maloniau su savo naktiniais buvo,kuriu nesutepiau iskart po gimdymo, o persirengiau kitais tik sekancia diena,kai nusiprausiau po dusu,beje naktiniu pasiemiau net tris poras. Paluciu duoda i valias kiek tik paprasysi,as net pampiu nelabai dejau,naudojau tik palas,nes maziukai kaskart ties kiekvienu maitinimu tridalioja,tai pampius keisti reiktu kas kokia 1h,tai nutariau naudotis ligonines palom,kuriu man nese daug,kiek tik reikejo. Jei reikia paciai palu,tarkim ant lovos pasitiesti ,tai irgi duoda,tik pasakyti reikia. Ten be galo paslaugus ir geras personalas. Gulejau 4 dienas,tai pasikeite daug pamainu prie manes,visas ratas apejo,tai nei vieno gydytojo,akuserio,ginekologo,slauges,sesutes ar valytojos surugusios nemaciau,visi sypsosi ir kaskart vis klausineja ar viskas gerai,ar nieko nereikia,poto net atsibodo biggrin.gif . Be galo su vyru stebejomes,kodel visi tokie geri,juk mes nei ct niekam nedavem ir nesitarem su niekuo! Taigi,kai pamatai,kai aplink tave sokineja,va tada visiems tikrai norisi atsilyginti,bet personalo begale,tai neduosi kiekvienam doh.gif smile.gif Zodziu man buvo viskas labai super,kaip namie. A,tiesa,tik palata emiau mokama uz 100lt,tai dave su mikrobange,saldytuvu,arbatinuku,tai be galo dziaugiausi ramybe,kad neturiu jokios kaimynes salia ir lankytoju svetimu. Vienas minusas,kuris truputi erzino,tai virs galvos greziojimai, o uz lango kitos statybos,tvarko aplink stadiona aplinka,tai ten irgi darbai konkretus doh.gif , bet uz tai vakarais futbola nemokamai ziuredavau pro langa biggrin.gif
Zodziu mamos ne i kurorta vaziuojat,pabusit 2 dienas ir nenumirsit,kad teks su savim savo puoduka ar sakute atsivezti,nes cia kai kam labai sunku tuos daiktelius su savim pasiimti. Beje vaistai irgi nekainuoja,kai viena mama rase- nesamone. Man dare epidura,kurio paprasiau,niekas is manes nieko neprase.
Nu ir prirasiau,bet bent vaizda susidarysit kam reikes. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Atidela @ 2011 10 04, 15:00)
as pirmagimę gimdžiau prieš 2 metus, tai reikėjo ir už vaistus susimokėti ir savo palutes, naktinius ir t.t. turėti. bet stalo įrankius ir puodelį berords davė.

man dabar iškilęs kitas klausimas. ar galės mano dvimetinukė mane pagimdžiusią aplankyti? mes niekad nebuvom išsiskyrę, ji niekad net nėra miegojus be manęs, tai labai nesinori vaikui tie streso padaryti, kad mama dingo. unsure.gif

Pries du metus ir as ten gimdziau pirmagimi,tuo metu buvo pati krize,todel jie visu prasydavo atpirkti pvz laselines , o kazkam gal net ir epidurus..
Visur buvo rasoma del lankymo ir ten priemime bus parasyta,jog vaikai iki 12 metu grieztai neileidziami,cia jau nesusitarsi su niekuom. O kam vaika erzinti,pamatys Jus atejes i palata,tai poto nebeiseis,nenores palikti mamos.. As su savuoju irgi niekad nesiskyriau nei vienai dienai, o dabar teko net 4 dienom nesimatyti,bet nenumire,buvo su vyru,seneliais,visi stengesi nekalbeti apie mane,kad jis net negalvotu,net tel nesnekedavau su vaiku ir istvere,bet buvo visko,momentais i kelnes slapindavosi lauke,arba nemiegodavo pietu ir pan,zodziu viduj vaikas stresavo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dangira83: 06 spalio 2011 - 14:15
QUOTE(Dangira83 @ 2011 10 06, 15:22)
Tik vakar grizau is VGN. Visko neskaiciau,bet pakako permesti akim,tai nustebau,kaip cia kai kurios mamos piktinasi,kad savo naktinius veztis reikia ar dar del kazko. Taigi,viska ten duoda,jei neturi,nebara tikrai,jei nepasiimi,bet tarkim man maloniau su savo naktiniais buvo,kuriu nesutepiau iskart po gimdymo, o persirengiau kitais tik sekancia diena,kai nusiprausiau po dusu,beje naktiniu pasiemiau net tris poras. Paluciu duoda i valias kiek tik paprasysi,as net pampiu nelabai dejau,naudojau tik palas,nes maziukai kaskart ties kiekvienu maitinimu tridalioja,tai pampius keisti reiktu kas kokia 1h,tai nutariau naudotis ligonines palom,kuriu man nese daug,kiek tik reikejo. Jei reikia paciai palu,tarkim ant lovos pasitiesti ,tai irgi duoda,tik pasakyti reikia. Ten be galo paslaugus ir geras personalas. Gulejau 4 dienas,tai pasikeite daug pamainu prie manes,visas ratas apejo,tai nei vieno gydytojo,akuserio,ginekologo,slauges,sesutes ar valytojos surugusios nemaciau,visi sypsosi ir kaskart vis klausineja ar viskas gerai,ar nieko nereikia,poto net atsibodo  biggrin.gif . Be galo su vyru stebejomes,kodel visi tokie geri,juk mes nei ct niekam nedavem ir nesitarem su niekuo! Taigi,kai pamatai,kai aplink tave sokineja,va tada visiems tikrai norisi atsilyginti,bet personalo begale,tai neduosi kiekvienam  doh.gif  smile.gif  Zodziu man buvo viskas labai super,kaip namie. A,tiesa,tik palata emiau mokama uz 100lt,tai dave su mikrobange,saldytuvu,arbatinuku,tai be galo dziaugiausi ramybe,kad neturiu jokios kaimynes salia ir lankytoju svetimu. Vienas minusas,kuris truputi erzino,tai virs galvos greziojimai, o uz lango kitos statybos,tvarko aplink stadiona aplinka,tai ten irgi darbai konkretus  doh.gif  , bet uz tai vakarais futbola nemokamai ziuredavau pro langa biggrin.gif
Zodziu mamos ne i kurorta vaziuojat,pabusit 2 dienas ir nenumirsit,kad teks su savim savo puoduka ar sakute atsivezti,nes cia kai kam labai sunku tuos daiktelius su savim pasiimti. Beje vaistai irgi nekainuoja,kai viena mama rase- nesamone. Man dare epidura,kurio paprasiau,niekas is manes nieko neprase.
Nu ir prirasiau,bet bent vaizda susidarysit kam reikes.  smile.gif
Papildyta:

Pries du metus ir as ten gimdziau pirmagimi,tuo metu buvo pati krize,todel jie visu prasydavo atpirkti pvz laselines , o kazkam gal net ir epidurus..
Visur buvo rasoma del lankymo ir ten priemime bus parasyta,jog vaikai iki 12 metu grieztai neileidziami,cia jau nesusitarsi su niekuom. O kam vaika erzinti,pamatys Jus atejes i palata,tai poto nebeiseis,nenores palikti mamos.. As su savuoju irgi niekad nesiskyriau nei vienai dienai, o dabar teko net 4 dienom nesimatyti,bet nenumire,buvo su vyru,seneliais,visi stengesi nekalbeti apie mane,kad jis net negalvotu,net tel nesnekedavau su vaiku ir istvere,bet buvo visko,momentais i kelnes slapindavosi lauke,arba nemiegodavo pietu ir pan,zodziu viduj vaikas stresavo..

Visisskai su tavim sutinku,pirmaja gimdziau pries 3 metus,nieko nereikejo uz nieka moketi,antra gimdziau pries 2 menesius irginereikejo uz nieka moketi ir niekam ir puiki prieziura buvo,o kad savo reikia naktinius,podukus ir irankius,tai cia jau pagal pageidavima,as nieko neturejau is irankiu ir man dave,paluciu prinese,net patys ant lovos man patese,visi sipsosi ir pakalba,nemaciau surugiusiu veidu smile.gif
Atsakyti
na dėkui, nuraminot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2011 10 04, 15:00)
as pirmagimę gimdžiau prieš 2 metus, tai reikėjo ir už vaistus susimokėti ir savo palutes, naktinius ir t.t. turėti. bet stalo įrankius ir puodelį berords davė.

Gimdžiau gegužės mėnesį, tai tikrai mažų vaikų neleido. Kol vyras lankė mus, vyresnėlė laukė pirmame aukšte kartu su močiute.

Geriausia vaiką iš anksto paruošti tam, kad mamytės nebus kelias dienas. Mes problemų turėjome tada, kai reikėjo važiuoti gimdyti: dukrelė užsimanė kartu važiuoti. Kažkaip įkalbėjome pasilikti.

Manau, kad susitvarkysite. Sėkmės Jums! smile.gif
Atsakyti
KAi gimdziau antuke, sunui buvo 2, jis jau buvo pajegus suvokti, ir as daug su juo apei tai kalbejau, jis is tu vaiku, nuo kuriu geriau neslepti, nemonyti ir daug kalbetis, apsimesti kad netycia mamos nera kelias dienas butu katastrofa jam...O dukrytei kai gims 3, bus irgi du, kol kas domisi maziau nei broliukas, panasu, kad apie tai daug tiek nepasakosiu, bet teks pabuti kelias dienas be mamytes, tikiuos, apie mane primins atrimieji ir pasakos wub.gif
Atsakyti
Džiugu skaityti gerus atsiliepimus, kad viskas gerai praeina thumbup.gif Aš tai irgi dėl savęs vežiausi naktinius, net ne naktinius, o papratus marškinėlius xl dydžio, universitetinius ir ne vienus. Man maloniau su savo negu su valdiškais. O ir nebūtinai, kad susiteps. Aš turėjau Tenos vienkartines kelnaites, tipo pampersus, nu super dalykas thumbup.gif Dar tinklines kelnaites turėjau tiems dideliems įklotams, tai apsauga buvo labai gera. O keli marškinėliai šiaip pravertė, maloniau nusiprausus persirengti. Savo įrankiais irgi smagiau valgyti, taip kad jokios problemos tame nematau rolleyes.gif Tik 2010m. reikėjo atpirkti epidūrą cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2011 10 04, 16:00)

Atidela, zinok vaiku tikrai neleidzia.... schmoll.gif Gyd. pas kuria lankausi, dirba VGN. Klausiau. Buvau i konsultacija vienakart su dukra nuvaziavus (neturejau kur palikti), tai koridoriuje buvom apsauktos doh.gif O ka dabar lapkriti darysiu - nezinau. Paliksim tevam dukriuka, bet tai bus pirmas kartas g.gif Ilgiau 4 val be manes ar vyro nera isbuvusi... O tas 4 val, tai tik tada, kai buta keitem ir dezes susiveziot reikejo... zodziu... unsure.gif kaip nors 4u.gif Bet girdejau gandu, kad AK sia savaite vienai mamai leido pasimatyt su dukryte mirksiukas.gif Zinoma, jei tas keicia tavo apsisprendima del GN 4u.gif
Atsakyti