Įkraunama...
Įkraunama...

Rytų išmintis ir mokytojai šudros

Pasijungus proto stebėtoją puikiai matai kaip reaguoti į "galimą provokaciją". Tampa aiskus scenarijus kaip bus jei reaguosi vienaip ir kaip bus kai reaguosi kitaip. Bet tai ir sunku išlaikyti cia ir dabar visą laiką. Taip išeina, kad tie atskaitos taskai pastoviai kaitaliojasi?
Atsakyti
QUOTE(dziugu @ 2011 11 18, 20:30)
Pasijungus proto stebėtoją puikiai matai kaip reaguoti į "galimą provokaciją". Tampa aiskus scenarijus kaip bus jei reaguosi vienaip ir kaip bus kai reaguosi kitaip.  Bet tai ir sunku išlaikyti cia ir dabar visą laiką.  Taip išeina, kad tie atskaitos taskai pastoviai kaitaliojasi?


Jau minėjau, kad atskaitos taškai yra prieštaringi , tai tarsi nesuderinami gyvenimo stiliai.

Todėl kaip J. Kristus sako: dviems ponams vienu metu tarnauti nepavyks.

Tai neblogai atšaldo ir nuo spekuliacijų. Savęs apgauti nepavyks niekam.

Todėl dar kartą pasikartosiu, kad perėjimas iš vieno atskaitos taško kol nėra natūralaus transformavimosi bus tarsi vaikščiojimas britvos ašmenimis...


Jeigu pavyzdžiui, antras atskaitos taškas taps vertybė(lygybės išmintis), tuomet gali prasidėti savęs prievartavimas, vidinė kova tarsi dešinė ranka kovotų su kaire.
Tokioje kovoje nugalėtojų nebus, o tik savęs laužymas per prievartą.
Tai galima sulyginti su kuprunugariaus lindimu pro adatos skylutę į dangaus karalystę.

Todėl transformacijos praktika paremta maloniais pojūčiais yra vienas iš esminių orientyrų. Malonūs pojūčiai, vienybė, gyvybingumas ir realybė.

Išminčiai sako, kad išmintis yra apmastyta jaunystė.

Todėl rekomenduojama prisiminti, atgaminti tas emocijas, kurios buvo kadaise vaikystėje, jaunystėje.

Ir pajausti skirtumą tarp to, kai proto savybės užblokavo tas jaunatviškas emocijas.

Paskui apmastyti tuos skirtumus.

Pavyzdžiui, yra sakoma, kad įsimylėjęs yra kurčias ir aklas.
O dabar įsivaizduokite, kad protingas pradeda įsimylėjusį įtikinėti, kad jo mylimas objektas yra visai ne toks idelaus kaip jis įsivaizduoja.
Po truputėli pradeda protas lašinti.
Jeigu įsimylėjelis patikės proto kišama teisybe, tai jis automatiškai iš meilės būsenos pereis į visažinių, protinguolių gretas, bet meilės būsenos nebeturės. Dabar jis praregės, kad buvo išnaudojamas, apgaudinėjams ir t.t.
Meilė transformuosis į teisybę.
O savo teisybės paieška ir jos patvirtinimo troškimas yra būdingas būtent esantiems pirmame atskaitos taške.
Taip įsimylėjeliai tampa protingi bet nelaimingi.

Išmintingas jau turi pasirinkimą...


Arba atkreipkite dėmesį kaip daugelis politikų pila pamazgas ant savo vaikystės ir niekina tą laikotarpį kai jis stojo į spaliukus ar pionierius.
Protas dabar visą tai nuspalvino purvinom spalvom, bet išmintingas gali rinktis ir nusispjauti į purvinus politikų protų žaidimus, tuo išsaugodamas savo nekaltas ir skaidrias vaikystės emocijas.

Kas praktikuoja jogą, gali pajausti skirtumą tarp dviejų skirtingų būsenų, kai su maloniu įkvėpimu organizmas poliarizuojasi į atsivėrimą išoriniam pasauliui ir priešingą poliarizaciją kai su iškvėpimu užsidaro nuo savo išorinio pasaulio.

Gamtoje tai būtų pavasaris – ruduo, vasara – žiema.
Arba ryte gėlė skleidžiasi, pražysta, vakare užsiskleidžia.

Be atsivėrimo būsenos savo išoriniam pasauliui geriau nekišti nosies iš namų, nes kuo silpnesnė atsivėrimo būsena, tuo greitesnis bus užsidarymas nuo savo išorinio pasaulio, užteks menko įvykio ne pagal protą ir viskas.

Kaip matome, transformacijai į kitą atskaitos tašką proto nepakanka, reikia pajungti ir pojūčius.

Bet protas turi irgi būti poliarizuotas į atsivėrimą ir pasiruošęs priimti viską kas jam neįtinka su džiaugsmu.

Tuomet nebus prieštaravimo ir destrukcijos.

Visa tai reikia apmastyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 18 lapkričio 2011 - 21:40
Dėl informacijos, susipažinimui, kurie dar nesą apie tai girdėję ir detalesniems pamąstymams apie pagrindinius vyrų ir moterų tipus vyraujančius mūsų visuomenėje.


VYRAI MOTERIŠKO TIPO
Vyrai su moteriško charakterio bruožais yra pavydūs, rungtiniauja, nemėgsta pastabų, trokšta būti visados teisūs, aršiai gyna, tai ką užgyveno.
Jie mėgsta pagyrimus, meilikavimus, komplimentus, trokšta garantijų, komforto ir stabilumo.
Bet kokia kliūtis tokiems vyrams skausminga. Jie nesugeba gerbti kitokios nuomonės ir puola ginčytis, kad atstovėti savo požiūrį.
Tokie vyrai yra agresyviai nusiteikę kitaip mąstančių, gyvenančių, turinčių kitokį požiūrį į tuos pačius reiškinius atžvilgiu. Tokiems vyrams įmanoma tik įtikti, tuomet jus būsite kultūringas, išsilavinęs, geras , protingas žmogus.
Tokių vyrų sąžinė yra atrofavusi, ją pakeičia paskatinimai ir bausmė. Jie vadovaujasi logika ne pagautas ne vagis. Todėl slapčiomis galima vogti, sūkti aferas, plėšikauti, prievartauti.
Kadangi sąžinės nėra, tai jie jautrūs tik viešumui ir bausmei.
Tokie vyrai situacijas vertina protingai, pagal taisykles, atiduodami pirmenybę tam kas jiems naudinga. Todėl jie prasti vadovai, juos galima lengvai sugundyti ir įvylioti į spastus.
Tokie vyrai kaip ir moterys yra jautrūs vertybėms, gražiems automobiliams, namams, rūbams, daiktams ir visuomenės nuomonei, ką apie juos pagalvos kiti.
Iškilūs kliutims jie naudoja valios pastangas ir jėgą. Vietoj kilniadvasiškumo, kuris būdingas vyrams vyriško tipo jie žiaurūs, pataikauja stipresniems, esantiems aukščiau hierarchijos skalėje.

VYRAI VYRIŠKO TIPO

Vyrams vyriško tipo vertybė yra pats gyvenimas, todėl jie draugiški, visados pasiruošę apginti, užsistoti silpnesnį. Jie nėra jautrūs vertybių kaupimui ir jų praradimui. Jie kilniadvasiai priešininkų, konkurentų atžvilgiu.
Todėl tokie vyrai lengvai gali paleisti užgyventą karjerą, daiktus.
Jie niekados skyrybų metu nesivels į smulkmeniškumus dalijantis užgyventą turtą, ne kovos.
Jie yra nuolaidus ne dėl silpnumo, bet todėl, kad pas juos labai stiprus vienybės jausmas. Jie vadovaujasi sąžine, o ne principu “ne pagautas ne vagis“, kuris būdingas vyrams moteriško tipo.
Kadangi jie jautrūs vienybei, tai jie neturi pavydo, konkuravimo, gobšumo ir troškimo visados pirmauti ir būti teisiam. Todėl jie ne karjeristai. Bet jie puikūs vadovai! Stiprus vienybės jausmas jiems neleidžia atiduoti pirmenybės, todėl situacijas jie vertina be asmeninio suinterisuotumo, asmeninės naudos paieškos, bet kompleksiškai. Todėl jie jaučia visą kolektyvą ir jų vadovavimo rezultatas būna produktyvus kolektyvo darbas. Harmonija išplaukia iš stipraus vienybės jausmo.
Jeigu vyras moteriško tipo, tai nepaisant to, kad jis gyvena su moterimi, šeimoje išties dvi moterys.
Kaip ir vyrai, moterys irgi yra dviejų pagrindinių tipų, tai moterys moteriško tipo ir moterys vyriško tipo…

MOTERYS VYRIŠKO TIPO

Moterims vyriško tipo žmogiškos vertybės, (pav. meilė) yra prekė.
Jos spekuliuoja jausmais, flirtuoja, vylioja, žaidžia neišgyvendamos tikrų jausmų.
Jos kaip ir vyrai moteriško tipo ieško asmeninės naudos.
Per gyvenimą jos žengia metodiškai.
Šeima, vaikai joms reikalinga tik dėl taškų, todėl, kad tai vertybė, taškai visuomenėje. Vyras joms yra tik daiktas. Nei vyras, nei vakai iš tokios moters negaus šilumos. Pas jas viskas turi būti pagal taisykles. Joms svarbiausia išreikšti save, sublizgėti, pademonstruoti, parodyti. Vyrai tokioms moterims tampa tik priemone sėkmingai išreikšti ir parodyti save.
Vadovai iš tokių moterų prasti, bet būtent jos veržiasi į vadovaujančius postus, taip pat trokšta diktuoti ir šeimoje. Pas jas, skirtingai nei pas moteris moteriško tipo silpna intuicija , todėl jos gali sugriauti šeimą vardan šeimos…
Skirybos bus vardan šeimos…
Tokios moterys ne plastiškos viduje, todėl niekados neužleis savo veiklos lauko, konkuruos pasitelkusios intrigas, ir gindamos savo nuomonę gali būti žiauresnės už vyrus moteriško tipo.
Būtent tokios moterys organizuoja kovą už moterų teises. Pas jas nėra vienybės jausmo, todėl jos viduje vienišės. Jos frigidiškos, o kai kurios gali būti linkusios net į lesbijietiškumą nes instinktu neigia vyrus.
Jeigu šeimoje moteris vyriško tipo ir vyras moteriško tipo, tai tokioje šeimoje bus pastovi kova, barniai iki smulkmenų. Su tokiomis moterimis gali sugyventi tik vyrai vyriško tipo dėka savo kilniadvasiškumo, dosnumo.
Pavyzdžiui, amžinatilsis Algirdas Brazauskas buvo vyras vyriško tipo, todėl buvo geras vadovas, o jau jo žmona Kristina Brazauskienė panašesnė į moterį vyriško tipo….
.
MOTERYS MOTERIŠKO TIPO


Pas tokias moteris yra stipri intuicija, jos daugiau vadovaujasi ja nei logika.
Jos jautrios komplimentams, visuomenės nuomonei, vertybėms, užgyventam gerbuviui. Jos mėgsta vyrus su garantijomis bet nuolaidžius, dosnius, kilniadvasiškus. Jeigu kėsinamasi į jų šeimą ar gerbuvį jos gins tai labai jautriai ir aršiai, bet pas jas taip pat labai stiprus širdingumo, atjautos, gailestingumo jausmas. Todėl švelnumas kompensuoja žiaurumą gynant savo užgyventą, gerbuvį, šeimą. Tokios moterys nėra karejeristės, o daugiau linkusios skirti dėmesį savo šeimai, vaikams, jų auklėjimui. Tokios moterys vardan šeimos gali sugyventi ir su vyrais moteriško tipo, jų išties nemylėdamos, bet meilę pakeis pareigos jausmas vardan šeimos. Tokios moterys yra išmintingos ir sugeba sukurti harmoniją iš vertybių, jaukumą, šeimos židinį. Jos plastiškos viduje, todėl gali prisitaikyti prie sunkių gyvenimo sąlygų, nepatogumų. Jos nuolaidesnės, minkštesnis charakteris nei barakūdų, tai yra moterų vyriško tipo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 22 lapkričio 2011 - 00:32

Kas domitės skaitykite plačiai

Apie” moteris moteriško tipo“, “moteris vyriško tipo“, “vyrus moteriško tipo“, “vyrus vyriško tipo“
http://www.intelekta...ys-ir-vyrai.htm

Apie moteris vyriško tipo, vyrus moteriško tipus ir MEILĘ TĖVYNEI
http://www.intelekta...T/40/Tevyne.htm

Apie PTUCH ELITĄ
http://www.intelekta...litas-Ptuch.htm

Šiose temose yra ATSAKYMAI į čia ir apskritai mūsų visuomenėje gvildenamas problemas
Šios temos glaudžiai susiję



Atsakyti
Visada skaitau tavo mintis, Vanduo. Kartais pavėluotai.
Dabar ne viską perskaičiau šioje temoje. Bet tai ne esmė. Spėsiu.

Bet man iškilo klausimas, net sutinkant su visomis tavo mintimis (ne sutinkant - o nenorint prieštarauti smile.gif , neturi, dėl ko prieštarauti - reikštų "stopas" biggrin.gif ), ar tai, ką tu dėstai, neveda žmogaus ( tiksliau būtų - žmonių) į visišką neveiksmumą?

Gal pajuokausiu - supranti, bet elgiesi gyvenime kitaip. Kitaip neįmanoma.

Juk ir tave čia talžo, talžo ir tuos, kurie tai suvokia. Belieka "nekalta apgaulė" ?
Atsakyti
Manau, kad nereikia šių temų imti kaip << tiesos >> į kurią reikia koncentruotis.

O pažvelgti į jas kaip skirtingus metų laikus.

Ruduo – žiema, pavasaris – vasara.

Tarp metų laikų nėra teisingiausio, svarbiausio, reikšmingiausio, prasmingiausio. Nėra hierachijos.

Bet įsivaizduokime, kad užsitęsė žiema ir nebėra vietos pavasariui...

Viskas yra gerai, bet tik iki ribos.
O priėjus ribą, tai kas buvo gėris, tampa blogiu.

Šios keliamos temos ir signalizuoja apie užsitęsusią žiemą ir beldžiasi kaip į langus pavasaris.

Savaime suprantama, kad neį visų langus, bet tik tų, kurie ištroškę, pribrendę pavasariui , bet nebe randa jo, nebeatpažysta, nebe atskiria spalvų pasiklydę užsitęsusioje žiemoje.

Tad šios temos, tai kvietimas ne į tiesą, kovą prieš blogį, save, kitus, bet - į pavasarį.

Surasti savyje pavasarį, jei viduje per ilgai užsitęsė žiema.
Tik tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 30 lapkričio 2011 - 11:37
Vanduo, tu rašyk.
Tokia tavo paskirtis šioje Žemėje.
Tu privalai rašyti.
Jei kažkas nediskutuoja - dar nereiškia, jog neskaito.

Aš visada ginčyjausi su tavimi smile.gif
Ginčysiuosi ir ateity smile.gif
Atsakyti
O dabar atsakyk man.
Kodėl aš parašiau -" tu privalai rašyti" ?
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2011 11 22, 02:30)
Dėl informacijos, susipažinimui, kurie dar nesą apie tai girdėję ir detalesniems pamąstymams apie pagrindinius vyrų ir moterų tipus vyraujančius mūsų visuomenėje.
(..........)

Surasti savyje pavasarį, jei viduje per ilgai užsitęsė žiema.

   

Perskaičiau ir pagalvojau, kad visi, kas perskaitėm, ypač moteriška pusė, save priskiriam prie vienos, tam tikros, kategorijos biggrin.gif paskui permetam galvoj pažįstamus ir juos paskirstom irgi rolleyes.gif be to, nėra tokių žmonių, kurie atitiktų vieną aprašymą, visada bus susimaišiusių charakterių bruožų iš vienos ir kitos, moteriškos ir vyriškos, kategorijos. Be to, x charakterio bruožas vienam gali atrodyti kaip teigiamas, pozityvus, kitam- kaip ištižimas ar per grubus bruožas. Taip išeitų, kad šita, kaip ir visos panašios temos, yra to pačio proto veiklos rezultatas.

Tačiau siekis būtinai surasti pavasarį gali dar labiau sujaukti protą. Va, man visose Tavo pradėtose temose užkliūva vienas ir tas pats dalykas: visada rašai rašai rašai vieną ir tą patį, ir visada pasibaigia taip, kad (tiksliai nepacituosiu) reikia surast alternatyvų protą, kas žmogui/linijiniam protui būtų "šuolis per bedugnę" ar pan. Ir paskui tyla, be jokių paaiškinimų. Prisipažinsiu, kad kas kartą mane tai suerzina doh.gif Tarsi būtų parodytos durys, pro kurias galima įeiti 'į pavasarį', bet kur raktas- nesakai blink.gif Dėmesys nuo to, kas yra aplink, nuo nuosavo gyvenimo nušoka ir pradeda blaškytis, ieškodamas kažko, kas geriau ir kažkur būtinai ateity. Tada automatiškai tai, kas aplink, pradeda nervinti blink.gif biggrin.gif Na, supranti, ką noriu pasakyti. Plius dabar, kai tiek daug pasiekiamos informacijos apie atrastus "pavasarius", pradedi jaustis kaip nepilnavertis, pasižiūri vieno a la mokytojo paskaitų- jis ž i n o, kas, kaip ir kur, pasižiūri kito, trečio, ketvirto, dar kažkas pasiūlo, va, sako, šitas tai gerai kalba, paskaitai knygų- viskas, atrodo, dabar jau radau, bet per ilgesnį laiką viskas taip atsibosta ir supranti, kad visa tai paprasčiausiai atima dėmesį nuo namų, šeimos, nuo savo gyvenimo, nuo šiandienos, be kurios nieko daugiau žmogus ir neturi iš tikrųjų. Ir ramybės, džiaugsmo, pagaliau, žinojimo, ko tu nori iš gyvenimo, tikrai nesuteikia. Na gerai, "noriu ...." Iš tikrųjų, kai pagalvoji, kas slapiasi už to pavasario įvardijimo? aišku, kiekvienas tą pavasarį supranta savaip: vieni nori kažkokios jėgos, kad galėtų valdyti savo gyvenimą, kiti nori kažko kito. Ir visiems, tiems viešai kalbantiems/rašantiems 'mokytojams', tas asmeninis pavasaris vis kitoks. Na taip, yra ir tokių, kuriuos įvardinčiau Mokytojais iš didžiosios raidės, nuo jų žodžių protas nurimsta. Jie, matyt, tikrai gyvena pavasaryje.
Tai tokie pastebėjimai. Asmeniški smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 01 gruodžio 2011 - 10:58
laba diena,

del moteru ir vyru. viskas pas jos turi but balanse.turi but ir moterisku enerijiu ir vyrisku pas kieviena is ju.argi vyras neturi but svelnus ir jautrus?argi moteris neturi but stipri ir istverminga?
viskas yra iskaraipyta- vyrai neverkia, verkita tik 'bobos'(atsiprasau)
moteriai sako - cia vyru darbas.mes tai girdim nuo vaikistes..
mes ,vyrai ir moteris, papildom vienas kita ir tada atsiranda pilnatves jausmas, vienas be kito mes nieko verti ir pasiekti aukstumu negalim. taip, gyvenam, bunam, dirbam. bet maximumo galime pasiekti tik turedami salia savo antra tikra pusele, ir budami savimi tikru..
taip yra tarp musu skirtumas, mes atstovaujam skirtingas energijas, bet tik kartu bunanat, kuriant, viskas igauna prasme ir susibalnsoja.

del skaitymo knygu vienu, kitu, vieni mokytojai kiti, visi teisus, bet savo tiesos nerandama..
tai gal reikia pradet paciam(ai) suprast esme, isgrinint tiesa, o ne tiketis kad kazkokioi knygoj pagaliau ja rasi..
visa informacija musu gyvenimo kelije, tik kelrodziai mums..
Atsakyti
QUOTE(Eugi @ 2011 12 01, 13:37)
tai gal reikia pradet paciam(ai) suprast esme, isgrinint tiesa,

Plačiau paaiškink, ką turi minty. Kas Tau ta esmė? Kas ta tiesa? Ir kaip ją išgrynint? Tarkim, kad šiandien, dabar, kas Tau šiuo metu yra esmė? 4u.gif
Va, kaip tik paraše informacija, kad atsakinėji į klausimus, puiku, atsakyk, prašau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 01 gruodžio 2011 - 11:49
QUOTE(be rėmų @ 2011 12 01, 12:47)
Plačiau paaiškink, ką turi minty. Kas Tau ta esmė? Kas ta tiesa? Ir kaip ją išgrynint? Tarkim, kad šiandien, dabar, kas Tau šiuo metu yra esmė? 4u.gif
Va, kaip tik paraše informacija, kad atsakinėji į klausimus, puiku, atsakyk, prašau smile.gif


visada malonu atsakynet i klausimus, bet Jus pradziai perskaitikyt mano visas zinutes, taps daug aiskiau, o vat tada ir atsakysiu i naujus klausimus smile.gif
Atsakyti