Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos gerbėjos/-ai

Cobre, aciu uz fotoreportaza wub.gif
Labai man "mezginiuotos" durys patiko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(SmilgaS @ 2011 10 23, 20:07)
Sode turiu 18 krūmelių, bet šiemet labai lietūs jas nuplakė, bet jau žydėjo ir pamalonino nuostabiu kvapu  wub.gif

as turiu 70 krumeliu lotuliukas.gif . Pasejau pabandymui pora pokeliu, nes nebuvau garantuota del daigumo, tai kai sudygo doh.gif , 100 daigeliu tikrai buvo. Seti reikia is rudens tiesiai i dirva, jos naturaliai stratifikuojasi ir puikiai sudygsta. Kadangi vietos turiu joms labai mazai, tai daznai ir labai zemai kerpu. Del karpymo norejau isitikinti, ar tikrai negalima sumedejusios krumelio dalies kirpti. Pasirodo galima (tokia info jau anksciau buvau radusi kazkokiame vok. forume).

QUOTE(Cobre @ 2011 10 23, 21:48)
As noriu bent jau ant terasiniu duru langiniu, tai mane labai sudomino.

langines siaip naudojamos sutemus ir kaip apsauga (nuo salcio ir nepageidaujamu sveciu).
Yra dabar ir moderniu slankiojanciu langiniu. Bet as ir taip ir taip masciau... vistiek roletuose radau daugiau pranasumu. Visu pirma, saule sviecia is virsaus i apacia! Langine uzdengsi tik dali virsaus bet tuo paciu ir dali apacios, kurios visai nereikia uzdengti - tegul saulute grindis sildo, svarbu i akis neplieskia. Noresi uzdengti visa lango virsu - uzdengsi ir visa langa, o pro dalinai nuleistus roletus gali dar ir i terasa pro duris iseiti.
Kitas dalykas, tas langiniu stumdymas sugadina visa fasado simetrija (jei kalbam apie klasikini fasada) wink.gif .
Man tai roletai (ne bambukiniai, zinoma, o stacionarus) - nepamainoma gerybe wub.gif . Visada jauku ir saugu (niekas nieko nepamatys), nereikia naktiniu uzuolaidu traukioti nei sutemus, nei saulei svieciant, arba ju (naktiniu) gali visai nebuti. Taip pat puiki apsauga nuo saules (vasara) ir salcio (ziema).

QUOTE(indruciukas @ 2011 10 24, 09:02)
cia tokie patys baldai, ir isdestymas panasus:
user posted image

prie sviesiu virtuves baldu deti tamsu gobelena, o prie tamsaus valgomojo stalo - sviesu. Prie tamsiu baldu sviesus gobelenas atrodys puosniau ir gyviau.

Aciu uz pagyras smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 24 spalio 2011 - 10:10
QUOTE(vida777 @ 2011 10 24, 11:06)
prie sviesiu virtuves baldu deti tamsu gobelena, o prie tamsaus valgomojo stalo - sviesu. Prie tamsiu baldu sviesus gobelenas atrodo puosniau ir gyviau.

aciu
tai kad pas mane tamsus virtuves baldai... ir stalas tokios pacios spalvos kaip virtuvinis bus...
http://public.fotki....talo-vieta.html
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2011 10 24, 10:11)
aciu
tai kad pas mane tamsus virtuves baldai... ir stalas tokios pacios spalvos kaip virtuvinis  bus...

Tada visai atsisakyciau tamsaus gobeleno. Nors ju spalvu deriniai ir tokie patys, tik sukeisti vietomis (tamsi su sviesia ir sviesi su tamsia), bet ziurisi skirtingai. Tamsusis labiau klasikinis, sviesus - tinka ir prie modernesniu baldu.
Is pradziu supratau, kad baldai bus tokie, kaip www.avitera.lt foto g.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 10 24, 12:06)
*langines siaip naudojamos sutemus ir kaip apsauga (nuo salcio ir nepageidaujamu sveciu).
** roletuose radau daugiau pranasumu. Visu pirma, saule sviecia is virsaus i apacia! Langine uzdengsi tik dali virsaus bet tuo paciu ir dali apacios, kurios visai nereikia uzdengti - tegul saulute grindis sildo, svarbu i akis neplieskia. Noresi uzdengti visa lango virsu - uzdengsi ir visa langa, o pro dalinai nuleistus roletus gali dar ir i terasa pro duris iseiti.
Kitas dalykas, tas langiniu stumdymas sugadina visa fasado simetrija (jei kalbam apie klasikini fasada) wink.gif .
Man tai roletai (ne bambukiniai, zinoma, o stacionarus) - nepamainoma gerybe  wub.gif . Visada jauku ir saugu (niekas nieko nepamatys), nereikia naktiniu uzuolaidu traukioti nei sutemus, nei saulei svieciant, arba ju (naktiniu) gali visai nebuti. Taip pat puiki apsauga nuo saules (vasara) ir salcio (ziema).

Cia kur taip naudojamos? biggrin.gif Nes pietuose jos puikiai naudojamos butent del pavesio, seselio, ar kaip ten dar ta reikala ivardinti biggrin.gif Net puikiai matosi, kad langines su tarpeliai, privertos, o langas atidarytas. Tai jei butu noro, tai kabarokis ir lisk kiek tik sirdis geidziai. Be abejo, modernesnes, naujai padarytos naudojamos ir kaip siokia tokia apsauga, nors prie norio, tai medinukes islauzti vienas juokas. As zaliuzemis Kotore budama susizavejau wub.gif
Cia ne mano nuotraukos, bet kaip pvz is to miestelio imesiu. Tada mane tos zalios langines tiesiog uzbure wub.gif
http://upload.wikime..._Montenegro.jpg
http://static3.depos...-Montenegro.jpg
http://static6.depos...-Montenegro.jpg
**roletai, tai tie kur is vidaus? Jei taip, tai man jie taip negrazu, as ju, kaip velnias kryziaus baidausi. Namas pas mus visas i pietus, tai patikek, silta jame tikrai ant tiek, kad tos silumos mums gaudyti su puse nuleistu roletu poreikio nera biggrin.gif Aplamai, apie kokius roletus tu kalbi? Jie ne i lango rema dedasi? tokius, kur kabinasi virs lango angos ir is vidaus, tai pasidare mano drauge. Siaubas kazkoks asmeniskai man. Arba mesk pvz, jei mes nesusikalbame mirksiukas.gif
Tos stumdomos langines, kur maciau tikrai nieko negadino, dar specialiai apziurejome su vyru. O namas ten senovinis, ne viena amziu jau mena ir dera puikiai. Bet gal todel, kad langai nera dideli. O apie terasa ir ta stumdoma mechanizma, kadangi ten langas didelis, tai pamasciau, kad mums gal visai tiktu armonikeles tipo langines, as ir anksciau apie tokias butent galvojau, bet apie ta mechanizma virsuje nebuvau pamasciusi. Zodziu minti turiu, kada nors gal ir iki sito reikalo rankos prieis smile.gif
As visaip mastau, tu cia gal apie metalines zaliuzes is lauko kalbi? mes ilgai apie jas galvojome, atsisakeme, tiek del patikimo, tiek del daugybes kitu individualiu priezasciu.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 10 24, 11:34)
Tada visai atsisakyciau tamsaus gobeleno. Nors ju spalvu deriniai ir tokie patys, tik sukeisti vietomis (tamsi su sviesia ir sviesi su tamsia), bet ziurisi skirtingai. Tamsusis labiau klasikinis, sviesus - tinka ir prie modernesniu baldu.
Is pradziu supratau, kad baldai bus tokie, kaip www.avitera.lt foto  g.gif .

aciu 4u.gif
cia tas pats audinys- gali buti naudojamos abi puses 4u.gif ir ta tamsesne puse gaunasi sviesesne uz medine dali...

noras padaryti skirtingos spalvos kedes atsirado todel, kad tu kedziu patalpoj gausis nemazai ... bijau, kad neatrodytu kaip "kedziu krautuvele" biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
noras padaryti skirtingos spalvos kedes atsirado todel, kad tu kedziu patalpoj gausis nemazai ... bijau, kad neatrodytu kaip "kedziu krautuvele"

...bet padarius skirtingai ar ir nebus ta krautuvele g.gif
Atsakyti
QUOTE(elitarai @ 2011 10 24, 11:56)
...bet padarius skirtingai ar ir nebus ta krautuvele g.gif

o tai ka siulot bigsmile.gif

man visam name vis atrodo kad pritruks vietos lotuliukas.gif lotuliukas.gif o tas "valgomasis"- gal greiciau virtuves tesinys biggrin.gif -11kv... kaip ir pakankamai vietos stalui su kedem g.gif
Atsakyti
o tai ka siulot bigsmile.gif

man visam name vis atrodo kad pritruks vietos lotuliukas.gif lotuliukas.gif o tas "valgomasis"- gal greiciau virtuves tesinys biggrin.gif -11kv... kaip ir pakankamai vietos stalui su kedem g.gif

....siulyt,tai jau negalim perdaug nieko,pati juk namucius rengiesi smile.gif
Pasverti visus uz/pries ar reikia daug kedziu g.gif , jei VIS pergyveni,kad erdves uztektu tongue.gif kaip alternatyva rinkis sumazinama stala,bus reikalas bet kada pasididins.11kv.m manau tikrai noormali erdve...stalui ir kedems.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 10 24, 10:45)
Cia kur taip naudojamos?  biggrin.gif Nes pietuose jos puikiai naudojamos butent del pavesio, seselio, ar kaip ten dar ta reikala ivardinti  biggrin.gif  Net puikiai matosi, kad langines su tarpeliai, privertos, o langas atidarytas. Tai jei butu noro, tai kabarokis ir lisk kiek tik sirdis geidziai. Be abejo, modernesnes, naujai padarytos naudojamos ir kaip siokia tokia apsauga, nors prie norio, tai medinukes islauzti vienas juokas. As zaliuzemis Kotore budama susizavejau  wub.gif
Cia ne mano nuotraukos, bet kaip pvz is to miestelio imesiu. Tada mane tos zalios langines tiesiog uzbure  wub.gif
http://upload.wikime..._Montenegro.jpg
http://static3.depos...-Montenegro.jpg
http://static6.depos...-Montenegro.jpg
**roletai, tai tie kur is vidaus? Jei taip, tai man jie taip negrazu, as ju, kaip velnias kryziaus baidausi. Namas pas mus visas i pietus, tai patikek, silta jame tikrai ant tiek, kad tos silumos mums gaudyti su puse nuleistu roletu poreikio nera  biggrin.gif Aplamai, apie kokius roletus tu kalbi? Jie ne i lango rema dedasi? tokius, kur kabinasi virs lango angos ir is vidaus, tai pasidare mano drauge. Siaubas kazkoks asmeniskai man. Arba mesk pvz, jei mes nesusikalbame  mirksiukas.gif
Tos stumdomos langines, kur maciau tikrai nieko negadino, dar specialiai apziurejome su vyru. O namas ten senovinis, ne viena amziu jau mena ir dera puikiai. Bet gal todel, kad langai nera dideli. O apie terasa ir ta stumdoma mechanizma, kadangi ten langas didelis, tai pamasciau, kad mums gal visai tiktu armonikeles tipo langines, as ir anksciau apie tokias butent galvojau, bet apie ta mechanizma virsuje nebuvau pamasciusi. Zodziu minti turiu, kada nors gal ir iki sito reikalo rankos prieis  smile.gif
As visaip mastau, tu cia gal apie metalines zaliuzes is lauko kalbi? mes ilgai apie jas galvojome, atsisakeme, tiek del patikimo, tiek del daugybes kitu individualiu priezasciu.

aha, nesusisnekam.
Yra du esminiai skirtumai tarp LT ir E. Lietuvoje reikia saugotis nuo salcio, o Ispanijoje - nuo karscio. Butent tokie yra ir langiniu skirtumai.
Tu rodai visur senovines varstomas langines, pries kurias as neturiu ka pasakyti. Kai langines atsidaro ir uzsidaro, tai viskas tvarkoj.
As kalbu apie naujoviskas stumdomas langines, kurios suteikia fasadui chaotiska vaizda - vienos atstumtos, kitos uzstumtos, trecios pusiau arba tik trecdaliu pastumtos doh.gif . Siose foto dar visos tvarkingai atidarytos arba uzdarytos, bet esu maciusi kur kas prastesniu vaizdu. Ir man asmeniskai tai negrazu. Juolab, kad siais laikais daromi nebe mazi senoviniai langeliai, taigi ir langines uzima atitinkama sienu plota.
Lauko metalines zaliuzes klasikiniam fasadui man netinka wink.gif .
Apie lauko roletus turiu labai teigiama nuomone. Tai yra tai, kas man siuo metu atrodo optimaliausia (ypac prie plastikiniu langu biggrin.gif ).
Jei kalbeti apie isilauzimus, tai net sienos neapsaugo, bet nuo lango isdauzimo apsaugo ax.gif .
Del silumos sulaikymo, nekalbu apie pusiau nuleistus roletus vasara, o apie pilnai uzdarytus ziemos naktimis.
Ir cia buvo mano nuomone bendrai apie visu namo langu uzdengima.

Konkreciai del apsaugos nuo saules ant terasos langu, tu gali rinktis ka nori, as tik pastebejau, kad saule sviecia is virsaus zemyn. Pagalvok, ar tu daug laimesi uzdengdama lango sonus, o ne virsu.
Be to, jei statysi pergole, vargu ar tau is viso tos apsaugos nuo saules dar reikes g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 24 spalio 2011 - 12:46
QUOTE(vida777 @ 2011 10 24, 14:41)
aha, nesusisnekam.
Yra du esminiai skirtumai tarp LT ir E. Lietuvoje reikia saugotis nuo salcio, o Ispanijoje - nuo karscio.
Tu rodai visur senovines varstomas langines, pries kurias as neturiu ka pasakyti. Kai langines atsidaro ir uzsidaro, tai viskas tvarkoj.
As kalbu apie naujoviskas stumdomas
Lauko metalines
Pagalvok, ar tu daug laimesi uzdengdama lango sonus, o ne virsu.
Be to, jei statysi pergole, vargu ar tau is viso tos apsaugos nuo saules dar reikes  g.gif .

Na ne, del silumos man nereikia schmoll.gif Man butent nuo karscio ir nuo tiesiogines saules reikia.
Tos stumdomos langines ir yra i sonus, grynai, kaip sitos senovines, tas ir nustebino labai, todel ar jos atstumtos, ar uzstumtos, efektas absoliuciai tas pats, kaip pilnai atidarytu, arba pilnai uzdarytu senoviniu langiniu. Ko gero tu ne apie tokias galvoji tiesiog.
Siaip as nesiulau visoms tokiu langiniu is eiles. MUms tai aktualu, pamenu, kad buvo jau kalbama kazkada apie jas ir berods sioje temoje, tai tiesiog pasidalinau siuolaikisku ir bet visai klasikiniu atrodanciu variantu. Na isivaizduok virs siu langu
user posted image
pakabinta zalia lenta, tarp jos ir sienos tarpelis, kuriame pasleptas mechanizmas, ant kurio sios zalios langines ir butu pakabintos. tiesiog nuslenki jas i sona ir tiek mirksiukas.gif . Ir jos visai ne metalines, jos normalios zaliuzines medines langines. Kazkiek pagelbes ta pergole, bet ji baigsis ten, kur prasideda terasinis langas, kitur nebus jos, todel nuo saules tik mazumele apsaugos. Anksciau ar veliau turesime kazka galvoti, ypatingai del pavasarines ir rudenines saules, kuri buna zemiau ir jau tiesiog nebeimanoma apsikesti del jos doh.gif
O kodel lango sonus uzdengdama? uzsidengtu visas langas juk g.gif
Tiesa, is tos nuorodos, apie naujoviskas stumdomas langines taip ir nesupratau, kokios jos ten yra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 24 spalio 2011 - 13:06
QUOTE(indruciukas @ 2011 10 24, 10:02)
sveikos  4u.gif

]

dabar mastau, kaip cia pasielegti  g.gif ar baro kedes daryti sviesias, aplink stala tamsiais, ar atvirksciai  g.gif dizainere kur pirkau audini siule daryti sedima dali tamsia, o atlosa sviesu- bet man nelabai kazkaip  g.gif  g.gif
cia tokie patys baldai, ir isdestymas panasus:
user posted image

tuo paciu gal del uzuolaidu spalvu ka patarsit- bo man dabar tokia nuotaika,kad norisi kazko ryskaus- ir zinau,kad paskui gailesiuos  doh.gif  Aciu  4u.gif blush2.gif

patiko tavo gobelenas, toks jaukus atrodo. Jei mano monitorius rodo teisingai tai spalva ale linine?
o del uzuolaidu tai cia viskas tinka, pradekim nuo to kas tau patinka?
as kabinciau vien naktines, bet tau gal kitaip norisi g.gif
del ryskumo - graziu tu audiniu yra, jei bijai kad gali greit atsibosti - pagrindine medziaga imk pasteline o pvz. parisimo juostas daryk placias ryskias, tada galesi jas pakeist kai atsibos.
Pati zinau, kad uzuolaidos - didele investicija ir reikia pasisiut tokias, kad ilgai patiktu, juk kasmet nekeisi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(indruciukas @ 2011 10 24, 11:11)
aciu
tai kad pas mane tamsus virtuves baldai... ir stalas tokios pacios spalvos kaip virtuvinis  bus...

indruciukai, tavo albume paveikslus uzmaciau wub.gif
cia Malinausko darbai?
labai grazus
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2011 10 24, 11:34)
Is pradziu supratau, kad baldai bus tokie, kaip www.avitera.lt foto  g.gif .

as anksciau turejau kedes sviesiu gobelenu doh.gif
na zinoma dar viskas priklauso nuo gyvenimo stiliaus, tvarkos iprociu ir pan. bet musu seimynai su mazais vaikais buvo neigyvendinamas uzdavinys sviesias kedes svariai islaikyti...
jau po metu atrode baisiai, bandziau plauti, valyti, tai tik dar labiau sugadinau.
Indruciuko gobeleno audimas panasus i medvilnini, toki ale linini, tai jei tikrai toks - bus tikras demiu sugertukas doh.gif
As rimtai pagalvociau apie sviesias kedes, juk nesinores jom tarnaut arba po metu keist g.gif
Atsakyti