QUOTE(marakuja @ 2011 12 04, 23:21)
Gal butu galima receptuka?
JUODOS ALYVUOGĖS SU MEDUMI
400g juodų alyvuogių (aš maišau, dedu dalį juodų, dalį žalių

) be kauliukų
Marinatui:
4 šaukštai medaus
4 šaukštai aliejaus
1 didelė citrina
1/2 šaukštelio džiovintų rozmarinų
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių
1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 žiupsnelis druskos
Medų pašildyti, sumaišyti su aliejumi, išspaustomis citrinos sultimis. Nutarkuojame truputį citrinos žievelės, įmaišome į marinatą. Beriame džiovintus prieskonius, druską, išmaišome. Nuo alyvuogių nupilame skystį ir užpilame marinatu. Uždengę statome keletui valandų į šaldytuvą.
Aš kai darau, nededu niekad tiek medaus (dedu dažniausiai šaukštą su kaupu ir užtenka), nes kai pabandžiau pagal originalų receptą tiksliai, tikrai per daug medaus, nieko kito per jį nebesijaučia ir per saldu

Dar nuo savęs dedu porą skiltelių trinto česnako ir įpilu šlakelį balzamiko acto (mėgstu stipresnio skonio alyvuoges)