Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

Na žinoma, juoda niekada netiks su ruda tongue.gif bet ją įmanoma derinti su visom kitom, neveltui yra klasika. Juoda išgelbėja bet kokiu atveju. O juodi batai ar juoda rankinė tikrai niekada nesugadins vaizdo ir nesukurs makalynės, kaip dauguma kitų spalvų. Kitas dalykas ką turėjau omeny, kad juoda praktiška (tiek susinešiojimo, tiek derinimo prasme) ir puošni, solidi spalva, tinkanti bet kokiai progai. O poto jau išsiskiria kiekvieno norai, nes tarkim aš neturiu nei vienų juodų kelnių ar sijono, nes man negražu, kai apačia juoda, o viršus bet koks, bet negaliu sakyti, kad nesiderina ir netinka tongue.gif lygiai taip pat man nepatinka klasikinys derinys juoda - balta ar juoda - raudona, bet vien todėl negaliu sakyti, kad tai nesiderina tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(melynesne @ 2011 10 26, 22:07)
Na žinoma, juoda niekada netiks su ruda  tongue.gif 

doh.gif nu kokia jus kategoriska... juk ruda turi visokiausiu atspalviu smile.gif 4u.gif , tikrai imanomi deriniai!
Atsakyti
O aš irgi pastebėjau, kad pilka labiau su viskuo dera, nei juoda, o man ir tinka labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tarja @ 2011 10 26, 21:07)

Kai turėjau kelias juodas rankines, nemažai juodų batų, paltą, kelis megztukus ir švarkelius, tai atrodė, kad "juoda prie visko tinka". Bet apsirengus kitom spalvom pabandyt priderint VIENĄ juodą daiktą labai sunku, man visai nesižiūri  schmoll.gif  nes tada vistiek bent pėdkelnių ar kažko kito juodo noris  g.gif  Aišku, vis dar nešioju derinius su juoda, bet čia todėl, kad gražių juodų daiktų dar nemažai turiu.
Čia vienas iš stereotipų, nuo kurių baigiu atprast radus šitą temą  drinks_cheers.gif

Būtent drinks_cheers.gif

klasikinys derinys juoda - balta ar juoda - raudona,

Jau rašoma, kad juoda + raudona blogas tonas doh.gif Dabar raudona derinama su ruda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2011 10 26, 14:50)
bytte, kaip suprantu jus sekat temas osinkoj, pastebejau, kad vasaru temoj merginos identifikuoja savo odos sviesuma turbut BFAS skaiciukais, gal uzmatet kaip jos atsirenka? 4u.gif

tie skaičiukai yra pas BFAS konsultantus. Kažkada dalį jų buvo nufotografavusi viena forumietė, kuri turi visą paketą, bet tik taip, pasižiūrėjimui, nes neįmanoma išsitestuot pagal foto. Visos jos sužino numeriukus pas konsultantus, kai tipą nusistatinėja. Kadangi vasarelių oda panaši, tai atsiranda merginų su vienodais testerių numeriais ir tiek. Po testatcijos jos pasidalina savo "kordinatėm" , ir džiaugiasi jei kurios numeriukai sutampa akių ar plaukų, arba odos, lygina gautas paletes, bando atspėt kodėl su panašiom kordinatėm gaunasi skirtingi tipai... kai net ir paletės panašios...
žodžiu... pilsto iš tuščio į kiaurą biggrin.gif

QUOTE(Shana @ 2011 10 26, 15:14)
Mano oda vasara tikrai labai silteja, nes labai gerai ideju, saltuoju metu tampa neutralesne manau rolleyes.gif

šiaip tai nuo įdegio odos šiltumas ar šaltumas lyg ir nepriklauso, tik šviesumas. Juk dalis žiemų greitai ir tamsiai įdega.

QUOTE(Tarja @ 2011 10 26, 21:07)
Kai turėjau kelias juodas rankines, nemažai juodų batų, paltą, kelis megztukus ir švarkelius, tai atrodė, kad "juoda prie visko tinka". Bet apsirengus kitom spalvom pabandyt priderint VIENĄ juodą daiktą labai sunku, man visai nesižiūri  schmoll.gif  nes tada vistiek bent pėdkelnių ar kažko kito juodo noris  g.gif 

labai tiksliai pasakyta apie juodos derinimą drinks_cheers.gif

QUOTE(dontstop @ 2011 10 27, 08:10)
Jau rašoma, kad juoda + raudona blogas tonas  doh.gif  Dabar raudona derinama su ruda  ax.gif

nu... nieko baisiau neįsivaizduoju kaip rudos ir raudonos derinys iš vasaros paletės g.gif
...išvis jie su tuo raudonos derinimu - tai jiems raudona su rožine blogas tonas, ar raudonų atspalvių derinimas blogas tonas... dabar jau ir su juoda matai negerai lotuliukas.gif
Atsakyti
Na žinoma, juoda niekada netiks su ruda  tongue.gif  bet ją įmanoma derinti su visom kitom, neveltui yra klasika. Juoda išgelbėja bet kokiu atveju. O juodi batai ar juoda rankinė tikrai niekada nesugadins vaizdo ir nesukurs makalynės, kaip dauguma kitų spalvų. Kitas dalykas ką turėjau omeny, kad juoda praktiška (tiek susinešiojimo, tiek derinimo prasme) ir puošni, solidi spalva, tinkanti bet kokiai progai. O poto jau išsiskiria kiekvieno norai, nes tarkim aš neturiu nei vienų juodų kelnių ar sijono, nes man negražu, kai apačia juoda, o viršus bet koks, bet negaliu sakyti, kad nesiderina ir netinka  tongue.gif lygiai taip pat man nepatinka klasikinys derinys juoda - balta ar juoda - raudona, bet vien todėl negaliu sakyti, kad tai nesiderina  tongue.gif

nu jau netiks biggrin.gif
šitaip matyt kad nelabai rolleyes.gif , bet :
va šitaip (2009 mada) thumbup.gif
medžiagų raštuose....
o visi žvėrių raštai, tai išvis man labiausiai su juoda ir žiūrisi rolleyes.gif
...ir negelbėja kartais juodas. Tarkim aš vieną vasarą turėjau juodus batelius... ir krūva juodų rūbų savaime suprantama, bet... prie visų šviesių pastelinių turėtų rūbų jie buvo tiesiai šviesiai - per juodi. Aišku, jei šviesūs rūbai pakankamai ryškūs (na žiemos paletės), tada ok, bet kad ir kaip mane kas įtikinėtų, nu neužsidėčiau aš batelių prie dasty nei pink, nei lilac spalvos suknelės... o va atvirkščiai taip. Kai viskas juoda, tada tikrai galima bet kokios spalvos aksesuarą matyt rinktis... nors vėlgi... mano pamurzintų spalvų serijos kepuraitė nukeliavo į spintą, po to kai įsigijau soft black paltą, net ne grynai juodą. Bet ir tai kepurė prie jo atrodė tiesiai šviesiai sakant nuvalkiota ir nublukus, lyg iš šiukšlyno traukta.
Atsakyti
sunray, juoda su raudona visada išliks deriniu ir klasika, nors man asmeniškai nepatinka. Su įvairiom rudom bandžiau ir mačiau daug kitų bandymų, bet nesižiūri ir viskas, todėl tikriausiai ne šiaip sau stilistai sugalvojo, kad netinka jos. Raudona su ruda atrodo tragiškai schmoll.gif reikia mažiau klausyti kas jiem šauna kiekvienais metais į galvą, nes ir užeina visokie nederinimai ir t.t., bet tie tikri deriniai vistiek visada tikrai išlieka po jų trumpalaikių pasapaliojimų cool.gif
O gal jūs kategoriška? Nes juoda mano spintoje turi tik savo tam tikrą paskirtį ir toli gražu neišnaudoja visų savo privalumų, bet jie įmanomi ir jų neneigiu tongue.gif

Tai jeigu derinate VIENĄ juodą daiktą prie rudų ar šiaip ten kokių dar 5 spalvų, tai netiks, bet kitos spalvos VIENAS daiktas lygiai taip pat reikalauja panašios ar derančios spalvos, o ne košės. Pati batų ir rankinių kiekvieną sezoną turiu po du, juodi ir dar kokia nors spalva, tuo metu man labiausiai prie visko tinkanti ir patinkanti. Bet mh.. ta spalvų gausa, ar nuo galvos iki kojų ten kokia pilka/mėlyna ir visokios kitokios net ir derančios spalvos neatrodo solidžiai, o greičiau primena vaizdą: ''bele tinka'' (čia nekalbu apie rudą garderobą).

Papildyta:
bytte, kodėl man neatidaro jūsų antro paveiksliuko, labai norėčiau pažiūrėti jį bigsmile.gif
Juoda tinka ir su pastelinėm, ir su ryškiom, nors aš pati juodo su ryškiom spalvom negaliu nešioti schmoll.gif gal todėl, kad šiaip nemėgstu ryškių spalvų, bet ar todėl turėčiau sakyti, kad netinka? tongue.gif Vasaros atveju juodos basutės man žiūrisi su viskuo, nes jos dengia mažiau kojos biggrin.gif juodi bateliai.. man irgi nelabai, bet gal dėl kitų priežasčių, nes vasarą norisi šviesių spalvos ir avalynės.. o dėl vasaros rolleyes.gif kokius batelius patartumėt įsigyti, kai vasaros garderobas labai įvairus: balta, juoda, ryškiai mėlyna/žalia, įvairi pilka, įvairi mėlyna, įvairi violetinė.. na šalia juodų 4u.gif
Atsakyti
as nekategoriska nei vienos spalvos atzvilgiu smile.gif , kiekviena spalva turi didele amplitude nuo sviesiausios iki tamsiausios, taip, kad suderinti imanoma viska tik reikia tureti "aki", kuo as dar negaliu pasigirti, tad atkreipiu demesi i ivairius derinius ir kita karta lieku nustebinta 4u.gif
Kas liecia juoda, pas mane spintoj ji taip pat yra, bet nedaug ir ne del spalvinio tipo (del jo as vis dar mazumele abejoju), tiesiog jos mazejo savaime, turbut gyvenime spalvu pritruko biggrin.gif
del stilistu... gal mano susidomejimas apranga dar ne toks didelis, kad butu idomus stilistu pasisakymai blush2.gif
bytte, aciu uz atsakyma 4u.gif , vakare kaip tik skaitinejau ta tema, turbut neverta demesio smile.gif .
Noriu tikros konsultacijos, tik prisiruosti reikia iki Vilniaus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunray: 27 spalio 2011 - 09:28
QUOTE(bytte @ 2011 10 27, 08:16)
[url=http://nightfame.com/style/2011/09/leopard-print-fashion-2011/]

Šitoj nuorodėlėj matau Britney Spears ir Paris Hilton, pirmoji kur mačiau prie pavasarių priskirta, o antroji prie vasarų. Su tokiais raštais man Britney lyg pablyškus atrodo, ar jau man čia vaidenasi g.gif Mane "išmuša iš veido" visi tokie marginimai, na bent jau man taip atrodo, kaip ekspertės vertina tokią aprangą pavasario tipui?
Atsakyti
Nedesiu cia vel n pvz, nu nes velgi tam tikri spalviniai deriniai yra skonio reikalas, as pvz niekada nemegau nei juoda-balta, nei tuolab juoda-raudona, nors dera. Bet tikrai galima ruda su juoda graziai suderint. Man rankines labai grazu pvz juoda ir su ruda rankena, arba atvirksciai, ir derinama labai lengvai tada rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(melynesne @ 2011 10 27, 09:59)
Papildyta:
bytte, kodėl man neatidaro jūsų antro paveiksliuko, labai norėčiau pažiūrėti jį  bigsmile.gif
Juoda tinka ir su pastelinėm, ir su ryškiom, nors aš pati juodo su ryškiom spalvom negaliu nešioti  schmoll.gif  gal todėl, kad šiaip nemėgstu ryškių spalvų, bet ar todėl turėčiau sakyti, kad netinka?  tongue.gif  Vasaros atveju juodos basutės man žiūrisi su viskuo, nes jos dengia mažiau kojos  biggrin.gif  juodi bateliai.. man irgi nelabai, bet gal dėl kitų priežasčių, nes vasarą norisi šviesių spalvos ir avalynės.. o dėl vasaros  rolleyes.gif  kokius batelius patartumėt įsigyti, kai vasaros garderobas labai įvairus: balta, juoda, ryškiai mėlyna/žalia, įvairi pilka, įvairi mėlyna, įvairi violetinė.. na šalia juodų  4u.gif

nežinau... paimta iš čia
kodėl juoda ne visur tinka (tiksliau kodėl juoda netinka niekam išskyrus žiemas biggrin.gif ):
user posted image
Paveikslėlyje vaizduojami 10 tonų, pereinančių nuo visiškai juodos iki baltos spalvų. Žiemos (berots dėjau kažkada g.gif ) tipo atstovių juodai balta nuotrauka bus su maksimaliu kontrastu, turės tris paskutinias tamsias ir tris šviesias santykiu 2+1 (akys; oda; plaukai... tikrai smulkiau rašiau kažkada ...)
Taigi ...
Kas žingsnį atspalvis įgauna skirtingą chromatinę vertę. Lyginant spalvas su šia diagrama, matytume, kad tamsiai raudona spalva dera su tamsiai pilka, tuo tarpu vadinama mint spalva – su šviesiai pilka. Spalvų, kurios turi pananšią chromatinę vertę (t.y. nenukrypstant daugiau nei per 2 paveikslėlyje vaizduojamos sekos žingsnius), derinys bus harmoningas.Tokioje chromatinių spalvų kombinacijoje vienodai pabrėžiamos abi spalvos. Ir nesvarbu, kad spalvos bus skirtingos, spalvų gama atrodys harmoninga. O jei derinsime kraštutinių chromatinių verčių spalvas, gausime kontrastingą derinį, kuris itin intensyvus, dramatiškas ir varginantis akį (geltona(labai šviesi) ir mėlyna(labai tamsi) pvz.), toks derinys įmanomas tik pasirenkant kurią nors vieną spalvą kaip dominuojančią fono spalvą, o kitą - akcento. Tokiuose deriniuose trečią spalvą galima įvesti kaip sumažinančią spalvinę įtampą, pvz.: salotinę prie geltonos... arba achromatinę (nuo jodos iki baltos). Labiausiai spalvą išryškina juodas fonas (na tai vadinasi derinys bus dar ryškesnis, kaip ir beskonybe kvepia), baltas fonas - spalvas prigesina, pilkas - lyg ir įveda stabilumą: pilki atspalviai, sugretinti su kita spalva, išryškina silpnesnius atspalvius ir sugeria pernelyg kontrastingų derinių rėksmingumą. Sunkiau atskirti tamsius vienos spalvos atspalvius, tuo tarpu šviesūs atpažįstami geriau, todėl labai tamsūs spalviniai deriniai atrodo nuobodūs, o šviesūs gali būti, jie be to sukuria lengvumo įspūdį (kadangi šviesios spalvos visada atrodo toliau, nei tamsios). Čia apie spalvų šviesumą/tamsumą derinant... yra aišku dar ir kt. spalvų savybės jas derinant, kaip jau n kartų linksniuotos šiltų/šaltų spalvų derinimas 4u.gif

taigi gryžtant prie spalvinių tipų: tiek juoda, tiek balta bus spalva "išeinanti" į priekį, juolab juoda-balta ar juoda-raudona deriniai... ir nors juoda yra juoda! spalvų suma, visų žinių, paslapties, magijos ir nevaldomų jėgų simbolis, juoda – tai stilius ir kokybė... ir visa kitą bla bla bla, nemanau kad norime eiti išpaskos suknelės... ar juolabiau batų ar rankinės biggrin.gif visai kas kita žiemos tipui - juk juoda pabrėžia juodus antakius, akis ir plaukus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Soy @ 2011 10 27, 10:13)
Nedesiu cia vel n pvz, nu nes velgi tam tikri spalviniai deriniai yra skonio reikalas,

drinks_cheers.gif
As pvz juoda balta megstu, o juoda ruda nelabai, nors nesakau, kad jos netinka, maciau graziu deriniu, bet ant manes kazkaip liudnai ziurisi.

Del to, kad juoda visad prie visko tinka tikrai nesutinku schmoll.gif As jau kuri laika juodos rankines visai neturiu (tik maziuke prie vakarines aprandos ir tokia specifine prie baikeriskos). O prie kasdienio ir darbinio man jos nesiderina, arba sunkiai.
Man atrodo zymiai lengviau priderinti kokia is serijos taupe rankine ir batukus, nei juoda rolleyes.gif

Bytte, gal tu ir teisi, gal idegis nepriduoda siltumo/saltumo, gal cia tik man vizualiai toks ispudis susidaro g.gif
Atsakyti