Įkraunama...
Įkraunama...

Hiacintai

Na aš šiemet tik eksermentavau su tulpem, tai sudygo, ir žiedus krauna.. O taip tai sodyboje rudenį kasmet sodinu krokus, tulpes, hiacintus į daržą, viskas augą, dėl vazono, šiemet bus matyt, kas su tulpėm bus.. O ir pati šiemet hiacintus vazone pirma karta auginu, nors viskas gerai, nužydėjo laimingi, ir hiacintai, ir narcizai biggrin.gif Tik galvoju, ką su jais reiks daryti kai nudžiūs? Ar namie bandyt kur laikyti ar kur.. Sodybą tai toli beveik už 60 km, tai neprivažinėju, žiemą kelis kartus nuvažiuojam, pavasarį aptvarkyti ir reviziją padaryti, sėja, daržai, tada vasarą jau visą praleidžiu, ir rudenį dar keleta kartu viska sutvarkyti. taip tai seneliai, tėvai prižiūri. aš tik pakomanduoju, kur gėles reiks susodinti, ir daržus biggrin.gif Tai dabar man jie nudžius juos ir laikyt vazone? O pavasarį, kai žemė atšils susodinti į daržą?
Atsakyti
QUOTE(Sunshine0000 @ 2013 01 30, 15:46)
Tai dabar man jie nudžius juos ir laikyt vazone? O pavasarį, kai žemė atšils susodinti į daržą?

Tulpės ir narcizai sodinami rudenį....O iki tol laikomi sausai ir vėsiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 01 29, 23:39)
sodinau namie vazonėlyje  unsure.gif , negerai?

Pas mane siuo metu sudyge visi 100 proc. krokai ir narcizai vazonuose ax.gif Irgi pirmi
metai kaip eksperimentuoju ir dar balkone išalę buvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savvy: 30 sausio 2013 - 14:39
QUOTE(zuikis5 @ 2013 01 30, 14:23)
Tulpės ir narcizai sodinami rudenį....O iki tol laikomi sausai ir vėsiai  4u.gif

Tai tulpes su narcizais tai žinau, padėsiu rūsyn, ir kriukis baigtas, neišgyvens iki rudens, smala juos, ir taip daug turiu... O dėl hiacintų? Irgi laikyt sausai, vėsiai, o pavasarį sodinti į dirvą? O kai nudžius palikt vazonuose, žemėse, ar išrauti, ir laukti pavasario? ax.gif
Atsakyti
Radau info apie hiacintu auginima vienam forume paskelbta, gal kuriai nors pravers 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 01 30, 10:00)
Na, aš krokų ir tulpių vazonuose neauginu - tik lauke, bet teoriškai, atsižvelgiant į natūralias jų augimo sąlygas, reikėtų pasodinus kurį laiką palaikyti šaltai, tamsiai (šaldytuve, tamsiam rūsy ir pan.) Aš taip darau su hiacintais. Bet manau, kad net to nepadarius išdygti gal vis tiek turėjo  g.gif  Didesnė tikimybė, kad gal "permylėjot" - gal gausiai laistėt? Svogūnai labai jautrūs drėgmės pertekliui ir greit supūna.... Kol pradeda dygti aš jų išvis nelaistau, o sodinu ne į žemę o į drėgną smėliuką, kad visą laiką sausi būtų.
Nenusiminkit, be nesėkmių dar niekam nieko nepavyko užauginti. Taip visi mokomės  4u.gif

Įtariu, kad taip ir bus. reiks dar kartą bandyti, kažin nuo ko pradėti, ką galima šiuo metu ar artimiausiu sodinti?
Atsakyti
Na su tulpėmis, krokais, ir kitais tanepavyks, nes juos reikia sodinti rudenį. Dabar galima pražidinti tik hiacintus manau... 4u.gif
Maniškis
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(esmileja @ 2013 02 01, 17:28)
Na su tulpėmis, krokais, ir kitais tanepavyks, nes juos reikia sodinti rudenį. Dabar galima pražidinti tik hiacintus manau...  4u.gif
Maniškis
user posted image
user posted image

Nu grožis tai neišpasakytas thumbup.gif
Tai aš kvaila gi pernai ir sodinau pavasarį doh.gif , tai ir nieko negavau, o tulpės turėjo būti labai gražios. Didžioji gėlininkė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(esmileja @ 2013 01 23, 14:55)
mano irgi mažas žiedstebis yra, ir jau pradėjo kraut žiedus, tai uždengiau, bet nieko beveik nepaaugo, laikiau savaite, šiandien nukėliau, žiūriu jau skleidžiasi žiedas. Kvepia fantastiškai, nors tik skleidžiasi.
user posted image

O man visgi palaikymas popieriniame krepšelyje labai pasiteisino, nors iš pradžių, ištraukus, ir baisokai atrodė ugtelėję, kone baltos spalvos, stiebai. Kvepia nuostabiai, ir spalvos vienodos abu papuolė! rolleyes.gif http://public.fotki....30201-8391.html
Ogi parsinešiau striukus bukus, kaip jūsų, esmileja
Atsakyti
QUOTE(wooden Vilnius @ 2013 02 02, 15:10)
O man visgi palaikymas popieriniame krepšelyje labai pasiteisino, nors iš pradžių, ištraukus, ir baisokai atrodė ugtelėję, kone baltos spalvos, stiebai. Kvepia nuostabiai, ir spalvos vienodos abu papuolė!  rolleyes.gif http://public.fotki....30201-8391.html

grazuciai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(wooden Vilnius @ 2013 02 02, 14:10)
O man visgi palaikymas popieriniame krepšelyje labai pasiteisino, nors iš pradžių, ištraukus, ir baisokai atrodė ugtelėję, kone baltos spalvos, stiebai. Kvepia nuostabiai, ir spalvos vienodos abu papuolė!  rolleyes.gif http://public.fotki....30201-8391.html

Aš tai laikiau, bet vėliau ištraukiau iš po apgaubto, kantrybės nebuvo, nes pradėjo žydėt, tai galvoju, ten man ir peržydės, ir nieko nematysiu.. lotuliukas.gif
Gražūs jusiškiai, mano baltas kuris jau peržydėjo tokios pat rūšies buvo, bet nekvepėjo žinokit. O šitos mano ružavos labai kvepia.
Atsakyti
QUOTE(esmileja @ 2013 02 02, 17:18)
Aš tai laikiau, bet vėliau ištraukiau iš po apgaubto, kantrybės nebuvo, nes pradėjo žydėt, tai galvoju, ten man ir peržydės, ir nieko nematysiu.. lotuliukas.gif

O gal aš visgi apsimelavau, žiedai sukrauti buvo, bet dar nežydėjo. Įdomu, kad juk viršutiniai buvo sukrauti, o skleistis pradėjo nuo apatinių, naujai (ir staigiai) sukrautų
Atsakyti