Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Sveikos,

jungiuosi ir as prie Jusu. Autoimunini tiroidita turiu jau berods 6 metus. Kai tik isryskejo, tai atpo buvo 1000 ir geriau ilga laika tiroxina 100. Per ta laika susilaukiau dvieju dukryciu. Nestumu metu geriau dar daugiau. Si rudeni pagimdziau antra dukra ir sito nestumo metu geriau net 150. Dabar sumazinau iki 125, bet va atpo buvo nukrites per nestumus iki 242, o dabar pasoko iki 1300. Neramu, kodel cia taip ivyko. Gyd. sako, kad buna po nestumo, kad pakyla, bet jei taip ir laikysis ar dar kils, tai sake sius i ligonine. Gyvenu Norvegijoj, tai idomu, ka jie sakys ir siulys daryti. Svarbiausia, kad pasiseke du vaikucius pagimdyti. Ir pastojau labai greit, kaip tik suplanavom, taip iskart ir uzkibo, ir nestumai lengvi buvo.
Atsakyti
QUOTE(Chanele @ 2011 12 08, 03:35)
Sveikos,

jungiuosi ir as prie Jusu. Autoimunini tiroidita turiu jau berods 6 metus. Kai tik isryskejo, tai atpo buvo 1000 ir geriau ilga laika tiroxina 100. Per ta laika susilaukiau dvieju dukryciu. Nestumu metu geriau dar daugiau. Si rudeni pagimdziau antra dukra ir sito nestumo metu geriau net 150. Dabar sumazinau iki 125, bet va atpo buvo nukrites per nestumus iki 242, o dabar pasoko iki 1300. Neramu, kodel cia taip ivyko. Gyd. sako, kad buna po nestumo, kad pakyla, bet jei taip ir laikysis ar dar kils, tai sake sius i ligonine. Gyvenu Norvegijoj, tai idomu, ka jie sakys ir siulys daryti. Svarbiausia, kad pasiseke du vaikucius pagimdyti. Ir pastojau labai greit, kaip tik suplanavom, taip iskart ir uzkibo, ir nestumai lengvi buvo.

Man ATPO irgi 1300, bet i ligonine niekas nesiuncia unsure.gif Po gimdymo jau 3 su puse metu, turbut per velai pastebejau...
Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2011 12 08, 01:10)
O kaip cia taip? Man tai anksciau nedave. Tu nupirkai kindle versija? gal kas netingi nukopijuot screenus? Buciau labai dekinga. Nes tikriausiai sita nuoroda ilga laika nebus prieinama?

As print versija ziuriu, keliu psl. truksta. Kopinti neduoda, kai ziuriu perziura spausdinimo , tai tuscia rodo. Gal ka ne taip darau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2011 12 08, 02:31)
O gali buti, kad kai pirma karta ant to look inside paspaudi, tai duoda daugiau turinio negu paskesnius kartus? Nes dabar jau tikrai duoda ne visus puslapius.
Nu bet esme tame, kad siekiant sumazint antikuniu Kharazzian rekomenduoja pirmus zingsnius tokius:
Atsisakyti visiskai gliuteno ir visam laikui, dideles dozes vitamino D (nuo 5000 iki 20.000 vienetu) siekiant D 25-OH pakelti iki 50 ir daugiau. Pas mane sitas rodiklis tik 18.  Gluthatione kremas ir kazkoks dismutase kremas. Na tai cia pradzia.

Paskui reikia issiaiskint ar tavo liga yra Th1 ar Th2. Jeigu vienas, tai reikia skatint priesinga, kad susibalansuotu. Bet cia manau bus sunkiau.

Del vit. D reikia kraujo tyrimus daryti?
Dar reikia cukraus kieki nusistatyti, kaip supratau ir zarnyna issitirti?
Gliuteno yra miltiniuose produktuose? O ryziu galima?
Atsakyti

Skaitau knyga. Pakomentuokite, kaip tyrimai atliekami, kad nustatyti tinkama veikla gamyba sekanciu:
1. Insuline resistance ???
2. ----------------------
3. Hipoglikemija (cukraus kiekio sumazejimas kraujyje)
4. Adrenal adaptogens (nesuprantu, kas tie antinksciu adaptogenai)
5. -----------------------
6. Adrenal exhaustion (cia, kaip suprantu kortizoli reikia issitirti).
7. Glutathione (GSH) ir Superoxide Dismutase(SOD) antioksidanatai (ar imanoma issitirti? Siaip krema siulo pedoms naudoti, profilaktiskai gal).
8. Vitamino D
9. TH1
10. TH2
11. Cleansing protein powder (cia kaip nuo toksinu valyti organizma, ypac, jei yra tulzies akmenu ar pasalinta tulzis, jei PMS yra, hormonai netvrkoj).
12. Sveikas zarnynas
13. Zarnyno infekcijos
14. ---------------------
15. Methylation reactions ???
16.Tulzies/Tulzies pusles veikla
17. T4 ir T3 sinteze
18. Skydliaukes veikla gera
19. ----------------------
20. ---------------------
21. Progesterono metabolizmas
22. Estrogeno metabolizmas
23. Testosterono balansas.
24. Serotinino gamyba
25. Dopamino gamyba
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AninaNina: 08 gruodžio 2011 - 08:44
QUOTE(Chanele @ 2011 12 08, 01:35)
Sveikos,

Galiu pasidalint ir as ka anksciau skaiciau. Del antikuniu ir nestumo. Vienzo kai turi antikunius tai arba tavo organizmas turi nukrypima TH1 arba Th2, ka reiskia lyg ir atsimenu, bet nerasysiu, nes galiu netiksliai parasyti ir supainioti. Taigi... kiekviena nestumo trimestra Th1 ir Th2 kaitaliojasi. Priklausomai nuo to, koks pas tave dominuoja. Jeigu tavo liga yra TH2, tai atejus nestumo trimestrui, kuriam budinga Th2 bukle labai smarkiai pablogeja. Kai ateina Th1 periodas, tai bukle kaip tik labai pagereja, nes tada gaunasi balansas. Vadinasi tau buvo tyrimas darytas priesingu periodu negu tau budinga. O dabar po gimdymo vel viskas grizo i situacija kaip buvo. Nezinau, ka ten gali ligoninej pagydyt smile.gif Bet man irgi idomu.
Atsakyti
Sveikos, gydytojos is koju isvirstu pamaciusios jusu postus cia apie sita gydyma lotuliukas.gif thumbup.gif

Labas Chanele, dziugu, kad turim cia toki sekminga pvz 4u.gif sakyk, o vaikucius gimus tikrino del hipotiroidizmo ? norvegijoj gimdei? matau turi dvi mergaites, man gydytoja sake, kad mergaitems daug sansu paveldeti sita liga musu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 08 gruodžio 2011 - 10:34
Labas rytas
QUOTE(skruzdeda @ 2011 12 07, 23:31)
O gali buti, kad kai pirma karta ant to look inside paspaudi, tai duoda daugiau turinio negu paskesnius kartus? Nes dabar jau tikrai duoda ne visus puslapius.

Man atrodo,kad leido tiek pat paziuret,

QUOTE(Chanele @ 2011 12 08, 00:35)
Sveikos,

jungiuosi ir as prie Jusu. Autoimunini tiroidita turiu jau berods 6 metus. Kai tik isryskejo, tai atpo buvo 1000 ir geriau ilga laika tiroxina 100. Per ta laika susilaukiau dvieju dukryciu.

Sveika 4u.gif Smagu,kad viskas susikloste sekmingai smile.gif o tau antikuniai bent kiek sumazejo nuo tiroksino gerimo iki nestumo,nes man atrodo,kad jis nelabai tam itakos turi...Koks buvo tavo ATPO,kai pastojai?
Atsakyti
QUOTE(AninaNina @ 2011 12 08, 06:35)
Gliuteno yra miltiniuose produktuose? O ryziu galima?

Cia parasyta,kas yra gliutenas:
http://gyvensena.sve...utenas_kas_tai/
Galima vietoj kviečių, miežių, avižų ir rugių kruopu miltu naudot pvz. ryziu, kukuruzu miltus ir kt.
Atsakyti
sveikos merginos,
mane turbut atmenat, as ta kur niekaip nesureguliuoja tth kiekio,
pasirodo, kad naudojant kalio preparatus, reikia daugiau ir tiroksino doh.gif
radau internete toki dialoga kardiologo su pacientu,
mane tai nustebino , b et kartu ir aisku pasidare , kodel gi taip sunkiai reguliuojasi tas tth man
padare tyrima-tai 7,4, doze pakele iki 125mg
nuo kito ryto-silpnumas, miegojimas, bet nebera tokio didelio sirdies plakimo bigsmile.gif sumazejo kraujo spaudimas, nu vienu zodziu.....
atvirai-nieko nebesuprantu apie savo organizma, pas ji viskas kitaip...
kalis zemiau normos, kalcis -ant normos, limfocitu ir monocitu per mazai...
thybonas rekomenduojamas tik nesant jokiai sirdies patologijai,
man jo nerekomendavo....
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 12 08, 14:21)
atvirai-nieko nebesuprantu apie savo organizma, pas ji viskas kitaip...

as irgi stengiuosi kazka suprast, nes mano simptomai visai ne hypo, nors T4 visuomet per zemas. Visos su uzkietejusiais viduriais, o as jeigu ka vis viduriuoju, pas visas menesines linke veluoti, o pas mane jeigu kas truputi vis per anksti ir pan... vienzo is hypo simptomu tai pas mane tik gal plaukai sausesni negu seniau, daugiau nieko.
Bet tas ATPO... mane is proto varo. Gal reikia isdrist viena karta issiaiskint koks jis, nes zinau tiek kad >1300. O kokio tiksliai didumo, tai sunku pasakyt.
Lucero, kas tau cia tokio juokingo apie musu gydyma? rolleyes.gif Realiai man rodosi as niekada nieko nedaryciau jeigu kazkas i foruma numestu zinute, kad reikia gert vitamina D ar panasiai. Bet tikrai rekomenduoju paskaityt knyga apie kuria mes cia kalbam, ten tikrai itikinamai pateikiama visa logika, kodel kas ir kaip.
Atsakyti
man jau bloga nuo visko... man atrodo kad man ir 100 mg per mazai jau doh.gif nu bus matyti sausi , bet jauciuosi tokia istinusi
Atsakyti
Na kas del pozymiu, tai pas mane ir hipo pozymiu mazai, viduriai uzkieteje niekad nebuvo, virsvorio neturiu, priesingai ilgai kankinaus kol svorio priaugt galejau, energijos trukumu skustis pradejau neperseniausiai, ir tai speju gali buti kalta ne skydliauke, o tiesiog neidomi veikla, nes tam kas idomu energijos visad randu. Vieninteliai pozymiai tai sausesne oda ir silpnesni plaukai, nereguliarus mmm ciklas ir kartais prismaugia, kai skydliauke supyksta kad apie ja niekad negalvoju biggrin.gif Mano nuomone daug kas priklauso nuo to kiek liga pazengus, kada ji buvo rasta ir ar laiku ir tinkamai suteiktas gydimas ax.gif
Atsakyti
o man dabar ne plaukai krenta, bet plauku galiukai... suskilineje galiukai ir nukrenta jie
Atsakyti