Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN

QUOTE(Opinoksė @ 2011 10 11, 22:17)
Atidela, zinok vaiku tikrai neleidzia.... schmoll.gif Gyd. pas kuria lankausi, dirba VGN. Klausiau. Buvau i konsultacija vienakart su dukra nuvaziavus (neturejau kur palikti), tai koridoriuje buvom apsauktos doh.gif O ka dabar lapkriti darysiu - nezinau. Paliksim tevam dukriuka, bet tai bus pirmas kartas  g.gif Ilgiau 4 val be manes ar vyro nera isbuvusi... O tas 4 val, tai tik tada, kai buta keitem ir dezes susiveziot reikejo... zodziu... unsure.gif  kaip nors 4u.gif Bet girdejau gandu, kad AK sia savaite vienai mamai leido pasimatyt su dukryte mirksiukas.gif Zinoma, jei tas keicia tavo apsisprendima del GN 4u.gif

na i koncultatini vgn'e tai tikrai su vaikais leidzia, as visada su savo mazja bunu ir nieks man ne snipst nesako, pasakyciau as tadu lotuliukas.gif juk koncultatinis centras ne gimdykla ir ne pagimdziusiu mamyciu lankykla, tai su vaikais tikrai gali ten lankytis juolab, kad ir daugiau mamyciu ten ateina su vaikais mirksiukas.gif
Atsakyti
smagu girdeti gerus atsiliepimus, ir kad nieko atpirkineti jau nebereikia thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beatapetkuniene: 12 spalio 2011 - 10:43
jau lig ir buvau apsisprendusi gimdyti VGN... galvojau pasiimsiu atskira mokama palata ir viskas gerai bus... ax.gif dabar net suabejojau ka daryt... pasirodo nera taip paprasta ir ta mokama gaut unsure.gif

kol dar turiu laiko iki gimdymo, domiuosi daug, kad issirinkciau tinkama vieta gimdymui.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo **Gabija**: 12 spalio 2011 - 13:38
QUOTE(Linavaido @ 2011 10 12, 11:27)
na i koncultatini vgn'e tai tikrai su vaikais leidzia, as visada su savo mazja bunu ir nieks man ne snipst nesako, pasakyciau as tadu lotuliukas.gif  juk koncultatinis centras ne gimdykla ir ne pagimdziusiu mamyciu lankykla, tai su vaikais tikrai gali ten lankytis juolab, kad ir daugiau mamyciu ten ateina su vaikais mirksiukas.gif

Nu tai tame ir reikalas, kad i konsultacini centra ejau, tik kad susipainiojau ir ne per tas duris iejau, tai tokiu ilgu koridorium pereit teko - ten ir apsauke, bet tam koridoriuje tikrai nei gimdyklos, nei palatos schmoll.gif Zodziu... gal zmogus be nuotaikos buvo. Bet esminis klausimas tai cia buvo, ar leidziama su vaiku lankyti gimdyves po gimdymo, tai atsakymas - tikrai ne schmoll.gif .

Beje, dabar kiek suprantu, tai nieko atpirkineti nereikia, beveik viska ir duoda, isskyrus savo puodeli ir irankius turet, rubeliai maziui ir sau gimdymo naktinukai. O kai pries 2 metus gimdziau, tai tikrai reikejo ir ringerio tirpala su savim turet, ir epidura, ir palutes, ir visa tai ko ir dabar reikes biggrin.gif Zodziu, krize buvo... tongue.gif Dziugu, kad baigesi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(**Gabija** @ 2011 10 12, 13:37)
jau lig ir buvau apsisprendusi gimdyti VGN... galvojau pasiimsiu atskira mokama palata ir viskas gerai bus... ax.gif dabar net suabejojau ka daryt... pasirodo nera taip paprasta ir ta mokama gaut  unsure.gif

kol dar turiu laiko iki gimdymo, domiuosi daug, kad issirinkciau tinkama vieta gimdymui..  ax.gif

Manau jie suinteresuoti kuo daugiau uzimti tas mokamas palatas. Nepergyvenkit,iskart tik atvaziave prasykit,kad vyras eitu dometis del mokamos palatos,ji nusius i 3-ia auksta tartis,o ten,jei ir nebus tarkim tuo metu laisvu palatu,tai gali Jus palaikyti iki pietu, nes dazniausiai iki pietu vyksta israsymai ir atsilaisvina palatos,tuomet ir perkels Jus. Kitas dalykas,gali i nemokama dviviete paguldyti,taciau salia Jusu nieko nepaguldys ir tiek.. Zodziu nepergyvenkit. Manau uz VGN niekur geriau nera,na cia mano nuomone,is savo patirties sakau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes. Rasau dar is VGN.

Visu pirma noreciau padekoti visam VGN personalui - tikrai darbas be priekaistu - visas personalas tikrai labai paslaugus , malonus, visda pakonsultuoja, daznai lanko - pradedant akuseremis gimdykloje, baigiant slaugemis ir valytojomis smile.gif
Tikrai be jokiu sokoladu i kisene gavau puiku aptarnavima thumbup.gif

Vienas patarimas - ypac pirmakartems - nebijokite klaust ir prasyt jei kas neaisku - kartais gimdyvems iskyla milijonai klausimu ir neaiskumu, o personalas negali zinoti, kas dedasi tavo galvoje - todel nebijokit klaust - tikrai pakonsultuos.

Gimdyklos kiek man teko matyt - siek tiek senovines - tarybines - bet ten praleidziam maziausiai laiko. Pooperacine palata viena - 5 lovos atskirtos uzuolaidomis - nauja, suremontuota. Ten laiko mazdaug para po operacijos, paskuj kelia i palata. Maziukus atnesa tik pamaitinimui. Jei nori turet maziuka su savim, kelia anksciau i paprasta palata ir atveza leliuka visam. Palatos visos suremontuotos (3 aukste). Kiek teko matyti maksimum dvivietes.

Man buvo planinis CP. Daktarui su kuriuo tariausi is anksto sakiau, kad noresiu mokamos palatos, bet man pasake, kad taip is anksto susitart nepavyks, nes neaisku ar bus laisvu mokamu palatu. Atvaziavus sutarta diena iskarto daktarui priminiau, kad noretume mokamos palatos, sake ok pasidomesiu. Mums pasiseke - palata buvo laisva. Uz palata mokejom 200Lt + nakvyne 100Lt visam laikotarpiui.
Prasidejo sildymas, todel palatoje tikrai silta ir su maikute be rankoviu.

Palata liuksine - su graziu vaizdu i rudenejancius klevus, yra dusas, wc, saldytuvas, mikrobange, virdulys. Truksta - savo indu - bent jau saukstu, sakuciu, puodeliu (nors jei neturi, kaip suprantu duoda valdisku). Nera tual. popieriaus, ranksluosciu, muilo rankom plaut - bet yra dezinfekc. skyscio.

Naujagimi drabuziais aprenge valdiskais, nors ir turejom savo paruose, palu duoda i valias, jas daznai keicia tiek naujagimiui, tiek gimdyvei. Naktinius taip pat dave valdiskus. Jokiu vaistu, epiduru savo turet nereikia. Nuskausminimui patare nusipirkt Diclofenako zvakuciu, taip pat turet tepaliuko speneliams ir kompresiuku smile.gif

Maistas smile.gif tiesa sakant puse velnio. Buna ir visai nevalgomu dalyku, bet pvz siandien pietum burokeliu sriuba ir plovas su mesyte buvo tikrai skanus. Turekit pasiruose daug vandens... I diena rekomenduojama isgerti minimum po 2L, geriau 3L smile.gif

Maziukam bambutei valyt israsomas receptukas spiritui.

Yra sokolado ir kavos aparatai koridoriuje. Taip pat yra saldytuvas bendras. Koridoriuje maciau yra wc ir dusai - ju bukles tiesa sakant netikrinau, bet manau jei visas aukstas atremontuotas ten nepalikta netvarka.

Vaikai iki 12 metu neileidziami lankyti. Nors pati turiu dvimete dukryte - pilnai tam pritariu. Gimdymo namai - ne vieta maziems vaikams. Galvokit mamos kaip ir kur paliksit savo mazuosius, nes nemanau, kad butu daromos isimtys.
Maniske irgi nebuvo palikta ilgam laikui nei pas senelius nei dar kazkur. Pries gimdyma sirgo dvi savaites, todel ziauriai prisiriso prie manes besedint namie. Man paciai sirdis plyso isvaziuojant paleikant maze. Zinau, kad pasimirs su laiku sitas issiskyrimas. Taip kad stresuojanciom po 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Buzzy @ 2011 10 13, 16:06)
Maistas smile.gif tiesa sakant puse velnio. Buna ir visai nevalgomu dalyku, bet pvz siandien pietum burokeliu sriuba ir plovas su mesyte buvo tikrai skanus. Turekit pasiruose daug vandens... I diena rekomenduojama isgerti minimum po 2L, geriau 3L smile.gif

Maziukam bambutei valyt israsomas receptukas spiritui.

Yra sokolado ir kavos aparatai koridoriuje. Taip pat yra saldytuvas bendras. Koridoriuje maciau yra wc ir dusai - ju bukles tiesa sakant netikrinau, bet manau jei visas aukstas atremontuotas ten nepalikta netvarka.

Maistas tai toks gryn ligoninės smile.gif kol dar buvau bendroje palatoje ir turėjau kaimynę (savo antrą vaikį pagimdė) , ji pasakojo, kad druskos pasiėmė smile.gif nes pirmą kartą ten būdama kankinosi dėl prėsko maisto smile.gif jei nesate labai išrankios, tai tiks tas maistas smile.gif tik vakarienę duoda gana anksti, gal kokią 17-18 h, tai geriau turėti kažką užkrimst vakarop, jei norėsis... o įrankius vis tik geriau turėti savo smile.gif man buvo, kad užmigau su maže, pabundu, vyras atėjęs, o kol miegojau, pasirodo, pietus atnešė ir pastatė ant lentynėlės. Žiūriu aš į savo barščius ir nors ranka semk, nes šaukšto tai nėra smile.gif teko vyrui eit prašyt, paskui atvežė iš namų...

O dušas ir bendri tualetai tikrai geros būklės, tik tualetinio popieriaus juose nė kvapo, taip kad geriau apsirūpinti smile.gif prie tualetų dar yra bide.
Atsakyti
Kada po Cezario leidžia gerti ir keltis?
Atsakyti
QUOTE(Varpelis @ 2011 10 14, 07:31)
Kada po Cezario leidžia gerti ir keltis?

Gerti leidzia ir netgi primygtinai reikalauja gert daug jau pooperacineje palatoje - t.y. iskart po operacijos. Keltis - sekancia diena.
Atsakyti
Gal parašytų žinančios, kokia palatose tvarka dėl elektros prietaisų. Ar leidžia naudotis kompiuteriu, savo arbatiniu ir pan.?
Atsakyti
QUOTE(Varpelis @ 2011 10 14, 08:11)
Gal parašytų žinančios, kokia palatose tvarka dėl elektros prietaisų. Ar leidžia naudotis kompiuteriu, savo arbatiniu ir pan.?

As arbatinuka savo buvau paemusi,nes nezinojau ar gausiu mokama palata su virduliu,bet gavau,taciau vistiek savo naudojau. Kompu neisku ar bus laiko naudotis,bet manau,kad nepriestaraus personalas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Buzzy @ 2011 10 14, 07:53)
Gerti leidzia ir netgi primygtinai reikalauja gert daug jau pooperacineje palatoje - t.y. iskart po operacijos. Keltis - sekancia diena.

po visų operacijų labai norisi gert. Po įprasto gimdymo irgi. Tikrai rekomenduoju turėti kelis litrus vandens. Jo išsigeria žvėriškai daug.
Atsakyti