Atnešu visą krūvą skanumynų, jei nepyksit.
Keksiukų?

Kondensuoto pieno keksiukai.
14-ai keksiukų reiks:
150 g sviesto
60 g cukraus pudros
pusės šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
2 didelių kiaušinių
160 g kondensuoto pieno
135 g miltų
pusės šaukštelio kepimo miltelių
Procesas:
Sviestui leidžiam atšilt iki kambario temperatūros.
Orkaitė on - 170 laipsnių. Į sviestą sudedam cukraus pudrą, vanilinį cukrų, saikingai druskos ir plakam, kol masė tampa puri (maždaug tris minutes maksimaliom apsukom, jei kalbėsim visiems suprantama kalba).
Po vieną įplakam kiaušinius, t.y., įmušam kiaušinį, minutę plakam, vėl kiaušinis, vėl minutė. Supilam kondensuotą pieną. Gerai išmaišom.
Įsijojam miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Dar kartą gerai išmaišom. Keksiukų kepimo formą, kuriai įsigyti paaukojom pinigus iš suknelių fondo, ištepam sviestu arba pridėliojam į ją popierėlių keksiukams. Užpildom tešla tris ketvirtąsias formelės. Kepam maždaug 25-30 minučių. Kol iškepa, t.y.
Plačiau:
http://ribaude.blogs...-keksiukai.html***
Dar gaminau labai greitą granolą: puikus dalykas, neturintiems orkaitės ar taupantiems laiką/elektrą.


Granola keptuvėje
30 g sviesto
2 šaukštų medaus
žiupsnelio cinamono
žiupsnelio druskos
200 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
50 g pieniško šokolado
poros saujų džiovintų bananų
Procesas:
Keptuvėje kaitriai išlydom sviestą su medumi. Kai ima burbuliuoti, dedam cinamono bei druskos ir suberiam avižinius dribsnius. Maišom ir kepam kokias 5-7 minutes, kol dribsniai apskrunda. Pilam ant kepimo popieriaus ir ataušinam.
Saldesniam ir labiau-gabalais variantui imam 150 g avižų.
Išsamiau:
http://ribaude.blogs...a-greiciau.html***
Ir tai, ką, ko gero, jau ne viena ir čia gamino, bet nū gi velniškai skanu.

Šokoladainis su kremine varške
Šokoladiniam sluoksniui:
100 g pieniško šokolado
100 g juodojo šokolado
85 g sviesto
140 g cukraus
šaukšteliovanilinio cukraus
2 didelių kiaušinių
labai kaupino šaukšto kakavos
70 g miltų
žiupsnio druskos
Varškės-sūrio masei:
300 g kreminės varškės (naudojau President, nes Maximoj akcija, buvo pats-tas; tinka ir Philadelphia, ir Švelnioji, ir ricotta, dėl mascarponės (rieboka) ir pertrintos varškės elementariosios (sausoka) nesu tikra, bet gali pabandyt ir man papasakot)
kiaušinio trynio
100 g cukraus
šaukštelio vanilinio cukraus
Procesas:
Susmulkinam šokoladą į gabalėlius. 60 g juodo ir 50 g pieniško (naudojau su skaldytais lazdynų riešutais, sakyčiau, geriau nei paprastas) dedam į dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu, likusį - pasidedam į šoną. Į tą patį dubenį sudedam gabalėliais pjaustytą sviestą ir maišom, kol ištirpsta. Nukeliam nuo puodo ir leidžiam kiek praaušt.
Kol šokoladas vėsta, pasiruošiam sūrio masę. Kiaušinio trynį išplakam su cukrum ir vanile. Sudedam varškę ir plakam, plakam, plakam, kol masė tampa vienalytė ir puri.
Orkaitė on - 180 laipsnių. Į šokolado-sviesto masę supilam cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišom. Po vieną šluotele įplakam kiaušinius. Sudedam kakavą, miltus ir druską. Gerai išmaišom. Suberiam likusius šokolado gabalėlius, šaukšto pagalba paskirstom tolygiai masėje.
25-26 cm skersmens formą išklojam kepimo popieriumi/ištepam sviestu. Supilam šokoladinę masę, paviršių truputėlį palyginam. Ant viršaus sukrečiam varškės masę ir buku peiliu paskirstom ant viso pyrago, vis užkabindami šokoladinę masę, kad paviršius pasidarytų truputėlį marmurinis.
Dedam į orkaitę. Kepam 25-35 minutes, kol paviršius sutvirtėja, bet dar nekeičia spalvos. Pyragas neturi būt labai tvirtas, jokių pagaliukų testų praeiti nereikia. Žodžiu, neperkepam, nebijom ištraukt jo veik pusžalio. Ataušinam. Kišam šaldytuvan ir pašaldom bent valandą, kad viskas sustingtų ir sutvirtėtų. Pjaustom ir valgom.
Plačiau:
http://ribaude.blogs...rejes-tapt.html***
Ir norėjau paklaust Elenos: sausainiai paprasti gaideliai ar selga? Kaip tik turiu varškės...