Sveikutes. Rasau dar is VGN.
Visu pirma noreciau padekoti visam VGN personalui - tikrai darbas be priekaistu - visas personalas tikrai labai paslaugus , malonus, visda pakonsultuoja, daznai lanko - pradedant akuseremis gimdykloje, baigiant slaugemis ir valytojomis

Tikrai be jokiu sokoladu i kisene gavau puiku aptarnavima
Vienas patarimas - ypac pirmakartems - nebijokite klaust ir prasyt jei kas neaisku - kartais gimdyvems iskyla milijonai klausimu ir neaiskumu, o personalas negali zinoti, kas dedasi tavo galvoje - todel nebijokit klaust - tikrai pakonsultuos.
Gimdyklos kiek man teko matyt - siek tiek senovines - tarybines - bet ten praleidziam maziausiai laiko. Pooperacine palata viena - 5 lovos atskirtos uzuolaidomis - nauja, suremontuota. Ten laiko mazdaug para po operacijos, paskuj kelia i palata. Maziukus atnesa tik pamaitinimui. Jei nori turet maziuka su savim, kelia anksciau i paprasta palata ir atveza leliuka visam. Palatos visos suremontuotos (3 aukste). Kiek teko matyti maksimum dvivietes.
Man buvo planinis CP. Daktarui su kuriuo tariausi is anksto sakiau, kad noresiu mokamos palatos, bet man pasake, kad taip is anksto susitart nepavyks, nes neaisku ar bus laisvu mokamu palatu. Atvaziavus sutarta diena iskarto daktarui priminiau, kad noretume mokamos palatos, sake ok pasidomesiu. Mums pasiseke - palata buvo laisva. Uz palata mokejom 200Lt + nakvyne 100Lt visam laikotarpiui.
Prasidejo sildymas, todel palatoje tikrai silta ir su maikute be rankoviu.
Palata liuksine - su graziu vaizdu i rudenejancius klevus, yra dusas, wc, saldytuvas, mikrobange, virdulys. Truksta - savo indu - bent jau saukstu, sakuciu, puodeliu (nors jei neturi, kaip suprantu duoda valdisku). Nera tual. popieriaus, ranksluosciu, muilo rankom plaut - bet yra dezinfekc. skyscio.
Naujagimi drabuziais aprenge valdiskais, nors ir turejom savo paruose, palu duoda i valias, jas daznai keicia tiek naujagimiui, tiek gimdyvei. Naktinius taip pat dave valdiskus. Jokiu vaistu, epiduru savo turet nereikia. Nuskausminimui patare nusipirkt Diclofenako zvakuciu, taip pat turet tepaliuko speneliams ir kompresiuku

Maistas

tiesa sakant puse velnio. Buna ir visai nevalgomu dalyku, bet pvz siandien pietum burokeliu sriuba ir plovas su mesyte buvo tikrai skanus. Turekit pasiruose daug vandens... I diena rekomenduojama isgerti minimum po 2L, geriau 3L

Maziukam bambutei valyt israsomas receptukas spiritui.
Yra sokolado ir kavos aparatai koridoriuje. Taip pat yra saldytuvas bendras. Koridoriuje maciau yra wc ir dusai - ju bukles tiesa sakant netikrinau, bet manau jei visas aukstas atremontuotas ten nepalikta netvarka.
Vaikai iki 12 metu neileidziami lankyti. Nors pati turiu dvimete dukryte - pilnai tam pritariu. Gimdymo namai - ne vieta maziems vaikams. Galvokit mamos kaip ir kur paliksit savo mazuosius, nes nemanau, kad butu daromos isimtys.
Maniske irgi nebuvo palikta ilgam laikui nei pas senelius nei dar kazkur. Pries gimdyma sirgo dvi savaites, todel ziauriai prisiriso prie manes besedint namie. Man paciai sirdis plyso isvaziuojant paleikant maze. Zinau, kad pasimirs su laiku sitas issiskyrimas. Taip kad stresuojanciom po