Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai,plokštenis,narenis

QUOTE(Amun Ra @ 2011 11 17, 15:28)
a man velykiniai aplamai grazesni nei kaledukai...  ax.gif

Man tai visi jie gražūs wub.gif
bet va MB gavo dovanu, taip ir neina man su viena susidraugauti unsure.gif
O pas jūs tiek grožių vienoje vietoje wub.gif ax.gif
Atsakyti
Belieka tik giliai atsidusti nuo mergos darželio grožio - nerealu 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(Militux @ 2011 11 17, 15:01)
Aš vėl su klausimuku blush2.gif Išėmiau savaji iš ale šitnamio, man ji palaistyti ar geriau apipurkšti lapus? Gal kas patarsite kaip geriau pasielgti g.gif  blush2.gif

Jeigu sausas, tai atsargiai palaistyti. Laikyti dar reikėjo tam šiltnamy manau...
Atsakyti
QUOTE(Amun Ra @ 2011 11 17, 14:28)
nu merginos jus ir varot...  bigsmile.gif  wub.gif 

a man velykiniai aplamai grazesni nei kaledukai...  ax.gif

Žinok patologija nepagydoma lotuliukas.gif dar kitam kambary yra keletas ax.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Militux @ 2011 11 17, 14:01)
Aš vėl su klausimuku blush2.gif Išėmiau savaji iš ale šitnamio, man ji palaistyti ar geriau apipurkšti lapus? Gal kas patarsite kaip geriau pasielgti g.gif  blush2.gif

Jei segmentai susiraukšlėję geriau apipiurškti tiek augaliuką,tiek žemės paviršių.Jei gražūs standus truputi palieti.
TIK PATARIU ATKREIPTI DĖMESĮ ,KAD NEBŪTŲ PASATYTAS VĖSIOJE VIETOJE,nes augaliukas gali nušalti šaknis arba supūti ir žūti. Laistyti pakanka per dvi savaites vieną kartą. Tik "pakvepuoti duokit savaitėje kartą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 18 lapkričio 2011 - 06:21
Kaip giliai sodinami kaledukai? Manasis yra per dideliame inde,ir kai palaisčiau sukrovus pumpurus,ilgai neišdziuvo žeme,augalas ir žiedai buvo suglebe.Ar persodineti dabar,ir ar galima pirmus segmentus dalinai paslepti grunte? Palaisčiau previkuru....
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 11 18, 11:46)
Kaip giliai sodinami kaledukai? Manasis yra per dideliame inde,ir kai palaisčiau sukrovus pumpurus,ilgai neišdziuvo žeme,augalas ir žiedai buvo suglebe.Ar persodineti dabar,ir ar galima pirmus segmentus dalinai paslepti grunte? Palaisčiau previkuru....

Kalėdukai kaip ir visi epifitiniai (orines šaknis turintys augalai ) sodinami negiliai, lengvoje durpingoje,humusinėje žemėje mažame vazonėlyje.
Jums patarčiau nusipirkti kakutsams skirto substrakto arba pas kokią draugę paprašykit kas augina kaktusus ir persodinti dabar . Beveik 80/ procentų ,kad pumpurai nukris ,bet taip tik geriau(pavasarį atsigriebsite doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 11 18, 12:46)
Kaip giliai sodinami kaledukai?

ar galima pirmus segmentus dalinai paslepti grunte? Palaisčiau previkuru....

Jeigu šaknys nupuvę/apipuvę, tai norit/nenorit sodinti teks giliau ir tuos pirmus narelius užkasti, kad augalas turėtų iš kur šaknis leisti. Iš supuvusių segmentų jų neišleis. Jeigu šaknys normalios, o tą pamatysit tik persodinant, tai sodinti reikėtų tokiu pačiu gyliu kaip augo arba max vienu nareliu giliau...
Atsakyti
o kiek realiai kalediniai kaktusai gyvena? Ne gamtoje, o ant palangiu g.gif ? Susidariau vaizda, kad kuo senesnis kaktusas, tuo jis labiau prasosi atnaujinamas(padauginamas). Turiu velykini, nu kiek jam cia metu mastau.gif na gal 7, didokas toks, taciau ku didyn tuo prastyn. Persodinau i didesni vazona, zemes pakeiciau, bet nareliai paglebe nors tu ka , gal nuo sunkumo jie tokie nusvire g.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2011 11 17, 17:31)
Jeigu sausas, tai atsargiai palaistyti. Laikyti dar reikėjo tam šiltnamy manau...

Aha dar laikau tik pravėdinimui buvau ištraukus ir nežinojau kaip pasielgti blush2.gif o su trašom palieti?
Papildyta:
QUOTE(merga @ 2011 11 18, 07:20)
Jei segmentai susiraukšlėję geriau apipiurškti tiek augaliuką,tiek žemės paviršių.Jei gražūs standus truputi palieti.
TIK PATARIU ATKREIPTI DĖMESĮ ,KAD NEBŪTŲ PASATYTAS VĖSIOJE VIETOJE,nes augaliukas gali nušalti šaknis arba supūti ir žūti. Laistyti pakanka per dvi savaites vieną kartą. Tik "pakvepuoti duokit savaitėje kartą   smile.gif

Ačiū už išsamų paaiškinimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2011 11 18, 15:36)
o su trašom palieti?

Sergantys augalai netręšiami.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2011 11 18, 16:06)
Sergantys augalai netręšiami.

Aišku mirksiukas.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietaus lasas @ 2011 11 18, 14:22)
o kiek realiai kalediniai kaktusai gyvena? Ne gamtoje, o ant palangiu  g.gif ? Susidariau vaizda, kad kuo senesnis kaktusas, tuo jis labiau prasosi atnaujinamas(padauginamas). Turiu velykini, nu kiek jam cia metu  mastau.gif na gal 7, didokas toks, taciau ku didyn tuo prastyn. Persodinau i didesni vazona, zemes pakeiciau, bet nareliai paglebe nors tu ka , gal nuo sunkumo jie tokie nusvire  g.gif

Vidutinis amžius 5-6 m. valykinams 7-13 m -kalėdiniams priklausomai nuo veislės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2011 11 18, 16:36)
Vidutinis amžius 5-6 m. valykinams 7-13 m -kalėdiniams priklausomai nuo veislės  smile.gif

aciu 4u.gif , tai vadinasi ta senoli mano reiktu jau naujai isaknydint..
Atsakyti