Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio nepakankamumas

QUOTE(zm20 @ 2013 07 14, 22:09)
Kai einu i tualeta ar atsitupiu, toje vietoje, kur lytiniai organai, lyg taip kazkas issivercia, lyg spaustu pilvukas gimdos kakleli, ar kazkas panasaus... labai prasau Jusu pagalbos, nes nezinau, ar tai blogai. Man nestumas pirmas, vaikelis be galo laukiamas. P.s. Aciu mamytes uz pagalba

gimdos kaklelio jausti neįmanoma, kažką jaučiate kita.

Su pirmu nėštumu man buvo diagnozuotas gimdos kaklelio nepakankamumas. Buvo 16 sav. Gydytojų prognozės gąsdino - ne daugiau 50 proc., kad išnešiosiu. Konsiliumas nusprendė kaklelį apsiūti. Anksčiau tai būdavo labai dažna procedūra, bet dabar, nežinau kodėl, ypatingais atvejais tik siuvama. Ligoninėje gulėjau daug ir ilgai, namie gulimas režimas. Bet...ne be reikalo wub.gif Sūnus gimė 36 sav. sveikas ir labai judrus wub.gif
Antrasis neštumas praėjo sklandžiau, kaklelio siūti nereikėjo. Bet vėlgi gulėti reikėjo daug, vaikščiojau kaip kiaušinis. Išnešiojau 39 sav. ir 4 d. wub.gif
Taip, kad nenusiminkite išgirdusios diagnozę 4u.gif Stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Jungiuosi ir aš, nuo vakar gavau gulimą rėžimą, nes kaklelis mano 25mm tik, o dar tik 14 savaičių unsure.gif Po trijų savaitėlių kartosim tyrimą ir žiūrės kas vyksta. Viskas prasidėjo nuo to, kad kankina stiprūs skausmai kasdien, jie pradėjo stiprėti ir nuvažiavau į ligoninę apžiūrai..
Visoms stiprybės, sveikatos ir optimizmo, dėl mažylių mes viską galim 4u.gif
Atsakyti
manoji mazoji mergaite del sios problemos gime 32 sav, laimei viskas gerai, augom ir uzaugom, antras nestumas deja nesekmingas, prasidejo gimdymas 20 nestumo savaite, diagnoze gimdos kaklelio nepakankamumas. ir vel norim bandyti, bet vis nedristu, kad ir po metu laiko negaliu visko pamirsti, bet noras stipresnis, bandysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zm20 @ 2013 07 14, 21:09)
Laba, mielos mamytes
Esu nescia 27savaite ir labai nerimauju del vieno dalyko. Pabandysiu tai nupasakot, nes tiksliai nzn, kaip tai ivardinti. :/Kai einu i tualeta ar atsitupiu, toje vietoje, kur lytiniai organai, lyg taip kazkas issivercia, lyg spaustu pilvukas gimdos kakleli, ar kazkas panasaus... labai prasau Jusu pagalbos, nes nezinau, ar tai blogai. Man nestumas pirmas, vaikelis be galo laukiamas. P.s. Aciu mamytes uz pagalba

tai, ką jauti, greičiausiai yra šlaplė. Vaiko svoris spaudžia viską žemyn, todėl kai plačiau išsižergi ir atpalaiduoji šlaplės raumenis, atrodo, kad ji išsiverčia. Gimdos kaklelis yra daug giliau, išsiversti jis tikrai neišsivers. Sakyčiau nėra ko nerimauti, bet kai lankysies pas ginekologę, pasidalink savo susirūpinimu, nes aš nors ir daug žinau, vis tik nesu gydytoja.
Atsakyti
Gal dabar galinčių yra?
Papildyta:
Gulinciu
Atsakyti
Labas,
Man 7 sav. nuo vakar pradejo teplioti rudai ir vis pamaudzia pilvo apacia,siandien buvau pas ginekologa,sake labai zemai nusileides vaikelis,nors siaip kudikiui viskas gerai.Zodziu liepi guleti ir laukti.Pries keturus men.man buvo persileidimas,todel daugiau nenoriu to patirti.
Atsakyti
QUOTE(tastyte @ 2013 12 30, 20:52)
manoji mazoji mergaite del sios problemos gime 32 sav, laimei viskas gerai, augom ir uzaugom, antras nestumas deja nesekmingas, prasidejo gimdymas 20 nestumo savaite, diagnoze gimdos kaklelio nepakankamumas. ir vel norim bandyti, bet vis nedristu, kad ir po metu laiko negaliu visko pamirsti, bet noras stipresnis, bandysim  smile.gif

O jautei ka nors,ar skausmai kokie buvo?man neramu,nes Kaklelis trumpas,tik 2,5
Atsakyti
Labas 4u.gif Mėnesį pragulėjau ligoninėj su kaklelio trumpėjimu, kaip tik per visas didžiąsias metų šventes... Gruodžio 13 (buvo 29 savaitės tik mums) atvykau į Klaipėdos GN, ten nustatė 2,4 cm, subrandino plaučiukus... Per savaitę sutrumpėjo 2 cm kaklelis, tai gruodžio 21 atvežė mane į Kauno klinikas, tik jų echoskopu matuojant kaklelis buvo 1cm ilgio. Ačiū D., kaklelis nepakito į blogą pusę, bet ir nepailgėjo. Ligoninėje prabuvau iki 34 savaičių ir grįžom namučio dar vis 2in1 wub.gif Nors ir tikimybė pagimdyti anksčiau laiko yra, bet jau didysis pavojus yra praėjęs thumbup.gif Svarbu nepasiduoti, kad ir kaip sunku.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 01 15, 14:15)
Labas  4u.gif Mėnesį pragulėjau ligoninėj su kaklelio trumpėjimu, kaip tik per visas didžiąsias metų šventes... Gruodžio 13 (buvo 29 savaitės tik mums) atvykau į Klaipėdos GN, ten nustatė 2,4 cm, subrandino plaučiukus... Per savaitę sutrumpėjo 2 cm kaklelis, tai gruodžio 21 atvežė mane į Kauno klinikas, tik jų echoskopu matuojant kaklelis buvo 1cm ilgio. Ačiū D., kaklelis nepakito į blogą pusę, bet ir nepailgėjo. Ligoninėje prabuvau iki 34 savaičių ir grįžom namučio dar vis 2in1  wub.gif Nors ir tikimybė pagimdyti anksčiau laiko yra, bet jau didysis pavojus yra praėjęs  thumbup.gif Svarbu nepasiduoti, kad ir kaip sunku....  mirksiukas.gif

Stiprybes, manau viskas jums bus gerai wink.gif O aš netekau vaikelio, antra kartą, deja priežastys yra neiaškios del ko taip atsitiko.
Atsakyti
Sveikos mamytes,
jungiuosi ir as prie jusu, auginu pilvuka ir turiu tokia pat beda kaip ir jus, gimd. kaklelio nepakankamumas verysad.gif
Laukiuosi antro vaikelio, 2 praradau 16 sav nestume, dukryte isnesiojau, isgulejau vos ne visa nestuma su 2 cm kakleliu, dabar vel tas pats, trumpeja kaklelis doh.gif Eina 18 savaite, rties menesi padare kaklelio apsiuvima, bet po operacijos jau vel sutrumpejo 3 mm, beturiu 2,5 cm o nestumas dar net neipusejo... tad gydytoja pasiule dar naudoti progesterona - crinone, gal yra mamyciu ji naudojanciu?
Atsakyti
Crinone gelis
Atsakyti
QUOTE(Donata11 @ 2014 01 18, 13:34)
Sveikos mamytes,
jungiuosi ir as prie jusu, auginu pilvuka ir turiu tokia pat beda kaip ir jus, gimd. kaklelio nepakankamumas  verysad.gif
Laukiuosi antro vaikelio, 2 praradau 16 sav nestume, dukryte isnesiojau, isgulejau vos ne visa nestuma su 2 cm kakleliu, dabar vel tas pats, trumpeja kaklelis  doh.gif  Eina 18 savaite, rties menesi padare kaklelio apsiuvima, bet po operacijos jau vel sutrumpejo 3 mm, beturiu 2,5 cm o nestumas dar net neipusejo... tad gydytoja pasiule dar naudoti progesterona - crinone, gal yra mamyciu ji naudojanciu?

Na tikėkimės viskas bus gerai.
Tik as niekaip nesuprantu,mano Kaklelis 2,5 cm esu su dvynykais ir visi rekia kad cia viskas gerai,nu tikrai niekaip nesuprantu vienoms jau siuna su tokiu,guli ligoninėse,o cia niekam nerūpi ar kaip?????
Atsakyti