Įkraunama...
Įkraunama...

Cikas

Sveikutės merginos auginančios cikus, turiu ir aš šį įnoringą augalą. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad jie labai mėgsta drėgmę ore (todėl labai dažnai nupurškiu visą augalą) ir šviesą, bet labai drįsčiau abejoti dėl saulėkaitos g.gif . Maniškis Cikas pernai vasarą išleido net devynis lapus iš vidaus bigsmile.gif bigsmile.gif , labai jau įspūdingai atrodė, tačiau išoriniai senesni pradėjo gelsti kažkur žiemos viduryje, manau dėl šviesos trūkumo. Todėl teko nukarpyti ir liko tik tie nauji devyni lapai...Turbūt taip ir auginsiu - lauksiu vis naujų lapų, o senus teks nukirpti dėl nugeltimo. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2009 06 06, 22:51)
Sveikutės merginos auginančios cikus, turiu ir aš šį įnoringą augalą. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad jie labai mėgsta drėgmę ore (todėl labai dažnai nupurškiu visą augalą) ir šviesą, bet labai drįsčiau abejoti dėl saulėkaitos g.gif . Maniškis Cikas pernai vasarą išleido net devynis lapus iš vidaus bigsmile.gif  bigsmile.gif , labai jau įspūdingai atrodė, tačiau išoriniai senesni pradėjo gelsti kažkur žiemos viduryje, manau dėl šviesos trūkumo. Todėl  teko nukarpyti ir liko tik tie nauji devyni lapai...Turbūt taip ir auginsiu - lauksiu vis naujų lapų, o senus teks nukirpti dėl nugeltimo. unsure.gif

Nemanyk ax.gif Cikui augant natūralu mesti apatinius lapus. Kaip ir bananui. Pati pažiūrėk, koks ciko gumbas schmoll.gif O jo nebūtų, t.y. nebūtų gumbo matyti, jei būtų visi senieji lapai likę. Be to tie naujieji lapai vis kaskart būna didesni. Tokia seka auga cikas... tongue.gif Nusiramink ir gėrėkis... O kad pas tave gerai auga ir be saulėkaitos, tai gal kad šilta yra ir jam pakanka šilumos schmoll.gif Šiaip cikas labai jau mėgsta šilumą tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 06 birželio 2009 - 22:32
Dabar išnešiau į balkoną, tai gauna tik popietinės saulės( jeigu jos dar būna schmoll.gif ). Bet dažnokai apipurškiu vandeniu - matau kad jam tai patinka mirksiukas.gif ir lauksiu vėl, naujo lapų vainiko thumbup.gif
Atsakyti
Mano cikas išleido 2 lapus, bet jie kažkaip susisukę, vėliau įkelsiu foto.
Sakykit, kodėl jo lapukai susisukę, ar yra kam taip buvę?
Atsakyti
o mano cikas ne is vietos . kai atveze tai taip ir stovi . jau gal 2 metai kai jokio lapuko nesulaukiu doh.gif
Atsakyti
Aprasysiu musu Ciko istorija, gal kam pades susidaryti vaizda, kas tai per augalas.
Mums padovonojo pries 3 metus didziuli Cika. Mokejo zinau apie tukstanti litu. Po kokio menesio jis isleido visa nauja vainika - apie 10 - 12 lapu (virs metro ilgio kiekvienas). Po keliu menesiu visas apatinis vainikas nudziuvo, bet buvo like virs 20 didziuliu lapu (saku). Atrode ispudingai. Tada apie du metus ne krust. Nuo siu metu sausio jis pradejo dziuti. Persodinau, bet nepadejo. Dziuvo dziuvo ir visas grazuolis nudziuvo. Tiksliau - nureziau visus jau pageltusius lapus ir liko tik pats kelmas (vos ne krepsinio kamuolio dydzio). Visi jau ikalbinejo mane ji ismesti, taciau as nusprendziau, jog sulauksiu vasaros ir nesiu i terasa (paskaitinejusi jusu patarimus). Ir ka jus manot, nereikejo nei teresos, vei vasaros - pradejo leisti nauja vainika - apie 8 lapus (jauciu net daugiau gali buti). Dabar jau kaikurie 30 sm ilgio, bet dar susisuke (neissiskleide). Ir tai atsitiko nepakeitus jokiu auginimo salygu - toje pacioje vietoje, tame paciame vazone, taip pat laistant (kaip ir visas geles). Darykite isvadas pacios thumbup.gif
Atsakyti
paskaiciau tema, bet liko klausimas
cikas megsta saule ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pjaf @ 2009 06 24, 13:03)
paskaiciau tema, bet liko klausimas
cikas megsta saule ar ne? g.gif

Musu cikas stovi prie vitrininiu langu pietryciu - pietu puseje. Puse dienos sviesos ir saules gauna labai daug, kita puse dienos gauna tik sviesos.
Atsakyti
QUOTE(roki @ 2009 06 19, 13:53)
Aprasysiu musu Ciko istorija, gal kam pades susidaryti vaizda, kas tai per augalas.
Mums padovonojo pries 3 metus didziuli Cika. Mokejo zinau apie tukstanti litu. Po kokio menesio jis isleido visa nauja vainika - apie 10 - 12 lapu (virs metro ilgio kiekvienas). Po keliu menesiu visas apatinis vainikas nudziuvo, bet buvo like virs 20 didziuliu lapu (saku). Atrode ispudingai. Tada apie du metus ne krust. Nuo siu metu sausio jis pradejo dziuti. Persodinau, bet nepadejo. Dziuvo dziuvo ir visas grazuolis nudziuvo. Tiksliau - nureziau visus jau pageltusius lapus ir liko tik pats kelmas (vos ne krepsinio kamuolio dydzio). Visi jau ikalbinejo mane ji ismesti, taciau as nusprendziau, jog sulauksiu vasaros ir nesiu i terasa (paskaitinejusi jusu patarimus). Ir ka jus manot, nereikejo nei teresos, vei vasaros  - pradejo leisti nauja vainika - apie 8 lapus (jauciu net daugiau gali buti). Dabar jau kaikurie 30 sm ilgio, bet dar susisuke (neissiskleide). Ir tai atsitiko nepakeitus jokiu auginimo salygu - toje pacioje vietoje, tame paciame vazone, taip pat laistant (kaip ir visas geles). Darykite isvadas pacios  thumbup.gif

Labai jau būtų įdomu pamatyti tokio dydžio ciką. g.gif
Atsakyti
Kaip sekasi visoms? Vasara - cikų lapų augimo metas. Maniškis cikas užsiaugino 3 naujus lapus. Draugės cikas pasipuošė 2 naujais lapais... bigsmile.gif
Atsakyti
Mano cikas gal kokius 2-3 metus nei krust, o per šį mėnesį galų gale užsiaugino 3 naujus lapus smile.gif
Atsakyti
o maniškis dar tyli... unsure.gif aš jį dar jaukinuosi biggrin.gif neseniai turiu, tai žiūriu kaip jam ir kur geriau smile.gif
Atsakyti