Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Avocetė @ 2012 02 09, 14:30)
Štrudelis gal  g.gif


Kad štricelis 4u.gif

штрицель (нем. Striezel или Strietzel) — синоним штоллена
Atsakyti
Tobulas-reikės ir man išbandyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mil@na: 09 vasario 2012 - 21:18
QUOTE(Elena @ 2012 02 09, 14:43)
Kad štricelis  4u.gif

штрицель (нем. Striezel или Strietzel) — синоним штоллена


lietuviskai Štrudelis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2012 02 08, 09:51)
Lu Lu, gal per ilgai tikrai kepė? Mano formelė nedidelė buvo, tai gavosi nei storas nei plonas labai.

Kiaušiniai nelabai jaučiasi, tik pudingo skonis tai tikrai aiškus bigsmile.gif



Tai matyt, kad perkepiau, ir forma reikejo imt gilesne, bet mazesnes apimties doh.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 02 09, 23:38)
lietuviskai Štrudelis ax.gif

Mano nuomone, studelis yra strudelis, o stricelis - stricelis. mirksiukas.gif
Nors pati stricelio gaminus nesu ir pirma karta apie ji cia pamaciau ir isgirdau. Bet, jei Elena parase, kad cia Stollen sinonimas, tada galiu teigti, kad stricelis egzistuoja. biggrin.gif Kadangi stollen'as, tai austru (vokieciu) "keksas" su labai daug dziovintais vaisiais, yra dar brandinamu stollen'u receptai (o gal jie visi brandinami g.gif ). O strudelio gamyba, tesla ir jos konsistencija ir produktai yra visai kitokie.
Jei klystu, tai pataisys mane kepejeles. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 02 09, 23:38)
lietuviskai Štrudelis ax.gif

nu kad tešla ne štrudeliška ax.gif pagooglinau, tai bent jau rusiškuose forumuose yra ir štrudelis ir štricelis.
Galų gale koks skirtumas kaip lietuviškai taisyklingai pavadinti - svarbu kad skanu būtų ax.gif
Atsakyti
Plikyti pyragaičiai (profitroliai)

user posted image


100 gr, sviesto
236 ml. vandens
4 kiaušiniai
236 ml. miltų
žiupsnelis druskos

Į puodą pilti vandenį ir sviestą, viską maišant užvirinti.

user posted image


Supilti miltus ir mediniu šaukštu maišyti, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į kamuoliuką.

user posted image


Nukelti puodą nuo ugnies, masę atvėsinti, perdėti į kombainą ar plakimo indą, mušti po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išplakti.

user posted image


Masę sudėti į konditerinį maišelį ir formuoti pyragaičius. Aš dariau pabandymui ar iš vis kas man čia gausis, nesistengiau labai, į skardą išklotą kepimo popieriumi dėjau po šaukštą masės.

user posted image


Kepti įkaitintoje 220 C .orkaitėje 20-25 min. Priklauso nuo dydžio. Atvėsinti vos pravėrus dureles. Kepant durelių neatidarinėti !!

Skanaus !!

user posted image
Atsakyti
Bananiniai keksiukai su juodojo šokolado gabaliukais
user posted image

Reikės:
245g miltų
150g cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. kepimo sodos
¼ arb.š. druskos
65g baltojo šokolado, sudaužyto mažais gabalėliais
2 dideli kiaušiniai, lengvai išplakti
113g sviesto, išlydyto ir atvėsinto
3 labai sunokę dideli bananai (apie 454 g.), sutrinti
1 arb.š. vanilino

Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių C. Paruošti 12 keksiukų formelių.
Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską ir baltąjį šokoladą.
Kitame inde sumaišyti sutrintus bananus, kiaušinius, tirpintą sviestą ir vaniliną. Su mediniu šaukštu bananų masę atsargiai įmaišyti į paruoštą sausą mišinį. Svarbu, kad tešla nebūtų per skysta. Dėti tešlą į paruoštas keksiukų formeles, ant kiekvieno viršaus uždėti po griežinėlį banano.
Kepti apie 20 – 25 min. Skanaus ...

Puošta su DR.Oetker kakaviniu kremu , riešutais ir pabarstukais .
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 02 10, 12:00)
Plikyti pyragaičiai (profitroliai)


jie cia ne saldus gaunasi kaip suprantu... idarais kokiais skanu gal pagardint? ax.gif ar kaip cia juos valgyt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2012 02 10, 18:13)
jie cia ne saldus gaunasi kaip suprantu... idarais kokiais skanu gal pagardint? ax.gif ar kaip cia juos valgyt? smile.gif


Nors ne aš receptą parašiau, be tatsakysiu už ulę: galima dėti tiek saldžius, tiek mišrainytes arba ikrus, žuvytę, vienu žodžiu ką tik sugalvojate ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2012 02 10, 21:22)
Nors ne aš receptą parašiau, be tatsakysiu už ulę: galima dėti tiek saldžius, tiek mišrainytes arba ikrus, žuvytę,  vienu žodžiu ką tik sugalvojate ax.gif

aga drinks_cheers.gif
tik kad as jau zinojau,kad bus saldus recepta cia ikeliau ax.gif

Kremas plikytiems pyragaičiams

user posted image


2 pok. plombyro skonio varškės
200 gr. plakamos grietinėlės
2 šaukštai cukraus pudros
šaukštelis želatinos
70 ml. vandens

Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, sumažinti mikserio greiti ir įmaišyti varškę, vos permaišyti. Želatiną užpilti verdančiu vandeniu, ištirpinti, atvėsinti ir supilti į kremą. Permaišyti pastatyti pusvalandžiui į šaldytuvą. Konditerinio maišelio pagalba įdaryti pyragėlius.
Aš dar apliejau pirktiniu karamelės padažu, kuris čia labai tiko...
Skanaus !!

user posted image
Atsakyti
O mes si ryta isbandem florentinus pagal Beata, nu lengva ir paprasta thumbup.gif
Reikės:

1 indelio sutirštinto kondensuoto pieno
250 g kukurūzų dribsnių be cukraus (cornflakes)
aguonų, sezamo, saulėgrąžų

Dubenyje sumaišyti dribsnius su kondensuotu pienu ir sėklomis. Šaukštu dėti į kepimo popieriumi patiestą formą ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 5 – 7 min.

Popierių naudoju brangesnį, rudą, tepti jo nereikia. Sausainius nuimti atvėsusius, karšti jie sunkiai nusiima.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta19: 11 vasario 2012 - 11:08