QUOTE(byne @ 2006 01 13, 19:02)
Aš pas ją gimdžiau

, Skirmantienė man

, gimdymą priėmė ji, o Žaliūnas stovėjo šalia prie palangės. Kadangi mane truputį kirpo, tai po to jis siuvo. Man jie abu

.
Todėl ten ir tik ten vėl žadu sugrįžti

.
Na tai ir šaunu..
QUOTE(1314 @ 2006 01 14, 18:57)
Sveikos mamytės ir nėštukės.Aš prieš keletą mėn. gimdžiau RK.Viskas ten normalu.Gal dėl mano požiūrio į gimdymą,nes aš esu gydytoja,tiesa ne RK ligoninės.Todėl ir siūlau vienai kitos negąsdinti,nes dviejų vienodų gimdymų nebūna.Be to šiuose pasakojimuose yra daug pasiūlymų ,manau iš nežinojimo,kurie neatitinka realios medicininės tikrovės.Taip,Jūsų teisė rinktis,ką ,,prašote " prižiūrėti gimdymą,bet vertėtų žinoti,kad akušerės darbas ir atsakomybė baigiasi ties riba,kai tik baigiasi normalus,t.y. savaiminis gimdymas,o gydytojams jau po to tenka tik išsisukinėt iš tos padėties.Kitas neatitikimas- tai gimdymo nuskausminimas ar ir narkozė,jeigu daroma operacija.Anesteziologas nėra priedas prie akušerės arba ginekologo pažadų,dažniausiai kviečiamas jau esant kritinei situacijai.
Gal man tai pogimdyminis ,,suskystėjimas",bet linkėdama jums visoms tik gero,siūlau pagalvoti,ar tikrai susitarėte su tuo,su kuo reikia.Gal būt tie,kurie dirbo,nieko bendra neturi su tais,kurie stovėjo visą laiką šalia jūsų,šypsojosi ir žadėjo,kad viską jau sutvarkė.Tai gi,prieš patarinėdamos kitai,pagalvokit,ar tikrai buvo taip,kaip jums atrodė.
tiesą pasakius, ne viską supratua, ką norėjai pasakyti..

aš aišku ne medikė, tačiau prieš gimdymą labai viskuo domėjausi, labai nemažai žinau, tačiau medikams nenurodinėjau, neaiškinau, kaip jiems dirbti, tiesiog stebint situaciją atsirado kai kurių neatitikimų - kad ir dėl tų vandenų spalvos.. ir šiaip jau keista, kad Cezarį teko iškentėti kaip ir be nuskausminimo, keista, kad daktarai tarpusavy šnibždėjosi, kad nuskausminimas neveikia, bet laukti nebegalima ir dar keista, kad skyriaus vedėjas ir anesteziologas man įdavė savo rankas ir liepė skausmą nukreipinėti jiems, ta prasme, spausti iš visų jėgų, kai nebegalėsiu kentėti. tai ir traiškiau mieliems vyrams rankeles..

Mano atveju anesteziologas buvo kviečiamas ne kritinėj sitaucijoj, o normaliai paprašius epidūro, statė jį ilgai ir labai stengėsi, priekaištų kaip ir neturiu, tik kad skaudėjo smarkiai ir statant vamzdelį, ir po to leidžiant papildomas nuskausminimo dozes, ir operacinėj gi naudojo tą patį vamzdelį, tik vaistus, kaip suprantu, kitus suleido.. va kai jau beibis išlindo, tada gavau venon pilną narkozę, todėl tos vietos papasakoti jau nebegalėčiau
iš akušerių jokių pažadų negirdėjau, apie laukiamą sklandų gimdymą man kalbėjo visi apžiūrinėję gydytojai, akušeriai nei TEN lindo, gi jiems nepriklauso

nei nerealių pažadų davė, visos kalbos buvo su gydytojais..

o kad ne taip viskas pasisuko, aš gi nekaltinu visų iš eilės, tik manau, kad anksčiau opoeruoti reikėjo..

mano galva, nebuvo pilnai įvertintos visos aplinkybės - kad du kartus gulėjau ligoninėj, kad tyrimai buvo su kabliukais, kad buvo pernešiojimas, žali vandenys, kad leidžiant didžiukles skatinamųjų dozes kaklelis sau toliau švilpavo ir t.t. Manau, kad mane be reikalo prakankino tiek ir tuo sukėlė pavojų mano vaiko, o ir mano pačios gyvybėms. Reikėjo juos paskui matyti lakstančius siaubo pilnomis akimis.