QUOTE(Vanduo @ 2011 12 08, 19:42)
Dvi priešingas kryptis reiktų aiškiai skirti.
Konfliktinėje gyvenimo situacijoje galima save užkasti gyvą arba atvirkščiai išlysti iš jos su pozityviomis emocijomis ir gyvybingumu.
Tas dvi priešingas kryptis rekomenduojama prajausti.
Kiekvienas gali tai pajausti instinktyviai.
Tai dvi priešingos, nesuderinamos būsenos kai protas neigia ir užsiveria nuo savo išorinio pasaulio, poliarizuojasi negatyvių emocijų link ir atvirkščiai priima, atsiveria savo įšoriniam pasauliui, poliarizuojasi pozityvių emocijų link.
Tai išeina, kad yra būtinos ir visada būna dvi skirtingos būsenos. Tai neišvengiama nė vienam žmogui. Tik pasireikšti jos turi ne visomis blogybėmis, o kažkuria pasirinktinai.
Ir tai suvokiant, negatyviąją dalį galima pakelti lengviau, priimant tai kaip neišvengiamą būtinybę, kuri baigsis. Tik pakentėti reikia. Lyg skausmą, kol suveiks nuskausminamieji vaistai. Ir neprisigalvoti sau kokių nors dar savęs neigiamybių, kurias gali pagimdyti tos neigiamos būsenos apraiška.
Gal čia galime rasti ir posakio "Laikas gydo" šaknis?
Papildyta:
QUOTE(Elysa @ 2011 12 08, 17:03)
Galvoju, jog tai reiškia, kad tau kitų nuomonė yra svarbesnė už savo pačios nuomonę.
Man, manau, tai būtų paskutinėje vietoje. O gal ir visai apie tai nepagalvočiau. Ko gero - visai nepagalvočiau, nes skaitant, ši vieta mane nustebino.
be rėmų,
aš keičiu savo nuomonę

Tai, ką parašiau, neneigiu. Tik tai reikia priskirti kitai operai.
...o mane kartais suima spontaniškas trumpalaikis pyktis, kuris būna priežastis šią esamą situaciją, sukėlusią šį specifinį pyktį, kardinaliai pakeisti, nutraukti, užbaigti...
Aš nemažai kartų gyvenime esu pasakiusi:"Kaip gerai, kad mane tada įsiutino"
Žodžiu, su tavimi ir manimi viskas tvarkoje

Tik renkamės skirtingas blogybes.
Ačiū,
Vanduo