Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau, tęsiam

Alfija - mano Braškė per savo kūdumą ir jokių atsargų nebuvimą numirtų po savaitės....

Sri lanka - mano atveju man į Vilnių toloka. O Tu vistik originalą rodei. Tai aš irgi dabar rodau laminuotą. Kitu atveju - negavau net pažymos, kad ji registruota pas mane (čia dar kai ruošėmės į mokyklą).
o Sodrai reikia palikti kopiją kiekvieną kartą po biuletenio.... į duombazes susivesti neįmanoma. praeitą sezoną - kokius penkis kartus... Šiemet dar neteko. Jei neteks pirmadienį unsure.gif
Papildyta:
p.s. Alfija, pasiskaičiau daugiau - jei "tavo" mama užsienyje - tai į VIF tau net dokumentų nepriims...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 12 10, 11:07)
Alfija - mano Braškė per savo kūdumą ir jokių atsargų nebuvimą numirtų po savaitės....

Sri lanka - mano atveju man į Vilnių toloka. O Tu vistik originalą rodei. Tai aš irgi dabar rodau laminuotą. Kitu atveju - negavau net pažymos, kad ji registruota pas mane (čia dar kai ruošėmės į mokyklą). 
o Sodrai reikia palikti kopiją kiekvieną kartą po biuletenio....  į duombazes susivesti neįmanoma. praeitą sezoną - kokius penkis kartus... Šiemet dar neteko. Jei neteks pirmadienį unsure.gif
Papildyta:
p.s. Alfija, pasiskaičiau daugiau - jei "tavo" mama užsienyje - tai į VIF tau net dokumentų nepriims...

tai ką darys?????Tai ką visai nemokės???????????????
Papildyta:
QUOTE(Andro @ 2011 12 09, 22:26)
doh.gif Nu užjaučiu vaiką kad nesusivaldė, nesusitvardė ir pasekmės liūdnos ir jam ir mokytojai ir tau.

O aš čia greitaraščiu rašiau- buvo pernai dvi šventės ir rugsėjo 3 ir per kalėdas o šiandien vyras parnešė DIDELĘ dovaną nuo susireikšminusios socės- kalėdų senukas( šokoladinis) snikersas ( mažas) sulčių pakutis ( mažas) ir mašinytės modelis ( pigiausias)  Tai gudruoliui nutariau išaiškinti kad tai nuo tų tetų kurios buvo pas jį jį ir jeigu dar ateis tai būtinai tegul padėkos, o jis gerą atmintį tokiems dalykams turi.  biggrin.gif
Mano Dainius sugalvojo pas mokyklos psichologę konsultacijosm užsirašyti nes ten labai smagu ir žaidžiama. biggrin.gif Jinai man raštelį parašė- ar tiesa kad aš jam liepiau. paskambinau, tai pasiūlė nemokamai su juo užsiimti, pažaisti nes problemų tai jis neturi bigsmile.gif
tokio žmogaus kaip aš pinigus imčiau, nes man ir tai l.l. sunku. Dainius ir jo sesuo- tai tik pradžia "atidirbimo"už  savo ankstesnius gyvenimus. Visada jaučiau tai....

Jo ... jaučiu snikersą patys suėdėt, sultis irgi patys išlakėt....Iš Anykščių viena globėja irgi lygiai apie tokias dovanas pasakojo- tai va čia jai ir sakė tik būtinai atiduokit vaikams, suprantu kad iki kaimo važiuot toli, bet parvežkit... biggrin.gif sakė buvo toks nenumaldomas noras sėst koridoriui ir suėst viską, ką davė- bet tiek, kad labai jau nemėgstu tų skanėstų kur tiiiieeeeek dauuuuuuuuuug davė.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 12 10, 00:07)
o Sodrai reikia palikti kopiją kiekvieną kartą po biuletenio....  į duombazes susivesti neįmanoma. praeitą sezoną - kokius penkis kartus... Šiemet dar neteko. Jei neteks pirmadienį unsure.gif
Papildyta:

As ir sakau,kad kiekvienam kieme kitaip lotuliukas.gif Gyv.vieta mes deklaravom,o teismo nutarties/kopija/ pas seimos gydytoja.Ji juk isduota nedarbingumo p.,jokiu dokumentu i sodra nesiunciu,nevezu tik ta prasyma ismoketi...vsio.Maniskes irgi serga,visada "parsivezam"ka nors is Londono verysad.gif Kiek kartu buvom,tiek kartu parvaziavom sirgdamos ir visos trys!

Tikiuosi,kad nieko tiems popieriukams nenutiks,nors aisku nemazai metu jie tures atlaikyti...as skrisdama irgi visus tuos dokumentus nesuosi rankoje,Lietuvoje tai darb. patys dokumentus varto,o va uzsienyje,tai atverciu kur jau viskas isversta,kad nekiltu jokiu prb.,pasitaiko idemiai skaitanciu,o kai kada net demesio nekreipia,i nuotraukas pasuose pasiziuri...

Man dar kas kita idomu,nes as gaunu visus pinigus,t.p.,kad 520,130 ir plius alimentai is motinos/darbo birzos/na apie 25 Lt vienam vaikui blink.gif ?!Vaiku fondo sumos pasikeite,kiek zinau g.gif
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2011 12 10, 00:07)

kodel?ar visus siuos reikalus tvarko ne antstoliai?Juk motina tai zinoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 10 gruodžio 2011 - 14:06
Gyvenamąją veitą aš irgi deklaravau, bet kadangi deklaravau 1 mėn per anksti, prieš einant į mokyklą teko išimti pažymą apie gyvenamąją vietą. nes deklaruota 2009 gruodžio mėn, o pažymoje turėjo būti anksčiausiai 2010 sausio mėn. bet čia smulkmė.
nuvežu prašymą išmokėti + teismo sprendimo kopiją, kad nusikopijuotų - kokia proga mokami pinigai.

tu per daug gauni irnesakyk.gif tie 25 litai turėtų įsiskaityti į 520. o nuo spalio mėn nebegalima išskaityti alimentų iš drbo biržos išmokų (tau), neįgalumo pašalpų (man).
bet jei VIF uždaro, tai logoškai mąstant, nuo sausį ar vasarį gausim iš socialinio vienu rozu ir tiek. tik Lapkritis gruodis iškrenta.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 12 10, 04:07)

tu per daug gauni irnesakyk.gif tie 25 litai turėtų įsiskaityti į 520.

Eik jau tongue.gif per daug?!
jeigu kalbant rimtai,tai kas turi tai sekti?as pati,bet tada kam reikejo to rasto is antstoles?!sakau ,kad popierizmo virsune!Skaiciau,kad vaiku is.fondo skiriama suma jau apie 190,tai mums ji turejo irgi buti tokia,tik reikejo vel visus dok.siusti ar vezti?!

gal jau ir negavau tu alimentu lapkrityje schmoll.gif
Atsakyti
Tai kaip supratau, aš įstatymo patobulinimų išvengsiu. Bent jau viliuosi.

Karusia- mačiau žaidimą"Mokomės skaičiuoti" pagal mane visai nieko, aišku ten tik iki 12 sudėti ir atimtis- bet rodos nieko toks.
Ir dar radau žaidimą- "Esu geras" rekomenduoju visoms. Labai geras mūsų vaikams, ir ne tik- ten ir edukacija, ir socializacija, ir diskusijos, ir mintys- labai geras.
Ten teigiamos, neigiamos situacijos ir jų aptarimas- labai lin ksmas žaidimas, šiaip jau. Kad ir kaip nuobodžiai skamba.
Atsakyti
kur matei?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 12 10, 16:43)
kur matei?

Maximoj.
Atsakyti
Iš tiesų tai pas mus šioks toks jubiliejus. Mėnuo kaip visi gyvenam kartu- paskirta nuolatinė globa. Ir 2,5 nuo pažinties pradžios. Kažkaip viskas vyko labai dideliai s, greitais tempais. Labai nedaug laiko parėjo- bet labai džiaugiuosi, kad visa tai jau praėjo, o ne dar ateityje. Turim ir labai didelių pasiekimų - ir nelabai.
Pirmiausia labai pasiekiau aš pati- nebepavargstu nuo vaiko. Apkabinu ir pabučiuoju - ne todėl, kad taip reikia( kaip pačioj pradžioj tiesiog sąmoningai), o dabar paprastai ir kasdieniškai. Labai natūraliai atėjo žodis- sūnus, sunutis, sūnelis ir sūnytis. Moku atpažinti kelias situacijas. kada gali kilti skandalas- moku jas pakreipti teigiama linkme. Vakariniai pasivaikščiojimai- tampa malonumu, o ne todėl kad taip saugiau, nei juos dviese palikti.
Vaiko pasiekimai- kas man maloniausia- vis nuoširdžiau ir natūraliau skamba mamyte, mama. Mokytoja sako- jog jis tiesiog mėgaujasi sakydamas žodį mama. Pradedam vertinti ir pasakyti kodėl taip pasielgė- neturėjau ką veikti, bijojau, norėjau. Pradeda prijunkti. Mokomės, ir mums sekasi, kad nuo ryto iki vakaro niekas nepasikeitė, mes jį mylim ir pasiilgstam. Išmokom kalbėti apie šitą nerimą. Judam septynių metų kryptim. su vis mažesniu pasipriešinimu sėdam prie pamokų ruošos. Pripranta vis labiau prie naujos mokyklos tvarkos ir mokytojų. Jam patinka nauja mokykla. Mažiau- gerokai mažiau isterikų ir kiksmažodžių.
Va taip iš karto iš naujo visko pakartoti nenorėčiau. Eiti lankyti, vežioti pirmyn atgal. aš lankiau kasdien. Visa tai vargino. Vat vasarai ir vėl greičiausia panorėsiu dar. Visai mažo. Tikriausia mažo.
Ir svarbiausia visi mes jaučiamės laimingi.
Atsakyti
Ir pas mus šiandien šventė-lygiai metai wub.gif Gerai.Aš kupina emocijų,norėčiau biški nuverkt ax.gif Taip kažkaip susidėliojo viskas.Atėjo sprendimas,kad nebenoriu būt laikina globėja,nes radau savo vaikus.Pasiekimai mūsų-nerealūs.Vyšnia iš isterikės ir peckelės tapo pirmūne.Daug skaito PATI,jai įdomu.Dainuoja chore.Jonukas mano jautruoliukas šiandien pajuto nusikaltęs,pats nuėjo į kampą,paverkė ir sugrįžo švytėdamas kaip saulutė.Pažįsta raides,paskaito,kai nieks negirdi mirksiukas.gif gerai skaičiuoja.Kai būna jo eilė tvarkyt namus,nebegriūna kryžium raudodamas.Geriam Driptaną,tikimės,kad padės.Mažiukė neblogai kalba.Iki tobulybės dar toli,bet aš susikalbėt galiu.Būna švenčių,kad kelnytės švarios ir pampis sausas.Jau ir paprašo ko nori ne visad verkimu,o kartais net žodžiu thumbup.gif Pupytė buvo nugrybavus su anglų,bet pasivijo ir vėl viskas gerai.Mano abiejų mergaičių labai dailus raštas,matau,kad ir būsimo pirmoko toks bus.Metai...kaip greit...Mergaitės sako "tu" Nežinau,kodėl Žirniui gaunasi Jūs,nes tas dažniausiai kabo man ant kaklo,glaustosi ir kitaip rodo prisirišimą.
Atsakyti
O as sedziu visa pikta ir laukiu kada vyras parves ta ozka. Sianakt maniske miegojo pas draugus tai sugebejo draugu sunui nosi sugurinti iki kraujo, berniukas puse galvos didesnis ir stambaus sudejimo bet kazkaip sugebejo su zaislu voztelti ir sukruvinti.
Kosmaras kokia geda va dabar sedziu ir laukiu kol parves dukra . Na maniske moka pastovei uz save bet vakar jau perzenge visas ribas.
Atsakyti
http://archyvas.bern...=articles/89165

rekomenduoju skaityti vaikams, mokyti mintinai, labai geras eilėraštis.
Atsakyti