Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 5 tema

QUOTE(Avocetė @ 2011 12 02, 18:42)
ko? receptą gi parašiau smile.gif

Buvau pražiūrėjus doh.gif biggrin.gif

QUOTE(Cherry_ @ 2011 12 04, 15:49)
Neseniai buvau baliuje ir ragavau marinuotas alyvuoges meduje pagal 2aja knyga, nu pasaka, valge net tie kas alyvuogiu siaip nevalgo bigsmile.gif

Aš panašiai alyvuoges marinuoju, tik pagal Beatos receptą man (ir mano svečiams) per daug medaus, aš mažiau dedu.
Atsakyti
QUOTE(Cherry_ @ 2011 12 04, 16:49)
Labas sekmadienis smile.gif

Neseniai buvau baliuje ir ragavau marinuotas alyvuoges meduje pagal 2aja knyga, nu pasaka, valge net tie kas alyvuogiu siaip nevalgo bigsmile.gif

Kas alyvuogių nevalgo, tas valgė. o kas alyvuoges mėgsta, dėje, nevalgė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvjuka: 04 gruodžio 2011 - 21:33
QUOTE(Finna @ 2011 12 04, 21:54)
Buvau pražiūrėjus doh.gif  biggrin.gif
Aš panašiai alyvuoges marinuoju, tik pagal Beatos receptą man (ir mano svečiams) per daug medaus, aš mažiau dedu.

Gal butu galima receptuka? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(marakuja @ 2011 12 04, 23:21)
Gal butu galima receptuka? 4u.gif

JUODOS ALYVUOGĖS SU MEDUMI

400g juodų alyvuogių (aš maišau, dedu dalį juodų, dalį žalių smile.gif ) be kauliukų

Marinatui:
4 šaukštai medaus
4 šaukštai aliejaus
1 didelė citrina
1/2 šaukštelio džiovintų rozmarinų
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių
1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 žiupsnelis druskos

Medų pašildyti, sumaišyti su aliejumi, išspaustomis citrinos sultimis. Nutarkuojame truputį citrinos žievelės, įmaišome į marinatą. Beriame džiovintus prieskonius, druską, išmaišome. Nuo alyvuogių nupilame skystį ir užpilame marinatu. Uždengę statome keletui valandų į šaldytuvą.

Aš kai darau, nededu niekad tiek medaus (dedu dažniausiai šaukštą su kaupu ir užtenka), nes kai pabandžiau pagal originalų receptą tiksliai, tikrai per daug medaus, nieko kito per jį nebesijaučia ir per saldu doh.gif Dar nuo savęs dedu porą skiltelių trinto česnako ir įpilu šlakelį balzamiko acto (mėgstu stipresnio skonio alyvuoges) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2011 12 05, 15:03)
JUODOS ALYVUOGĖS SU MEDUMI

400g juodų alyvuogių (aš maišau, dedu dalį juodų, dalį žalių smile.gif ) be kauliukų

Marinatui:
4 šaukštai medaus
4 šaukštai aliejaus
1 didelė citrina
1/2 šaukštelio džiovintų rozmarinų
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių
1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 žiupsnelis druskos

Medų pašildyti, sumaišyti su aliejumi, išspaustomis citrinos sultimis. Nutarkuojame truputį citrinos žievelės, įmaišome į marinatą. Beriame džiovintus prieskonius, druską, išmaišome. Nuo alyvuogių nupilame skystį ir užpilame marinatu. Uždengę statome keletui valandų į šaldytuvą.
Aš kai darau, nededu niekad tiek medaus (dedu dažniausiai šaukštą su kaupu ir užtenka), nes kai pabandžiau pagal originalų receptą tiksliai, tikrai per daug medaus, nieko kito per jį nebesijaučia ir per saldu doh.gif Dar nuo savęs dedu porą skiltelių trinto česnako ir įpilu šlakelį balzamiko acto (mėgstu stipresnio skonio alyvuoges) smile.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Gal kas žinote kur gauti to juodo šlapio cukraus, kur šiandien naudojo kalėdiniuose sausainiuose g.gif
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2011 12 10, 08:55)
Gal kas žinote kur gauti to juodo šlapio cukraus, kur šiandien naudojo kalėdiniuose sausainiuose  g.gif

Gal recepta turit siu sausainiu? nespejau uzsirasyti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bbubbble @ 2011 12 12, 15:03)
Gal recepta turit siu sausainiu? nespejau uzsirasyti? 4u.gif

Turiu, bet kur gauti to cukraus neįsivaizduoju doh.gif prekubcentriuose neradau verysad.gif , o be jo nesigaus tokie skanūs, nes jis ir spalvą ir skonį duoda.
120gr. sviesto
100gr medaus
100gr juodo cukraus
100gr cukraus
cinamono, gvazdikėlių, kardemono, dar lyg muskato dėjo (bet nesu tikra) viską išlyditi ir truputį pavirti. Įpilti 4 šauksštus grietinėlės ir dar pavirti. Į dubenį supilti 300gr miltų ir 1/2 a.š. kepimo miltelių ir į juos supilti išvirtą sirupą. Išmaišius tešlą atvėsinti iki kambario temp.. Iškočioti plonai. Kepti 180 laipsnių apie 10-12min. Papuošimas: citrinos sulčių ir cukraus pudros mišinys.
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2011 12 12, 13:31)
Turiu, bet kur gauti to cukraus neįsivaizduoju  doh.gif  prekubcentriuose neradau  verysad.gif , o be jo nesigaus tokie skanūs, nes jis ir spalvą ir skonį duoda.
120gr. sviesto
100gr medaus
100gr juodo cukraus
100gr cukraus
cinamono, gvazdikėlių, kardemono, dar lyg muskato dėjo (bet nesu tikra) viską išlyditi ir truputį pavirti. Įpilti 4 šauksštus grietinėlės ir dar pavirti. Į dubenį supilti 300gr miltų ir 1/2 a.š. kepimo miltelių ir į juos supilti išvirtą sirupą. Išmaišius tešlą atvėsinti iki kambario temp.. Iškočioti plonai. Kepti 180 laipsnių apie 10-12min. Papuošimas: citrinos sulčių ir cukraus pudros mišinys.

Aciu 4u.gif Beatos psl. parasyta, kad ji naudoja Demerara cukru (juoda). Internete pirkti yra maciau ax.gif
Atsakyti
Gal kas gaminot kiaulieną su salierais ir obuoliais ir putojančiu vynu iš I knygos? Ar skanu?
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 12 12, 18:41)
Gal kas gaminot kiaulieną su salierais ir obuoliais ir putojančiu vynu iš I knygos? Ar skanu?

Gaminau kelis kartus, labai skanu, abiems su vyru labai patiko thumbup.gif Tik abu kartus per neapsiziurejima neturejau saliero, tai gaminau be jo.
Atsakyti
QUOTE(Bbubbble @ 2011 12 12, 17:15)
Aciu 4u.gif  Beatos psl. parasyta, kad ji naudoja Demerara cukru (juoda). Internete pirkti yra maciau ax.gif

Bet pas ją jis toks juodas ir kaip šlapias, visai nepanašus į birujį baltą ar rudą cukrų. Jinai jį šaukštu gnybo doh.gif
Atsakyti