Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Jurg@ @ 2012 01 07, 01:14)
Sveikutes, priimkit i savo buri... Jau 6 Metai geriu tiroksina, kas metus kartoju tyrima, dabar sausio 18 paskirta tai laukiu nesulaukiu, nes jau lengvai mirineju.. Matyt dozė maza sad.gif savaite vos bepaeinu, dar tik atsikeliu o jau pavargus, niekam nera jegu... Per  kaledas dovanu gavau maisto papilda skydliaukei Kelp, tai jodas, ar esat bande? Tiesa gruodi ir mano dukrytei rado skydliaukes problemu, tai visai liudna... Abi tokios be jegu:(

Sveika prisijungusi 4u.gif

Kaip liudna, kad ir dukrytei rado... Papasakok placiau apie tai: ka rado, kaip rimta, kuo jinai skundesi, ar gydyma paskyre... Labai aktualu ir man, kartais pamastau, o jei ir maniskiams bus... Mano dukrai 5 m., o kiek taviskei?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 01 06, 20:08)
KAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, ne vaistas,
tai toks jis ir daktaras
vaistai.lt uzeik, kompensuojamas ir su receptu siaip parduodamas, nors realiai parduoda ir be recepto......
nu geras, matote, kokie musu medikai doh.gif

Jis savaip interpretavo, kad tai ne "vaistas", turedamas omenyje- hormonas, ka musu organizmas naturaliai turi wink.gif Juk realiai jis musu negydo, tik kompensuoja, ko pats orgnizmas negamina. Jus turbut ir jumora sunkiai suprantat ir skaityti tarp eiluciu nemokat. Sorry, neisizeiskit 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Avona @ 2012 01 07, 01:11)
labas vakaras,
uzsukau pasiguosti,nes pasimetus esu.Laukiuosi 3 men.siandien gavau savo kraujo rezultatus,viskas lyg norma,bet TSH 24.6,kai norma 0.35-4.95. verysad.gif  unsure.gif  Eisiu uzsiregistruoti pas daktare pirmadieni,nes siuos rezultatus,man siand.akusere atspausdino.Praeita karta,kai tik suzinojau ,kad laukiuosi,tai beveik norma buvo,o dabar vel blogi.jaudinuosi del maziuko,nes kazkur skaiciau,jei mamai truksta,gali mamos organizmas is maziuko savintis verysad.gif

Kuo greiciau tiroksina pradekit gerti!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AninaNina: 07 sausio 2012 - 08:30
QUOTE(Avona @ 2012 01 07, 00:11)
labas vakaras,
uzsukau pasiguosti,nes pasimetus esu.Laukiuosi 3 men.siandien gavau savo kraujo rezultatus,viskas lyg norma,bet TSH 24.6,kai norma 0.35-4.95. verysad.gif  unsure.gif  Eisiu uzsiregistruoti pas daktare pirmadieni,nes siuos rezultatus,man siand.akusere atspausdino.Praeita karta,kai tik suzinojau ,kad laukiuosi,tai beveik norma buvo,o dabar vel blogi.jaudinuosi del maziuko,nes kazkur skaiciau,jei mamai truksta,gali mamos organizmas is maziuko savintis verysad.gif

ramiai, turetu Tau padidinti tiroksino doze ar ji paskirti, jei dar negri. Per nestuma reiks daryti tyrima tt savaitem - bent jau man taip liepe endokrinologe. Dariau gal 4 ar 5 kartus - ziurejo ar netruksta. Jei bus ilga eile pas endokrinologa - ieskokis privataus, kad greit priimtu - neverta keliu savaiciu laukt.
Atsakyti
QUOTE(AninaNina @ 2012 01 07, 08:27)
Jis savaip interpretavo, kad tai ne "vaistas", turedamas omenyje- hormonas, ka musu organizmas naturaliai turi wink.gif Juk realiai jis musu negydo, tik kompensuoja, ko pats orgnizmas negamina. Jus turbut ir jumora sunkiai suprantat ir skaityti tarp eiluciu nemokat. Sorry, neisizeiskit  4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 01 06, 22:17)
lina46 4u.gif
man tai ziauriai nera jegu eiti po daktarus doh.gif
o sakyk, kaip tas cistas krutyse gydei? gerei kokiu vaistu?

Mamologas paskyre gerti Mastodynon po 30lasu 2 kartus dienoje.Geriau 3men.Sveikimo pozymiai pasirodo po menesio,bet man jie labai tiko,viskas buvo praeje.Padariau pertrauka pusmeti,ir vel nesvarbu kad praejo menesines krutys kaip bombos doh.gif skaudzios.Vei pageriau 2men.tai tik siapsau.Dabar geriu rusiskus ''Milona5''.Jauciuosi pakenciamai,taip neskauda,tik kai jas apziurineju yra skaudziu vieteliu,nebebijau vakare liemenuko nusiimti lotuliukas.gif
Lucero,kad manes klausi tai gal pati turi panasiu problemu
Papildyta:
QUOTE(Avona @ 2012 01 06, 23:11)
labas vakaras,

Avona,nenoriu gazdinti,bet turi kuo skubiau kreiptis pas endokrinologa.Tiroksino trukumas gali issaukti vaisiaus neissivystima ar jo silpnaprotyste.Sekmes tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mystic Sahara @ 2012 01 07, 02:48)
Sveika prisijungusi  4u.gif

Kaip liudna, kad ir dukrytei rado... Papasakok placiau apie tai: ka rado, kaip rimta, kuo jinai skundesi, ar gydyma paskyre... Labai aktualu ir man, kartais pamastau, o jei ir maniskiams bus... Mano dukrai 5 m., o kiek taviskei?

Rado ir mano dukrai antikunu.Na tik jinai jau 24m.ir turi sunu.TTH nevirsija normos.Manau,kad paveldejo is manes cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Viksva x @ 2012 01 07, 09:55)
ramiai, turetu Tau padidinti tiroksino doze ar ji paskirti, jei dar negri. Per nestuma reiks daryti tyrima tt savaitem - bent jau man taip liepe endokrinologe. Dariau gal 4 ar 5 kartus - ziurejo ar netruksta. Jei bus ilga eile pas endokrinologa - ieskokis privataus, kad greit priimtu - neverta keliu savaiciu laukt.

QUOTE(lina46 @ 2012 01 07, 12:37)

Avona,nenoriu gazdinti,bet turi kuo skubiau kreiptis pas endokrinologa.Tiroksino trukumas gali issaukti vaisiaus neissivystima ar jo silpnaprotyste.Sekmes tau 4u.gif

Aciu jums.Levotiroxina geriu jau 3m,T4 visada norma,bet TSH beveik visada nenormalus.Kadangi savaitgalis ,tai nuo siand 25mg pasididinau doze,o pirmadieni jau eisiu pas gyd.Prisiskaiciau apie tai,kad vaisiui gali pakenkti ,tai praverkiau visa vakara.Zinau,ne iseitis,bet kazkaip sunku buvo.Dar paziurejau ,kad kazkoks Ferritin 9.6 Ug/L,o norma 10-204.Idomu ka sitas reiskia?
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2012 01 07, 12:37)
nesvarbu kad praejo menesines krutys kaip bombos doh.gif
Lucero,kad manes klausi tai gal pati turi panasiu problemu
Papildyta:

Aha....kai apziurinejo tai kazka ten sake kad pieno liaukos isdidejusios.
jauciu reiks pasidaryt prolaktino tyrima, man lyg nemazas buvo db nepamenu skaiciuko g.gif dar viena cia skundes kad prolaktinas padidejes..."Padidėjus prolaktino koncentracijai gali atsirasti išskyrų iš krūtų, jos gali padidėti, pasidaryti jautrios. "
Atsakyti
as irgi geriau mastodynon, labai geras hemeopatinis vaistukas, bet kad ziauriai brangokas yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2012 01 06, 23:01)
Sveikos mergaites 4u.gif .Pagaliau ir as islindau is pogrindzio smile.gif
Na viskas idealu,tik niekaip nesuprantu kodel blogai jauciuosi.

Lina, o jus bendra kraujo tyrima daret? Gal hemoglobinas zemokas? O gal hormonai (lytiniai) issibalansave? Siais laikais menopauzepas kai kurias ir nuo 40m prasideda g.gif O gal tiesiog ziemos laikotarpis spaudzia

QUOTE(Avona @ 2012 01 07, 00:11)
labas vakaras,

Avona, nestumo metu tiroksino poreikis padideja, todel tokiu periodu tyrimus reikia darytis pastoviai - kas 3 savaites. Jusu atveju reikalinga skubi endokrinologo konsultacija del tiroksino dozes parinkimo. Sakyciau, reiktu kreiptis be eiles. O jus nors kazkiek tiroksino vartojate?

QUOTE(lina46 @ 2012 01 07, 12:53)
Rado ir mano dukrai antikunu.Na tik jinai jau 24m.ir turi sunu.TTH nevirsija normos.Manau,kad paveldejo is manes cray.gif

taip, autoimuninis yra genetinis susirgimas.
QUOTE(Avona @ 2012 01 07, 13:10)
Aciu jums.Levotiroxina geriu jau 3m,T4 visada norma,bet TSH beveik visada nenormalus.Kadangi savaitgalis ,tai nuo siand 25mg pasididinau doze,o pirmadieni jau eisiu pas gyd.Prisiskaiciau apie tai,kad vaisiui gali pakenkti ,tai praverkiau visa vakara.Zinau,ne iseitis,bet kazkaip sunku buvo.Dar paziurejau ,kad kazkoks Ferritin 9.6 Ug/L,o norma 10-204.Idomu ka sitas reiskia?

Feritin yra gelezis. Tiesiog gali tekt vartot papildomai gelezies, kas nestumo metu daznai pasitaiko.
Verkti nereikia, viskas bus gerai. Mazdaug nuo 12 savaites pas vaisiu pradeda veikti sava skydliauke, o pas jus rodiklis padidejo, nes jis savinosi is jusu. Taigi, siuo atveju blogai jums, ne vaisiui. Bet delst nereikia bet kokiu atveju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AninaNina @ 2012 01 07, 09:27)
Jis savaip interpretavo, kad tai ne "vaistas", turedamas omenyje- hormonas, ka musu organizmas naturaliai turi wink.gif Juk realiai jis musu negydo, tik kompensuoja, ko pats orgnizmas negamina. Jus turbut ir jumora sunkiai suprantat ir skaityti tarp eiluciu nemokat. Sorry, neisizeiskit  4u.gif
Papildyta:

Visiskai pritariu pasisakymui del tiroxino drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=lina46,2012 01 07, 12:37]
Jauciuosi pakenciamai,taip neskauda,tik kai jas apziurineju yra skaudziu vieteliu,nebebijau vakare liemenuko nusiimti lotuliukas.gif

O tau skausmingų vietelių yra visada ar tik tam tikrais laikotarpiais išryškėja?
Kažkaip šiuo klausimu esu sunerimusi. Jau trečias mėnuo, kaip pastebėjau, kad apie ciklo vidurį vienoj krūty (tiksliau beveik po ja) atsiranda skausminga vieta, tęsiasi iki pat mėnesinių, tačiau mėnesinių 2-3 dieną skausmas dingsta. Skauda tik paspaudus. Šį mėnesį gerokai mažiau skausminga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gule: 07 sausio 2012 - 14:19