Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Natele @ 2011 10 27, 10:33)
Kodel nelogiska? gi lietuviska Sodra 0 pajamu tais menesiais is jusu ir gavo...  Pabandykit kreiptis uzsieny pasalpos - tikrai niekas Lietuvoj gautu pajamu jums neiskaiciuos... Net ir pensininkai, kurie uzsidirbo sau pensija cia ir ES, tai is tu valstybiu ir gauna, kur uzsidirbo ir ne daugiau nei uzsidirbo.  O jei tokiais atvejais kaip jusu, kita valstybe nieko neduoda, tai prie ko cia Sodra?

Va va,as apie ta paty smile.gif
Papildyta:
QUOTE(idomi @ 2011 10 27, 10:27)
Tai stažas jau skaitosi, o atlyginimas ne. Juokinga net graudu, na bet čia Lietuva. Dėkoju už atsakymą, nors vistiek dar kreipsiuosi į sodrą šiuo klausimu.

Jus gi mokescius Lietuvoj nemokejot,kai buvot uzsieni,tai kodel sodra turi jums moketi is to atliginimo kuri gaudavot uzsieni.Jei cia mokescius tik uzmokesit is to atliginimo kur cia gausit.
Atsakyti
QUOTE(busima21 @ 2011 10 27, 10:10)
sveiki:) gal galetumete man kas paaisknti, nes nelabai susigaudau as:)
taigi, esu 4 kurso studente, mokausi dieniniame ir papildomai uzsidirbu. draugas dirba. as pastojau. sakykit kokia pasalpa as galiu gauti?ir kiek menesiu rekia isdirbti iki dekretiniu, kad gauciau didesnes pasalpas?na tuos 100proc atlyginimo, veliau 80?
byciau labai dekinga 4u.gif

Jums galioja tie patys skaiciavimai, kaip ir dirbanciai moteriai - paskaitykit Sodros psl. apie atitinkamas pasalpas. pagal jusu parasytus procentus matau, kad neskaitet nieko - 80proc. seniai nebera...
Atsakyti
QUOTE(busima21 @ 2011 10 27, 10:48)
tai todel ir prasau, kad kas paaiskintu, nes nieko nezinau:)

vienkartine is soc.centronesciai-260 lt,vienkartine gymusiam vaikui-1430 lt,vaiko pinigai-97.50 lt,jei draugas turi 12 men stazo per paskutinius 2 metus,tai jis gali eiti tevystes atostogu ir vaiko prieziuros atostogu.
Atsakyti
tai ir man reikia but isdirbus 12men per paskutinius 2 metys, kad galeciau eiti motinystes atostogu?jei ne, tada gausiu 97,50lt taip?
Atsakyti
QUOTE(busima21 @ 2011 10 27, 10:51)
tai ir man reikia but isdirbus 12men per paskutinius 2 metys, kad galeciau eiti motinystes atostogu?jei ne, tada gausiu 97,50lt taip?

taip,jums irgi reikia tureti stazo.
Atsakyti
o kaip skaiciuojasi pinigeliai, jei tarkim alga pakilo?smile.gif
ir beje, būtinai reikia kad tas stažas būtų 12men?smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busima21: 27 spalio 2011 - 10:01
QUOTE(busima21 @ 2011 10 27, 10:48)
tai todel ir prasau, kad kas paaiskintu, nes nieko nezinau:)

Tai as ir rasau, kad paskaitykit - ten gi beveik viskas surasyta smulkiai, visi atsakymai i jusu klausimus, kuriuos dabar uzdavinejat. Gerai, kad Jolanciukas siandien laiko turi - perrasineja dabar jums visus tuos istatymus smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(busima21 @ 2011 10 27, 11:00)
o kaip skaiciuojasi pinigeliai, jei tarkim alga pakilo?smile.gif
ir beje, būtinai reikia kad tas stažas būtų 12men?smile.gif

jus gi neturit stazo,tai jums nera skirtumo pakilo algha ar ne.Butinai reikia tureti 12 men stazo.
Atsakyti
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
http://www.sodra.lt/index.php?cid=328
http://www.sodra.lt/index.php?cid=329
gal tada bent jau kazko nepraziopsosit beklausdama. Ir mums bus lengviau pakomentuot.
Atsakyti
Laba diena,

Norėčiau pasiteirauti, kaip geriau pasielgti mano atveju:

Šiuo metu esu VPA iki vaikučiui sukaks 3 metukai t.y. iki 2012-10-19(pagal prašymą darbovietėje). 2011-10-19 dieną vaikučiui sukako 2 metukai, 2011-12-19 dieną išeisiu į dekretines atostogas. Nuo 2011-10-19 jau nebegausiu jokių išmokų iki dekretinių atostogų. Mano nėštumas priskirtas prie rizikos grupės (turiu autoimuninę ligą) ir jeigu dabar išeičiau į darbą - negalėčiau dirbti dėl ligos - turėčiau nedarbingumo lapelį.

Klausimas:Kaip mano atveju pasielgti, kad iki dekretinių atostogų, t.y. nuo 2011-10-19 iki 2011-12-19 dienos neligčiau be pajamų šaltinio? Ar vienintelė iešeitis anksčiau termino išeiti į darbą ir imti nedarbingumo lapelį, ar yra kita išeitis?

Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 27, 10:37)
Va va,as apie ta paty smile.gif
Papildyta:

Jus gi mokescius Lietuvoj nemokejot,kai buvot uzsieni,tai kodel sodra turi jums moketi is to atliginimo kuri gaudavot uzsieni.Jei cia mokescius tik uzmokesit is to atliginimo kur cia gausit.

Bet dabar man tas laikotarpis kol nedirbau Lietuvoje, atims didelę dalį motinystės pašalpos, gausis gal 6 tušti mėnesiai, manau tai tikrai nesąžininga. Bent jau imtų vidurkį iš Lietuvoje pradirbtų mėnesių, o dabar vadinasi vos ne važiuok atgal jei nori vaikelį išlaikyti. Aš juk ne specialiai į Lietuvą grįžau, kad man motinystės pašalpą mokėtų, pastojau jau čia ir gerokai po grįžimo, na bet suprantu, kad tai niekam nerūpi, deja.
Atsakyti
QUOTE(busima21 @ 2011 10 27, 14:53)
tai ne apie save ir kalbu.o apie draugo algą.

tai ims vidurki is 12 menesiu.
Papildyta:
QUOTE(idomi @ 2011 10 27, 14:36)
Bet dabar man tas laikotarpis kol nedirbau Lietuvoje, atims didelę dalį motinystės pašalpos, gausis gal 6 tušti mėnesiai, manau tai tikrai nesąžininga. Bent jau imtų vidurkį iš Lietuvoje pradirbtų mėnesių, o dabar vadinasi vos ne važiuok atgal jei nori vaikelį išlaikyti. Aš juk ne specialiai į Lietuvą grįžau, kad man motinystės pašalpą mokėtų, pastojau jau čia ir gerokai po grįžimo, na bet suprantu, kad tai niekam nerūpi, deja.

tai jums ir ims 12 menesiu vidurki,jei dirbot cia 6 menesius,o 6 menesiai be pajamu,tai is tu 6 men pradirbtu alga dalins is 12 menesiu.As cia kaip pvz.
Papildyta:
QUOTE(arunele @ 2011 10 27, 14:20)
Laba diena,

Norėčiau pasiteirauti, kaip geriau pasielgti mano atveju:

Šiuo metu esu VPA iki vaikučiui sukaks 3 metukai t.y. iki 2012-10-19(pagal prašymą darbovietėje). 2011-10-19 dieną vaikučiui sukako 2 metukai, 2011-12-19 dieną išeisiu į dekretines atostogas. Nuo 2011-10-19 jau nebegausiu jokių išmokų iki dekretinių atostogų. Mano nėštumas priskirtas prie rizikos grupės (turiu autoimuninę ligą) ir jeigu dabar  išeičiau į darbą - negalėčiau dirbti dėl ligos - turėčiau nedarbingumo lapelį.

Klausimas:Kaip mano atveju pasielgti, kad iki dekretinių atostogų, t.y. nuo 2011-10-19 iki 2011-12-19 dienos neligčiau be pajamų šaltinio? Ar vienintelė iešeitis anksčiau termino išeiti į darbą ir imti nedarbingumo lapelį, ar yra kita išeitis?

Galit grizti i darba ir paimti nepanauduotu atostogu jei turit,geriau negu biliuteni.
Atsakyti