Įkraunama...
Įkraunama...

Kas jus ves prie altoriaus?

O mane irgi tevelis ves, o musu priekyje eis mano drauges mazas berniukas ir nes ant padeklo ziedus smile.gif Negrazu a? wink.gif
Atsakyti
mano tevas tai uzsispyres kaip ozys ir kategoriskai atsisakytu mane vesti - nebent as ji nusinesciau prie altoriaus....... tsi teks jaunikiui vestis: thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (lavanda @ 2004 06 29, 13:04)
mano tevas tai uzsispyres kaip ozys ir kategoriskai atsisakytu mane vesti - nebent as ji nusinesciau prie altoriaus....... tsi teks jaunikiui vestis: thumbup.gif

O kuom jis argumentuoja tai, kad nenori tave nuvesti prie altoriaus? g.gif
Atsakyti
man tevelis labai brangus zmogeliukas todel is pagarbos jam noriu,kad mane vestu prie altoriaus, be to as jo vienintele dukrele rolleyes.gif
Atsakyti
Toms, kurios nori, kad tevelis vestu prie altoriaus, tai paklauskit kunigo. Mano pusseserei neleido - nelietuviska, ir viskas. Aisku, tokiu atveju geriau eiti neklausus, negi sustabdys??? biggrin.gif O is namu juk jaunieji ne kartu isvaziuoja, jaunoji vaziuoja su pirsliu, o jaunasis su pirsliene. Tik susituokus jau seda i viana masina. o tradicijos juk tam ir skirtos, kad jas truputi palauzyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (ekojura @ 2004 06 30, 19:48)
Toms, kurios nori, kad tevelis vestu prie altoriaus, tai paklauskit kunigo. Mano pusseserei neleido - nelietuviska, ir viskas. Aisku, tokiu atveju geriau eiti neklausus, negi sustabdys??? biggrin.gif

Musu tai pats paklause pries ceremonija. wink.gif
Atsakyti
QUOTE (buriukas @ 2004 06 29, 09:20)
Visos tradicijos gimsta turedamos kokia nors prasme, tik daznai paskui ta prasme pamirstama ir lieka butent tik tradicija. Tai gal kam idomu is kur kilo tradicija tevui vesti nuotaka prie altoriaus, kur laukia jaunikis su vyriskaja pulko puse, dar nuotaka turetu buti su vualiu, kuri susituokus jaunasis turetu pakelti ir pabuciuoti jaunamarte, plius prie to paties priklauso tradicija, kad jaunikis neturetu matyti jaunosios sukneles iki vestuviu dienos.
Taigi tokiu apeigu istakos - laikai, kai santuoka buvo grynai ekonominis sanderis, kuri sudarydavo vyrai. T.y. budavo tuokiamasi ne is kazkokiu romantiniu paskatu, o ieskoma tokios partijos, kuri nestu ekonomine nauda. Taigi, jaunas (arba ne) vyras tardavosi su merginos tevu, nepriklausomai nuo dukters pageidavimu. Todel ir baznycioje tevas atvesdavo nuotaka ir "perduodavo" jos naujam "seimininkui" - vyrui. Budavo, kad vestuviu diena jaunikis pirmakart isvysdavo savo isrinktaja, su tuo siejama ir tai, kad jaunikis neturi matyti nuotakos sukneles iki vestuviu, ir vualis, kuri pakelia tik jau susituokus, nes tai simbolizuoja, kad pvz. isvaizda nera svarbus faktorius kuriant seima.
Geros dienos biggrin.gif

joooo... tai gal geriau mes eisim kartu ... kaip lygiaverciai partneriai wink.gif ir suknele gal parodyti, nes kartais atrodo, kad jis geriau mane pazista nei as pati save biggrin.gif ne, gal sukneles nerodysiu, kad butu staigmena ir grozetusi manimi, nes tekesiu ne nuometo wink.gif
Buriuk, gal zinai, ka reiskia puokstes ir keliaraiscio metimas per peti. kokios istakos sios tradicijos? per mano vestuves nelabai kam bus gaudyti, tad zadu padovanoti tuos dalykus draugams.
Atsakyti
Mums kunigas surikiavo taip. Visi svečiai ir sveikinantieji susėdo bažnyčioje, tada įėjo poros ir padarė tokį "garbės koridorių", o mes su jaunikiu laukėm prie durų kol zakristijonas davė ženklą įeiti. Visi jau buvo savo vietose ir visas dėmesys buvo mums. Tai buvo labai labai jaudinanti kelionė link altoriaus, tikrai ilgai jos nepamiršiu. Mes stengėmės eiti kuo lėčiau, buvom tai aptarę su būsimuoju iš anksto, aš norėjau mėgautis kiekviena sekunde, norėjau pajauti visą to momento iškilmingumą. Manasis dar norėjo kad kojas suderintume, sušnibždėjo koją koją, bet aš niekaip nesuvokiau kuri mano koja kada eina laugh.gif

Taip jau išėjo, kad pora savaičių po vestuvių ėjom sveikinti draugų į tą pačią bažnyčią, tai nuotaką vedė tėvelis, o jaunikis laukė prie altoriaus. Kas man nepatiko, tai kad jaunikis liko kaip ir nuskriaustas. Visi žiūrėjo į nuotaką, o jis liko kaip už borto. ir dar nepatiko kad jaunikis ir poros įėjo taip paprastai į bažnyčią, juos surikiavo :jauniki stok čia, poros čia, o visas iškilmingumas prasidėjo tik įeinant nuotakai.

Manau, kad verta prieš visas ceremonijas taip pagalvoti apie visą eigą , įsivaizduoti kaip viskas atrodys, ir pasirinkti kaip jums labiau patinka. Svarbiausia kad patiktu būtent judviems
Atsakyti
O as maciau vienas vestuves, kur jaunikis stovejo su mama, o jaunaja tetis atvede. Ir tikrai jis neatrode nuskriausta...Siaip ar taip jis nedevi tokios grazios sukneles kaip jaunoji tongue.gif
Atsakyti
Noreciau suzinoti koks variantas jums yra priimtinesnis: Kai jaunikis pamato jaunaja pirma karta tik baznycioje (kai tevelis atveda prie altoriaus) ar tradicinis variantas,kai jaunikis vyksta pas jaunaja i namus o tada kartu vyksta i baznycia???? rolleyes.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Man priimtinesnis pirmas variantas, nors jis ir nebus grynai toks, mat manęs tėvas neatves, tiesiog jo iš viso nebus sad.gif Bet žinodama, kad ta tradicija atvesti dukrą kilo iš tėvo valdžios, tiesiog iš dukros atidavimo kaip pagal sandėrį, tai gal nebus taip jau blogai - ateisiu pati, niekieno neverčiama, tikrai norėdama ištekėti už to vyro biggrin.gif

Nors, aišku, man labai gražu, kai tėvai atveda smile.gif
Atsakyti
Nu musu pirseliai ten sugalvoje visokiu bajeriu ileidziant is namu, tai tikrai neiseis taip, akd vyras pamatytu tik baznycioje! O be to tipo ir su teveliais ten atsibuciuoti reikia (pabliauti tiksliau:)). As noriu, kad kuo ilgiau jis mane grazia matytu:))))
Atsakyti