Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Lucero @ 2011 11 11, 17:16)
manau didins. o savijauta ligos pradzioje buvo baisi , su sirdim negerai buvo, plaukai labai slinko... viduriai kietejo, nervai vaziavo.. o tau kokie yra pagrindiniai simptomai
? auga svoris? slenka plaukai? kaip sirdis ?

sveika, pasakyk, ar prie hipotireozes buna sirdies permusimai?
as vis maniau, kad tik prie hiper funkcijos?
plaukai tai eina saujom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dea @ 2011 11 13, 14:06)
aciu mirksiukas.gif
saunu, kad suneliui nepersidave niekas  thumbup.gif
gal nepaslaptis pas kuri gyd gimdei kmuk? gal yra koks vienas susidures su hipofunkcija turinciomis nestuke.gif ?
man nieks nesake, kad gimdyt kmuk ar pan, as ten kazkokiam interneto puslapyje radau... g.gif  gal atsargumo delei.
as nelabai suprantu kuris hormonas svarbesnis, nes man FT4 jau kokie metai nedaro, o gal net daugiau, visada tik TSH...
per nakti viska suvirskinau, nusprendziau po kokio men nueiti dar pas koki kita endokrinologa ir pasiklaust kitos nuomones, idomu ka pasakys wink.gif
o pries tai pasidarysiu visu hormonu tyr wink.gif
bandau mastyt pozityviai, bet jaudulio pastojus tikrai daugiau...
be to, mano endokrinologe niekad nieko nesake del jokiu maisto papildu g.gif  uzklausiu irgi smile.gif

TSH nustato tam, kad pagal jį dozė parenkama vaistų. Neštumo metu man stebėjo tik FT4, kad jis nebūtų žemiau normos. Gimdžiau nesitarus, bet kortelėje paryškintom raidėm ginė buvo parašius, o ir pati pasakiau, kad tiroiditas man. Kiek tekę straipsnių mokslinių skaityt, tai radus Biržiečio apie hiper hipo f-ją sergančias nestuke.gif rašyta. Aš kalcigraną ir žuvų taukus vartojau. smile.gif
Atsakyti
kas man gali isvardint tyrimus koki yra skiriami pasidaryt?
kadangi nerandu lapuko kokius tyrimus pasidaryt liepe, tai.... darysiu ka atsiminsiu...
Atsakyti
QUOTE(meškutė999 @ 2011 11 13, 00:47)
Sūnų tyrė endok. 2 kartus-išvada sveikas ačiū Dievui. 

Meškute, o ką konkrečiai tyrė? Kraują? Man šiaip joks gydytojas tokios minties nepakišo, kad tirt vaiką, tai nieko ir netyriau. Įdomu kokie požymiai vaikui gali rodyti, kad kažkas negerai...
Kai dukrytę skenavo su IMAGO, tai sakė, kad pavaldėjo silpną endokrininę sistemą, šiuo metu jokių ligų nėra, bet ateityje reikia prižiūrėti. Radau parašyta, kad autoimuninis užkrečiamas, ypač jeigu vaikas gauna kontaktą per pirmas dvi savaites, o jis aišku gauna per pieną ir visaip kitaip. O pasireiškia ši liga apie 18-25 gyvenimo metus.
Bet iš homeopatės esu girdėjusi, kad 2 metų vaikui diagnozavo. Siaubinga... Nu bet tikėkimės, kad viskas bus gerai ir mūsų vaikai nesusirgs.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 11 13, 16:42)
Meškute, o ką konkrečiai tyrė? Kraują? Man šiaip joks gydytojas tokios minties nepakišo, kad tirt vaiką, tai nieko ir netyriau. Įdomu kokie požymiai vaikui gali rodyti, kad kažkas negerai...
Kai dukrytę skenavo su IMAGO, tai sakė, kad pavaldėjo silpną endokrininę sistemą, šiuo metu jokių ligų nėra, bet ateityje reikia prižiūrėti. Radau parašyta, kad autoimuninis užkrečiamas, ypač jeigu vaikas gauna kontaktą per pirmas dvi savaites, o jis aišku gauna per pieną ir visaip kitaip. O pasireiškia ši liga apie 18-25 gyvenimo metus.
Bet iš homeopatės esu girdėjusi, kad 2 metų vaikui diagnozavo. Siaubinga... Nu bet tikėkimės, kad viskas bus gerai ir mūsų vaikai nesusirgs.

Dėl įgimtos hipotirozės tai visus naujagimius tiria dar ligoninėje, paima kraujo naujagimiui ir ištiria, tik aišku gali tiroiditas ir vėliau pasireikšti, nebūtinai įgimta forma...nors aš vaikų irgi netyriau dar g.gif Tik nelabai supratau, kaip autoimuninis tiroiditas gali būti užkrečiamas, kokiu būdu, čia ne bakterija ir ne virusas juk, girdėjau tik apie genetinį polinkį, bet čia su daugeliu ligų taip unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 11 13, 13:55)

As galiu Maxi-hair ir biotin rekomenduot, du menesius pagerus sutvirtejo plauku saknys, net antakius skaudziau pesiotis, nes saknis tvirtesne.
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2011 11 13, 17:37)
Dėl įgimtos hipotirozės tai visus naujagimius tiria dar ligoninėje, paima kraujo  čia ne bakterija ir ne virusas juk, girdėjau tik apie genetinį polinkį, bet čia su daugeliu ligų taip unsure.gif

Pagal kai kuriu paskutiniuju tyrimu isvadas butent, kad tai yra bakterija. Jeigu uzkrata gauna vaikas labai ankstyvame amziuje kol jo imunine sistema labai silpna, veliau issivysto autoimunine liga. Galit idomumo delei paskaityt cia.
http://mpkb.org/home...is/transmission

Pagal kai kuriuos tyrimus autoimunini tiroidita sukelia net ivardinta bakterija Yersinia enterolitica. Tyrimai tai ne siaip sau pasvarstymai, manau tai tikrai gali buti teisybe.
Sie autoriai teigia, kad jokio genetinio polinkio nera. Tiesiog sergantys tevai uzkrecia savo vaikus ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 14 lapkričio 2011 - 07:53
Kuponas pigiau issitirt skydliauke Vilniuje:
http://kartu.lt/viln..._campaign=daily
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 14 lapkričio 2011 - 12:45
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 11 13, 16:09)
kas man gali isvardint tyrimus koki yra skiriami pasidaryt?
kadangi nerandu lapuko kokius tyrimus pasidaryt liepe, tai.... darysiu ka atsiminsiu...

TSH, FT3, FT4, manau šituos nusistačius neprašausi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2011 11 13, 17:42)

Tik gimusiam paėmė kraujo, dėl genetiškai paveldimų ligų. Suėjus mėnesiui vežiau į kmuk pas endokrinologę, paskui po pusmečio, ėmė veninį kraują, tyrė visus skydliaukės hormonus. Endokrinologė vaikų man aiškino,kad su pienu patekę antikūniai vaikui nepavojingi,jie ateina ir išeina vaiko organizmas jų nepriima. O iš požymių minėjo dažną liežuvio kaišiojimą ar buvimą su iškištu liežuviu, bet čia tik leliukams manau taikomas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meškutė999: 14 lapkričio 2011 - 14:09
QUOTE(linamog @ 2011 11 13, 19:31)
As galiu Maxi-hair ir biotin rekomenduot, du menesius pagerus sutvirtejo plauku saknys, net antakius skaudziau pesiotis, nes saknis tvirtesne.

sveika, o maxi-hair sudetyje b gr vit yra?
as jimes alergiska
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 11 14, 14:13)
sveika, o maxi-hair sudetyje b gr vit yra?
as jimes alergiska

Yra, bent kelios rusys.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 11 13, 14:55)
sveika, pasakyk, ar prie hipotireozes buna sirdies permusimai?
as vis maniau, kad tik prie hiper funkcijos?

deja buna ....
man pvz yra tachikardija su pulsu bedos buna net iki 155 pulsas.........
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 14 lapkričio 2011 - 16:25