Nelabai pamenu ką rašiau, bet lyg ir nelabai abejojau ar ją turėti.
Tikrai gali būti, kad problema tik manyje, bet va kažkaip susimąsčiau, kad visai nenoriu to pokalbio. Žinau, kad reikės, todėl ir nutariau pasitarti. Ačiū visoms, tikrai taikliai ir nuoširdžiai patarėte, turiu jau minčių ir būsiu pasirengusi.
QUOTE(julem @ 2011 12 05, 19:21)
Nelabai pamenu ką rašiau, bet lyg ir nelabai abejojau ar ją turėti.
Tikrai gali būti, kad problema tik manyje, bet va kažkaip susimąsčiau, kad visai nenoriu to pokalbio. Žinau, kad reikės, todėl ir nutariau pasitarti. Ačiū visoms, tikrai taikliai ir nuoširdžiai patarėte, turiu jau minčių ir būsiu pasirengusi.
Julem, kiekvienas turi apsisprendimo laisve- sakyti ar ne, o jei sakyti, tai kada. Tu renkiesi kelia, kuriuo eisi. Tik va atsakyk i klausima- ar tas kelias turi sirdi. Jei ves baime, nenoras, neapsisprendimas, savininkiskumas - gali baigtis akligatviu.
Ateina tas laikas pasakyti tarsi pats savaime. Tikriausia nereikia jo tieiog praleisti
. Bent jau taip buvo pas mus. Duksis kažkaip mažas dar visai buvo- netoli trijų- grįžau iš MAXIMOS su pirkiniais, labai visko daug. Jam kilo klausimas- o jį iš kur gavau- pirkau? Ir tada pirmą kartą pasakojau, pagal jo amžių, kaip jis pas mane atsirado.
Vakar buvom mamos metinėse, visi, kalbėjom daug apie globos namus su sese- ten dirbančia, apie globėjus. Mažiui natūraliai labai atėjo klausimas- o jį kam mes ir kodėl pasirinkom ir paėmėm.
Nebaisu, gal sakyčiau gerokai palengvėja. Nebelieka nuosavo sau padaryto spaudimo.

Vakar buvom mamos metinėse, visi, kalbėjom daug apie globos namus su sese- ten dirbančia, apie globėjus. Mažiui natūraliai labai atėjo klausimas- o jį kam mes ir kodėl pasirinkom ir paėmėm.
Nebaisu, gal sakyčiau gerokai palengvėja. Nebelieka nuosavo sau padaryto spaudimo.
Sveikos
Kaip suprantu seimas nieko naujo dėl globos reikalų taip ir nepriėmė.
Kas man gali paaiškinti kodėl mano šeimos pinigai ir toliau turi reikšmę mano globojamo vaiko vaiko pinigų gavimui arba negavimui? Nu kai buvo laikinas įstatymas tai dar kažkaip nu tylėjau. Nu bet dabar reiškia jau taip ir palieka?
Ne piniguose esmė, nu bet tokios neteisybės negali būti.
Reiškia, kad jei globėjai neturitngi, tai vaikas gaus 52 litus, jei globėjai turtingesni , tai jie tada patys turėtų tuos 52 litus pridėti vaikui, ar kaip čia suprasti? Ar pamažu einama prie to, kad ne tik, kad net nesiruošiama didinti globos pašalpų, bet kad pamažu globojamus vaikus teks išlaikyti globėjams.

Kas man gali paaiškinti kodėl mano šeimos pinigai ir toliau turi reikšmę mano globojamo vaiko vaiko pinigų gavimui arba negavimui? Nu kai buvo laikinas įstatymas tai dar kažkaip nu tylėjau. Nu bet dabar reiškia jau taip ir palieka?
Reiškia, kad jei globėjai neturitngi, tai vaikas gaus 52 litus, jei globėjai turtingesni , tai jie tada patys turėtų tuos 52 litus pridėti vaikui, ar kaip čia suprasti? Ar pamažu einama prie to, kad ne tik, kad net nesiruošiama didinti globos pašalpų, bet kad pamažu globojamus vaikus teks išlaikyti globėjams.
QUOTE(Vistik @ 2011 12 06, 11:48)
Sveikos

Vistik - man sakė, kad globojami vaikai gauna 520 lt, ir jie daugiau negali gauti, nepriklausomai nuo globėjų pajamų
QUOTE(Karusia @ 2011 12 06, 12:58)
Vistik - man sakė, kad globojami vaikai gauna 520 lt, ir jie daugiau negali gauti, nepriklausomai nuo globėjų pajamų
Aš tai suprantu taip, kad pagal Išmokų vaikams įstatymą (kalbu apie 52 litus-vaiko pinigus) tai 52 litus gauna tie globojami vaikai, kurių bendrai paėmus šeimos pajamas neviršija tam tikrų ribų. Taigi jei globėjas uždirba gerai, tai jo globotiniui nepriklauso 52 litai. O kiti globotiniai gauna.Taip buvo iki šiol. Ta prasme globojamus vaikus prilygino biologiniams vaikams. Taip buvo iki šiol, kai skambinau į ministeriją, man paaiškino, kad na čia laikinas įstatymas, dėl krizės, kad tik 2 m., bet kaip matau, tas laikinas tapo pastoviu, ir niekas net nesiruošia tų 52 litų atsieti nuo globėjų pajamų. Pas mus tai iš vis, vyras net ne globėjas, o jo pajamas įskaičiuoja į bendrą šeimos biudžetą, kai skaičiuoja globojamo vaiko pinigų gavimą.

Mane dar nervina kiti dalykai. Sakykim vaikas gauna našlaičio pensiją, alimentus- tai jei jau tai viršija tuos 520, tai vaikas tos pašalpos ir negauna. Labai gerai, kad iš tėvų kažką išieško, puiku- ten 250 kaip Duksio atveju. Ir kas iš to? Tai jis iš to jau čia galėtų gyvent, jeigu ką
. Va mokėtų pašalpą, išieškotų tuos alimentus- prašau, labai gerai būtų. O prie našlaičio pensijos tai ir iš viso- globotinio pašalta čia kokiu būdu sumuojasi? Prie ko visa tai. Tėvas/motina ten dirbo, kažką uždirbo- dabar tas vaikas gauna dalį tik tos sumos. Bet jeu jau sykį jis yra globotinis- tai jam iš viso niekas nepriklauso. Iš viso.
apie tuos 52 litus tai net nekalbu. Kol būna laikinoji globa- kokios pajamos bebūtų ji iš viso nepriklauso- teismo mat sprendimo nėra. Bent jau Vilniuje. O kai jau turi teismo sprendimą, tai ji nepriklauso- nes vienas ir taip visko gauna( čia mažasis), o kitam nepriklauso nes aš gaunu algą.

apie tuos 52 litus tai net nekalbu. Kol būna laikinoji globa- kokios pajamos bebūtų ji iš viso nepriklauso- teismo mat sprendimo nėra. Bent jau Vilniuje. O kai jau turi teismo sprendimą, tai ji nepriklauso- nes vienas ir taip visko gauna( čia mažasis), o kitam nepriklauso nes aš gaunu algą.
Pasimečiau.Visad lyg gaudavau teismo nutartį,o dabar neateina.Eit ieškot?Man reikia soc skyriuj statusą pasikeist
vaiko pinigus gaunu
vaiko pinigus gaunu
QUOTE(Germinė @ 2011 12 06, 14:52)
Tai ir gerai, kad gauni. Gerai.
Tik bendrai paėmus, tai kuo tie globojami skiriasi, kodėl sakykim tavo Pupa GAUNA 520 +52 , O MANO Fėja 520 , kodėl? Kuo jos skiriasi? Taip išeitų, kad tuos 52 litus aš turėčiau pridėti, nes mes dirbam ir pakankamai uždirbam, dar juokingiau, kad ir mano vyras turėtų pridėti, nes pajamas bendrai skaičiuoja, o jis net ne globėjas, jis niekas teisiškai yra Fėjai.
Tai va aš ir nesuprantu kodėl skirtstomi globojami vaikai pagal globėjų pajamas.
Ąš kaip daugiavaikė gaunu 
Pupos mes abu globėjai.O apie trynukus pamiršau teisme paprašyt

Pupos mes abu globėjai.O apie trynukus pamiršau teisme paprašyt
Alfija - globos pašalpa yra 520 lt. iš kur tu ją gauni - atskiras klausimas. pvz. Braškė gaudavo alimentus š tėvo + pašalpos dalį, kurią mokėdavo savivaldybė. Dabar situacija kinta - kadnagi pasikeitė įstatymas (nuo spalio) ir alimentų iš pašalpos nebegali išskaityti, tai lapkritį alimentų negavom (LAPKRITĮ! įstatymas keitėsi nuo spalio, jokio perspėjimo negavom), dabar, kai jau yra skola už mėnesį, siusiu dokumentus (juos reikia išimti, patvirtinti pas notarą) į vaikų išlaikymo fondą, kad tėvo dalį mokėtų jie.
bet girdėjau kad tą fondą naikina nuo naujų, tai praktiškai vienai pašalpai siunčiu
Vistik - skirstomi ir pagal globėjų statusą
bet girdėjau kad tą fondą naikina nuo naujų, tai praktiškai vienai pašalpai siunčiu

Vistik - skirstomi ir pagal globėjų statusą

QUOTE(Karusia @ 2011 12 06, 15:27)
Niekaip neturiu sugebėjimo suprasti tokio dalyko, visi sutartinai tvirtina, kad vaikui geriausia augti šeimoje, vienareikšmiškai tą patvirtina visi, paskui šeimyna, paskui vaikų namai, tačiau finansavimas, pas mus eina atvirkščiai, daugiausia gauna vaikų namai, paskui šeimynose, paskui šeimose augantys vaikai. Kas atsakys kodėl?
Realiai ne dėl pinigų aš čia, kiek reikia tiek perkam, aprūpinta pilnai ir netgi ne už tą pašalpą o už mūsų pinigus, pašalpą taupom, kai jau reikia didesnio pirkinio tada paimu biškį, bet dėl neteisingo jų paskirstymo globojamiems vaikams. Man tai viršūnė šeimynų vaikų finansavimas, viršūnė, nu sakyčiau trupučiu daugiau, bet kai dvigubai.