Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo kryžiaus ligoninė (RK)

Birželio pabaigoje ir aš gimdžiau šioje ligoninėje savo trečią vaikelį. Rinkausi šią ligoninę dėl to, kad joje gimdžiau antrą ir man patiko. Ir šį sykį viskas buvo gerai. Tik pagalvojau, kad jei būčiau pirmą kartą gimdanti, tai gal būtų sunkiau: dažnai budinčios sesutės daug neaiškina, o padaro viską už pačią gimdyvę, na pvz, kaip sauskelnes segti (kadangi bambutė nenukritusi, jas reikia atlenkti šiek tiek), maitinti, nuprausti vaikui užpakalį. Kažkaip gimdyvėms gal ir neateitų į galvą paklausti kai kurių klausimų, o toms sesutėms viskas atrodo savaime suprantama.

Po gimdymo gulėjom palatoje trys gimdyvės. Tiesą sakant, galvojau, kad galės vyras pernakvoti kartu bent jau pirmą naktį. Bet buvo daug gimdyvių ir visos palatos buvo užimtos.

Viena vaikų gydytoja nėra labai maloni, bet aš ją žinojau iš po antro gimdymo, tai per daug nesureikšminau smile.gif .

Jei gimdyčiau ketvirtą kartą, ir vėl rinkčiaus šią ligoninę, bet man jau užtenka rolleyes.gif
Atsakyti
tokį idiotišką klausimą turiu smile.gif grįžom vakar iš RK namo su vaikeliu, ir tada tik man toptelėjo, kad niekas mums nedavė jokio gimimo liudijimo ar ko panašaus - juk kažkokio popieriaus reikia, norint dabar vaiką registruoti, ar aš neteisi? kaip ten yra? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2007 08 21, 19:50)
tokį idiotišką klausimą turiu smile.gif grįžom vakar iš RK namo su vaikeliu, ir tada tik man toptelėjo, kad niekas mums nedavė jokio gimimo liudijimo ar ko panašaus - juk kažkokio popieriaus reikia, norint dabar vaiką registruoti, ar aš neteisi? kaip ten yra? smile.gif

lapuka turejo duot. kuriame nurodyta vaiko gimimo data.
gimimo liudijima pasiimsit civilinej metrikacijoj sugalvoje varda.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2007 08 21, 23:26)
lapuka turejo duot. kuriame nurodyta vaiko gimimo data.
gimimo liudijima pasiimsit civilinej metrikacijoj sugalvoje varda.

davė tik tą, kurio vieną pusę atidavėm atėjusiai vizituot seselei, kitą reikia nešt į moterų konsultaciją. ne tas?
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2007 08 22, 02:16)
davė tik tą, kurio vieną pusę atidavėm atėjusiai vizituot seselei, kitą reikia nešt į moterų konsultaciją. ne tas?

ne tas.
Vaziuokit ir reikalaukit, kitaip jums vaiko neregistruos niekur.
Atsakyti
Merginos, turiu klausima?
jei as susitarus su gydytoju ir viskas nakti prasideda, tai man jam nakti ir skambint? kokia tvarka dabar RK del tu sutartu gimdymu? imanomas dalykas ar gimdai pas ka papuoli? nes tai mano situacija biskeli sudetinga, as po cezario noriu pati pabandyt ir bijau, kad uzsirovus ant bile ko is mano geru noru liks tik snipstas. su daktaru sutarus kaip ir, bet kaip RK gimdymo skyriaus valdzia i tokius dalykus reaguoja?
su pirmuopju viskas buvo aisku, nes tuo metu gimdziau pas skyriaus vedeja. o dabar vedeja yra kita.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2007 08 26, 19:15)
jei as susitarus su gydytoju ir viskas nakti prasideda, tai man jam nakti ir skambint? kokia tvarka dabar RK del tu sutartu gimdymu? imanomas dalykas ar gimdai pas ka papuoli? nes tai mano situacija biskeli sudetinga, as po cezario noriu pati pabandyt ir bijau, kad uzsirovus ant bile ko is mano geru noru liks tik snipstas. su daktaru sutarus kaip ir, bet kaip RK gimdymo skyriaus valdzia i tokius dalykus reaguoja?
su pirmuopju viskas buvo aisku, nes tuo metu gimdziau pas skyriaus vedeja. o dabar vedeja yra kita.

Gimdžiau birželio vidury RK. Buvau sutarus su gydytoja. Ji man pati pasakė, kad jei jau gimdot ir norit, kad gimdymą priimčiau, tai skambinat. Po to dar kartą pati pasitikslinau kitą dieną. Atsakė: jei norit, kad priimčiau gimdymą aš, tai skambinkit. Manau, pati pasitikslinkit su gydytoja/u, su kuriuo susitarta. Kaip į tai reaguoja skyriaus vedėja, nelabai žinau. Man prasidėjo naktį, išvažiavom iš namų paryčiais. Tąnakt taip ir išėjo, kad budėjo būtent ta gydytoja, su kuria sutariau. Tad nežinau, kaip iš tiesų būtų buvę, jei ne ji būtų budėjusi.
Atsakyti
dar nepagimdziau, bet girdejau nelabai geru atsiliepimu apie RK lygonine schmoll.gif pvz. vienai mamytei placenta pamirso isimt , taip ir vaiksciojo su ja viduj 2 sav.kol hemoglobinas nenukrito iki 56!!!!!! bet tai tik kalbos, visur gali taip atsitikt. as manu gimdysiu vilniaus gymdimo namuose tyzenhauzu g. pagimdiusios drauges patare 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2007 08 26, 20:15)
su daktaru sutarus kaip ir, bet kaip RK gimdymo skyriaus valdzia i tokius dalykus reaguoja?

gimdymo skyriaus valdzia reaguoja normaliai cool.gif
be to, jei susitari su gydytoja, tai turetu rupeti tam gydytojui.

QUOTE(mixasia @ 2007 08 27, 13:58)
as manu gimdysiu vilniaus gymdimo namuose tyzenhauzu g. pagimdiusios drauges patare 4u.gif  4u.gif  4u.gif

o mano pazistama gimdymo namuose koridoriuje pagimde, nieko neprisisaukus smile.gif Jau kai vaikelis lindo is kazkur atsirado apsimiegojusi akusere ir vos spejo kazka naujagymiui patiest doh.gif
Taigi kurjozu gali buti visur.
Atsakyti
na as pati gimdziau raudonajam kryziu.tai pasilikau labai gera ispudi,bey yik apie tuos daktarus kurie ziurejo mane,o labai gaila ,bet vaiku skyriau daktarai ir seseles ten dirba zverys....net pasiurpau.bet kas susija su gimdymo priemimu tai ten tikrai thumbup.gif .gimdziau pas DAIVA BERTKEVICIENE ir likau labai patenkinta.tai tikrai pasisventusi daktare....gimdymas buvo labai sunkus ,be to buvau labai jaunute(jautri)bet ji dare viska kas geriausua mano vaikiukui.jei ne ji manau savo mazyles siandien netureciau....apie ta daktare tikrai liko tik silciausi prisiminimai.jei reiktu gimdyti gimdyciau tik pas BARTKEVIVIENE.
Papildyta:
QUOTE(Tinka @ 2007 08 26, 20:15)

na jei gimdymas prasideda nakti ar ne ta diena kada dirba ta daktare tai turi pasiskambint tai daktarei su kuria tareisi(nors ir nakti)ir ji atvaziuos i ligonine.as tai atsimenu pradejau gimdyti sekmadienio ryta (5.50val)tai mano daktare su kuria tariausi nedibo.bet kai tik nubego vandenys as iskart uz ragelio ir pasiskambinau jai.ji man pasake ,kad vaziuociau i ligonine ,o ji tuoj ir bus.as nuvaziavau... tai kol man viska tvarke(dare klizma,nevede i gimdykla)ji atvaziavo.beja labai patiko ,kad kai man ten tvarke jos dar nebuvo ,bet paskambino tenai pasnekejo su daktarais kurie mane prieme ir pakviete mane prie ragelio paklause kaip einasi ten viskas.kaip jauciuosi.viska paaiskino.nuramino...na ir kai padejau rageli ji uz pora min jau buvo prie manes.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2007 08 26, 21:15)

aš gimdžiau RK ir buvau susitarus.gimdymas prasidėjo naktį,drąsiai skambinau gyditojai,nes žinau kad tuom nieko nenustebinsi,labai dažnai moterys gimdo būtent naktį.o gyditojų toks darbas jei jau susitaret tai turi atvažiuoti.Aišku nuo žmogaus priklauso.o valdžia tai jau ne mūsų reikalas,juk netgi užpildant popierius gali parašyti pas ką nori gimdyt.tik prieš tai reikia paskambint gyditojui ar jis tikrai dabar gali atvažiuoti,juk maža kas.
Atsakyti
gimdžiau RK ligonineėje ir ji man paliko labai nevienareikšmišką įspūdį.ten yra labai gerų daktarų,akušerių,seselų,bet yra ir tokių pas kurias geriau nepapulti.čia kaip pasiseks.Akušerė kuri padėjo per gimdymą buvo švelniai tariant piktoka moteriškė.viena moteris per sąrėmius labai rėkė,iš skausmo savaime suprantama ,nešeipsau,tai ji ją apšaukė(mano vyras girdėjo)"čėgo arioš karova".man irgi biški nuo jos kliuvo ir tai skausmingų sąrėmų metu.nors šiaip su gyditoja jos abi savo darbą atliko nepriekaištingai,viską padarė laiku ir gerai,nes man galėjo baigtis ir liūdniau.iš ryto,po gimdymo vėl gavau barti jau nuo kitos akušerės.pirma diena ligoninėje buvo labai sunki,bet vaikų daktarės ir seselės buvo labai geros,kantrios ir paslaugios.jos nepyko kai aš jas vis kviečiau į palatą kai man atrodė kad mano vaikučiui kažkas negerai,viską kantriai paaiškino ir parodė.tačiau antrą karta nežinau ar norėčiau ten gimdyti,pasižvalgysiu po kitas ligonines.gal kitur bus žmoniškiau.
Atsakyti