laba diena
noriu jusu konsultaciju; o problema ta ,kad su zmona db stovim 3metus. bei daugiau nei du metus gaunam soc. ismoka. pries 2 dienas buvom db ir ten konsultante siulo , kad iseitumem is db savo noru 2 savaitems po to vel prisiregistruoti ir soc. pasalpa isliks bei nenutruks medicininis draudimas . o , jei ismes be puse metu nepriims. buvom nueje i soc. istaiga tai jie burnas uzdare nieko nezino= klauskit birzoj , nors birzoj tai oficialiai niekur neparasyta. jei kas ka girdejot atsakykit skubiai labai prasau, nes ta pataisa atseit trumpam isejusi.
Sveikos, tokio padetis ,darbo birzos tarpinike dave rekomend. ir liepe pasiskambinti del darbo, darbdavys pareiske kad jie priims i darba tik tuos kurie "atstovejo" metus darbo birzoj, zmogus tiek nera tiek atstovejas, bet darbdavys nori kad zmogus padirbti 3val bandomajam laikotarpiui po 8 valandas,tai zmogus negali atsisakyti to darbo , bet jo vistiek nepriims, bet "atidirbti " vistiek teks, kaip suprantu uz darba nebus mokama ir speju neapiforminama. Ar galit atsakyti ar tai teiseta?
Kur ir rasiau klausdama jusu ar ismokes man ta pacia suma bunant biliotenyje jei vaikas serga,taciau man pasake kad uz biliotenio laika birza nemoka.sake skambint i sodra,ten irgi pasake bedarbiams nemoka uz biliotenius nes bedarbiai esam.o kiek girdejau jog pvz 3 savaites buvau nedarbingume taigi tos 3 savaites prasitesia virs 6 men.
QUOTE(Akelaklp @ 2012 01 19, 15:24)
Kur ir rasiau klausdama jusu ar ismokes man ta pacia suma bunant biliotenyje jei vaikas serga,taciau man pasake kad uz biliotenio laika birza nemoka.sake skambint i sodra,ten irgi pasake bedarbiams nemoka uz biliotenius nes bedarbiai esam.o kiek girdejau jog pvz 3 savaites buvau nedarbingume taigi tos 3 savaites prasitesia virs 6 men.
Kakokia nesamone. As jau rasiau, kad asmeniskai pati gruodzio mensi turejau biliuteni savaite laiko, ir vakar buvau pas savo konsultante, tai ji apie ismokos amzejima nieko nesake, biliutenis itakos ismokai neturi. Man priskaiciuota tokia pat ismokos suma kaip ir nebuvus biliutenyje.
QUOTE(LORA1975 @ 2012 01 19, 13:04)
Sveikos, turiu klausima. Stoviu DB. Jeigu vaikas serga, turiu biuleteni, ar pratesia pasalpos mokejima? Ar tai galioja, kai serga pats bedarbis? Aciu.
galioja tik kai serga pats bedarbis

QUOTE(Asveja @ 2012 01 19, 14:30)
Kakokia nesamone. As jau rasiau, kad asmeniskai pati gruodzio mensi turejau biliuteni savaite laiko, ir vakar buvau pas savo konsultante, tai ji apie ismokos amzejima nieko nesake, biliutenis itakos ismokai neturi. Man priskaiciuota tokia pat ismokos suma kaip ir nebuvus biliutenyje.
QUOTE(Murčikas @ 2012 01 19, 14:40)
galioja tik kai serga pats bedarbis
as kelis kartus buvau apie tai paklausus ir man pasake, kad su vaiku biuletenyje negalioja, bet, jei pati sirgciau, tai prasitestu.

tai taip iseina kad skirtumas yra: tarp to kad pats bedarbis serga ir ar jo vaikas (buvau pasiemusi vaiko slaugos pazyma ar kaip ten vadinasi,kurio negalima daugiau 2 savaiciu pratest,tada man daktare iseme MAN bilioteni)
QUOTE(kanstantin @ 2012 01 19, 13:26)
laba diena
noriu jusu konsultaciju; o problema ta ,kad su zmona db stovim 3metus. bei daugiau nei du metus gaunam soc. ismoka. pries 2 dienas buvom db ir ten konsultante siulo , kad iseitumem is db savo noru 2 savaitems po to vel prisiregistruoti ir soc. pasalpa isliks bei nenutruks medicininis draudimas . o , jei ismes be puse metu nepriims. buvom nueje i soc. istaiga tai jie burnas uzdare nieko nezino= klauskit birzoj , nors birzoj tai oficialiai niekur neparasyta. jei kas ka girdejot atsakykit skubiai labai prasau, nes ta pataisa atseit trumpam isejusi.
Sveiki,pagal naują socialinių pašalpų įstatymą,tai nebereikia būt registruotam DB 6mėn.,kad gaut soc.pašalpą.Daugiau info ieškokite socmin.lt. ,parama nepasiturinčioms šeimoms.Dar paliekama puse soc.išmokos,jei ilgalikis bedarbis įsidarbina.
! | Skyrelyje "Socialinių reikalų labirintuose" draudžiama atidarinėti temas/ar rašyti komentarus atidarytose informacinio pobūdžio temose, kuriose kaupiama 50 psl. vieno-dviejų žodelių komentarų, kuriuose dalijamasi informacija - kada, kur ir kuri supermama gavo/negavo išmokas. Jūs turėtumėte suprasti tokios bendravimo formos, kaip forumas, specifiką. Forume visos žinutės saugomos neapibrėžtą laiką, o ne keletą dienų. Todėl forume priimta rašyti žinutes, kurios yra įdomios, vertingos ne keletą minučių (ypač atskiriems dalyviams), bet komentarus, kuriuos bus įdomu ir naudinga skaityti visiems lankytojams ir po daugelio mėnesių/metų nuo jų parašymo. Naudoti forumą kitokiais tikslais yra draudžiama. Visi organizaciniai pasisakymai ir paplepėjimai (pvz. "ar jau gavote pašalpą?", "aš jau gavau", "o aš vis dar laukiu", "aš negavau") yra trinami. Paliekama tik pati svarbiausia informacija apie aktualią temą, šiuo atveju Darbo biržą. Antraip, ieškantiems konkrečios informacijos apie jas, reikės vartyti "n" puslapių ir gaišti brangų savo laiką. |
Sveiki
nelb turiu laiko visa tema skaityt, bet gal atsakysit
nuo rugsejo stoviu birzoj, nuo spalio gaunu pinigeliu uz staza (18men), nes auginu dukra, o pries tai studijavau, ir viena vasara 3 men dirbau...kiek laiko moka siuos pinigelius? puse metu?

nuo rugsejo stoviu birzoj, nuo spalio gaunu pinigeliu uz staza (18men), nes auginu dukra, o pries tai studijavau, ir viena vasara 3 men dirbau...kiek laiko moka siuos pinigelius? puse metu?
QUOTE(Ernes'Tukas @ 2012 01 22, 22:47)
Sveiki

Taip. Kiek zinau pirmus tris menesius moka daugiau, sekancius tris maziau.

QUOTE(jurratike @ 2012 01 22, 20:51)
na taip si men sake maziau praves...o po to jau nk nemokes? nei kad puse metu prastovejus be jokio darbo pasiulymo?