Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau, tęsiam

QUOTE(Sunute @ 2011 10 31, 18:31)
Tikiu, bus geriau, nes pagrindinis katalizatorius - meilė. O čia vaikiščias ją pajuto.

Maniškiui tas pats - užtėškė dėmę- visą sąsiuvinį lauk ir t.t. Bet čia jau liekanos to, kas buvo. Nebesitikrina ir nebešantažuoja meilės prašydamas, o pradžia buvo nuo savęs draskymo. Giriamas vis dar puikuojasi kaip gaidžiukas. labai stengiuosi girti tik pelnytai ir parodyti, kad begalo myliu ir "blogiuką išdygusį". Taip ir gyvenam. bręstam abu.


Tai aš irgi tikiu, kad viskas kiek gali būti gerai, tiek ir bus. Kitaip nebūčiau net pradėjus.
Savęs jis nežaloja, bet dėmesio sau reikalauja tik blogu elgesiu- kaip išmokęs. Ir isterikom. Bet turim ir kai kokių pasiekimų. Sakykim nukrito, žviegia reikalauja, paskutiniais žodžiais deda mane..k..va, b-ė. Kadangi niekas nepasikeičia- po kiek laiko nusiramina- sutvarko ką išvertęs, išgriovęs ir atsiprašo. Tuo labai džiaugiuosi. Reiškia jis puikiai supranta ką jis daro- o svarbiausia kodėl. Svarbiausia kad pagal laiką tai trumpėja- ne daug, bet trumpėja. Kai pradės ir retėti iš viso būsiu kaip ant sparnų.
Girti tik pagal nuopelnus yra labai svarbu. Tas mes tą šviesoforą ir pasikabinom, kad ir vizualiai galėtų pamatyti, ir aptarti galim. Taip ir sutarta- už 10 žalių dienų- galima jau tikėtis paskatinimo, materialios dovanos. Duksiui atitinkamai už 10 iš eilės. Grojimas žinote, kad eitų kaip iš pypkės. Be ožių. Taip abu ir dirba su savim sunkų darbą. Mokosi valdyti patys save.

Dėl valgymo- valgo. Nori daugiau negu gali suvalgyti. Ta prasme prašo dažniau, nei ketina valgyti.
Atsakyti
Alfija - panašų - šviesoforo principą ir mes naudojam. Pirmasis buvo adventinis kalendorius. Susėsdavom, aptardavom kas buvo gerai ir kas blogai ir gaudavo savo atlygį - saldainį. Braškė buvo 5 metų.
Dabar, mokyklos pradžioje per visus stresus išsibalansavom, vėl bandom kalendorių, tik šįkart su tikslu - telefonu. Į mokyklą nesineš, bet namie parėjus ras. turint omeny, kad buvimas namie vienai laikas prailgės, liekam abi patenkintos.
Atsakyti
Bet iš tiesų tai geras dalykas. Duksis kai buvo 5m. irgi turėjo paskatinimo maišiukus. Pirkau akvariumo stikliukus- raudonus, žalius, geltonus. Kartą per savaitę skaičiuodavom kokių daugiausia - žalių- eidavom į kiną, pramogauti, picos valgyti, geltonų gaudavo kokį paguodos prizą, raudonų- nieko.
Pirmai dešimčiai mažasis riedlentės nori, Duksis žaislinės kasos. Nepraeinantis toks žaislas. Ir labai visada būna saugomas, bet ne amžinas.
Dėl telefono, tai Duksis turi, o dėl mažojo tai tiksliai labai gerai- namuose. aš iki tiek niekaip ne sugalvojau. IR aš taip įtaisysiu mažąjam. Nes jam irgi tenka namie vienam kurį laiką palaukti, o dabar vakarais tamsu.
Atsakyti
O pas mane kitos problemeles, maniske vis skundziasi kad su ja mergaites nenori zaisti. Klausiu aukletojos kiek ten tiesos (jos pas mus abi aukso vertes, tiesiog stebuklas, viena net pagalve pasupa kad maniske atisjugtu ir uzmigtu) tai jos ir sako kad mergaites su ja ziadze bet neilgai wink.gif nes maniske pasirodo visoms tuoj pradeda reguliouti gyvenima. Kaip kuri turi zaisti ka sakyti kaip daryti, jei kuriai greitai nedaeina tai dar ir apkula. Zodziu draugauja su berniuku apie kuri nieko gero negaliu pasakyti nes islepintas begalo, seimos pagrandukas.
na mes vis su vyru juokdavomes kai ji mums bandydavo gyvenima reguliuoti, bet atrodo kad sis bruozas kuo toliau tuo ryskiau lenda.
Pradejo lankyti Logopeda tai dabar nors is namu bek ,mama tu netaip istarei netaip pasakei galu gale netokia intonacija ta zodi pasakei,ne taip sakini sudeliojai.
Zodziu baigius suzvereti nuo jos priekabiu. jau keleta kartu turejome rimta pokalbi kai skiau kad baigtu mane persekioti, nes jau kantrybes pritruksiu ir iseisiu is namu bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif gales jiedu kartu su teveliu susisede bambeti..
Dabar nesistebiu kad vaikai su ja nenori zaisti nu kam kantrybe gali tverti .
O seip tai ji pas mane tikra gudruole, diplomate ir nuolat besisypsantis vaikas.
Atsakyti
5m. Duksis buvo, kai sakė man- mamyte kodėl tu manęs taip neklausai. Paskui dar vėliau bandė išsiaiškinti, kas gi taip ir sugalvojo, kad vaikai turi tėvų klausyti o ne atvirkščiai. Prieš pusmetį prie fortepijono sėdėdamas sakė nu jai taip galėčiau nors vieną dieną tau pavdovauti tai pavodovaučiau- ką tau daryti(kadapraustis, eiti miegoti , kiek laiko prie kompiuterio, su TV bendrauti ir pan.)
Atsakyti
tatai irgi vadinama hiperkontrole - iš nesaugumo jausmo stengiamasi visa, kas aplinkui kontroliuoti
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 10 31, 18:00)
Dėl valgymo- valgo. Nori daugiau negu gali suvalgyti. Ta prasme prašo dažniau, nei ketina valgyti.

O ką darai?Gamini,duodi?
Aš duodavau.Išverdu poką makaronų,supilu litrą kaimiško pieno,sutepu po 14 sumuštinių.Vyras bandė mane ramint,bet nepasidaviau-vaikų nepykino,neskaudėjo pilvų.Dabar jau susitvarkė viskas.Va,grįžom išalkę iš pasivaikščiojimo po kapines-po vištos blauzdelę,tris bulvytes ir saują salotų-sotūs,patenkinti,Zoro su tėveliu žiūri biggrin.gif
Atsakyti
Manasis visko sukontroliuoti ir nenori. Jis elementariai nori tarti paskutinį žodį ginčytinos vietose.
Pvz. ėjimo miegoti laike, dantų valymo klausimuose ir etc. Kalbėti ir žaisti, tai kas nori tas tą kalba.Ir apskritai tegu kas ką nori, tas tą daro.
Ką aš gaminu- įvairiai aš gaminu, man patinka gaminti. Paukštieną, mėsą, miltinius patiekalus, varškės- viską darau. Sriubas vardu, košes. Labai mėgstu pirkti, ir pagal receptus gaminti pagal visokius tuos žurnaliukus.
Daržoves visokias mėgstu ruošti. Virtinius įvairius mėgstu lipdyti. Pyragus, sausainius kepti mėgstu. Uogienes labai mėgstu virti. Konservuoti iš viso labai mėgstu.
Atsakyti
Gaminti ir aš mėgstu.Paveldas-abi močiutės nuostabios kulinarės.Tai ir pradėjau ketvirtokė būdama kai mama po pietų dirbdavo.O kai šeima netikėtai padidėjo,tookia erdvė fantazijai atsivėrė su šitais valgiukais...kad net man greitosios prireikė biggrin.gif
Bet ne apie tai klausiau.Kaip tvarkaisi su apetitais,su tuo,kad prašo dažniau,nei realiai nori-tik dėl saugumo,dėl pasitikrinimo,ar tikrai gaus,ar neteks vėl badaut...
Mane pykina ir skrandis stoja vien pagalvojus apie jų suvalgomus kiekius.O jiems normaliai.Tik neramu buvo,kai Pupa lygiai su trynukais valgyt pradėjo.
Bet žinot,toks supratimas atėjo,toks žinojimas.Gaila,kad šituos užauginus per sena būsiu ...Galėčiau augint ir augint
Atsakyti
zinai ko gero tu teisi nes pas ja poreikis kontroliuoti mama ipatingai didelis, ir tam tinka viskas asaros, buciukai ir galu gale rauda kad tumanes nemyli. Ji nesugeba nusiraminti jei isiverkia pati sako mama apkabink nes negaliu sustoti.
Pas save lovoje uzmiega per valanda pas mus miegamajame per 10 min. Ir dar daug keistenybiu apie kurias tik as ir tezinau.
Kaip galima padeti jai nezinau , nestarpais norisi staugti kaii ji visai rimtai aiskina kad pas seseri i amerika nevazoiuosi viena ten gali tik su manimi, nes tu gali ten pasilikti ir kaip as be mamos busiu.
Atsakyti
Sėdžiu aš prie kompo.Vyšniukė su tėčiu Zoro žiūri,aš kartais irgi akį užmetu.Na ir tokia situacija:tėvas,kuris užaugino prieš tėvą,kuris pradėjo...nagi grynai iš gyvenimo,kaip sako mano anytėlė marijanuškas žiūrėdama biggrin.gif
Po mano senelio laidotuvių Pupa vis klausdavo,ar aš nemirsiu.O jei mirsiu,kas bus su ja.Dabar galvoju,jei giminėj vėl pagrabas?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 10 31, 22:28)
tatai irgi vadinama hiperkontrole - iš nesaugumo jausmo stengiamasi visa, kas aplinkui kontroliuoti


Gal ne i tema, bet as pati tokia - vaiksciojanti hiperkontrole biggrin.gif (ta prasme, matyt uzaugau su tuo nesaugumo jausmu, kuris matyt kartais buna ir tiems, kas augo seimoje)..Baigiu visus uzknisti biggrin.gif
Atsakyti