QUOTE(Paragintoji @ 2011 11 10, 02:30)
Man labai gera čia. Tik aš linkus prasmegti, po to ieškoti ir nerasti prasmių, paskum su visu tuo kovoti ir niekur neiti 
Aišku, man nesinorėtų tik mudviejų disputo, bet bus kaip bus, čia jau nei spausiu, nei kažką darysiu. Viskas gausis vitališkai.
Man mėnesį skauda kažkur tarp žandikaulių. Ale aš esu įpratus palaukt. Bet čia tik pati laukiu. Dėl artimųjų nerimauju daug daugiau. Aš pati nedelsčiau ko gera tik dėl aiškių uždegiminių pojūčių.
Žmonių jūs nevertinat. Tai yra aukso žodžiai. Jeigu kankinčiau save klausimais - gal uždusčiau beklausdama, ar tai Duksis ypatingas, ar tu - jūs. Bet kam to reikia?
Mat, Duksis yra be galo šviesus vaikas. Aš jį labai stipriai jaučiu, arba man taip atrodo. tas vaikis tikriausiai atmestų viską, o esmę pasiliktų sau. Man pačiai kartais atrodo, kad aš taip darau. Nes draugų turiu įvairiausių, kiekvienas savaip ypatingų. Duksis yra Duksis - kad žinočiau, daugiau pasakyčiau. Bet jis per protingas, kad kiti daug žinotų. Nu tik tujan irgi nesusirk nepilnavertiškumu
(juokauju
)
Jūsų visų mažius. Čia visiškai kita istorija. Man įsiminė ta direktorės ašara. O tai ko dabar ji verkia? Nu čia tai man visai neaišku. Atsiprašau, gal kažkiek juokinga. Musėk gal ji nepažino tokių vaikų, kaip manasis. Ogi manasis tai yra mokytojas iš didžiosios. Kartais pamatęs mane jis užrėkia: "mama, tu puikiai atrodai!" O - bet - tačiau. Kitą kartą jis užmeta akį ir išrėžia: "mama, nu tu tai šiandien baisiai atrodai"
Nežinau kokius pavyzdžius daugiau pateikt. Nenoriu būt negailestinga, bet visais panašiais atvejais - apie suaugusiųjų ašaras neturiu ką pasakyt. Gal žmonės daugiau neturi dėl ko verkt?
Ir ką? Ir nieko. Pasižiūri į veidrodį ir supranti, kad vaikis teisus. O bet tačiau - ir aš jam pasakau - klausyk, tu turi tokią ar anokią problemą. O jis sako: "mama, gal man jaus skustis? Ar tau neatsibodo man ūsų pešiot?
Ir mes pasitarę nusprendžiam, ar ta barzda jau tikrai reikalinga skutimo, ar dar verta palaukt. Jis ir pats save apsižiūri veidrodyje, reziumuoja, kad barzda jau baisiai darko jo vaizdą
, ale dar su skutimusi palauks iki Naujųjų, nes nėr jau toks ir baisus, kaip dar vis tik nenori skustis
Paskui susidūriau su ne viena situacija. Kai buvo įskaudinta vaiko klasės auklėtoja. Vaikis jai kažką pasakė. ji man nutylėjo. Paskui vaikis man asmeniškai pasakė, kad jo manymu, ji nusišneka, nes neišmano to to ir ano... Žodžiu, aš vaikį norėjau išpert, bet sugebėjau aprėkt. o paskui nusiraminau ir... sau pačiai netikėtai atradau, kad vaikis... teisus. Jis TEISUS, blembački. Aišku, aš jam to nesakiau, bet man labai labai palengvėjo. Tada nurimau supratusi, jog jeigu aukėltoja nesusitvarko su savo vidinėm problemom - aš tikrai nesu kalta. Vaikio kitaip išauklėt nesugebėjau, nors tikrai dariau viską, ką sugebu ir galiu. O tai, kad jis nebijo - gal labiau jo privalumas, nei trūkumas?..
Kita vertus -aš tikrai nežinau. Bet aš taip pavargau galvoti - ar reikia kaltinti save, ar vaiką, ar gimdytojus?? Etiketes klijuot pasiruošę visi. O tegu pirma pabando kažką padaryt, o tada analizuot. O kita vertus - tegu ir nebando. Jų problemos, kad jie nebandė ir nežino. Ir ne mano problemos, kad jie tam tikra prasme - riboti. Aš irgi tam tikra prasme ribota. Bet aš tikrai dėl jų nežinojimo nesirgsiu. Va taip aš sau pačiai nusprendžiau.

Aišku, man nesinorėtų tik mudviejų disputo, bet bus kaip bus, čia jau nei spausiu, nei kažką darysiu. Viskas gausis vitališkai.
Man mėnesį skauda kažkur tarp žandikaulių. Ale aš esu įpratus palaukt. Bet čia tik pati laukiu. Dėl artimųjų nerimauju daug daugiau. Aš pati nedelsčiau ko gera tik dėl aiškių uždegiminių pojūčių.
Žmonių jūs nevertinat. Tai yra aukso žodžiai. Jeigu kankinčiau save klausimais - gal uždusčiau beklausdama, ar tai Duksis ypatingas, ar tu - jūs. Bet kam to reikia?
Mat, Duksis yra be galo šviesus vaikas. Aš jį labai stipriai jaučiu, arba man taip atrodo. tas vaikis tikriausiai atmestų viską, o esmę pasiliktų sau. Man pačiai kartais atrodo, kad aš taip darau. Nes draugų turiu įvairiausių, kiekvienas savaip ypatingų. Duksis yra Duksis - kad žinočiau, daugiau pasakyčiau. Bet jis per protingas, kad kiti daug žinotų. Nu tik tujan irgi nesusirk nepilnavertiškumu

Jūsų visų mažius. Čia visiškai kita istorija. Man įsiminė ta direktorės ašara. O tai ko dabar ji verkia? Nu čia tai man visai neaišku. Atsiprašau, gal kažkiek juokinga. Musėk gal ji nepažino tokių vaikų, kaip manasis. Ogi manasis tai yra mokytojas iš didžiosios. Kartais pamatęs mane jis užrėkia: "mama, tu puikiai atrodai!" O - bet - tačiau. Kitą kartą jis užmeta akį ir išrėžia: "mama, nu tu tai šiandien baisiai atrodai"

Ir ką? Ir nieko. Pasižiūri į veidrodį ir supranti, kad vaikis teisus. O bet tačiau - ir aš jam pasakau - klausyk, tu turi tokią ar anokią problemą. O jis sako: "mama, gal man jaus skustis? Ar tau neatsibodo man ūsų pešiot?

Paskui susidūriau su ne viena situacija. Kai buvo įskaudinta vaiko klasės auklėtoja. Vaikis jai kažką pasakė. ji man nutylėjo. Paskui vaikis man asmeniškai pasakė, kad jo manymu, ji nusišneka, nes neišmano to to ir ano... Žodžiu, aš vaikį norėjau išpert, bet sugebėjau aprėkt. o paskui nusiraminau ir... sau pačiai netikėtai atradau, kad vaikis... teisus. Jis TEISUS, blembački. Aišku, aš jam to nesakiau, bet man labai labai palengvėjo. Tada nurimau supratusi, jog jeigu aukėltoja nesusitvarko su savo vidinėm problemom - aš tikrai nesu kalta. Vaikio kitaip išauklėt nesugebėjau, nors tikrai dariau viską, ką sugebu ir galiu. O tai, kad jis nebijo - gal labiau jo privalumas, nei trūkumas?..
Kita vertus -aš tikrai nežinau. Bet aš taip pavargau galvoti - ar reikia kaltinti save, ar vaiką, ar gimdytojus?? Etiketes klijuot pasiruošę visi. O tegu pirma pabando kažką padaryt, o tada analizuot. O kita vertus - tegu ir nebando. Jų problemos, kad jie nebandė ir nežino. Ir ne mano problemos, kad jie tam tikra prasme - riboti. Aš irgi tam tikra prasme ribota. Bet aš tikrai dėl jų nežinojimo nesirgsiu. Va taip aš sau pačiai nusprendžiau.
Sunku mono mažiukui. Protingas jis, gudrus, ir mažas. Ir viskas viename. Vakar Senukuose buvom- telefoną Duksiui pirkau. Ir ten visas jo buvęs ir galutinai sugriuvęs gyvenimas. Materiali prabanga- televizoriai,telefonai, kompiuteriai. Viskas, į ką pirštu bedei ir nukritęs žviegimu išreikalavai tau nupirkti. Ir iš kitos pusės tas gyvenimas- koks yra dabar- žviegimu nieko negali išreikalauti, sakymas, kad brangu ir pinigų reikia pataupyti, kad nereikalinga. Kad...jis stengiasi ir kartoja viską ką sakai, ir taip tiesiog kiaurai matosi kad jam tai visa tas nauja dar taip svetima ir nesuprantama. Gerai kad kartoja. Bet kol kas...
Sąmoningai skaudinti žmones negalima, ir nekreipti dėmesio į tai irgi negalima. Reikia gi statyti savas vėžes viską. Ne mokyklai ir mokytojai pasisekė, kad ten atėjo jis. Ne mums gyvenimas pagerėjo ir ne mums visų pirma pasisekė, kad jis turi jau šeimą ir namus, kad jį myli. Visa tai reikia mokintis vertinti- ir globotiniam, ir savam. Mokytis suprasti, kad jei ir kaip norisi kam blogo padaryti- tai taip blogai kaip pačiam darytojui niekam nebus. Ten jausminės plotmės matomai toje šeimoje nebuvo. Tiek savo, tiek abiejų vaikų atžvilgiu- pirma materija. Kas ką jaučia niekam buvo neįdomu.
turi mano mažius nematomų net ne draugų, nežinau ko- bet jis sako velniukai. Ir jis su jais bendrauja- veja nuo savęs ir sako, man sakė kad aš geras vaikas, geras berniukas, kad aš auksinis vaikas- aš nesielgsiu blogai kaip liepiat. Mane džiugina ta nepaprastai jo sunki kova su savimi pačiu. Jis save laikė jau prieš 9 mėn labai blogu, taip ir liko. Ir globos namuose tai niekas su juo ir nedirbo tiek labai. Ir jis vaikas kaunasi.
Mokykla jam yra labai nesuprantamas ir niekaip nepriimtinas dalykas, nepaisant to kad jis labai gabus- ten yra rėmai ir disciplina. Ir ten niekaip tos disciplinos, jokiom jan mokamom ir žinomom priemonėm įveikti neišeina. Jis per pamokas rėkauja, vaikšto, būna muša mokytoją, spardosi. Ir niekas nekinta. Jis turi eiti, mokytis ir klausyti, ir iš viso būti lygiu su visais. Ir niekas nekreipia dėmesio į visas jo ypatybes- kad jis globotinis, kad jis iš vaiknamio- reikalavimai lygūs.
O kur dar mokytis būti tik vaiku, kalbėti vaiko tonu, tiesiog būti vaiku.