Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveikos,gal galite suteikti man info apie dekretiniu skaiciavima...i dekreta iseiti turiu 2012m sausio 20 d. tai man pasalpa skaiciuos nuo 2010m gruodzio 20d 12 men atgal atlyginimu vidurki paimant?
Atsakyti
QUOTE(indre.babarikine @ 2011 10 26, 09:37)
Sveikos,gal galite suteikti man info apie dekretiniu skaiciavima...i dekreta iseiti turiu 2012m sausio 20 d. tai man pasalpa skaiciuos nuo 2010m gruodzio 20d 12 men atgal atlyginimu vidurki paimant?

Nuo lapkricio pradedant 12 pilnu menesiu atgal.
Atsakyti
QUOTE(juliukas25 @ 2011 10 25, 13:22)
siaip jeigu dekretas jums baigsis geguzes men, tai jums ne 2men teks padirbeti, o 3men, anksciausiai nuo rugpjucio 1d reiktu eit i VPA, nes reikia ne 12men, o 13men, nes 1men jug praleidzia skaiciuojant ismokas. Ziurint kada jums 26m sueina, tai jei sveikata leistu galetumet veliau eiti i dekreta (pvz: menesiu veliau) , tada ir laikotarpis pasislinktu  smile.gif

Butent to darbo vos ne iki pat gimdymo as ir noriu isvengti. Kad skaiciuojant ismokas praleidzia menesi tai zinau, bet jei sodros tinklapyje raso "iki pirmos vaiko priežiūros atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą" tai mano pirma VPA diena tarkim butu 2012 m liepos 3 d. Tuomet nuo 2011 m. liepos 1 d. iki 2012 m. liepos 3 d. ir būtų lygiai 12 mėnesių. Tai cia tik tam, kad turiu teise i VPA. O jau kai skaiciuotu ismokas, as suprantu kad vienas menesis issimeta. Tada gal ta menesi kur neturiu jokiu pajamu itrauktu bet dalintu is visu menesiu skaiciaus ir taip aisku ismoka sumazetu. Bet man svarbu ne kiek gauciau, o kad isvis budama VPA ka nors gauciau... Nes panasu, kad didele tikimybe kad galiu ir nieko negauti. O dirbti iki pat gimdymo nenoriu verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau jusu paklausti, nes esu visai zalia. tarkim jeigu as neinu i dekretines, o pasirenku dirbti iki pat gimdymo, nes taip man bus didesne ismoka. ir tarkim jei as neemusi dekretiniu atsigulu i liginine del gresencio prieslaikinio gimdymo ir iki pat gimdymo bunu ant biliotenio, kaip tada su bilioteniu ar man sodra ji apmokes? aciu
Atsakyti
QUOTE(kleopatraaa @ 2011 10 26, 11:36)
Sveikos, norejau jusu paklausti, nes esu visai zalia. tarkim jeigu as neinu i dekretines, o pasirenku dirbti iki pat gimdymo, nes taip man bus didesne ismoka. ir tarkim jei as neemusi dekretiniu atsigulu i liginine del gresencio prieslaikinio gimdymo ir iki pat gimdymo bunu ant biliotenio, kaip tada su bilioteniu ar man sodra ji apmokes? aciu

ant biliutenio jus nebusit,nes jums jo neduos,reikes imti dekreta,nes kitaip bus darbe pravaikstas.
Atsakyti
Aisku aciu smile.gif
Na dar toks vienas klausimas mano situacija yra tokia, kad as pradejau dirbti 2010 11 22 siuo metu laukiuosi. I dekreta reiketu iseitu 2011 11 10, taciau tada dar nebusiu pradirbusi metu laiko ir is vis negausiu jokio pasalpos, nesinoretu kad taip nutiktu. Todel planavau dirbti iki pat nestumo galo, bet 2011 10 16 teko pagulet savaite ligonineje del gresencio prieslaikinio gimdymo. Dabar biliotenis galioja iki 2011 10 28, seimos gydytoja ji turetu penktadieni pratesti. Bet galvoju ar yra galimybe testi bilioteni iki lapkricio 22 d, o tada iseiti dekretiniu, kad nenuplauktu pinigai visai. nepanaudotu atostogu neturiu. Net nezinau ka daryti, patarkit aciu
Atsakyti
QUOTE(kleopatraaa @ 2011 10 26, 12:55)
Aisku aciu smile.gif
Na dar toks vienas klausimas mano situacija yra tokia, kad as pradejau dirbti 2010 11 22 siuo metu laukiuosi. I dekreta reiketu iseitu 2011 11 10, taciau tada dar nebusiu pradirbusi metu laiko ir is vis negausiu jokio pasalpos, nesinoretu kad taip nutiktu. Todel planavau dirbti iki pat nestumo galo, bet 2011 10 16 teko pagulet savaite ligonineje del gresencio prieslaikinio gimdymo. Dabar biliotenis galioja iki 2011 10 28, seimos gydytoja ji turetu penktadieni pratesti. Bet galvoju ar yra galimybe testi bilioteni iki lapkricio 22 d, o tada iseiti dekretiniu, kad nenuplauktu pinigai visai. nepanaudotu atostogu neturiu. Net nezinau ka daryti, patarkit aciu

cia jau gidytojos teiraukites,ar ji taip gales padaryti,nes mano gidytoja man sake,kad nuo 30 nestumo savaiciu,kai jau priklauso eiti i dekreta ir jei del nestumo paguldoma i lygonine biliutenio paprasto neisraso,o iskart israso dekreta,tai nezinau kaip jusu gidytoja pasakis ir pasielgs.
Atsakyti
Kadangi cia daug protingu mamu (ir ne tik), ir as bandau ieskoti patarimo.
Siuo metu auginu vaikuti iki 3 metu. Dabar laukiuosi antro, kuris turetu gimti per pirmojo gimtadieni. Ar man priklausys pasalpos? (uz pirmaji gavau iki 2 metu, darbo stazas 10 metu). Ar skaiciuos taip, kaip uz pirmaji?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Skaitinėjau įvairias temas dėl VGA ir VPA, tačiau niekur neradau informacijos apie tas mamytes, kurios dalį laikotarpio, pagal kurį skaičiuojasi dekretinių arba vaiko priežiūros atostogų vidurkis, legaliai dirbo ES. Susidūriau su tokia situacija, laukiuosi vaikelio, gimdymas numatomas gegužės mėn. Užsieny dirbau iki šių metų kovo mėn. po to grįžau į Lietuvą, liepos pabaigoje įsidarbinau čia, deja keletą mėnesių nedirbau, o kaip suprantu tie mėnesiai taip pat skaičiuojasi. Na bet man aktualiausia, ar pajamos gautos užsienyje, skaičiuojasi į motinystės pašalpą??? Kadangi Lietuvoj praradau daug mėnesių, būtų labai šaunu jei įsiskaičiuotų ES gautas atlyginimas. Iš anksto dėkoju už atsakymą,
Atsakyti
http://www.ekonomika...ides-13913.html

Gal gali kas pakomentuoti, kaip atsilieps vidutines pajamas gaunancioms mamoms, ar cia neaktualu bus pas ka alga ne 5000lt
Atsakyti
Sveikos, esu nescia jau 5 menesius, isidarbinau pries pora savaiciu, taipogi esu studente dieniniame skyriuje, ar isdirbus tris menesius iki gimdymo, man mokes motinystes pasalpa ar as nieko negausiu?
Atsakyti
QUOTE(Alinkus @ 2011 10 26, 14:03)
Kadangi cia daug protingu mamu (ir ne tik), ir as bandau ieskoti patarimo.
Siuo metu auginu vaikuti iki 3 metu. Dabar laukiuosi antro, kuris turetu gimti per pirmojo gimtadieni. Ar man priklausys pasalpos? (uz pirmaji gavau iki 2 metu, darbo stazas 10 metu). Ar skaiciuos taip, kaip uz pirmaji?
Aciu  4u.gif

taip,skaicios is to DU kaip ir pirmam.
Papildyta:
QUOTE(idomi @ 2011 10 26, 16:54)
Sveikutės,

Skaitinėjau įvairias temas dėl VGA ir VPA, tačiau niekur neradau informacijos apie tas mamytes, kurios dalį laikotarpio, pagal kurį skaičiuojasi dekretinių arba vaiko priežiūros atostogų vidurkis, legaliai dirbo ES. Susidūriau su tokia situacija, laukiuosi vaikelio, gimdymas numatomas gegužės mėn. Užsieny dirbau iki šių metų kovo mėn. po to grįžau į Lietuvą, liepos pabaigoje įsidarbinau čia, deja keletą mėnesių nedirbau, o kaip suprantu tie mėnesiai taip pat skaičiuojasi. Na bet man aktualiausia, ar pajamos gautos užsienyje, skaičiuojasi į motinystės pašalpą??? Kadangi Lietuvoj praradau daug mėnesių, būtų labai šaunu jei įsiskaičiuotų ES gautas atlyginimas. Iš anksto dėkoju už atsakymą,

Pajamos gautos ES nesiskaiciuoja,skaiciuojasi tik stazas.
Papildyta:
QUOTE(sakuraaa @ 2011 10 26, 18:41)
Sveikos, esu nescia jau 5 menesius, isidarbinau pries pora savaiciu, taipogi esu studente dieniniame skyriuje, ar isdirbus tris menesius iki gimdymo, man mokes motinystes pasalpa ar as nieko negausiu?

Jums taikis staza,nes netaiko stazo tik tiems studentams kuriems nera 26 metu ir nuo mokslo baigimo menesio per 3 menesius kazkur isidarbino,o kaip suprantu jus dar mokotes.
Atsakyti