QUOTE(keistuole @ 2012 01 03, 10:04)
aš tai nežinau, ką aš su juo ne taip pridirbau, bet man jis net nepanašus į foto gavosi. Ten jis toks papuręs, o maniškio varškė ant viršaus susitraukė kone dvigubai, nuo kraštų vos ne po centimetrą liko tuščia apačia.
Ir skonis nelabai jau koks.
Šiaip sumaišyta varškė su kokiu jogurtu man žymiai skaniau.
Šiaip labai laikiausi recepto, tai net neturiu minčių, kas ne taip
O varškę naudojot riebią ir sausą? Mat šlapia ir liesa baisiai mėgsta tokius pokštus krėst.
Kas gali būt geriau už bandeles su obuoliais? Nebent bandelės su karamelizuotais obuoliais, va.
Bandelės su karamelizuotais obuoliais.
32 nedidelėms bandelėms susirandam:
570 g miltų
pakelį (7 g) sausų mielių
85 g cukraus
žiupsnelio druskos
100 g sviesto arba margarino kepiniams
290 g pieno
Įdarui:
2 didelius obuolius
2 šaukštus sviesto
2 šaukštus cukraus
žiupsnelį cinamono
kiaušinį
Procesas:
Išlydom sviestą/margariną ir paliekame pravėst, kad mielių neužmuštų (sviestas-žudikas, aaa).
Pieną pašildom iki 30-40 laipsnių. Dedam šaukštą cukraus ir mieles. Gerai išmaišom ir pridengę rankšluostėliu padedame šiltai, kad suputotų. Maždaug penkiolikai minučių.
Į dubenį dedame miltus, likusį cukrų ir druską. Supilam putojantį pieną ir margariną. Minkom. Ilgai minkom. Kol tešla nelimpa prie rankų ir girdisi pokšint. Alternatyvus ar jau gerai išminkyta patikrinimo būdas: jeigu jau pajutote riešuose raumenėlius, kurių neįtarėt esant, reikia minkyti dar penkias minutes.
Dedam tešlą į dubenį, uždengiam rankšluostėliu, pastatom šiltai ir leidžiam padvigubėt. Maždaug valandai.
Per tą laiką pasiruošiam obuolius. Nulupam, supjaustom kubeliais. Keptuvėje/nedideliam prikaistuvy užverdam cukrų ir sviestą. Tiesiog sudedam juos ten, statom ant ugnies ir maišydami laukiam, kol masė pasidarys vienalytė ir ims putot. Dedam cinamoną ir obuolius. Vis dar maišydami kaitinam, kol obuoliai vos vos suminkštėja, o karamelė ima driektis siūlais. 5-7 minutes. Ataušinam.
Pamiltuojam stalą. Padalijam tešlą į tris dalis ir iš kiekvienos iškočiojam po apskritimą. Maždaug 4-5 mm storio. Apskritimą keturiais pjūviais padalijam į 8 dalis. Kaip kokią picą. Ant kiekvieno trikampėlio plačiosios dalies dedam šaukštelį įdaro ir susukam. Dėliojam į miltais pabarstytą skardą(-as), pridengiam, kildinam 20-30 minučių.
Orkaitė on - 180 laipsnių. Kol kaista, išplakame kiaušinį su šaukštu vandens ir aptepame bandeles. Kepame apie 20 minučių. O dar geriau - kol iškeps.
Plačiau:
http://ribaude.blogs...r-bandeles.html