QUOTE(Cobre @ 2011 10 24, 10:45)
Cia kur taip naudojamos?

Nes pietuose jos puikiai naudojamos butent del pavesio, seselio, ar kaip ten dar ta reikala ivardinti

Net puikiai matosi, kad langines su tarpeliai, privertos, o langas atidarytas. Tai jei butu noro, tai kabarokis ir lisk kiek tik sirdis geidziai. Be abejo, modernesnes, naujai padarytos naudojamos ir kaip siokia tokia apsauga, nors prie norio, tai medinukes islauzti vienas juokas. As zaliuzemis Kotore budama susizavejau
Cia ne mano nuotraukos, bet kaip pvz is to miestelio imesiu. Tada mane tos zalios langines tiesiog uzbure
http://upload.wikime..._Montenegro.jpg
http://static3.depos...-Montenegro.jpg
http://static6.depos...-Montenegro.jpg
**roletai, tai tie kur is vidaus? Jei taip, tai man jie taip negrazu, as ju, kaip velnias kryziaus baidausi. Namas pas mus visas i pietus, tai patikek, silta jame tikrai ant tiek, kad tos silumos mums gaudyti su puse nuleistu roletu poreikio nera

Aplamai, apie kokius roletus tu kalbi? Jie ne i lango rema dedasi? tokius, kur kabinasi virs lango angos ir is vidaus, tai pasidare mano drauge. Siaubas kazkoks asmeniskai man. Arba mesk pvz, jei mes nesusikalbame
Tos stumdomos langines, kur maciau tikrai nieko negadino, dar specialiai apziurejome su vyru. O namas ten senovinis, ne viena amziu jau mena ir dera puikiai. Bet gal todel, kad langai nera dideli. O apie terasa ir ta stumdoma mechanizma, kadangi ten langas didelis, tai pamasciau, kad mums gal visai tiktu armonikeles tipo langines, as ir anksciau apie tokias butent galvojau, bet apie ta mechanizma virsuje nebuvau pamasciusi. Zodziu minti turiu, kada nors gal ir iki sito reikalo rankos prieis
As visaip mastau, tu cia gal apie metalines zaliuzes is lauko kalbi? mes ilgai apie jas galvojome, atsisakeme, tiek del patikimo, tiek del daugybes kitu individualiu priezasciu.
aha, nesusisnekam.
Yra du esminiai skirtumai tarp LT ir E. Lietuvoje reikia saugotis nuo salcio, o Ispanijoje - nuo karscio. Butent tokie yra ir langiniu skirtumai.
Tu rodai visur senovines varstomas langines, pries kurias as neturiu ka pasakyti. Kai langines atsidaro ir uzsidaro, tai viskas tvarkoj.
As kalbu apie naujoviskas stumdomas
langines, kurios suteikia fasadui chaotiska vaizda - vienos atstumtos, kitos uzstumtos, trecios pusiau arba tik trecdaliu pastumtos

. Siose foto dar visos tvarkingai atidarytos arba uzdarytos, bet esu maciusi kur kas prastesniu vaizdu. Ir man asmeniskai tai negrazu. Juolab, kad siais laikais daromi nebe mazi senoviniai langeliai, taigi ir langines uzima atitinkama sienu plota.
Lauko metalines
zaliuzes klasikiniam fasadui man netinka

.
Apie lauko
roletus turiu labai teigiama nuomone. Tai yra tai, kas man siuo metu atrodo optimaliausia (ypac prie plastikiniu langu

).
Jei kalbeti apie isilauzimus, tai net sienos neapsaugo, bet nuo lango isdauzimo apsaugo

.
Del silumos sulaikymo, nekalbu apie pusiau nuleistus roletus vasara, o apie pilnai uzdarytus ziemos naktimis.
Ir cia buvo mano nuomone bendrai apie visu namo langu uzdengima.
Konkreciai del apsaugos nuo saules ant terasos langu, tu gali rinktis ka nori, as tik pastebejau, kad saule sviecia is virsaus zemyn. Pagalvok, ar tu daug laimesi uzdengdama lango sonus, o ne virsu.
Be to, jei statysi pergole, vargu ar tau is viso tos apsaugos nuo saules dar reikes

.