Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*67 Namučiai

QUOTE(caralaite @ 2011 11 23, 11:24)
Gal pavyzdžiais galim pasiremti? Nes su bendru įvertinimu tai visai nesutinku.

Zinau, kad nesutinki, atsimenu tavo ispudzius smile.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 11 23, 12:11)
*Vat ir man pasidarė įdomu, nes man asmeniškai kliuvo tik begalinis patriotizmas, bet manau tuo metu tai buvo būdinga ne tik amerikiečiams.

**Beto, kodėl tau atrodo, kad pastaroji knyga būtų neįdomi likusiam pasauliui, tarp jų ir Amerikai? Juk Aleksandro Solženicyno "Gulago archipelagas" sulaukė nemažo pasisekimo. O jo turinys labai pralenkia "Amžino įšalo žemėje".

*Atsakant i tavo ir caralaites uzklausima: cia reiktu labai labai pletotis, o as is tikruju tingiu, tuolab, kad realiai vis tiek visos liksim prie savo nuomoniu, numanau smile.gif
Tai trumpai tik. Pati istorija nuo pat pirmu zodziu pasakojama primityvia kalba, stampuotom frazem.
Imkim kad ir sita, is anotacijos:
Ar jums kada teko spėlioti, ko verta žmogaus gyvybė? Mano brolio gyvybė tą rytą tebuvo verta kišeninio laikrodžio.
Dejavu? Pigus amerikoniski skaitalai/ filmai. Nu kam reikia taip viska "sukramtyti"? Ar tas skaitytojas neturi smegenu, pats nesusipras? Kam ta pompastika?

O ko verta kad ir tokia:
Stalinas ateme is manes ir namus, ir teti, o dabar dar - ir gimtadieni.

Na, ir cia tik gelytes. Tiesiog visas pasakojimo ir rasymo stilius toks - hiperbolizuotas ir perspaustas. O laiko sokinejimas - nuo dabarties link praeities, pastarosios idealizavimas (nieko cia blogo, bet ne tokiu primityviu budu), o kur dar amerikietiski juokeliai, neitikinantys vienpusiski veikeju paveikslai, sabloniski dialogai ir situacijos.

**Nesu isitikinus, tai ir klausiu tiesiog, kazin g.gif
Siaip tai net keista (keista del to, kad taip nuspejama g.gif) del tos knygos populiarumo Amerikoje (ar tikrai ji populiari, tiksliai nezinau, bet visas tas sisas leidzia taip manyti biggrin.gif ): nejaugi ta susidaryta diletantiska stereotipine nujomone apie tipiska amerikieti yra teisinga - musu minima knyga, mano supratimu, kaip tik orientuota i ne itin auksto intelekto, ne itin isprususi siauru paziuru zmogeli blush2.gif

Cia as issakiau kuklia savo nuomone, kuri tikrai neprivalo sutapti su jusu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 23 lapkričio 2011 - 11:49
QUOTE(Masako @ 2011 11 23, 12:44)
Cia as issakiau kuklia savo nuomone, kuri tikrai neprivalo sutapti su jusu smile.gif

thumbup.gif labai įdomi nuomonė drinks_cheers.gif
reik ir man griebt tą knygą, kaži kaip man g.gif
o ta tematika, pamenu kai vidurinėje skaitėm tremtinių atsiliepimus, aš bemaž visas tokias knygas perskaičiau- man labai patiko, nors atmintyje viskas tik bendrais bruožais išliko- Lietuviai prie laptevų jūros, Amžino įšalo žemėje...
Beje, aš savo vyrą registravau ir į Misiją:Sibiras, ten reikėjo papasakoti, kaip jis yra susijęs su tremtimi- tai mano uošvienė buvo tremtyje, bet istorija tokia įdomi bigsmile.gif verta knygos, patikėkit...man pasakojo, aš užsirašinėjau ir netikėjau, kiek laimingų ir nelaimingų atsitiktinumų suformavo jos šeimos istoriją unsure.gif pagalvotum, kad išgalvota, o juk ne- tikra viskas cool.gif

p.s pasirinkot naujas AL knygas? beje, o jūs gavot atgal po pasirašytą sutarties egzempliorių? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukė: 23 lapkričio 2011 - 12:13
QUOTE(Stikliukė @ 2011 11 23, 13:12)
thumbup.gif labai įdomi nuomonė drinks_cheers.gif
reik ir man griebt tą knygą, kaži kaip man g.gif

4u.gif Smalsu, kaip tau patiks.

Man tos senobines istorijos irgi labai idomios....

Beje, "Tarp pilku debesu" neitikinamai atrodo ir nuolatinis motinos kreipimasis i sunu "mielasis". Idomu, ar nors viena lietuve motina taip kreipiasi/esi i savo vaika? g.gif Gali buti, bet as nesu girdejus. Suprantu, kad cia tiesiog versta is, ko gero, "honey" ar "sweet heart" ar dar kazko pan. biggrin.gif , nu bet...***** juk rasoma apie lietuvius - negi nebuvo galima paderint su verteju, kad autentiskiau skambetu? cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 23 lapkričio 2011 - 14:01
QUOTE(Masako @ 2011 11 23, 14:55)
Beje, "Tarp pilku debesu" neitikinamai atrodo ir nuolatinis motinos kreipimasis i sunu "mielasis". Idomu, ar nors viena lietuve motina taip kreipiasi/esi i savo vaika?  g.gif

O tu atsimeni kokia tai buvo šeima? Manau didelė dalis tos gražios ir "netikros" kalbos pareina iš aplinkos (tariamos tos mergaitės-herojės aplinkos).
Yra tekę dirbti su mergina, kurios seneliai dirbo mokytojais (nuo 1940 metų kažkur), trys šeimos kartos gyveno Vilniuj. Nenoriu persūdyti, bet jų šeimos santykiai, pokalbių temos prie vakarienės stalo, bendra veikla labai smarkiai skyrėsi nuo to ką aš augdama mačiau savo provincijoj (ir savo šeimoj).

Vakar pradėjau skaityt Giuseppe Tomasi di Lampedusa "Leopardą". Labai įspūdinga sagos pradžia, ryškūs herojai, istorinis skaudžių ir svarbių įvykių fonas - Italijos suvienijimas. Jei kas skaitėt Kristinos Sabaliauskaitės blogą, jos pirmieji įrašai buvo apie kelionę į Siciliją, kurią ji surengė būtent šios knygos sužavėta ir įkvėpta (ir tai įkvėpė mane pagaliau imti nuo lentynos šitą knygą vietoj kokios kitos).
Skaitant kartais pasiveja mintis, kad Sabaliauskaitės Silva Rerum stilius (o gal labiau pasirinkta tema ir pasakojimo emocija) kažkuo panėši į "Leopardą", bet šitą įspūdį dar reiks "pertikrinti". Žodžiu, laukiu vakaro kai galėsiu skaityti toliau smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 11 23, 12:11)

tai nebūtina juk į knyga prikišti žiaurumų, kad ji taptų įdomesnė. Beto, juk tai romanas paaugliams parašytas asmens, kuri nebuvo ištremta, kuri pati neišgyveno viso to. Nesakau, kad "tarp pilkų debesų" šedevras, toli gražu, bet nėra jau ji tokia prasta.

aš kalbu apie tremties žiaurumus,čia juk ne detektyvas kažkoks,bet tiek to...

Šiandien skaičiau apie antipremijas,kažkuo neįtiko Kingas ir Murakamis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 11 23, 15:45)
Šiandien skaičiau  apie antipremijas,kažkuo neįtiko Kingas ir Murakamis rolleyes.gif

"Britai nominavo amerikiečių rašytojo Stepheno Kingo romaną „11.22.63“ antipremijai už prasčiausiai aprašytą sekso sceną literatūroje."
Kadangi Kingas pacituotas buvo, tai man nieko keisto... lotuliukas.gif
„Aš pabučiavau jos prakaituotą smilkinį ir stumtelėjęs klubais įsiskverbiau į ją. Ji sudejavo, kiek atsitraukė atgal, o paskui pajudėjo į priekį. „Sady, viskas gerai?“ „O viešpatie“, – atsakė ji, aš nusijuokiau. Ji pramerkė akis ir smalsiai, pasimėgaudama pažvelgė į mane. „Viskas, ar bus tęsinys?“ „Bus, bus, – atsakiau aš. – Tik nežinau, ar ilgai. Seniai neturėjau moters.“ Visgi gana ilgai... Galiausiai ji ėmė žiopčioti ir gaudyti orą. „Brangusis, mano brangusis, brangusis, viešpatie, mano mieliausias.“

Atsakyti
QUOTE(Stikliukė @ 2011 11 23, 13:12)
p.s pasirinkot naujas AL knygas? beje, o jūs gavot atgal po pasirašytą sutarties egzempliorių? g.gif

Kol kas ne, nes kol rinkausi, tos, kurios norėjau, ir nebeliko doh.gif

O turėjom gauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 11 23, 17:47)
"Britai nominavo amerikiečių rašytojo Stepheno Kingo romaną „11.22.63“ antipremijai už prasčiausiai aprašytą sekso sceną literatūroje."
Kadangi Kingas pacituotas buvo, tai man nieko keisto... lotuliukas.gif
„Aš pabučiavau jos prakaituotą smilkinį ir stumtelėjęs klubais įsiskverbiau į ją. Ji sudejavo, kiek atsitraukė atgal, o paskui pajudėjo į priekį. „Sady, viskas gerai?“ „O viešpatie“, – atsakė ji, aš nusijuokiau. Ji pramerkė akis ir smalsiai, pasimėgaudama pažvelgė į mane. „Viskas, ar bus tęsinys?“ „Bus, bus, – atsakiau aš. – Tik nežinau, ar ilgai. Seniai neturėjau moters.“ Visgi gana ilgai... Galiausiai ji ėmė žiopčioti ir gaudyti orą. „Brangusis, mano brangusis, brangusis, viešpatie, mano mieliausias.“

jazau kaip nyku biggrin.gif
Atsakyti
Stikliuke,su praėjusiu tortadieniu smile.gif
Atsakyti
Sveikos, seniai jau čia jūsų neskaitinėjau, anksčiau paskaitydavau smile.gif
Koks tais žiemiškas noras atėjo grįžt prie knygų, bet niekaip neišsirenku ką čia paskaityt. Norisi kažką iš naujai išleistų. Žiūrinėjau šitą: Mercedes-Benz. Iš laiškų Hrabalui. Gal kuri skaitė? Gal kur galėčiau rast atsiliepimų?smile.gif

ačiūū
Atsakyti
laba,

atejau pas jus su klausimu-gal zinot ar yra parases Hugh Laurie apie save knyga? g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Del to keitimosi dovanomis iskilo klausimas,o jei neparaso konkretaus norimu knygu saraso,o tik mazdauga apie ka noretu,tai kaip atspet ir nepadovanot jau turimos ir skaitytos g.gif
Atsakyti