Įkraunama...
Įkraunama...

J’ADORE PARIS

user posted image ech...
Atsakyti
Labai romantiškas pasivaikščiojimas. smile.gif

Keliavote labai gražiu metu laiku. wub.gif

4u.gif
Atsakyti
Kaip grazu... wub.gif Smagu, kad oras pasitaise ir galejot romantiskai pasivaikscioti po saules nutvieksta Paryziaus rudeni... bigsmile.gif
Atsakyti
Labai gražus, romantiškas pasakojimas wub.gif Jus puikus rašytojas mirksiukas.gif 4u.gif Regis su kaupu išpildėt savo seną svajonę mirksiukas.gif Oras nuostabus, foto puikios 4u.gif
Atsakyti
Su didžiausiu malonumu perskaičiau dalį pasakojimo 4u.gif smile.gif Įdomu,informatyvu ir ryškios nuotraukos.Ir tokios pažįstamos situacijos,kai nueini ne į tą pusę,arba ieškai kur pavalgyt 6 žmonėm..Manau kad pravers šita informacija daugeliui,o tikiuosi ir pati patekt į tą gražų miestą ax.gif Laukiu tęsinioĄ smile.gif
Atsakyti
Laukiam tęsinio! Nors dar vakar buvau Paryžiuje su pasimėgavimu skaitau temą ir vis dar jaučiu tą kvapą, kuris sklando visame mieste wub.gif .
Atsakyti
Visų pirma dėkoju visiems, skaitantiems mano reportažą, ypač tiems, kurie rašo tokius gražius žodžius 4u.gif (atleiskite, kad dėl laiko ir vietos stokos nedėkoju kiekvienam asmeniškai). Tai įkvepia ir padeda nelengvame reportažo kūrėjo darbe biggrin.gif . Tad tęsiam kelionę po Paryžių.



Trečia diena, šeštadienis

Subjektyvus pastebėjimas. Paryžius nustebino benamių gausa. Jau pirmąjį vakarą tarpuvartėse, ant ventiliacinių grotelių, pro kurias eina šiltas oras iš metro, matėme daug „apsigyvenusių“ žmonių. Ir kitomis dienomis bei kitose Paryžiaus vietose matėme jų nemažai. Net mūsų gatvės gale, prie įėjimo į metro, stovi „butas“ po atviru dangumi: sofa su kilimėliu prie jo, daiktai, aprišti virvute:

user posted image

Šalia skverelyje pastatytos palapinės, ant medžių džiūsta drabužiai, ant spintelės sustatyti gėrimai:

user posted image

O čia toks „miegamasis“:

user posted image

Gal būt šis mano subjektyvus pastebėjimas kai kam nepatiks, bet juk tai irgi - Paryžius.


Naktį nulyja lietus, bet rytas išaušta vėl saulėtas ir šiltas thumbup.gif . Tradiciniai prancūziški pusryčiai, po to į metro, vienas persėdimas ir mes jau išlipam Anvers sustojime – Monmartre. Nors dar ankstyvas rytas, žmonių jau nemažai:

user posted image

user posted image

Amelijos iš Monmartro karuselė:

user posted image

Ir pagaliau gražuolė baltoji Sacre-Coeur (Švč. Jėzaus Širdies bazilika) prieš mus wub.gif :

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Taupydami pinigus, nevažiuojam į viršų funikulieriumi (jam galima panaudoti tuos pačius metro ticket t+ bilietus). Užlipame laiptais. Vėl prieš mus – baltasis Paryžius:

user posted image

user posted image

Šiek tiek nuotaiką gadina daug „prekybininkų“ arabų ir juodukų, kurie prekes išsidėstę tiesiog prieš baziliką ant patiesalų:

user posted image

Be to, nemažai jų slampinėja aplink, demonstruodami kažkokias virveles. Jie kažkokie įkyresni, nei prie Eifelio (bent man taip pasirodo). Bet vis tiek jie nesugadina tos nuotaikos – kažko didingo ir gražaus laukimo.

Žinoma, padarome daug nuotraukų ant laiptų. Pagaliau peržengiame bazilikos, pastatytos 1923 m. 58 tūkst. prancūzų, žuvusių per Prancūzijos – Prūsijos karą, atminimui, slenkstį. Toliau – be komentarų:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Pasėdime viduje. Tylu. Tikrai ši bazilika turi kažkokią gerą aurą.

Toliau einame pasivaikščioti po Monmartrą. Žinoma, vėl vaizdas į Eifelį:

user posted image
Atsakyti
Gatvėje stovi traukinukas, vežantis iš Monmartro iki kažkurios gatvės. Iš jo sklinda Editos Piaf daina: padam-padam-padam. Pajuntam, kad tikrai esam Paryžiuje ax.gif ...

Monmartro kavinės:

user posted image

Kavinės “lankytojas” biggrin.gif :

user posted image

Išradingai panaudoti moliūgai:

user posted image

Įdomi iškaba:

user posted image

Fotoaparatas užfiksuoja besimėgaujančią kava porelę – šiek tiek pagyvenusią, bet vis tiek truputį romantišką: vis labiau žilstantį šios temos autorių ir jo nuostabią žmoną:

user posted image

(Taip taip, tai šiek tiek netikėta ne tik Jums, bet ir man, bet juk taisyklės tam ir reikalingos, kad jas laužytum blush2.gif ).

Toliau einam į Tertre aikštę – dailininkų Meką. Daugybė dailininkų, paveikslų, kai kurie paveikslai tapomi čia pat:

user posted image

user posted image

Čia taip pat daug dailininkų, besisiūlančių greitai nupiešti portretą. Vienas toks pristoja prie mano žmonos. Po kažkelinto mano „non“, jis kreipiasi į mane, dabar jau nežinau, lenkiškai ar rusiškai: „Pan direktor, tolko dve minuty“. Matyt, jau esam paženklinti homo sovieticus ženklu (čia panašiai, kaip su vokiečių turistais Klaipėdoje: net minioje juos gali pažinti). Vis tiek nepasirašau portretui. Šiandien galvoju g.gif : gal be reikalo, būtų buvęs nepakartojamas suvenyras iš Paryžiaus. Bet nėr čia ko gailėtis pernykščio sniego – šiųmetinis jau ant nosies. Tad keliaujam toliau, neskubėdami, gerdami į save nepakartojąmą Monmartro dvasią. Net nepastebim, kaip besivaikščiojant praeina pora valandų. Prieiname vieną iš dviejų likusių vėjo malūnų:

user posted image

Toliau leidžiamės žemyn:

user posted image

Papildyta:
Aplink daug parduotuvių. Įamžinome vieną jūros gėrybių prekystalį:

user posted image

user posted image

Išeinam į Blanche bulvarą. Jis įžymus savo kabaretais, sekso reikmenų parduotuvėmis:

user posted image

Erotikos muziejus:

user posted image

Ir, žinoma, žymusis Mulen Ružas bigsmile.gif (tiesą sakant, aš tikėjausi, kad pastatas bus įspūdingesnis):

user posted image

Kitas mūsų tikslas – Triumfo arka. Link jos einame pėsčiomis Des Batignolles ir De Courcelles bulvarais. Praeiname vietinį turgų, pasižiūrim, kaip vienai elegantiškai paryžietei pardavėjas sukrauna nupirktus produktus į jos automobilio bagažinę. Einame toliau. Pasąmonė užfiksuoja kažką lietuviško, pasirodo, ant vieno iš namų kabo lietuviška Trispalvė:

user posted image

Tai – Lietuvos respublikos ambasada. Toliau, tiesą sakant, nieko įdomaus – paprasta gatvė, ir tiek. Gal todėl greitai įgrįsta tas monotoniškas ėjimas. Atrodo, kad nuo Mulen Ružo iki arkos kokie 6 kilometrai (šiandien pažiūrėjau GoogleMaps – tik 3.3 km). Tai – dar viena planavimo klaida blush2.gif : reikėjo nuo mūsų buto pėsčiomis eiti iki Monmartro (tik 2 km), o iki arkos važiuoti su metro.

Papildyta:
Bet pagaliau Triumfo arka – prieš mus:

user posted image

Triumfo arka mena Napoleono palaikų grįžimą į Paryžių, daugybę paradų. Iki jos tenka eiti požeminėmis perėjomis. Keletas arkos vaizdų:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Nusprendžiam į arkos viršų nelipti: nemaža eilė, be to, reikia pirkti bilietus blush2.gif . Tad tik žvilgtelim į Didžiąją arką La Defense rajone:

user posted image

Išeinam į Eliziejaus laukus. Žvilgtelim į keletą prabangių parduotuvių. Bet mes galim sau leisti tik pažioplinėti, o ką nors pirkti – deja schmoll.gif . Tad nusprendžiam su metro nuvažiuoti į Les Halles forumą – didžiulį prekybos centrą netoli mūsų namų. Išlipam Chatelet sustojime (kadangi jame kertasi daug metro ir RER linijų, tai didžiulė stotis, perėjimai ilgi ir pakankamai klaidūs – atsiminkite tai, jei teks būti šioje stotyje). Į viršų išeinam prie kažkokios kolonos su statula (niekur neradau jos aprašo):

user posted image

Toliau susirandam įėjimą į Les Halles. Bet jau pats įėjimas nuteikia ne kaip (šlapimo kvapas negalėjo kitaip nuteikti doh.gif ). Pats prekybos centras pilnas žmonių – vis tik šeštadienis. Šalia sucypia išėjimo iš parduotuvės vartelių signalizacija, atsigręžiam – o ten tos pačios dvi lietuvės merginos, kurioms pirmą dieną padėjome nusipirkti metro bilietus. Nepagalvokite nieko blogo – tiesiog pardavėjas neišmagnetino kažkokios prekės apsaugos.

Prekybos centre visiškai nepatinka, viskas primena mūsų akropolius, tik mastas didesnis, daugiau ir žmonių. Susirandam artimiausią išėjimą ( o tai ne taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio biggrin.gif ). Temsta. Grįžtam namo, papietaujam.

Papildyta:
Šio vakaro planuose – mudviejų su žmona išvyka į naktinį Paryžių thumbup.gif , ir ne bet kur, o atgal prie Mulen Ružo. Vaikai lieka namie, o mes išlipam iš metro Pigalio aikštėje. Prie Mulen Ružo – didžiulė eilė:

user posted image

user posted image

Į vidų neiname – bilietai kainuoja apie 180 eurų vienam, tai mums per brangu blush2.gif . Be to atrodo, kad bilietus reikia įsigyti iš anksto.

Gatvėje, kaip supratau, vieni turistai. Gal kiek įdomesnis gyvenimas prasideda vėliau (mes buvom apie 8 valandą vakaro). Neskubėdami pasivaikštom po bulvarą:

user posted image

user posted image

user posted image

Užeinam į keletą parduotuvių. Įspūdis, kad čia tų prekių asortimentas platesnis, nei analogiškose Lietuvos parduotuvėse. Krenta į akis tikrai didžiulis rafinuoto apatinio trikotažo pasirinkimas – jam skirtos didžiulės parduotuvių salės – tikrai yra į ką paganyti akis bigsmile.gif . Daugiau nieko įdomaus.

Grįžtam atgal. Pasivaikštom po jau sava tapusia Montorgueil gatvę. Iš sūrio parduotuvės nusiperkam keturių sūrių rinkinį. Tiesą sakant, šią parduotuvę dėl labai specifinio kvapo dukra aplenkdavo, eidama kita gatvės puse lotuliukas.gif . Užsukam į prekybos centrą vyno. Gal prancūziško vyno gerbėjai ir pasmerks, bet perkame vyną už 3 eurus ax.gif . Bet jis tikrai buvo skanus. Po kelionės keletą kartų pirkau prancūziško vyno pas mus, žymiai brangesnio, bet jis nebuvo toks skanus, kaip tas, už 3 eurus. Ir nežinau, dėl ko taip: ar dėl to, kad vyną ragavome ne Paryžiuje, ar dėl to, kad į Lietuvą atkeliauja ne koks vynas g.gif ?

Tad, kaip supratote, vakarienei – sūris su raudonu vynu. Nesam sūrių žinovai. Kaip sakiau, nusipirkom keturių rūšių sūrį: vienas kietas (panašus į Džiugo sūrį), kitas pelėsinis, likę du – minkšti, Brie tipo. Pirmą kartą gyvenime pajutau malonumą, ragaujant sūrį su vynu: neužgeriant vyno, kai kuris sūris visiškai neskanus, o su vynu – tiesiog nuostabus drinks_cheers.gif . Tiesą sakant, vieno sūrio niekaip neįveikiame: nepykite už mano žemaitišką tiesumą – juk sakiau, kad nesam gurmanai, bet to sūrio kvapas primena neplautų kojinių kvapą doh.gif , o ir skonis panašus swoon.gif . Bet kitos trys rūšys – liuks good.gif .

Tradicinė vakarienė baigta, laikas miegoti. Ryt – muziejų diena.
Atsakyti
Gera prisiminti vietas, kuriomis dar rugseji vaiksciojome ir mes wub.gif Tikra tiesa, kad vynas daug skanesnis ir taip pat neisivazduoju del ko. Mes Anglijoje gyvenam ir cia net zymiai brangesnis neprilygsta tam, kuri gerem Paryziuje schmoll.gif o pirkom ir mes is supermarketo uz 3-4 EUR. Pirkom viena karta ir uz 2 EUR pabandyti, bet tas nepatiko, tai gal maziau 3 ir nebeverta moketi g.gif Apskritai visas maistas Prancuzijoje nuostabus, tie patys suriai ir kt. neprilygsta eksportuojamiem i kitas salis. Skanesniu vaisiu nebuvau valgius.
Atsakyti
Fotoreportažas nuostabus, bet labiausiai patiko... ta sulaužyat taisyklė. BRAVO clap_1.gif Nuostabi pora 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasitalė @ 2011 11 28, 12:52)
Fotoreportažas nuostabus, bet labiausiai patiko... ta sulaužyat taisyklė. BRAVO  clap_1.gif Nuostabi pora  4u.gif



Iš tiesų, labai malonu susipažinti biggrin.gif Toliau jau visai kitaip skaitosi, kai gali įsivaizduoti žmones, kurie tuos įspūdžius perteikia.

4u.gif už drąsą
Atsakyti
[quote=Arturas15,2011 11 28, 00:21]


Nusprendžiam į arkos viršų nelipti: nemaža eilė, be to, reikia pirkti bilietus blush2.gif . Tad tik žvilgtelim į Didžiąją arką La Defense rajone:

user posted image


Pažiūrėjus į šią nuotrauką, prisiminiau savo studentiškus laikus, kai mes, keturios žavios lietuviškos studentės Paryžiuj irgi nusprendėm pataupyti ir taip negausias savo santaupas. Stovint prie Triumfo arkos La Defense naujoji arka atrodė taip arti, tokia greitai pasiekiama.... rolleyes.gif Tad nusprendėm pasiekti ją pėsčiomis doh.gif O varge, žygiavom gal tris valandas biggrin.gif O pasiekę jau praktiškai nebeturėjom laiko normaliai apžiūrėti. Tada jau sėdom į metro, kad dar spėtumėm į Luvrą garsiosios Mona Lizos pamatyt.... ax.gif
Po daugelio metų patekau į Paryžių antrą kartą, tada ir "atsigriebiau" už kažkada praleistą progą smile.gif Mielai sugrįžčiau į šį miestą ir trečią, ketvirtą ......ir n-tąjį kartą smile.gif

Atsakyti