Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau, tęsiam

Taip,imu jautriai.Buvo mintis net išsiregistruot.Bet supratau,kad be jūsų palaikymų ir pabarimų būtų sunku.Šlykščiai pasijutau,kai pasakė,kad seka,ką rašau SM.Bet gi nieko aš čia tokio,ko negalima būtų.Būna problemų-pasiguodžiu.būna džiaugsmų-giriuosi.Vakar vyrui raštiškai užrašiau buvusį parašą ir paklausiau,ką jis įsivaizduoja.Nesuprato klausimo.Ir su dauguma taip,nes klausinėjau visų,ko galėjau ir ko nereikėjo.Aš juk žmogus-klystantis,priklausantis nuo aplinkos,nuo nuotaikų,ne visad save pažįstanti,keistoka...Bet tik keli žmonės įžvelgė parašė suicidą.Gal būt tie,kurie apie tai galvoja?Nes aš,kai rašiau,galvojau apie tai,kad galiu sau leisti pasielgti ne pagal amžių,atsipalaiduoti ir pašėlti.Nepaisydama to,kad atsiras tokių,kurie pasukios pirštą prie smilkinio.Gal jie ruošiasi nusišauti? biggrin.gif

Susitariau su mokyklos psichologe,kad padirbėtų su Vyšnele.Bet motyvas "išgyventi netekties skausmą" po metų jai pasirodė keistokas.Mačiau iš akių,nors nieko nesakė.
Kitą savaitę vesiu Žirniuką,nes jį reikia į polikliniką,daržely nėra.Tik nežinau,ką daryti su maže-ar irgi reikia?
Daržely labai fainos logopedės ir spec pedagogė-paprašiau,kad parašytų išvadas.O va psichologė trauko pečiais ir sako,kad negali rašyt į niekur.T y užklausimo nėra.O mūsų formalioji socė atsisako jį parašyti...
Atsakyti
paskaičius dabar, kaip ir maniau- problemos kiek kitur. Man irgi nelabai gerai pasirodė, jog ir po metų pagal aprašymą, vaikų adaptacija užstrigus, saviagresijos daug, savęs žalojimas ir t.t.- pagalba vaikams žinoma kad būtina. Jei jos iki šiol nebuvo- tai kas gali pagirti. Dėl psichologės , tai tikrai blogai supratai reakciją. Čia vienareikšmiškai. Ir ištiesų po metų, ar po penkių metų, ar po 30 išgyventi netekties skausmą reikia. Senaties termino toks skausmas neturi, ir savaime nepraeina.
Trys vaikai ir iš karto yra labai sunku, suprantu, kad gal nėra kiekvienam laiko, bet...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 08 31, 23:44)
ne.  jeigu paimi vaikus visai dienai, tokiu atveju už tą dieną ir gaudavau. Pvz. imdavau Braškę, priklausomai nuo darbo grafiko - penktadienio vakare arba šeštaadienio ryte. tokiu atveju gaudavau už šeštadienį ir sekmadienį (parveždavau po vakarienės jau) arba tik už sekmadienį, nes šeštadienio pusryčius (7 val.)  jau būdavo pavalgiusi.
Germine - gyva, ir net labai. tik rūpinuosi, kaip pripratinti prie ankstyvo kėlimosi savo pelėdžiukę. Ryte pažadinta laaabai  bigsmile.gif anksti (aštuntą) tiesiog nesusišnekam. o poryt teks septintą kelti. tai vat ir galvoju, kiek laiko praeis, kol vėl įpras gulti anksčiau ax.gif

Na man isaiskino taip: Jei vaikai visi pas mane isbuna ne trumpiau kaip 5d. tada jiems priklauso maistpinigiai. O kadangi as dirbanti ir juos pasiemu penktadieni vakare ir parvezu sekmadieni vakare, tai jiems niekas nepriklauso. Na nepriklauso, tai nepriklauso ir nieko cia nepadarysi smile.gif
Atsakyti
priežasčių pirmiausia reik ieškot savy. Ir Germinei irgi. Pirmiausia ir iš tiesų kuo mažiau klausyti kas a[ie ką ir kaip šneka. Soc.darbuotoja šneka, mokykloj šneka, daržely šneka, kaimynai šneka...Šneka kai klausai, kai neklausai tai ir nešneka.

O va kai aš pasiklausau istorijų tai net nežinau- tėtis rado lazdą, sako o dabar gausi beržinės košės, ir lupa. Atėjo brolis pažiūrėt- tėtis sako tu išeik, nes jei tu būsi aš dar labiau jį lupsiu.
Atėjo močiutė su diržu, mes atsidarėm su broliu langą, iššokom ir pabėgom, su šlangu aplaistėm ją ir senelį ir bėgom toliau.
Ponų gyvenimas...
Mažasis sako, kad gyvenimas yra toks kokį Dievulis sugalvojo ir niekur nuo jo nesidėsi ir nepakeisi...Matyt vaikis teisus. Ir jei jau jam buvo lemta pragyventi dalį savo gyvenimo asocialioj ir smurto aplinkoj, tai ir pragyveno. Turtinė padėtis jokios įtakos tam neturėjo. Iš pradžių mušė ubagai, paskui ponai...
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 11 19, 13:58)
..Šneka kai klausai, kai neklausai tai ir nešneka.

Aukso žodžiai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Alfija, o tu "nedaleidi" minties, jog dalį įvykių vaikas sufantazuoja, hiperbolizuoja?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 11 19, 14:48)
Alfija, o tu "nedaleidi" minties, jog dalį įvykių vaikas sufantazuoja, hiperbolizuoja?

yra dalykų kur fantazuoja, bet pasakodamas apie smurtą- jis ieško pateisinimų dėl ko taip su juo elgtis ir reikėjo.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 11 19, 12:48)
Dėl psichologės , tai tikrai blogai supratai reakciją. Čia vienareikšmiškai

Nea,aš apie tai,kad ji negali rašyti išvadų ir siųsti kažkam,jei niekas neprašė.
O tos saviagresijos tik iš pradžių buvo,dabar jau nebe.
Tiesiog nepagalvojau,kad socės vizitui juos reikia ypatingai ir iš anksto ruošti.Nesitikėjau tokios berniuko reakcijos.Jie tą instituciją prisimena kaip didžiausią gyvenimo siaubą,tiesiog dugną,bet aš nesureikšminau,man neatrodė,kad ten taip blogai.Ne namai,bet ir ne vaiknamis...
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 11 19, 15:43)
Nea,aš apie tai,kad ji negali rašyti išvadų ir siųsti kažkam,jei niekas neprašė.
O tos saviagresijos tik iš pradžių buvo,dabar jau nebe.
Tiesiog nepagalvojau,kad socės vizitui juos reikia ypatingai ir iš anksto ruošti.Nesitikėjau tokios berniuko reakcijos.Jie tą instituciją prisimena kaip didžiausią gyvenimo siaubą,tiesiog dugną,bet aš nesureikšminau,man neatrodė,kad ten taip blogai.Ne namai,bet ir ne vaiknamis...

na tu gi rašei- po susitikimų su broliu draskosi veidus, žalojasi ir etc. tai tai ir yra ir saviagresija, ir neišgedėta netektis. IR dar labai daug dalykų. Elgesį ir reakcijas ir į nemalonius dirgiklius irgi reikia koreguoti.
Germine, tikrai ne vizite esmė. Problemos yra gilesnės. Tiesiog tau, atrodo, nesinori jų arba girdėti, arba priimti.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 11 19, 11:33)
Manau, kad tikrųjų konflikto priežasčių Germinė neįvardija.

Aš irgi taip pagalvojusi buvau. blush2.gif

Eina šešti metai, pas mus niekas niekada nebuvo, jokių soc. darbuotojų net nepažįstu. Dabar net nežinočiau kaip paaiškinti Fėjai kas ji tokia, jei užsinorėtų apsilankyti.
Vieną kartą prieš kelis metus kai kalbėjau su VTAT pasiklausiau juokais, sakau kodėl neaplankot, gal skriaudžiu, gal blogai pas mus, sako oi tik nesakykit, pas jus viskas gerai, net galvos nesukam, sakau iš kur žinot, sako žinom, jei būtų nors mažas įtarimas,kad kažkas ne taip žinotume ir atvažiuotume.
Nežinau iš kur jie žino, gal pasiskambina į darželį, mokyklą, gal gydytojai, nežinau tikrai.

Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2011 11 19, 16:42)
Aš irgi taip pagalvojusi buvau.  blush2.gif

Eina šešti metai, pas mus niekas niekada nebuvo, jokių soc. darbuotojų  net nepažįstu. Dabar net nežinočiau kaip paaiškinti Fėjai kas ji tokia, jei užsinorėtų apsilankyti.
Vieną kartą prieš kelis metus kai kalbėjau su VTAT pasiklausiau juokais, sakau kodėl neaplankot, gal skriaudžiu, gal blogai pas mus, sako oi tik nesakykit, pas jus viskas gerai, net galvos nesukam, sakau iš kur žinot, sako žinom, jei būtų nors mažas įtarimas,kad kažkas ne taip žinotume ir atvažiuotume.
Nežinau iš kur jie žino, gal pasiskambina į darželį, mokyklą, gal gydytojai, nežinau tikrai.

iš tiesų tai skambina ir klausia, jei tų įtarimų yra. Arba juos kas nors informuoja- būna signalai iš mokyklos, darželio. Taip atkakliai ir taip ilgam, nežinau specialiai kad nervus pagadinti- nebūna. Net su klinikiniais intrigantais.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2011 11 19, 15:42)
Eina šešti metai, pas mus niekas niekada nebuvo, jokių soc. darbuotojų  net nepažįstu

Pas mus visus kontroliuoja,ir dauguma nepatenkinti dėl to lindimo.Ir verkiu per ir po vizitų ne aš viena,deja...Tos įstaigos tokia politika,kad tikrinti,nes finansavimą gauna,tai reikia daug popierių,kad įrodyt,jog dirba...Žinau,kad kituose miestuose kitaip ir pavydžiu ax.gif
Atsakyti