Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

surio pyragas:
Reikia:

1 kg. (kibirėlio) pertrintos varškės
5 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 pakelio pudingo
1 v. šaukšto bulvių krakmolo
200 g. minkšto sviesto
1 pakelio vanilinio cukraus
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio drukos
Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Sudėti minkštą sviestą, bulvių krakmolą, kepimo miltelius, pudingą ir išsukti iki vienalytės masės, palaipsniui sudėti varškę.
Masę maišyti kol ji taps puri.
Kitam dubenyje išplakti baltymus su žiupsneliu druskos.
Išplaktus baltymus atsargiai ir lengvai įmaišyti į varškės masę.
Paruoštą masę supilti į formą, kurios dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu.
Dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę ir kepkite apie 1 valandą. Kai paviršius paruduos – pridenkite jį kepimo popieriumi.
Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir palikite pyragą atvėsti, kai visiškai atvės išimkite iš formos ir padėkite bent 6 val. į šaldytuvą, o geriausiai palaikyti per naktį, tik tada pjaustykite.


user posted image
saltinis
aciu autorei.ziauriai buvo skanu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, pazadejau pasirodyti tai dabar ir rodausi ax.gif kepiau kaip ir minejau pries tai su lenkiska vaniline varskyte trinta smile.gif dariau idara pagal sita recepta http://www_neringa-b...io-pyragas.html
bet norejau, kad butu pagrindas.

Pagrindas:

100 g sviesto
120 g cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų (320 g) miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Gavosi neblogai tik parudavo virsus nors ir pridengiau, kita karta kepciau vandenyje, ant garu manau geriau butu g.gif ir saldytuve kai laikiau tai pagrindas labai kietas vos eina ignybti doh.gif zodziu dar yra kur tobuleti biggrin.gif
pries ax.gif
user posted image
po ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Inčius @ 2012 01 05, 18:44)
Sveikos, pazadejau pasirodyti tai dabar ir rodausi ax.gif  kepiau kaip ir minejau pries tai su lenkiska vaniline varskyte trinta smile.gif dariau idara pagal sita recepta http://www_neringa-b...io-pyragas.html
bet norejau, kad butu pagrindas.

Pagrindas:

100 g sviesto
120 g cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų (320 g) miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Gavosi neblogai tik parudavo virsus nors ir pridengiau, kita karta kepciau vandenyje, ant garu manau geriau butu g.gif ir saldytuve kai laikiau tai pagrindas labai kietas vos eina ignybti doh.gif zodziu dar yra kur tobuleti biggrin.gif
pries ax.gif



reikėjo sausaininį pagrindą daryt 4u.gif ir lengviau. arba trapios tešlos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Insolente. @ 2012 01 05, 14:16)
O varškę naudojot riebią ir sausą? Mat šlapia ir liesa baisiai mėgsta tokius pokštus krėst.




varškė buvo liesa ir sausa
va tokia
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 05, 12:58)

Sausainiai su spanguolėmis

P.S. Aš matavau tiksliai gramus, tai tešla kiek per kieta gavosi, tad patarčiau miltų dėti kiek mažiau nei nurodyta. Jei reiks, palei poreikį "dasimesit". smile.gif



drinks_cheers.gif aš taip pat gramus dėjau tiksliai pagal receptą ir šaldytuve pailsinta tešla taip pat buvo kiek kietoka kočioti, lakštas skilo; taip pat mažinčiau miltų kiekį 4u.gif




Atsakyti
QUOTE(picco @ 2012 01 05, 20:38)
reikėjo sausaininį pagrindą daryt  4u.gif ir lengviau. arba trapios tešlos  smile.gif


cia irgi variantas kitam kartui aciu 4u.gif
Atsakyti
Plykyti pyragaiciai su varskes idaru smile.gif user posted image

Teslai reikes: (receptas is cia smile.gif http://www.supermama...qpid=52325304))

125 g miltų
100 g sviesto
115 g vandens
4 kiaušiniai

Idaras:

varskes pakelis (naudojau 9%);
puse indelio saldaus kondensuoto pieno;
apie 120 g sviesto,
citrinos sulciu ir/arba zieveles;

Ruosimas:

Puode užvirti pasūdytą vandenį su sviestu, kaitinti iki sviestas pilnai išsilydys.
Kai vanduo pilnai užverda, suberti miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišyti, iki masė pradės atšokinėti nuo katinimo indo sienelių ir sušoks į gabalą. Tada tešlą perdėti į kitą indą ir įmaišyti po vieną kiaušinį. Kiaušinį reikia labai gerai įmaišyti, tik tada dėti kitą ir vėl įmaišyti.
tesla dejau i keksiuku formele, po gera valg. sauksta. Kepti 180 C orkaiteje apie 25-30 min.

Varske gerai ismaisyti su sviestu ( varske pertrinti per sieteli, as su blenderiu dariau). Tada supilti kondensuota piena, citrinu sultys, zieveles. Kol kepe pyragaiciai, krema laikiau saldytuve.

Atvesinus pyragaicius, padariau dugne skylute ir pripyliau kremo (dariau su paprastu maiseliu, nes spec. svirksto neturiu) smile.gif
Skanaus essen.gif
Atsakyti
plikyti pyragaiciai man cia jau aukstasis pilotazas, zaviuosi 4u.gif

Trupininis varškės pyragas su mandariniais

user posted image


Tešlai:

kiaušinis
200 ml. rudojo cukraus
200 gr. sviesto
šaukštelis kepimo miltelių
400 gr. miltų ( gali būti šiek tiek mažiau ar daugiau)

Įdarui:

500 gr. varškės
kiaušinis
3 šaukštai cukraus pudros
keli vanilės lašai
skardine kons. mandarinų

Kiaušinį išplakti su cukrumi, supilti į ištirpintą atvėsusį sviestą ir sumaišyti su miltais persijotais su kepimo milteliais. Tešla turi gautis minkšta, panaši į šiltą plasteliną. Dėti tešlą į šaldytuvą valandai.

Varškę išsukti su cukraus pudra, supilti išplaktą kiaušinį, vanilės lašus ir nuvarvintus mandarinus.

Tešlą padalinti į dvi dalis, viena dalį sutarkuoti per tarka į formos apačią, sukrėsti varškės įdarą ir likusią tešlos dalį sutarkuoti ant viršaus. Kepti 180 C. 40 min.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(babis @ 2012 01 06, 16:36)
Plykyti pyragaiciai su varskes idaru smile.gif

.....................


O plikyti sausainiukai ne kieti gaunasi?Kai pastovi nesukietėja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 08 sausio 2012 - 21:17
QUOTE(absonata @ 2012 01 07, 15:02)
O plikyti sausainiukai ne kieti gaunasi?Kai pastovi nesukietėja?

Kaip tik viena buvau pasilikus rytui su kava smile.gif Tai skonis tas pats, superiniai, tikrai nesukieteja smile.gif
Atsakyti
dažnai kepu plikytus pyragėlius, tai su įdaru dar nė karto nesukietėjo. Būtinai pabandysiu šį įdarą, nes aš dažniausiai plikytu kremu įdarinėju smile.gif
Atsakyti
sveikos merginos. Teko ragauti labai skanu cheesecake'a kavineje Coffe Inn. Labai noreciau kazka panasaus pasidaryt. Zgal kuri zinot kaip toki pasidaryt. Kiek supratau jis buvo nekeptas. Aciu uz pagalba.
Atsakyti