Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė/ psoriazė- 2 dalis

QUOTE(Čili @ 2006 04 11, 13:47)
[color=deeppink][b]aš tau geriau siūlyčiau "ESSEX" tepalą, ne kremą, o tepalą, jame nėra vandens, žodžiu sudėtis kaip vazelino beveik, aš saviškiui nupirkau šitą, tai labai padeda, aišku irgi sunkiai susigeria ir pasiskirsto ant odos, bet poveikis super bigsmile.gif ir savo mažajai juo tepdavau skruostukus žiemą per šalčius

aciu uz patarima, bet vazelinas man salyginai pigus gaunas, o kazin ar islandijoj ir berasciau tokio tepalo g.gif ax.gif man siaip ir vaikiskas aliejos tepant ant slapios odos visai liuks, bet kiek jo reikia, nes geriasi kaip i zeme po sausros doh.gif bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(augjogx @ 2006 04 13, 13:20)
Šios ligos vaistai dispanserizuotiems pacientams yra kompensuojami. Nesnauskit ir susitvarkykit finansiškai tai tikrai mažiau kainuoja

Atsiprasau, gal ir durna klausima uzduosiu rolleyes.gif , bet kas yra dispanserizuotiems? Beje, kuo tepat galva, kad plaukai nesuliptu, nes kas kita diena jau galva nesvari atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(maka @ 2006 04 15, 11:22)
Atsiprasau, gal ir durna klausima uzduosiu  rolleyes.gif , bet kas yra dispanserizuotiems? Beje, kuo tepat galva, kad plaukai nesuliptu, nes kas kita diena jau galva nesvari atrodo  g.gif

Reikia būt užsiregistravus pas savo rajono odos daktarą ir laiks nuo laiko pas jį lankytis ir reikalauti......gal kokios naujovės,gal vaistai koki siunta būna ir tttt.
Gali prašyt sanatorija vieną kart metuos ax.gif
Atsakyti
Su Velykomis visasuser posted image daug sveikatos ir geros nuotaikos, optimizmo, juk mums jo labai labai reikia mirksiukas.gif

O aš va galuojuosi su ta išberta krūtimi ax.gif nors....anksčiau stengiausi nešlapinti jos, bet apsiprausti tai reikia...kiek kartų bandžiau užsidengti kažkuo, kad negautų vandens, bet veltui, vistiek sušlapdavo. Dabar spjoviau į viską ir maudausi...ir.... tfu tfu tfu (dar pabelsiu) lyg ir nepablogėjo...po maudymosi aišku žvėriškai skauda, lupasi tie žvynukai, bet pakenčiu ir viskas...Va rodo per televizorių reklamą, reklamuoja kažkokį kremą nuo grybelio, kuriuo tepa ir krūtį...tai gal man ne psoriazė , o koks grybelis..... g.gif bet dabar tikrai jokio gydymo nepradėsiu, nes paskui dar maitinsiu vaikiuką ir nesinori jokių tepalų schmoll.gif

Dar galvojau...kad man žodis žvynelinė labai baisiai skamba...aš jo beveik niekada nevartoju...sakau psoriazė ir kažkaip normaliau skamba...netaip gąsdina žmones....
Atsakyti
Dėl ligos pavadinimo, sutinku, kad psoriazė geriau skamba. Kai mini žvynelinę, jaučiuosi kaip iš roplių giminės wink.gif , vaizdelis nekoks... Faktas tas, kad su ja kovoti tenka ilgai ir nuobodžiai.
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2006 04 16, 12:47)
Dar galvojau...kad man žodis žvynelinė labai baisiai skamba...aš jo beveik niekada nevartoju...sakau psoriazė ir kažkaip normaliau skamba... netaip gąsdina žmones....

drinks_cheers.gif biggrin.gif Aš irgi nebesakau Žvynelinė blush2.gif Man patiko prancūzų vartojamas trumpinys "Pso" thumbup.gif
Atsakyti
pritariu jums dėl pavadinimo, ir kas jį tokį bjaurų sugalvojo doh.gif
visos ligos bjaurios, bet kai mūsų ligos dar ir pavadinimas šlykštus, tai visai nekas... as irgi stengiuos nevartot to negražaus žodžio
Atsakyti
aš tai jos iš vis niekaip nevadinu schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif tik kai užpykstu, kai daug išbėria, tai sakau- "žvynai". Cia jau pats pats negražiausias pavadinimas blink.gif

o dabr taip jie mane užpuolę, kad doh.gif visur, skaudžiai... nesuprantu ar čia po velykiniu saldumynu, ar pavsarine odos depresija ar jaucia daug streso g.gif g.gif
Atsakyti
Sveikutes
ir as noriu prisijungti prie jus, bet is kitos puses, t.y. as sita liga nesergu, bet mano brangiausias ir jo mama turi sita "dziaugsma". Tai zinau kaip jus kankinates... ir gal jums pades tokios vonios: 4u.gif

1pak. krakmolo (apie 500gr.) istirpinti saltame vandenyja ir supilti i silta vonia. Tokioje vonioje pabuti apie 15min. ir 2-3 kartus per savaite.

2pak. paprasciausios juodotos rupios druskos irgi i vonia, kaip ir su krakmolu.

Dar "mums" padedavo pieno vonios, t.y. kai pienas buvo pigesnis tai mes naudodavome apie 5pak. pieno i viena vonia, o dabar kartais 2-3 pak. pieno i puse vonios, kad tik tilptu atsigulti ir visa kuna uzdengtu vanduo.

Ir dar jei kas nezinote tai i tokias vonias reikia eiti gerai issimaudzius po dusu, kad kunas butu svarus, tada paguleti 15min. vonioje ir jei tai ne druskos vonia, galima net nenusiskalauti kuno, o iskarto uzsitepti ar krema ar vaikiska alieju kunui ir i lovyte... ilsetis ir nesinervuoti 4u.gif
Sekmes ir auksciau nosi, juk tuoj saulyte islys .... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Menule @ 2006 04 21, 15:08)
Sveikutes
ir as noriu prisijungti prie jus, bet is kitos puses, t.y. as sita liga nesergu, bet mano brangiausias ir jo mama turi sita "dziaugsma". Tai zinau kaip jus kankinates... ir gal jums pades tokios vonios:  4u.gif

1pak. krakmolo (apie 500gr.) istirpinti saltame vandenyja ir supilti i silta vonia. Tokioje vonioje pabuti apie 15min. ir 2-3 kartus per savaite.

2pak. paprasciausios juodotos rupios druskos irgi i vonia, kaip ir su krakmolu.

Dar "mums" padedavo pieno vonios, t.y. kai pienas buvo pigesnis tai mes naudodavome apie 5pak. pieno i viena vonia, o dabar kartais 2-3 pak. pieno i puse vonios, kad tik tilptu atsigulti ir visa kuna uzdengtu vanduo.

Ir dar jei kas nezinote tai i tokias vonias reikia eiti gerai issimaudzius po dusu, kad kunas butu svarus, tada paguleti 15min. vonioje ir jei tai ne druskos vonia, galima net nenusiskalauti kuno, o iskarto uzsitepti ar krema ar vaikiska alieju kunui ir i lovyte... ilsetis ir nesinervuoti  4u.gif
Sekmes ir auksciau nosi, juk tuoj saulyte islys ....    thumbup.gif

Ačiu už patarimus 4u.gif bandysiu pasinaudot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2006 04 16, 10:47)

O aš va galuojuosi su ta išberta krūtimi ax.gif nors....anksčiau stengiausi nešlapinti jos, bet apsiprausti tai reikia...kiek kartų bandžiau užsidengti kažkuo, kad negautų vandens, bet veltui, vistiek sušlapdavo. Dabar spjoviau į viską ir maudausi...ir.... tfu tfu tfu (dar pabelsiu) lyg ir nepablogėjo...po maudymosi aišku žvėriškai skauda, lupasi tie žvynukai, bet pakenčiu ir viskas...Va rodo per televizorių reklamą, reklamuoja kažkokį kremą nuo grybelio, kuriuo tepa ir krūtį...tai gal man ne psoriazė , o koks grybelis..... g.gif bet dabar tikrai jokio gydymo nepradėsiu, nes paskui dar maitinsiu vaikiuką ir nesinori jokių tepalų schmoll.gif

turiu tokia pacia problema su krutimis, ir kai laukiausi labai ne kas buvo, nusipirk Bepanthen tepalo, paskui ir leliuko uzpakaliukui tiks thumbup.gif man jis issigelbejimas, uzgyja per pora dienu thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=Menule,2006 04 21, 16:08]
Sveikutes
ir as noriu prisijungti prie jus, bet is kitos puses, t.y. as sita liga nesergu, bet mano brangiausias ir jo mama turi sita "dziaugsma". Tai zinau kaip jus kankinates... ir gal jums pades tokios vonios: 4u.gif

Dėkui už patarimus Menute mirksiukas.gif
Atsakyti