Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau, tęsiam

QUOTE(Vistik @ 2011 11 16, 10:51)
Matai, tai būna netik blogas elgesys, bet dar būna ir veiksmai , kurie atneša ir finansinės žalos, tada arba tiesiog turi nusipirkti tą daiktą naują arba tiesiog jo jau neturi. Todėl ignoruoti neišeina. Pav. sulaužo asmeninį daiktą, ką daryt, nieko nesakyti? Ignoruoti?

Sakyti, ir yra labai svarbu išsiaiškinti tokio elgesio priežastis. Labai gerai suprantu. Apsilankykit pas psichologą. Ne dėl to net, kad padės/ nepadės, o tiesiog gali užvesti ir ant labai teisingų minčių. Tai gali būti ir tokie visai na ...prigimtinių dalykų pradžia, manau supratai apie ką aš. Galvojau aš per išeigines apie judvi. Galvojau apie prieraišumo sutrikimus, bet galvoju, kad verta pasikonsultuoti ir dėl tokio dalyko.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2011 11 16, 10:51)
Matai, tai būna netik blogas elgesys, bet dar būna ir veiksmai , kurie atneša ir finansinės žalos, tada arba tiesiog turi nusipirkti tą daiktą naują arba tiesiog jo jau neturi. Todėl ignoruoti neišeina. Pav. sulaužo asmeninį daiktą, ką daryt, nieko nesakyti? Ignoruoti?
Esmė yra tame, kad berniukai numovė kelnes ne kuriai nors kitai mergaitei (numanau,kad kitos būtų neleidę to daryti), o būtent jai, ir dėl to ji yra kalta, o ne berniukai. Bent jau aš taip auklėju. Niekas jos nevertė, ji galėjo pasiskūsti, pasipriešinti-rėkti pradėti, pagaliau su jais neprasidėti.  Bet kažkodėl leidosi.

Aciu, tikrai taip sito punkto mes nepraleidome ir su dukryte apie tai kalbejome, kad tiesiog to leisti negalima ir kaip ji turetu elgtis. Bet sita mes issprendeme, na bent atrodo taip -ateityje bus matyti. Mane labiau domino patarimai del suaugusiojo zmogaus, dirbancio pedagogini ugdomaji darba -velgi-mano nuomone neprofesionalaus to darbo atlikimo ir nesugebejimo pripazinti savas klaidas arba tiesiog ignoravimo. Labaiu tai-kaip spresti tokia problema.
Aciu visoms, gavau tikrai daug patarimu ir viena kuri mes taikysime individualiai musu situacijai. Tiesiog situacija is vakar dienos: dirbo kita aukletoja ir musu Migle buvop pagirta, kad is visos grupes savo darbeli padare kruopsciausiai, ir tetis taipogi taip ivertino lotuliukas.gif
Vat apie tai as kalbu, kad profesionalus pedagogas randa vaika uz ka pagirti, o tas kuris to nenori daryti-kaip su juo elgtis: ar nekreipti demesio mums tevams, ar kalbeti su direktore, ar apsiriboti musu paciu pokalbiu su ja??? Na bet dabar jau zinau kaip mes spresime sita situacija, aciu Jums visoms-manau, kad isgyvensime be skauduliu.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 11 16, 11:23)
Sakyti, ir yra labai svarbu išsiaiškinti tokio elgesio priežastis. Labai gerai suprantu. Apsilankykit pas psichologą. Ne dėl to net, kad padės/ nepadės, o tiesiog gali užvesti ir ant labai teisingų minčių. Tai gali būti ir tokie visai na ...prigimtinių dalykų pradžia, manau supratai apie ką aš. Galvojau aš per išeigines apie judvi. Galvojau apie prieraišumo sutrikimus, bet galvoju, kad verta pasikonsultuoti ir dėl tokio dalyko.

Aš tas priežastis numanau. Ji nori viso dėmesio, viso. Kai jo viso negauna, tada pyksta. Aš jai aiškinu, kad nuo to,kad aš nuėjau kurį vakarą su drauge į kavinę, mano meilė jei nesumažėjo, bet jai atrodo kitaip.
Aš jau pavargau nuo jos to manęs idealizavimo-aš jai gražiausia, geriausia, mano plaukai, akys, batai, kojinės, viskas yra gražiausi, aš jai idealas, bet aš tokia neesu. Nepastebi ji, kad yra dažnai giriama, apkabinama, glaudžiama, su ja būnama daug ir dažnai, ir atsiranda pavydo priepuolis, kai na sūnus nori kažką papasakoti, pasitarti, ateina tiesiog fiziškai tarp mūsų įsiterpia, sakau palauk, dabar kalbu su broliu, ir tada, gerai, kalbėk, aš irgi noriu papasakoti, sakau pasakok, nu aaaa, bet, gal, ta prasme nieko neturi ką pasakyti, mykia, tik svarbu, kad aš su broliu nekalbėčiau. Kiek gali šitas pavydas, nesveikas, nepamatuotas, neteisingas tęstis? Jeigu net pasakė, kad pavydi katinui kai aš jį glostau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2011 11 17, 15:17)
pavydi katinui kai aš jį glostau  doh.gif

pas mus tas pats biggrin.gif na, jai nesuprantama, kaip tai gali būti, kad katinas sėdi pas mane ant kelių - viena - kodėl ne pas ją, antrą - kodėl ne ji...
bet šiaip tai nekelia itin didelių problemų dėl kalbėjimo su kitais g.gif

Atsakyti
Vaikai4,kokia pažįstama situacija 4u.gif
Buvau be kompo-SM virusai suvalgė verysad.gif
Imunitetas mane pavedė-vėl virusuoju.Vaikai sveiki thumbup.gif
Mus siunčia pas psichologus,kad padėtų vaikams išgyventi netektį.Jau užregistravau,teks palankyt...
Mano trynukai irgi mane visaip bandė,kaip Alfijos Mažius.Bet supratę,kad į isteriką nereaguoju,o pamokas padaryti,žaislus susirinkti vis tiek teks,nusprendė,kad neverta eikvot energijos cypimui,daužymui ir t t
Mergaitės,kokias asociacijas jums sukelia mano parašas? g.gif Būsiu labai dėkinga už bet kokius atsakymus
Atsakyti
Mano mažius ketvirta diena nesikeikia. Va. Ir mes gyvenam visai gerai. Mūsų psichologė džiaugiasi mūsų pasiekimais. Sako, kad judam spėriai. Tiesą pasakius ir man taip atrodo. Tikrai judam.
Labai gerai, kai pačiam tenka susidurti su netinkamo elgesio pasekmėm. Sakyk taip- anadien ruošėm pamokas, ir jis puolė nei iš šio, nei iš to- varyti ožius, ir rodyt spektaklį- nusimušė kelią į stalą, net ašaros ištryško. Viskas praėjo tą pat sekundę, ir ruošė toliau ramiai.
Grįžo abu iš kino- užsidarė vienas vonioje- kitas tualete ir ėmėsi remonto darbų, vienas dažė vonios išorę- kitas lentyną tualete. Sakiau, smirdės, baigti- niekai. Nesmirda jam ir nors tu ką. Išėjom su šunim? parėjom iš lauko- kas čia taip smirdi, koks buvo nustebimas, kad tikrai dažai biggrin.gif . Taip ir mokomės.
Karusia tai yra visiškai teisi sakydama- kad mūsų vaikai pas mus, kaip Marsan patekę.
Šiandien parsinešė tris pagyrimus iš mokyklos. Labai džiaugiuosi. Vaikas irgi.
Lanko mokyklos du būrelius- dramą ir dailę. Prieš pirmus ėjumus buvo labai baisu, o paskui patiko. Toliau ateis eilė choro ir šokių. Kai jau visai sušils kojas šituose būreliuose. Svarbu priima.
Atsakyti
Buvo globos peržiūra.Dėl nesusikalbėjimų su soc'e.Išsakė daug pretenzijų.Užkliuvo viena:kad stengiuosi nepažeist rutinos.Kursuose būtent tai buvo akcentuota-kad tiems mūsų vaikams labai svarbu pastovumas,rutina,eiliškumas...Ir susimąsčiau-gal išties bandau gyvenimą dėlioti pagal juos?Gal negerai?Žiūri vakare filmą(tv pas mus minimaliai,atskira tema)apie 21:00 - 21:30 Žirnis pradeda graudentis,Pupa irgi lūpytę tampo...Jie pavargsta per dieną.Ne aš juos "nuguldau" -jie patys lūžta.Ir man ne visad patogus toks režimas...Ką daryt?Pratint naktinėt?
Atsakyti
gyvenčiau savo gyvenimą i nekreipčiau dėmesio. o kraštutiniu atveju kreipčiausi į vedėją su prašymu pakeisti soc darbuotoją.
pratinti vėlai gultis, manau, blogai. nes tai reikš sunkų kėlimąsi ryte - į darželį, į mokyklą... turiu namie pelėdžiukę, patikėk, žinau ką rašau biggrin.gif atostogos - tikras siaubas dienos režimui, paskui kol vėl įjunksta...
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 11 19, 01:46)
Buvo globos peržiūra.Dėl nesusikalbėjimų su soc'e.Išsakė daug pretenzijų.Užkliuvo viena:kad stengiuosi nepažeist rutinos.Kursuose būtent tai buvo akcentuota-kad tiems mūsų vaikams labai svarbu pastovumas,rutina,eiliškumas...Ir susimąsčiau-gal išties bandau gyvenimą dėlioti pagal juos?Gal negerai?Žiūri vakare filmą(tv pas mus minimaliai,atskira tema)apie 21:00 - 21:30 Žirnis pradeda graudentis,Pupa irgi lūpytę tampo...Jie pavargsta per dieną.Ne aš juos "nuguldau" -jie patys lūžta.Ir man ne visad patogus toks režimas...Ką daryt?Pratint naktinėt?

Ir kuo tai socei rutina užkliuvo? doh.gif Neturi ji kur daugiau kabinėtis? Vaikas, žinodamas kas vyks toliau, nurimsta, atsipalaiduoja, jaučiasi saugus. Bet kuris vaikas, ne tik mūsiškiai. Socei reiktų atsiversti psichologijos vadovėlio pirmą puslapį. Leidimas naktinėti - ne per geriausia idėja. Ir ne vien tiktai dėl kėlimosi anksti ryte problemų. Paprasčiausiai mama su tėčiu ir sau nors minutę per dieną turi skirti.

Mūsų valdininkams (vien pavadinimas užkoduotas, kad jie mus valdo), atsiprašau, VALSTYBĖS TARNAUTOJAMS ( o čia nurodoma tikra jo vieta ir funkcija, kreipiantis nuimama karūna smile.gif ) labai patinka užsienio patirtis. Pavyzdžiui Angijoje labai gajus paprotys vaikus nuo penkių vakaro šiaušint į savo kambarį. Daro jie ten ką nori, kad tik nosies lauk nekištų. Prasideda tėvelių laikas. doh.gif doh.gif Nenori, Germine, įgyvendinti to Lietuvoje? (suprask juodą ironiją, prie kurios veda socės elgesys ir priekaištai) Socė nebeturėtų prie ko prikibti- ir vaikams rėžimo nėra ir užsienio patirtis ir tėveliai ramūs. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgaite @ 2011 11 19, 08:43)
Ir kuo tai socei rutina užkliuvo? doh.gif  Neturi ji kur daugiau kabinėtis? Vaikas, . Pavyzdžiui Angijoje labai gajus paprotys vaikus nuo penkių vakaro šiaušint į savo kambarį. Daro jie ten ką nori, kad tik nosies lauk nekištų

ir užauga nelaimingiausi vaikai Europoje...
o gal ir patogu suaugusiems - po darbų pareina kokią 3-4, nuo 5 - vaikai į kambarrį....
Bet kuriuo atveju - nekreipk dėmesio.

apie rutiną - labai sutinku.
Iki šiol pastebiu, kad Braškė ne itin mėgsta naujoves arba iškritimus iš ritmo... tarkime - atostogas ne "įprastiniame" pajūryje... "Į Rygą - nenoriu, į Vilnių - nenoriu"....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 19 lapkričio 2011 - 08:55
asmeniškai man ta visa istorija yra keista ir nesuprantama. Manau, kad tikrųjų konflikto priežasčių Germinė neįvardija. O dėl rutinos, tai kad gal kaip tik kalba yra apie tai kad vaikams reikia kiek daugiau nei rutinos- reikia pramogų, būrelių ir kitokių vaikiškų dalykų. Taip supratau. tikrai nemanau, kad tiesiog šiaip iš dyko buvimo visa tai prasidėjo, kad nebuvo vaiko aplankymo metu.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 11 19, 11:33)
asmeniškai man ta visa istorija yra keista ir nesuprantama. Manau, kad tikrųjų konflikto priežasčių Germinė neįvardija. O dėl rutinos, tai kad gal kaip tik kalba yra apie tai kad vaikams reikia kiek daugiau nei rutinos- reikia pramogų, būrelių ir kitokių vaikiškų dalykų. Taip supratau. tikrai nemanau, kad tiesiog šiaip iš dyko buvimo visa tai prasidėjo, kad nebuvo vaiko aplankymo metu.

Alfija, kartais į tuos pačius žodžius tik kitaip suformuluotus ar taip pat ištartus, bet jau kito žmogaus reaguojam skirtingai. Iš pasisakymų jaučiu, kad Germinė socės pastabas ima jautriai širdin ir iš to kyla nepasitenkinimas darbuotoja. Gali būti, kad ir socė- įtampą mokantis sukelti žmogus, bet reakcija į kitą žmogų priklauso tik nuo mūsų. O šiuo atveju kvepia abipusiais asmeniškumais. Germine, nekreipk dėmesio į kitų nuomonę apie savo parašą, tu neprivalai atsiskaitinėti visiems, kiek laiko tavo vaikai praleidžia prie teliko (juk tai tik pusvalandis per dieną- iš kur ta baimė, ką kiti pagalvos?). Nori, prikibsiu prie dabartinio avataro, įrodysiu, kad tik silpnas, norintis kažką kitiems įrodyti žmogus pasirinktų tokį. Ir ką - pakeisi dar kartą? Nu ne. Kaip Karusia rašė, reikia gyventi savo gyvenimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgaite: 19 lapkričio 2011 - 11:46