Įkraunama...
Įkraunama...

Inkstų policistozė

QUOTE(vikucita @ 2009 01 15, 00:46)
Is kur jus Dobiliux? Pas seimos gyd.jums tik reiks prasyma parasyti,o toliau jau viska tvarko seimos gyd.ir siuncia tuos popierius komisijai,kazkur apie sav.trunka kol sutvarko ir tada jau jus su tais popieriukais keliaujat pas tuos kurie jums nustatys neigalumo lygi. Mums buvo nustate lengva,bet nefrologe pasake kad nesamone tai db tvarkom popierius pakartotiniam nustatymui. Pas mus II stadijos inkstu nepakankamumas verysad.gif Nors kai gimem buvo III....

Mes is Vilniaus. Va, ka tik vyras isveze dokumentus pediatrei, kad tvarkytu siuntima del neigalumo nustatymo.
Pas mus tai I laipsnio nepakankamumas, o kartais kaip rasiau is viso susitvarko ir jo nebuna g.gif

QUOTE(linausius @ 2009 01 15, 01:37)
Tikslios diagnozes taip ir neisiteiravau,kazkaip visa tokioj palaimoj buvau gerasias naujienas isgirdus blush2.gif Kai laukiausi,ginius buvo ivardijes kaip inkstu multicistoze g.gif

Tai turbut is esmes skiriasi nuo policistozes g.gif Kaip suprantu pas jus vienas inkstas multicitinis inkstas,kuris neveikia ir turi sunykti, o kitas- visiskai sveikas ir pilnai veikiantis. O musu atveju abu inkstai kitokios strukturos, veikia, bet nepilnu pajegumu kartais.
QUOTE(linausius @ 2009 01 15, 02:11)
Dobiliux,Vikucita,o del ko jum inkstu nepankamuma diagnozavo?

Pagal kreatinino koncentracija kraujyje, apskaciuojamas GFG (glomerulu filtravimo greitis). Pas mus siuo metu 80 ml/min, o turi buti turbut 100-120 ml/min (tiksliai nezinau, reikia paieskoti blush2.gif ) Pagal si skaiciu ir nustato nepakankamuma.

QUOTE(linausius @ 2009 01 15, 02:36)
Del neigalumo pazymejimo,tai,zinoma,pinigeliai nepamaisys,bet kazkaip keistai butu,drutas vyras,is paziuros kaip ridikas ir neigalus,na as taip pat musu vaikuciu tokiais nepavadinciau g.gif

Man irgi keista - sveikas, drutas, greitas ax.gif Bet visgi realiai gi nera visiskai sveikas, inkstukai nera normalus, kad ir kaip noretum ir galvotum. Neaisku, kaip ju funkcija dar keisis,o kur dar komplikacijos verysad.gif Mes jau viena turime -hipertenzija schmoll.gif Aisku, cia realybe, bet reikia buti optimistais ir viskas bus ok mirksiukas.gif
Aisku, jusu atvejis visiskai kitoks- vaikelis turi sveika inkstuka, o multicistinis- nunyks.

Visiems leliukams ir mamoms linkejimai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(linausius @ 2009 01 14, 23:37)
Tikslios diagnozes taip ir neisiteiravau,kazkaip visa tokioj palaimoj buvau gerasias naujienas isgirdus blush2.gif

kokios geros naujienos thumbup.gif super thumbup.gif

QUOTE(Fixa @ 2009 01 15, 11:24)
labai teisingai drinks_cheers.gif aš tai visada sakau, kad viskas gerai, auga, vaikšto, valgo - gi normalus yra thumbup.gif

apie savaja as ir tik po operacijos papasakojau,kad kazkas negerai. o siaip nesupranta ir ne neitaria niekas, kol randu nepamato. 4u.gif

stiprybes ir sveikatytes mamytems. nesusalkit dabar ziema 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos mamikes,
o gal zinot ka reiskia kai vaiko kraujyje per mazai kreatinino, pas mano maziu(kuris turi tik viena inksta) 42 (norma 53-115).paklausiau nefrologes, sako dziaukis kad mazai, jei butu daug-tada blogai... geras atsakymas,ar ne?
Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2009 01 20, 15:11)
sveikos mamikes,
o gal zinot ka reiskia kai vaiko kraujyje per mazai kreatinino, pas mano maziu(kuris turi tik viena inksta) 42 (norma 53-115).paklausiau nefrologes, sako dziaukis kad mazai, jei butu daug-tada blogai... geras atsakymas,ar ne?

blink.gif man regis per daug blogai ir permažai ga nėr gerai...
nežinau. skambink urologam
Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2009 01 20, 16:11)
sveikos mamikes,

Manau, kreipkis pas kita nefrologa. Mes lankomes Santariskese, poliklinikoje siule savo speca,bet atsisakeme, kadangi gyd. Čerkauskienė turi patirties su tokiais ligoniukais ax.gif
Tai va,dėl kreatinino jums tinka musu pavyzdys šį kartą. Prieš tris sav. darėme Šeškinės pol. visus kraujo tyrimus, tuo pačiu ir kreatininą, kad nereiktų vėl Santaruose imti kraujo (anksčiau darydavome tik ten).
1. kreatinino normos Šeškinės pol ir Vaikų ligoninėje skiriasi, atatinkamai: 53-115 ir 20-37;
2. interpretuojami šie skaičiai ne grynai tokie kaip yra,o skaičiuojamas (pažiūrėkit aukščiau esantį mano pasisakymą) GFG,kuris ir yra naudojamas inkstų funkcijai vertinti, žiūrima ar yra nepakankamumas.
3. paskutiniai tyrimai - kreatininas 47. Nefrologe pagal sūnaus ūgį (77 cm) ir dar kažkokį koeficientą apskaičiavo, kad mūsų inkstų GFG yra 80 ml/min, o tai yra I laipsnio nepakankamumas, pagal tai mums turi buti nustatytas neigalumas.

Keiskite nefrologą,nes jums tai aktualu, mano nuomone ax.gif
Papildyta:
Įdedu informacijos apie kreatininą ir inkstų nepakankamumą
Labai geras straipsnis,kuriame išsamiai paaiškinta apie inkstų funkijos įvertinimą, GFG, kreatinino tyrimus ir šiaip naudinga, ką turime žinoti, turėdami leliukus su nesveikais inkstukais. Paspauskite nuorodą:

http://www.mtp.lt/fi...7-4-416-420.pdf
Atsakyti
[quote=Dobiliux,2009 01 21, 11:54]
Manau, kreipkis pas kita nefrologa. Mes lankomes Santariskese, poliklinikoje siule savo speca,bet atsisakeme, kadangi gyd. Čerkauskienė turi patirties su tokiais

Kokiu telefonu registruotis ir kur gydytoja Cerkauskiene konsultuoja ligoniukus?
Klaipedoj yra tik dvi nefrologes, viena pensininke nieko neismanati apie musu atveji, kita-ta gydytoja,kur sako dziaukis, kad mazas kreatinino kiekis....zodziu, nekoks pasirinkimas....

3. paskutiniai tyrimai - kreatininas 47. Nefrologe pagal sūnaus ūgį (77 cm) ir dar kažkokį koeficientą apskaičiavo, kad mūsų inkstų GFG yra 80 ml/min, o tai yra I laipsnio nepakankamumas, pagal tai mums turi buti nustatytas neigalumas.

o cia tai is viso naujiena, kad jums pagal vaiko ugi apskaiciuoja GFG.aciu uz informacija.

Atsakyti
[quote=K06,2009 01 23, 15:48]
[quote=Dobiliux,2009 01 21, 11:54]
Manau, kreipkis pas kita nefrologa. Mes lankomes Santariskese, poliklinikoje siule savo speca,bet atsisakeme, kadangi gyd. Čerkauskienė turi patirties su tokiais

Kokiu telefonu registruotis ir kur gydytoja Cerkauskiene konsultuoja ligoniukus?
Klaipedoj yra tik dvi nefrologes, viena pensininke nieko neismanati apie musu atveji, kita-ta gydytoja,kur sako dziaukis, kad mazas kreatinino kiekis....zodziu, nekoks pasirinkimas....

o cia tai is viso naujiena, kad jums pagal vaiko ugi apskaiciuoja GFG.aciu uz informacija.
[/quote]

1. Galima uzsiregistruoti tel. nr. 852720406 ir pasakyti, kad pas gyd. nefrologe Cerkauskiene. Gyd. tel.nr.galiu atsiusti i AZ, pasikonsultuosite telefonu galka nors dar.

2. Paskaitykite ta straipsni ir ten issamiau aprasyta apie GFG apskaiciavima pagal kreatinino kieki, ugi ir kt.sk.
Atsakyti
labukas, dobiliuks, aciu uz atsakyma, aciu uz telefona, butinai paskambinsiu pirmadieni gydytojai, paziuresim,ka patars. teks vaziuoti konsultacijai i Vilniu vis tiek.
O kai tavo maziui skaiciuoja ta GFG, tai kokius dar rodiklius ima be vaiko ugio ir kreatinino? ar paemus vaikui is venos kraujo ir zinant ugi, per viena vizita suzinai GFG?ACIU.
Atsakyti
QUOTE(K06 @ 2009 01 24, 17:18)
labukas, dobiliuks, aciu uz atsakyma, aciu uz telefona, butinai paskambinsiu pirmadieni gydytojai, paziuresim,ka patars. teks vaziuoti konsultacijai i Vilniu vis tiek.
O kai tavo maziui skaiciuoja ta GFG, tai kokius dar rodiklius ima be vaiko ugio ir kreatinino? ar paemus vaikui is venos kraujo ir zinant ugi, per viena vizita suzinai GFG?ACIU.

Gydytoja tau ir per telefona pasakys GFG, pagal savo formule, jei pasakysi kreatinina ir ugi,jei dar ko reiks apskaiciavimui, ji pasakys.
Papildyta:
Gydytoja labai maloni. Sekmes jums,papasakok veliau ,kaip sekesi pokalbis smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes.Nusprendžiau parašyti ir aš. Nesenai susidūriau su inkstu policistoze - mums tuoj 25 savaiteles, kai mano berniukas ramiai sau gyvena pilvelyje, ir va 24 sav. mus uzgriuvo ta baisi zinia, kad abiem inkstukams taiko sia diagnoze, kalbos apie neperspektyvu vaikeli verysad.gif ir tyrimus, kurie suteiks tik zinojima kaip elgtis gimdymo metu. Zodziu siaubas apeme ir emiau ieskoti inf.
Atsakyti
QUOTE(kyraxxx @ 2009 02 07, 19:49)
Sveikos mamytes.Nusprendžiau parašyti ir aš. Nesenai susidūriau su inkstu policistoze - mums tuoj 25 savaiteles, kai mano berniukas ramiai sau gyvena pilvelyje, ir va 24 sav. mus uzgriuvo ta baisi zinia, kad abiem inkstukams taiko sia diagnoze, kalbos apie neperspektyvu vaikeli verysad.gif  ir tyrimus, kurie suteiks tik zinojima kaip elgtis gimdymo metu. Zodziu siaubas apeme ir emiau ieskoti inf.

sveikute 4u.gif
nenusimink labai, paskaityk musu temele, pamatysi,kad daug mamyciu tokias prognozes taike, ir visoms daug lengviau viskas buvo, nei atrode 4u.gif
ko labai ir tau linkim 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trys_spirgiukai: 07 vasario 2009 - 21:20
QUOTE(kyraxxx @ 2009 02 07, 20:49)
Sveikos mamytes.Nusprendžiau parašyti ir aš. Nesenai susidūriau su inkstu policistoze - mums tuoj 25 savaiteles, kai mano berniukas ramiai sau gyvena pilvelyje, ir va 24 sav. mus uzgriuvo ta baisi zinia, kad abiem inkstukams taiko sia diagnoze, kalbos apie neperspektyvu vaikeli verysad.gif  ir tyrimus, kurie suteiks tik zinojima kaip elgtis gimdymo metu. Zodziu siaubas apeme ir emiau ieskoti inf.

4u.gif
nepatingėk paskaityti šitą temą nuo pat pradžių mirksiukas.gif
tikrai rasi paaiškinimų ir paguodos.

bent jau mano sūnaus variantas - patikėk, ką daktarai šneka yra viena - kaip viskas bus išties, visai kas kita.

gimdymas- jau iš nemažos čia mūsų mamų patirties, šiai ligai ytakos neturi.
linkiu gimdyti natūraliai (jeigu pačios fiziniai duomenys leis), taip vakeliui tik geriau. mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti