Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(lina46 @ 2012 01 07, 23:14)
Neturiu,bet per google isivedziau thybon ir dar liothyronina.Paspaudziau versti nes nemoku angliskai.Ten viskas parasyta paaiskinta.Paskaitinejau kitu ligoniu pasisakymus kurie vartoja.

kiek geri tiroksino ir thybono?
Atsakyti
QUOTE(Jurga75 @ 2012 01 07, 00:13)
O as pirmadieni tiesiai pas psichiatra mausiu,nes jau nebejuokinga man wisai,wisa wakara prazliumbiau g.gif

Nepergyvenk, ne tau vienai taip buna.
Atsakyti
labutis smile.gif

QUOTE(Mystic Sahara @ 2012 01 07, 03:48)
Sveika prisijungusi  4u.gif

Kaip liudna, kad ir dukrytei rado... Papasakok placiau apie tai: ka rado, kaip rimta, kuo jinai skundesi, ar gydyma paskyre... Labai aktualu ir man, kartais pamastau, o jei ir maniskiams bus... Mano dukrai 5 m., o kiek taviskei?

ačiū už priėmimą wink.gif mano mažei 8 metai, bet tyrėmės, nes pediatrė pasakė, kad nenormaliai ūgis ir svoris auga, be to ji jaučiasi dažnai pavargusi. Pagal ūgį ji yra kaip 10m., o antsvorio yra 4kg. Taigi ištyrė skydliaukę, pasakė, kad kol kas tiroksino nereikia, liepė gerti jodą, bet vasario mėn. vėl tirs ar pagerėjo nuo jodo ar reiks visgi vaistų sad.gif

QUOTE(maskatukas @ 2012 01 07, 19:13)

nepykit merginos, tiesiog sunku verysad.gif

wub.gif
QUOTE(lina46 @ 2012 01 07, 22:58)
Dar noriu papasakoti,kad mergaites kurios jauciate energijos trukuma,silpnuma,letini nuovargi,tai paskaitykite apie cinka.
Visa savaite niekaip negalejau uzgydyti suskirdusiu suskilinejusiu lupu kampuciu.Na kad ranku pirstai skilineja tai visada galvojau,kad del to kalta skydliauke.Siandiena nusipirkau geriamo cinko del lupu ir ryte isgeriau.Visa diena einu kaip ''tankas'',sitiek turiu energijos,tokia gera nuotaika.Dziaugiuosi ir bijau,kad ta pasaka nesibaigtu kai rytoj pabusiu.Beveik isitikinau kad musu bloga savijauta yra dar ir del cinko trukumo.Parasysiu rytoj kaip jauciusi smile.gif .Labanakt 4u.gif .

O kokį preparatą konkrečiai vartojote?

QUOTE(loretita2 @ 2012 01 08, 00:21)

tikrai taip 4u.gif
Atsakyti
http://www.15min.lt/...6#axzz1imcXbLMG

doh.gif doh.gif doh.gif
uz tai ji dabar tures likusi gyvenima gerti tiroksina
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 01 08, 01:46)

doh.gif  doh.gif  doh.gif

doh.gif taip iseina, kad nedare tu mazgeliu biopsijos? g.gif atimciau licencija tokiam medikui bash.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicci: 08 sausio 2012 - 12:37
QUOTE(Jurg@ @ 2012 01 08, 01:25)
O kokį preparatą konkrečiai vartojote?

Šveikos!
Mane taip pat sudomino tas Zn preparatas g.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 01 07, 22:42)
kiek geri tiroksino ir thybono?

Kol negeriau thybono tiroksino reikedavo koreguojant pagal savijauta 100-150.Kai pradejau thybona 1/4tab.tai tiroksina is karto sumazinau per puse50.Buvo hipertirozes silpni pozymiai tai dabar geriu 25.Cia anksciau rasiau mano TTH 0,805 daryti pries kaledas.
Papildyta:
QUOTE(meškutė999 @ 2012 01 08, 12:47)
Šveikos!
Mane taip pat sudomino tas Zn preparatas  g.gif

Pirkau gamintojo WALMARK Cinkas 15mg.Sudetyje parasyta cinko gliukonatas.Internete skaiciau,jog butent cinko gliukonata geriau isisavina organizmas.Kaina 12lt.30tab.
Vakar rasiau kad parasysiu kaip siandiena jauciuosi.Ryte atsikeliau zvali,po pusryciu vel isgeriau cinko.Vel pilna galva minciu ir planu ka turiu siandiena veikti ir puikiai sekasi biggrin.gif .
Pabandykit,gal ir jums jo truksta,akys nusvis thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 01 07, 21:59)
gal kartais turite instrukcija thybono, kad ir anglu kalba,
nors ir ka kalba medikai, gal ir mano bukle pageretu su thybonu

Maskatukas, jau seniai lyg ir noretum, bet bijai. Nu tu pagalvok, kas tau blogo atsitiks jeigu viena savaite pavartosi ta Thybona...? Nu man rodosi, kad nieko ypatinga. Jeigu nuo Thyroxino nieko neatsitinka, tai ir nuo Thybono nieko nenutiks. Nu gerai... nu gal prades daugiau sirdute dauzytis, sumazinsi dozes ir vel paziuresi. Jeigu niekaip neprigis, tai toliau nebevartosi ir viskas. Jokios instrukcijos tau nepasakys, ar tau tiks tas Thybonas ar ne kol neisbandysi. Tiek F4, tiek F3 yra tokie patys skydliaukes hormonai. Tai jeigu viena geri, kodel taip siaubingai nedristi pabandyt kito? Tai ir Thyroxina reikia atsargiai gert jeigu su sirdim netvarkoje, lygiai del tos pacios priezasties kaip ir Thybona - jeigu perdozuosi, tai sutriks sirdies ritmas.
Papildyta:
QUOTE(Jurg@ @ 2012 01 08, 00:25)
labutis smile.gif
ačiū už priėmimą wink.gif mano mažei 8 metai, bet tyrėmės, nes pediatrė pasakė, kad nenormaliai ūgis ir svoris auga, be to ji jaučiasi dažnai pavargusi. Pagal ūgį ji yra kaip 10m., o antsvorio yra 4kg. Taigi ištyrė skydliaukę, pasakė, kad kol kas tiroksino nereikia, liepė gerti jodą, bet vasario mėn. vėl tirs ar pagerėjo nuo jodo ar reiks visgi vaistų sad.gif

Nu kaip liudna girdet, kad su vaikais problemos. Siaubas siaubas. Linkejimai, kad viskas susitvarkytu jums. As labai labai bijau ir del saviskiu, ypac del mergaites, kai gime sunus dar nesirgau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 08 sausio 2012 - 14:19
QUOTE(lina46 @ 2012 01 08, 15:10)

Vakar rasiau kad parasysiu kaip siandiena jauciuosi.Ryte atsikeliau zvali,po pusryciu vel isgeriau cinko.Vel pilna galva minciu ir planu ka turiu siandiena veikti ir puikiai sekasi biggrin.gif .
Pabandykit,gal ir jums jo truksta,akys nusvis thumbup.gif .

na, papildai taip greit nesuveikia. Vadinasi, pas jus labiau psichologines problemos, arba tiesiog siandien jauciates gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 01 08, 01:46)

doh.gif  doh.gif  doh.gif

Mano mamai Levingeris liepe issioperuoti skydliauke, nes rado mazgeliu. Padare biopsija, itare vezi. Isoperavo, iseme visa skydliauke ir nieko nerado, spejimai nepasitvirtino. Tik dabar ji jau turi tiroxina gerti ir jaucia smaugima, kai jo truksta. Iki tol nieko blogo nejaute ir visi rodikliai buvo normos ribose. Gal neoperuojant ju, jie auga ir gali supiktybeti. Net nezinau, kaip butu geriau buve - operuoti ar ne.
Atsakyti
QUOTE(loretita2 @ 2012 01 07, 23:21)

Galvojau,kad as viena tokia nukvakus blush2.gif o kaip jus sau padedat?
Atsakyti
QUOTE(Jurga75 @ 2012 01 08, 18:03)
Galvojau,kad as viena tokia nukvakus blush2.gif o kaip jus sau padedat?

man tai padeda bendravimas, nors esu intraverte juoda, bet pabendravusi su maloniais siltais zmonemis sirdyje geriau smile.gif
Atsakyti