Įkraunama...
Įkraunama...

Kas jus ves prie altoriaus?

bitkresle, o tau dar liko darbu, ar jau tik laukimas? clap.gif

o norejau paklaust, tu geles is vakaro pasiimsi?
Atsakyti
pas mane irgi islydetuviu nebus jokiu rolleyes.gif , o mama tai prisizadejo nezliumbt biggrin.gif , bet zliumbs kai jau isvazinesiu. O as pati tai apsizliumbsiu, kai priesaika saviskiui sakysiu, mes patys jas rasom clap_1.gif
Atsakyti
Aš tai norėčiau, kad atsivestų nuotakos tėvas. Tik kad tas tėvas už ją gerokai žemesnis biggrin.gif. Kaži juokingai neatrodys?!
Atsakyti
Na ir kas, kad žemesnis.
Taigi jis nuotakos tėtis, o ne šoumenas
Atsakyti
o mane prie altoriaus ves tetis tongue.gif visada taip norejau, man labai grazu, kai jaunikis laukia prie altoriaus, o tetis atveda ir atiduoda i zmonas wub.gif bent jau baznycioj taip bus, o va santuoku rumuose tai eisim abu kartu su jaunikiu clap.gif
Atsakyti
QUOTE (Isila @ 2004 06 26, 16:52)
o mane prie altoriaus ves tetis tongue.gif visada taip norejau, man labai grazu, kai jaunikis laukia prie altoriaus, o tetis atveda ir atiduoda i zmonas wub.gif bent jau baznycioj taip bus, o va santuoku rumuose tai eisim abu kartu su jaunikiu clap.gif

as irgi taip noriu,o tradicijos man dzin tongue.gif
Atsakyti
Ale jus mergos ir jautrios rolleyes.gif biggrin.gif Tai ksd istekat, tai cia dziaugtis reikia tadien, o ne verkti ir jaudintis g.gif ...As pvz visa diena buvau labai laiminga, nejauciau jokio jaudulio, ir jokiu ten asaru nebuvo...nors siaip esu jaurtus zmogus, apsiasaroju filmus ziuredama ar per telikus skriaudziamus vaikus matydamam rolleyes.gif
Griztant prie temos, tai mane baznycioj mane atvede tetis, jis buvo labai laimingas, kai jam pasiuliau tokia ideja, ir net iki paskuitines minutes manes klausinejo, ar tikrai, ar tikrai? thumbup.gif ...Siaip su teciu nera labai jau artimi santykiai, labiau su mama, bet , man sita "amerikanska" tradicija laaaabai patinka......Ir nuotraukos,kai tetis vede mane prie altoriaus, labai man prie sirdies...... thumbup.gif Tevai net isiremino smile.gif
Atsakyti
QUOTE (midux @ 2004 06 25, 20:41)

as visai nenoriu jokiu palydetuviu is namu, nes visai nenoriu apsizliumbt, gi ne dingsiu as kur nors, savo nru teku rolleyes.gif tai ko cia zliumbt? dar mama paskui pravirks, visai nenoriu, tai dar nezinau ar tas palydetuves darysim...
o kaip jus, tas islydetuves darot? g.gif

va as irgi to nenoriu dry.gif tik nezinau, kap to isvengti g.gif mama tikrai apsizliumbs, anyta jau svajoja kaip islydedama laimins, aisku irgi bus asaru upeliai. kaip taktiskai pasakyti kad nenoriu jokiu asaru, kad ta diena as noriu buti laiminga? visaip bandau bet atrodo nepavys sad.gif
Atsakyti
jei mums pavyks susitvarkyti baznycios reikaliukus, tai butinai prasysiu tevelio, kad prie altoriaus vestu, manau, ne vienam sirdy suvirpintu, o ir teveliui didele garbe, manau labai laimingas butu clap.gif
Atsakyti
Tevelis mane ves prie altoriaus, nes is namu islydetuviu nebus. Visi renkasi baznycioje, tad kaip ir farso jokio nebus. Be to, noriu, kad butent tetis vestu mane prie altoriaus...
Atsakyti
Visos tradicijos gimsta turedamos kokia nors prasme, tik daznai paskui ta prasme pamirstama ir lieka butent tik tradicija. Tai gal kam idomu is kur kilo tradicija tevui vesti nuotaka prie altoriaus, kur laukia jaunikis su vyriskaja pulko puse, dar nuotaka turetu buti su vualiu, kuri susituokus jaunasis turetu pakelti ir pabuciuoti jaunamarte, plius prie to paties priklauso tradicija, kad jaunikis neturetu matyti jaunosios sukneles iki vestuviu dienos.
Taigi tokiu apeigu istakos - laikai, kai santuoka buvo grynai ekonominis sanderis, kuri sudarydavo vyrai. T.y. budavo tuokiamasi ne is kazkokiu romantiniu paskatu, o ieskoma tokios partijos, kuri nestu ekonomine nauda. Taigi, jaunas (arba ne) vyras tardavosi su merginos tevu, nepriklausomai nuo dukters pageidavimu. Todel ir baznycioje tevas atvesdavo nuotaka ir "perduodavo" jos naujam "seimininkui" - vyrui. Budavo, kad vestuviu diena jaunikis pirmakart isvysdavo savo isrinktaja, su tuo siejama ir tai, kad jaunikis neturi matyti nuotakos sukneles iki vestuviu, ir vualis, kuri pakelia tik jau susituokus, nes tai simbolizuoja, kad pvz. isvaizda nera svarbus faktorius kuriant seima.
Geros dienos biggrin.gif
Atsakyti
Na... viskas keiciasi... Anksciau merginos verkdavo per mergvakarius, o dabar duksta kaip paselusios clap.gif clap_1.gif Anksciau tevas prievarta vesdavo savo dukteri prie altoriaus, dabar pacios nuotakos svajoja, kad tevelis lydetu smile.gif nes tekama is meiles, savo laisva valia clap_1.gif heart.gif wub.gif
Atsakyti