Įkraunama...
Įkraunama...

Hiacintai

QUOTE(matuke @ 2013 01 24, 15:31)
Bevartant temas atsiminiau kad turiu 3 hiacinto svogunelius, ka daryt man su jais?

o iš kur jie atkeliavę, kur ir kiek laikyti? Nužydėję ir sudžiovinti?
Atsakyti
QUOTE(wooden Vilnius @ 2013 01 24, 17:08)
o iš kur jie atkeliavę, kur ir kiek laikyti? Nužydėję ir sudžiovinti?

pirkti rudeni maximoje svoguniukai, laikyti tamsiai vesiai
Atsakyti
aisku sodinkit- laimesit net daugiau, negu tokios, kaip as- kurios sodino gruodi
Atsakyti
Sakykit merginos kada gelytes tresti? turiu vazoneli pasodinusi jau nemazai issikale ? Turiu kaktusiniu , orhidejoms ir universaliu zydincioms gelems trasu ,kurios tiktu labiau?
Kazkaip anksciau niekada netresdavau, nes svogunelio vistiek neina pas mus islaikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arijanda: 29 sausio 2013 - 02:49
QUOTE(Arijanda @ 2013 01 29, 02:47)
Sakykit merginos kada gelytes tresti? turiu vazoneli pasodinusi jau nemazai issikale ? Turiu kaktusiniu , orhidejoms ir universaliu zydincioms gelems trasu ,kurios tiktu labiau?
Kazkaip anksciau niekada netresdavau, nes svogunelio vistiek neina pas mus islaikyti.

4u.gif
Atsakyti
zuikis5 rašė:
Svogūninėms gėlėms nereikia nei per daug vandens nei trąšų kai lapus ir žiedus leidžia - jos turi sukaupusios svogūnuose visko. geriau mažiau, kad nesupūtų.
Atsakyti
pernai sodinau iš prekybos centre pirktų svogūnėlių. Deja, niekas pas mane neišdygo, iš 1 svogūnėlio dar kažkas kalėsi, bet taip nieko ir nesulaukiau. Labai nusivyliau, nebežinau ar dar rizikuoti g.gif Tiesą pasakius, tai pirkau ir tulpių, ir krokų, o niekas, visiškai niekas neišdygo verysad.gif , netikusi aš gėlių augintoja doh.gif
Atsakyti
Pas manes jau krokai ir tulpes gerokai issikale, nors lietus pila kiekviena diena. Maniau , kad bus jau jiem galas , supuve.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 01 29, 19:31)
pernai sodinau iš prekybos centre pirktų svogūnėlių. Deja, niekas pas mane neišdygo, iš 1 svogūnėlio dar kažkas kalėsi, bet taip nieko ir nesulaukiau. Labai nusivyliau, nebežinau ar dar rizikuoti  g.gif Tiesą pasakius, tai pirkau ir tulpių, ir krokų, o niekas, visiškai niekas neišdygo  verysad.gif , netikusi aš gėlių augintoja  doh.gif

Jus aišku lauke viska sodinot? Ar vazonėly? Man taip nėra buve, kad neišdygtu, kas met vis rudenį lauke sodinų vis naujų veisliu, kas met viskas išdygsta, tiek kiek ir pasodinus buvau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunshine0000 @ 2013 01 29, 21:51)
Jus aišku lauke viska sodinot? Ar vazonėly? Man taip nėra buve, kad neišdygtu, kas met vis rudenį lauke sodinų vis naujų veisliu, kas met viskas išdygsta, tiek kiek ir pasodinus buvau.  g.gif

sodinau namie vazonėlyje unsure.gif , negerai?
Atsakyti
man , tai mistika, kodel jums nieko neuzaugo... kad nebutu ziedu dar suprasciau, bet, kad neisdygtu...reikia gerai pagalvoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 01 29, 21:31)
pernai sodinau iš prekybos centre pirktų svogūnėlių. Deja, niekas pas mane neišdygo, iš 1 svogūnėlio dar kažkas kalėsi, bet taip nieko ir nesulaukiau. Labai nusivyliau, nebežinau ar dar rizikuoti  g.gif Tiesą pasakius, tai pirkau ir tulpių, ir krokų, o niekas, visiškai niekas neišdygo  verysad.gif , netikusi aš gėlių augintoja  doh.gif

Na, aš krokų ir tulpių vazonuose neauginu - tik lauke, bet teoriškai, atsižvelgiant į natūralias jų augimo sąlygas, reikėtų pasodinus kurį laiką palaikyti šaltai, tamsiai (šaldytuve, tamsiam rūsy ir pan.) Aš taip darau su hiacintais. Bet manau, kad net to nepadarius išdygti gal vis tiek turėjo g.gif Didesnė tikimybė, kad gal "permylėjot" - gal gausiai laistėt? Svogūnai labai jautrūs drėgmės pertekliui ir greit supūna.... Kol pradeda dygti aš jų išvis nelaistau, o sodinu ne į žemę o į drėgną smėliuką, kad visą laiką sausi būtų.
Nenusiminkit, be nesėkmių dar niekam nieko nepavyko užauginti. Taip visi mokomės 4u.gif
Atsakyti