Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau, tęsiam

QUOTE(Germinė @ 2011 11 19, 17:21)
Pas mus visus kontroliuoja,ir dauguma nepatenkinti dėl to lindimo.

Aš nesuprantu, sakai-kontroliuoja. Na bet ką galima kontroliuoti? Suku galvą pagal save, nežinau. Mes gyvenam normalų šeimos gyvenimą, nieko pas mus nei išskirtinio, nei keisto.
Germine, gal tu tiesiog perlenkei lazdą pasiimdama tiek daug vaikų, panašaus amžiaus. Visi gi jie su savo poreikiais. Aš pavyzdžiui neisivaizduoju ar susitvarkyčiau. Manau, kad ne. Aš nesuprantu, kaip gali būti taip, kad iš niekur nieko taip imti ir kibti prie globėjos. Gal tu išsamiau, na kas netinka soc. darbuotojai konkrečiai. g.gif
Atsakyti
Iš tiesų kai aš ruošiausi tai laikinąjai globai, bet paskui gyvenimas kiek įnešė savo korektyvų tai buvo kalbama taip- kad yra vaikas, paskui sudaromas globos planas tam konkrečiam vaikui ir pagal tą planą gyveni- tada susitikimai su biotėvais, tada dar su kažkuo, pagalba reikalinga tam vaikui- socialinė, psichologinė, grupinė- ir tą planą vykdai.
Tai aš taip įsivaizduoju, kad ir ten ne kitaip- ir lanko, ir turi tartis. Nugi nelengva. Bet jei tam pasiryžti. Auginti keturis vaikus dviejuose kambariuose ir iš viso nelengva. Yra berniukas, tarp mergaičių. Kliuvinys kažkur tarp ploto ir lyčių, bei plano.
Germine, gi ne iš bobiško smalsumo klausiam- pasakysi kaip yra- patarsim, į orą patarinėt sunku.
Atsakyti
Tai kad toj institucijoj su visais globėjais taip.Jau vien socės pasakymas "kada galiu apklausti" kiek pasako.O ta apklausa standartinė.Pupa jau 5,5 m pas mus,o kas kart klausia:ką mėgsti valgyt,ką žaist,kokį lankai būrelį,kurį iš šeimos narių myli labiausiai,o kurį mažiausiai?(šitas man aplamai nekorektiškas)Socė supyko iki drebulio,kai pasakiau,kad ji formalistė.O man už vaikus skaudu.Klausia ką mėgsta,bet niekad nepaklausė,ar gauna.Vyšnios paprašė,kad apibūdintų "kaip įsivaizduoja džiaugsmo sampratą" tai ta tik nuleido galvą ir ėmė sijoną pašiot.O socė:mhm,niekaip neįsivaizduoji...Taigi ne su psichologijos studente kalba,su pradinuke,kurios socialinė raida atsilikus,tai gal galima paprasčiau,negąsdinant vaiko aukštom frazėm?
Ko kabinėjasi?Ogi jos rajone per daug vaikų.Vis skundžiasi,kad ji ir kita tarnybos socialinė turi po 40 vaikų(o gal šeimų?)Ir čia dar aš apsiėmiau tiek...Todėl bando apsimažint piršdama man chronišką nuovargį ir aiškiai išreikštą suicidą.
Gyvenimo sąlygos?Nugis susidėliojam viską į vietas ir telpam.O ateity gal pasididinsim.Iki brendimo dar yra šiek tiek laiko
Papildyta:
QUOTE(Vistik @ 2011 11 19, 17:57)
sakai-kontroliuoja. Na bet ką galima kontroliuoti? Suku galvą pagal save, nežinau. Mes gyvenam normalų šeimos gyvenimą, nieko pas mus nei išskirtinio, nei keisto.
Tai va ir pas mus normalus gyvenimas.Mokykla,darželis.Laisvalaikiu būreliai,baseinas,sodas.Užsigrūdinom,imunitetą sustiprinom,nebersergam ištisai(tfu tfu tfu)Vaikai gražiai,broliškai sutaria,pasiilgsta vieni kitų,tai vakare žaidžia neatsižaidžia.Jokių isterikų dėl pamokų ruošos,kaip pernai buvo.Rūbeliai tvarkingi(na,tik pirštinės lobius renkant kenčia)Priemonės visos saugomos,knygos gražiai sudėtos.Iš mokyklos vieni pagyrimai ir padėkos.Po pernykščių mokslų tai stebuklas,ne kitaip.
O kad buvo sunkumų pradžioje,tai normalu-šeima padvigubėjo.Prie kiekvieno reikėjo priėjimą rast ir kiekvienam vietą toj mažoj erdvėj.Bet kai įsiūlė tris vietoj vienos mergaitės,niekam neužkliuvo nei vietos stoka,nei kita lytis...O dabar mes susigyvenom,suaugom vieni su kitais.Pajutau,kad jie - "mano" vaikai.Nebenoriu laikinos globos.Nors su dviem iš trijų laikinų globotinių dar ir dabar palaikom ryšius.
Atsakyti
apklausė ir apklausė. Ir kas. Nemanau, kad vaikams nuo to taip blogai, kaip tu tai perteiki ir įsivaizduoji. Mėgsta valgyti, myli- nemyli, natūralūs klausimai. Toks gyvenimas ir viskas.
Nesvarstyk tu už juos- kas turi kiek ko turi, kam kažko per daug, per mažai- gyvenk savo gyvenimą. Ko tu kišiesi ten kur nepriklauso.
Tai kas yra neišvengiamybė, būtinybė ir nepakeičiama, tai kam keisti bandyti, ir kam kvailai sau priešą išsipaišyti. Žinai kad ateis- išsiverdat arbatos ir laukiat. Gigalima ir apie gyvenimą pasikalbėti ir apie viską.
Dėl įkišo. Niekas niekam nieko neįkiša- pati pasirinkai taip, pati priėmei sprendimą, pati už jį ir atsakai. Tai jei tu taip į viską žiūri- kažkas atsakingas už tavo padarytus sprendimus- tai tada ir nenuostabu, kad nesutariat. Su kontroliuoajčia įstaiga, su partneriais visada reik sąlyčio taškų ieškoti.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 11 19, 20:05)
Todėl bando apsimažint piršdama man chronišką nuovargį ir aiškiai išreikštą suicidą.

Nieko nesuprantu. Nu tai kaip galima taip iš oro visa tai pramanyti. Germine, juk turi būti kažkokia priežastis tam. Nu nebūna taip, kad iš oro ateina socė ir sako, tu choniškai pavargusi ir tau aiškiai išreikštas suicidas. Nu nebūna. Gal būt tu iš tiesų esi pervargusi ir tai matosi plika akim, juk vaikų daug ir problemų yra, gal būt ir dėl suicido kažkas buvo...

QUOTE(alfija @ 2011 11 19, 20:45)
Dėl įkišo. Niekas niekam nieko neįkiša- pati pasirinkai taip, pati priėmei sprendimą, pati už jį ir atsakai.

thumbup.gif
Atsakyti
Germine - pas mus klausimai tokie pat. Susitinkam praktiškai vieną kartą per metus - pavasarį, kai rašo ataskaitą kito miesto VTAS`ui... braškė tuo tarpu išlieja viską, kas jai ant seilės ir dalies klausimų ko gero nebesusirašo laugh.gif nes pasakojimai, kad ji baseine nukrito nuo rato ir kaip jos katė... ir tt...

užtat mes pamokas ruošiam kruvinai,, nepaisant to parsinešė N iš matematikos testo. ji paprasčiausiai jo nesprendė.... su ašaromis, bet sprendė namuose. Sakyčiau 50 proc. tikrai galėjo surinkti doh.gif bet matyt užplaukė ožys ant smegenų ir elementariai surašė, kas ant seilės užplaukė... ir nežinau ką su tuo daryti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 19 lapkričio 2011 - 21:24
QUOTE(Vistik @ 2011 11 19, 21:14)
Nieko nesuprantu.Nu tai kaip galima taip iš oro visa tai pramanyti. Germine, juk turi būti kažkokia priežastis tam. Nu nebūna taip, kad iš oro ateina socė ir sako, tu choniškai pavargusi ir tau aiškiai išreikštas suicidas. Nu nebūna. Gal būt tu iš tiesų esi pervargusi ir tai matosi plika akim, juk vaikų daug ir problemų yra,  gal būt ir dėl suicido kažkas buvo...

Perskaitė SM mano buvusį parašą:
Atsibodo viskas.Pasiimsiu virvę,susirasiu tvirtą šaką...Pasidarysiu sūpynę ir supsiuos,supsiuos...Seniai norėjau
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2011 11 19, 21:22)
užtat mes pamokas ruošiam kruvinai,, nepaisant to parsinešė N iš matematikos testo. ji paprasčiausiai jo nesprendė.... su ašaromis, bet sprendė namuose. Sakyčiau 50 proc. tikrai galėjo surinkti doh.gif bet matyt užplaukė ožys ant smegenų ir elementariai surašė, kas ant seilės užplaukė... ir nežinau ką su tuo daryti...

Mano Žirnaitis toks.Namie gerai,skaito,žodelius dėlioja.O va darže... doh.gif Jei užėjo migla ant smegenų,nedaro nieko... verysad.gif
Sužinojau,kad ir krenta.Bet namie tokių bajerių nebūna.Auklytė mane pasistačius mokė,kad ožį reikia diržu gydyt,nes jei nieko nedarysiu,tai oi oi kas manęs laukia blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 11 19, 22:30)
Perskaitė SM mano buvusį parašą:
Atsibodo viskas.Pasiimsiu virvę,susirasiu tvirtą šaką...Pasidarysiu sūpynę ir supsiuos,supsiuos...Seniai norėjau

Na tai taip ir maniau, kad nieko iš oro nebūna. Germine, esi suaugusi brandi moteris, augini keturis vaikus ir rašai tokias nesamones... Jei norėjai pajuokauti, tai pokštas nevykęs, jei rašei rimtai, normalu, kad socė susirūpino...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vistik: 19 lapkričio 2011 - 22:04
QUOTE(Vistik @ 2011 11 19, 22:03)
Na tai taip ir maniau, kad nieko iš oro nebūna. Germine, esi suaugusi brandi moteris, augini keturis vaikus ir rašai tokias nesamones... Jei norėjai pajuokauti, tai pokštas nevykęs, jei rašei rimtai, normalu, kad socė susirūpino...

O brandi moteris ką-mezga kojines,žiūri serialus ir džiovina vaistažoles,bet ginkDie,nesisupa,nebraido po balas ir nesivolioja sniege?Auginu vaikus ir jiems labai smagu,kai kartu šėlioja ir mama,o ne rėkia:neišsitepk sijono,nesuplėšyk kelnių...
Tiek to,baigiam.Nenorit suprast ir tiek
Atsakyti
Germine - pabandyk išgirsti priešingą nuomonę - padeda.
Atsakyti
o žiūriu, ne aš viena naktinėju?
atlikinėju "pelytės" pareigas. reikia laukti kol kietai įmigs, kad iš po pagalvės dantį ištraukčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 11 20, 01:05)
o žiūriu, ne aš viena naktinėju?
atlikinėju "pelytės" pareigas. reikia laukti kol kietai įmigs, kad iš po pagalvės dantį ištraukčiau biggrin.gif

Jo, maniškė praeitą kartą niurzzgėjo, kad jai fėja pinigėlį už dantuką atnešė, kitiems tai žaislą smile.gif
Atsakyti