Reikia:
1 kg. (kibirėlio) pertrintos varškės
5 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 pakelio pudingo
1 v. šaukšto bulvių krakmolo
200 g. minkšto sviesto
1 pakelio vanilinio cukraus
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio drukos
Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Sudėti minkštą sviestą, bulvių krakmolą, kepimo miltelius, pudingą ir išsukti iki vienalytės masės, palaipsniui sudėti varškę.
Masę maišyti kol ji taps puri.
Kitam dubenyje išplakti baltymus su žiupsneliu druskos.
Išplaktus baltymus atsargiai ir lengvai įmaišyti į varškės masę.
Paruoštą masę supilti į formą, kurios dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu.
Dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę ir kepkite apie 1 valandą. Kai paviršius paruduos pridenkite jį kepimo popieriumi.
Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir palikite pyragą atvėsti, kai visiškai atvės išimkite iš formos ir padėkite bent 6 val. į šaldytuvą, o geriausiai palaikyti per naktį, tik tada pjaustykite.

saltinis
aciu autorei.ziauriai buvo skanu
