Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Jurga75 @ 2012 01 08, 18:03)
Galvojau,kad as viena tokia nukvakus blush2.gif o kaip jus sau padedat?

o as apsilankau pas psichiatra, nes paciai neiseina susitvarkyt su savim, kai kitos sako, oi reik daug dirbti su savimi, bet as turbut per mazai valios turiu, kad nemoku su savimi taip padirbeti, kad suvaldyti nerimuka ir visus kitus PA, todel as vartoju vaistukus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurkele @ 2012 01 08, 20:46)
o as apsilankau pas psichiatra, nes paciai neiseina susitvarkyt su savim, kai kitos sako, oi reik daug dirbti su savimi, bet as turbut per mazai valios turiu, kad nemoku su savimi taip padirbeti, kad suvaldyti nerimuka ir visus kitus PA, todel as vartoju vaistukus  4u.gif

as ir vartojau, bet savavaliskai nutraukiau...
vis uzmirsdavau isgert, kol galiausiai is vis pradejau nebegert... biski gailiuosi...
Atsakyti
QUOTE(Jurkele @ 2012 01 08, 19:46)
o as apsilankau pas psichiatra, nes paciai neiseina susitvarkyt su savim, kai kitos sako, oi reik daug dirbti su savimi, bet as turbut per mazai valios turiu, kad nemoku su savimi taip padirbeti, kad suvaldyti nerimuka ir visus kitus PA, todel as vartoju vaistukus  4u.gif

Jeigu hormonai daro savo darbeli, tai nieko cia su savim labai smarkiai nepridirbsi. Nu kazkiek aisku galima, reikia daug dometis ir panasiai. Esu buvusi pas psichoterapeute, jinai moke saviitaigos, bet per viena uzsiemima be abejo nesugebejau ismokti, bet galbut ir tikrai galima. Bet manau, kad tikrai varta pasimokyt jeigu itampa kankina nuolat. As paskui savo metoda radau. Kai tik budavo prasideda nerimo priepolis, imu staigia koki zurnala ir pradedu skaityt. Bet turi labai teigiamas turinys buti. National Geographic ar siaip koks "Gyvenimo budas" tikdavo, dar "Zmones" smile.gif. Tuo momentu mane kazkaip nuvydavo nuo to nerimo ir tas nerimas arba is viso neuzeidavo arba labai lengvai praeidavo... Nu bet realiai tai hormonus reik tvarkyt, ilgainiui manau vaistukai nebepades. Pripras organizmas prie ju, reikes vis stipresniu ir pan...
Atsakyti
QUOTE(Jurkele @ 2012 01 08, 19:46)

Manau ir as apsilankysiu,nes labai jau sunku taip gyvent
Atsakyti
QUOTE(Jurga75 @ 2012 01 08, 22:46)
Manau ir as apsilankysiu,nes labai jau sunku taip gyvent

pries eidama atlik sita testa
http://gatve.delfi.l...php?id=12559705

4u.gif
Atsakyti
labas vakaras,
as vis dar skaitineju apie skydlaiukes ligas.Idomu kodel pas mane TSH ir T4 pagal "taisykle" suardytas???
Jus gal daugiau su gydytojais sios srities bendravote,tai ka nors daugiau zinote:
Jei mano TSH 24.6,o T4-12.4(norma)
Citata:
"LT4 dažniausiai nustatomas kartu su TTH. LT4 kiekis kraujyje paprastai atvirkščiai proporcingas TTH kiekiui – vienam iš šių parametrų didėjant, kitas turi mažėti, ir atvirkščiai. Galimi reti atvejai, kai šis atvirkštinis ryšys suardomas. LT4 yra antras pagal svarbą tyrimas po TTH skydliaukės funkcijai įvertinti."
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2012 01 08, 22:04)
Jeigu hormonai daro savo darbeli, tai nieko cia su savim labai smarkiai nepridirbsi. Nu kazkiek aisku galima, reikia daug dometis ir panasiai. Esu buvusi pas psichoterapeute, jinai moke saviitaigos, bet per viena uzsiemima be abejo nesugebejau ismokti, bet galbut ir tikrai galima. Bet manau, kad tikrai varta pasimokyt jeigu itampa kankina nuolat. As paskui savo metoda radau. Kai tik budavo prasideda nerimo priepolis,  imu staigia koki zurnala ir pradedu skaityt. Bet turi labai teigiamas turinys buti. National Geographic ar siaip koks "Gyvenimo budas" tikdavo, dar "Zmones" smile.gif. Tuo momentu mane kazkaip nuvydavo nuo to nerimo ir tas nerimas arba is viso neuzeidavo arba labai lengvai praeidavo... Nu bet realiai tai hormonus reik tvarkyt, ilgainiui manau vaistukai nebepades. Pripras organizmas prie ju, reikes vis stipresniu ir pan...

tai va butent man nuo hormonu kaitaliojimosi ir prasideda visie tie nerimukai ir PA, na man neiseidavo saves taip nuraminti su zurnalu, man turedavo but zmogus salia, kad galeciau pakalbeti ir apsiraminti biggrin.gif ,
Atsakyti
QUOTE(Jurkele @ 2012 01 09, 14:10)
tai va butent man nuo hormonu kaitaliojimosi ir prasideda visie tie nerimukai ir PA, na man neiseidavo saves taip nuraminti su zurnalu, man turedavo but zmogus salia, kad galeciau pakalbeti ir apsiraminti  biggrin.gif ,

Na taip, aisku, kad kiekvienam savo taisykles ir budai ir kiekvienas turi atrasti savo. As klausinejau zmoniu ir forumuose, bet idomu, kad kiekvienas skirtingus pateike budus, kas jiems padeda smile.gif Bet man nepadejo nei vienas is tu budu, ka jie sake, jog jiems padeda. O va radau zurnalus pati kazkaip. Net nakti atsimenu prabundu ir jeigu jauciu, kad nerimas ima, tai ciumpu prozektoriu ir puolu skaityt zurnalo smile.gif Nu bet cia ilgai taip testis irgi negali. Sakau, reikia ieskot priezasties ir ja bandyt salint. Kitaip nieko gero nebus. Nebent tie nerimai uzeina labai retai ir tik retais periodais reikia pagert vaistukus. Bet jeigu daznai, tai blogai.
O kas yra PA?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2012 01 09, 17:05)
Na taip, aisku, kad kiekvienam savo taisykles ir budai ir kiekvienas turi atrasti savo. As klausinejau zmoniu ir forumuose, bet idomu, kad kiekvienas skirtingus pateike budus, kas jiems padeda smile.gif Bet man nepadejo nei vienas is tu budu, ka jie sake, jog jiems padeda. O va radau zurnalus pati kazkaip. Net nakti atsimenu prabundu ir jeigu jauciu, kad nerimas ima, tai ciumpu prozektoriu ir puolu skaityt zurnalo smile.gif Nu bet cia ilgai taip testis irgi negali. Sakau, reikia ieskot priezasties ir ja bandyt salint. Kitaip nieko gero nebus. Nebent tie nerimai uzeina labai retai ir tik retais periodais reikia pagert vaistukus. Bet jeigu daznai, tai blogai.
O kas yra PA?

na sakai reik priezasties ieskoti, o man jos nerado, bande knaisiotis po vaikyste, gal susije su kokiu nors ivykiu ar dar kuom nors, sakau nea schmoll.gif , cia man prasidejo viskas kai tik pradejo gydyti skydliauke ir kai pradejo hormonai svyruoti, va tada ir teko suzinoti to ko nebuvau zinojusi ir jautusi biggrin.gif , PA- panikos atakos ax.gif ., gal dar tau nera buve PA??????
Atsakyti
O mane psichiatre siuncia pas psichologa,po to sake ateit vel pas ja.
Atsakyti
QUOTE(Jurkele @ 2012 01 09, 18:12)
na sakai reik priezasties ieskoti, o man jos nerado, bande knaisiotis po vaikyste, gal susije su kokiu nors ivykiu ar dar kuom nors, sakau nea schmoll.gif , cia man prasidejo viskas kai tik pradejo gydyti skydliauke ir kai pradejo hormonai svyruoti, va tada ir teko suzinoti to ko nebuvau zinojusi ir jautusi  biggrin.gif , PA- panikos atakos  ax.gif ., gal dar tau nera buve PA??????

Panikos tikrai nera buve, bet stipraus nerimo priepoliu buve daug. Tesesi jie visus metus, gal daugiau. Oi ne, po psichologines priezastis neverta knaisotios. Reikia knaisiotis po hormonu priezastis. Tuo reikia pasidomet paskatinet, bet tikrai verta tai padaryt. Bandyk subalansuoti hormonus. Jeigu didelis ATPO, tai dirbk su imunitetu visais imanomais budais, jeigu problema antinksciuose, tai reikia gert antinksiu preparatus ar papildus, jeigu problema hipofizeje ar dar kazkur, tai atitinkamai reikia gydyt juos. Beto jeigu vartoji Tiroxina pabandyk ji pakeist naturaliu kiaules skydliaukes ekstraktu. Kiek skaiciau, ji rekomenduoja VISI naturopatai ir zmones sako, kad tikrai issivalduoja is nerimo. Vienzo jeigu astriai pasakius smile.gif, uzuot laika gaisus pas psichologus ir psichiatrus laika skirk savo ligos analizei ir ieskojimams. Cia ne psichologijos ir ne psichiatrijos sritis. Cia imuniteto ir endokrinologijos (hormonu) sritis. Gydytojai nieko daugiau Thyroxinas tau nepatars ir nieko naujo nepasakys. Nebent daug naujo suzinotum pas koki naturopata, kuriu kiek suprantu Lietuvoje nera. O gal klystu?
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2012 01 07, 21:58)
Dariausi.Kraujas geras,o slapime kraujo rado.Tai gali buti kad turiu akmenuku inkstuose.O del mot. hormonu tai turejau pries pusantru metu cistu.Estrogenu gerti negalejau nes mano abu tevai mire nuo insulto ir mama turejo koju trombozes,ir as pati geriu nuo hipertonijos vaistukus.Tiesa estrogenus bandziau gerti tris men.,pradejo pykinti tai gyd.nebeleido gerti ir pasake''dabar kaip dievas duos'' lotuliukas.gif .Negalejau tuo patiketi ir emiau ieskoti problemos kodel man nuo vienu menesiniu iki kitu pastoviai rudai teplioja.Man nieko neskaudejo ir kitas gyd. ekoskopu pasake jog nera tau jokiu cistu.Trecia gyd.apziurejusi sake pas tave viskas tvarkoj ir jeigu tas antrasis is kauno nieko nemate ekoskopu tai daugiau niekas musu miestelyje nebegali matyti.Vadinasi tas dievas esu as pati ir internetas.

Labas vakaras 4u.gif .Na siandiena buvau ''dievo''ieskot.Ketvirtasis gyd. ginekologas patvirtino jog ginekologiskai esu sveika moteris,jokiu cistu nera.Sake jog yra folikulai kurie yra leistini iki tam tikros ribos,i kuria as isitenku.Jokios erozijos del kurios gali buti kraujo slapime.Kelis kartus pakartojo jog is jo puses esu sveika.O tie rudi tepliojimai kaip budavo iki Thybono vartojimo tai sake kad del skydliaukes problemu.
Ketvirtadieni eisiu ekoskopuotis smile.gif .
Atsakyti