
Kartais buna tokio cukraus Marc's&Spencer
ir jis tikrai skiriasi nuo paprasto rudo cukraus.

QUOTE(gladiole @ 2011 12 12, 21:34)
Kartais buna tokio cukraus Marc's&Spencer
ir jis tikrai skiriasi nuo paprasto rudo cukraus.

Tai melasa (angl. molasses) - saldus klampus skystis, gaunamas perdirbant cukrinius runkelius ar cukranendres į cukrų. Lietuvoj nėr labai populiarus, o užsieny dažnai dedamas į kepinius, suteikia jiems tamsią spalvą.

QUOTE(vija @ 2011 12 12, 22:13)
Tai melasa (angl. molasses) - saldus klampus skystis, gaunamas perdirbant cukrinius runkelius ar cukranendres į cukrų. Lietuvoj nėr labai populiarus, o užsieny dažnai dedamas į kepinius, suteikia jiems tamsią spalvą.


Bet ten ne skystis buvo



merginos,as siandien prismoj pirkau ta cukru

Aš nusipirkau to ''juodo'' cukraus IKI, apie 8lt už 500g mokėjau. Žadu savaitgalį išbandyti svogūnų uogienę

Jau ne pirmą kartą kepu Beatos nesaldžius pyragus. Vienas vegetariškas, kitas su kumpiu, o trečias mano improvizacija(nuotraukoje nepavaizduotas. Su varške, giretinėle, kiaušiniu ir džiovintais pomidorais bei bazilikais) Be galo skanus užkandis! Receptas nurodytas čia: http://www.beatosvir...-ir-pomidorais/

QUOTE(pupa*uoga @ 2011 12 13, 22:16)
Aš nusipirkau to ''juodo'' cukraus IKI, apie 8lt už 500g mokėjau. Žadu savaitgalį išbandyti svogūnų uogienę 

Tai svogūnų uogienei visai nemaišo normalus cukrus:) Beje, iš raudonųjų svogūnų gaunasi gražesnė džemo spalva.
Svogūnų džemas nerealiai skaniai "eina" su kepenėlių paštetu

Kaip tik Rimi laikraštyje mačiau nerafinuoto rudojo cukraus. Akcija - 5,99 Lt. Gal čia tas?
Na, ir kaip?? Atrodo tai labai niam niam 
Aš irgi kai galiu visada žiūriu Beatos laidą. Neseniai pagalvojau, kad turbūt nelb yra ir buvo per LT kanalus kulinarinių laidų, kur gamintų paprastą ir nesunkiai pagaminamą, ne per daug gurmanišką maistą. Visi kažkaip vis stengdavosi kuo įmantriau - o lietuviams tiesiog trūko to paprastumo
Juk paprastume genialumas!

Aš irgi kai galiu visada žiūriu Beatos laidą. Neseniai pagalvojau, kad turbūt nelb yra ir buvo per LT kanalus kulinarinių laidų, kur gamintų paprastą ir nesunkiai pagaminamą, ne per daug gurmanišką maistą. Visi kažkaip vis stengdavosi kuo įmantriau - o lietuviams tiesiog trūko to paprastumo

QUOTE(*MONAMI* @ 2011 12 14, 12:55)
QUOTE(pupa*uoga @ 2011 12 13, 21:16)
Aš nusipirkau to ''juodo'' cukraus IKI, apie 8lt už 500g mokėjau. Žadu savaitgalį išbandyti svogūnų uogienę 

Yra jo ir maximose, 500 g - 8 lt su kazkiek centu.
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 12 14, 11:55)

