Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Cartman @ 2011 12 27, 14:45)


Noreciau paklausti kokie cia trupiniai naudojami? ir kaip suprasti - kepti iki "sauso pagaliuko" blush2.gif Aciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 sausio 2012 - 13:38
QUOTE(saule21 @ 2012 01 02, 21:48)
Noreciau paklausti kokie cia trupiniai naudojami? ir kaip suprasti - kepti iki "sauso pagaliuko" blush2.gif  Aciu smile.gif

Ne manęs klausiate,bet atsakysiu blush2.gif sausas pagaliukas - kai kepant pyraga į jo vidų vis įbedama pažiūrėti ar jau iškepęs,jei pyragas dar žalias - pagaliukas aplimpa košele,jei sausas - iškepęs rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Inčius @ 2012 01 02, 16:08)
Su Naujais mergaites 4u.gif nusipirkau sito surio ir noriu issikepti tortuka ar koki pyraga, ka galima is jo pagaminti? g.gif  jis ir vienas labai skanus. Tik noreciau, kad butu kepamas, o ne su zelatina saldomas pyragas ar tortas. O gal cia tinka, bet koks cheescake su situo? g.gif  smile.gif buciau labai dekinga uz patarimus 4u.gif

As kepiau su panasia varske - suriu toki torta - pyraga: Varskes tortas
Mano pastebejimai: karamele torto neliejau, jos tiesiog neturejau. Aplieti galima sokoladu arba savo pagamintu glaistu. Pada dariau kakavini, tiesiog pridejau pora a.s. kakavos. I pada riesutus dedu tokius, kokius tuo metu turiu. Dariau si torciuka ne viena karta, tikrai labai skanus ir lengvai pagaminamas! Rekomenduoju! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2012 01 02, 23:50)
As kepiau su panasia varske - suriu toki torta - pyraga: Varskes tortas
Mano pastebejimai: karamele torto neliejau, jos tiesiog neturejau. Aplieti galima sokoladu arba savo pagamintu glaistu. Pada dariau kakavini, tiesiog pridejau pora a.s. kakavos. I pada riesutus dedu tokius, kokius tuo metu turiu. Dariau si torciuka ne viena karta, tikrai labai skanus ir lengvai pagaminamas! Rekomenduoju! thumbup.gif


aš tai nežinau, ką aš su juo ne taip pridirbau, bet man jis net nepanašus į foto gavosi. Ten jis toks papuręs, o maniškio varškė ant viršaus susitraukė kone dvigubai, nuo kraštų vos ne po centimetrą liko tuščia apačia.
Ir skonis nelabai jau koks.
Šiaip sumaišyta varškė su kokiu jogurtu man žymiai skaniau.
Šiaip labai laikiausi recepto, tai net neturiu minčių, kas ne taip verysad.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus, as apie sita irgi galvojau, bet dabar nugasdinot bijau kad neiseis g.gif siandien eisiu gaminti turbut pasirinksiu sito http://duonosirzaidi...no-kepykleleje/ ir sito http://www_neringa-b...io-pyragas.html toki misini pagal save pasitobulinsiu ziuresiu kas gausis doh.gif labai bijau kad nesutruktu, sako kad reikia vandenyje kepti g.gif jei iseis gerai pasirodysiu jums 4u.gif jei ne ismesiu lauk blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Inčius @ 2012 01 03, 12:46)
Aciu uz patarimus, as apie sita irgi galvojau, bet dabar nugasdinot bijau kad neiseis g.gif  siandien eisiu gaminti turbut pasirinksiu sito http://duonosirzaidi...no-kepykleleje/ ir sito http://www_neringa-b...io-pyragas.html toki misini pagal save pasitobulinsiu ziuresiu kas gausis doh.gif  labai bijau kad nesutruktu, sako kad reikia vandenyje kepti g.gif jei iseis gerai pasirodysiu jums  4u.gif jei ne ismesiu lauk blush2.gif

o kam mest lauk,. jei sudeti geri sviezus produktai? Na nesigavo tarkim toks grazus, kaip kazkieno.. na ir kas. Jei ne baliukas ir ant stalo det nereikia, tai prie arbateles ir maziau grazu suvalgyt galima bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Musiukass @ 2012 01 03, 15:31)
o kam mest lauk,. jei sudeti geri sviezus produktai? Na nesigavo tarkim toks grazus, kaip kazkieno.. na ir kas. Jei ne baliukas ir ant stalo det nereikia, tai prie arbateles ir maziau grazu suvalgyt galima  bigsmile.gif

Tai tas maziau grazus tegul tik buna man tiks, bet jei bus pliurpt ir skystas koks kad net pjaustyti neis ir valgyti tai kas belieka doh.gif jau kepa manasis, toks skystokas gavosi man idaras g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inčius @ 2012 01 03, 15:51)
Tai tas maziau grazus tegul tik buna man tiks, bet jei bus pliurpt ir skystas koks kad net pjaustyti neis ir valgyti tai kas belieka doh.gif  jau kepa manasis, toks skystokas gavosi man idaras g.gif


As surio pyraga iskepu, atvesinu ir paskui per nakti laikau saldytuve. Per tiek laiko susistovi, sustingsta ir buna idealiai kreminis ir neskystas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 01 03, 09:04)
aš tai nežinau, ką aš su juo ne taip pridirbau, bet man jis net nepanašus į foto gavosi. Ten jis toks papuręs, o maniškio varškė ant viršaus susitraukė kone dvigubai, nuo kraštų vos ne po centimetrą liko tuščia apačia.
Ir skonis nelabai jau koks.
Šiaip sumaišyta varškė su kokiu jogurtu man žymiai skaniau.
Šiaip labai laikiausi recepto, tai net neturiu minčių, kas ne taip  verysad.gif

Zinokite, ne kokia patareja is manes. blush2.gif Net nzn kas ne taip pas jus gavosi. Sita Ules torciuka dariau gal kokius 4 kartus ir visi gavosi (tfu, tfu, tfu). Net jau variacijas visokias dariau, net paskutini karta neapsiziurejau, kad kondensuoto neturiu, tai tiesiog daugiau cukraus pridejau.
Gal pati Ule pamatys musu diskusija, tai gal galetu patarti ka nors. g.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image

Sausainiai su spanguolėmis


Reikia:
275g minkšto sviesto
140g cukraus
245g miltų
145g kukurūzų miltų
Džiovintų spanguolių
Žiupsnelio druskos, cukraus pudros

Gaminame:
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi bei druska, beriame persijotas miltus bei smulkintas spanguoles. Tešlą valandai uždarom šaldytuvan. Ištrauktą kočiojom, spaudžiam pasirinkta forma sausainius ir siunčiame juos orkaitėn įkaitintoj maždaug 160 l. Iškepusius apiberiame cukraus pudra.


P.S. Aš matavau tiksliai gramus, tai tešla kiek per kieta gavosi, tad patarčiau miltų dėti kiek mažiau nei nurodyta. Jei reiks, palei poreikį "dasimesit". smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 01 03, 10:04)
aš tai nežinau, ką aš su juo ne taip pridirbau, bet man jis net nepanašus į foto gavosi. Ten jis toks papuręs, o maniškio varškė ant viršaus susitraukė kone dvigubai, nuo kraštų vos ne po centimetrą liko tuščia apačia.
Ir skonis nelabai jau koks.
Šiaip sumaišyta varškė su kokiu jogurtu man žymiai skaniau.
Šiaip labai laikiausi recepto, tai net neturiu minčių, kas ne taip  verysad.gif


O varškę naudojot riebią ir sausą? Mat šlapia ir liesa baisiai mėgsta tokius pokštus krėst.

Kas gali būt geriau už bandeles su obuoliais? Nebent bandelės su karamelizuotais obuoliais, va.

user posted image

Bandelės su karamelizuotais obuoliais.

32 nedidelėms bandelėms susirandam:

570 g miltų
pakelį (7 g) sausų mielių
85 g cukraus
žiupsnelio druskos
100 g sviesto arba margarino kepiniams
290 g pieno

Įdarui:

2 didelius obuolius
2 šaukštus sviesto
2 šaukštus cukraus
žiupsnelį cinamono


kiaušinį


Procesas:

Išlydom sviestą/margariną ir paliekame pravėst, kad mielių neužmuštų (sviestas-žudikas, aaa).
Pieną pašildom iki 30-40 laipsnių. Dedam šaukštą cukraus ir mieles. Gerai išmaišom ir pridengę rankšluostėliu padedame šiltai, kad suputotų. Maždaug penkiolikai minučių.
Į dubenį dedame miltus, likusį cukrų ir druską. Supilam putojantį pieną ir margariną. Minkom. Ilgai minkom. Kol tešla nelimpa prie rankų ir girdisi pokšint. Alternatyvus „ar jau gerai išminkyta“ patikrinimo būdas: jeigu jau pajutote riešuose raumenėlius, kurių neįtarėt esant, reikia minkyti dar penkias minutes.
Dedam tešlą į dubenį, uždengiam rankšluostėliu, pastatom šiltai ir leidžiam padvigubėt. Maždaug valandai.


Per tą laiką pasiruošiam obuolius. Nulupam, supjaustom kubeliais. Keptuvėje/nedideliam prikaistuvy užverdam cukrų ir sviestą. Tiesiog sudedam juos ten, statom ant ugnies ir maišydami laukiam, kol masė pasidarys vienalytė ir ims putot. Dedam cinamoną ir obuolius. Vis dar maišydami kaitinam, kol obuoliai vos vos suminkštėja, o karamelė ima driektis siūlais. 5-7 minutes. Ataušinam.


Pamiltuojam stalą. Padalijam tešlą į tris dalis ir iš kiekvienos iškočiojam po apskritimą. Maždaug 4-5 mm storio. Apskritimą keturiais pjūviais padalijam į 8 dalis. Kaip kokią picą. Ant kiekvieno trikampėlio plačiosios dalies dedam šaukštelį įdaro ir susukam. Dėliojam į miltais pabarstytą skardą(-as), pridengiam, kildinam 20-30 minučių.
Orkaitė on - 180 laipsnių. Kol kaista, išplakame kiaušinį su šaukštu vandens ir aptepame bandeles. Kepame apie 20 minučių. O dar geriau - kol iškeps.

Plačiau: http://ribaude.blogs...r-bandeles.html
Atsakyti
QUOTE(saule21 @ 2012 01 02, 20:48)
Noreciau paklausti kokie cia trupiniai naudojami? ir kaip suprasti - kepti iki "sauso pagaliuko" blush2.gif  Aciu smile.gif

paprasčiausi trupiniai džiovinto batono (šiuo atveju naudoti pirktiniai). o apie "sausą pagaliuką" jau atsakė smile.gif
Atsakyti