QUOTE(Sunshine0000 @ 2013 01 20, 15:29)
Tai dabar aš pasimečiau. Kadangi pirmus metus auginu hiacintus, tai o jei aš neturiu daržo? Gyvenu bute. Tai dabar nužydėjo man vienas, bet su lapais, dar nekirpau tai kai nudžiūs jie, hiacintus išraut iš vazonėlio? Ir kur nėš bute kur palikt, ar geriau į rūsi? Pas man tokia problemą, aš viską lovelin susodonau rudenį. 2 hiacintai , 2 narcizai ir 3 tulpės, tai narcizai jau peržydėjo, hiacintas vienas irgi jau, kitas dar tik leidžia žiedą, o tulpės irgi jau dygsta.
Visos svogūninės gėlės nužydėjusios augina svogūnėlį ir kaupia maisto medžiagas, kol žaliuoja lapai - negalima jų karpyti, turi savaime nugelsti. Tada svogūnai išimami iš žemės, apdžiovinami ir laikomi sausai ir vėsiai iki rudens, kai vėl pasodinami.
Aš manau, kad vien vazonėliuose auginant ko gero suvargs svogūnai ir nebežydės, reiktų leist jiems darže atsigauti, bet bandykit...
Aš Jūsų vietoje palikčiau visus nužydėjusius augalus kol nudžius, tada išimčiau, palaikyčiau sausai iki rudens, tada susodinčiau, pašaldyčiau ir bandyčiau vėl pražydint, jei kitaip neišeina... (gal verta būtų ir patręšt kai nužydi)
O hiacintus žieminiam pražydinimui (tik pačius didžiausius svogūnus - kiti keliauja į daržą) aš spalį susodinu į mažus indelius su smėliu ir padedu šaldytuve daržovių stalčiuje, jie ten stovi kol įsišaknija ir pradeda leisti žalią viršūnėlę - tada arba laikau šaldytuve kol suformuoja žiedynstiebį ir paauga lapukai, arba išimu ir pastatau tamsoj, jei noriu kad greičiau pražystų...