Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(Magnifique @ 2013 12 04, 19:53)
... O šiaip galvoju ar čia jau laikas man pasirodyt pas gydytoją ar dar laukt kažkiek.. g.gif

Aš va gyju po pirmos kojytės operacijos, jei jau nusprendėt, kad reikia tiesint pirštukus, tai bet kuris daktaras pasakys, kuo anksčiau tuo geriau, tik reik žinot, kad neduoda niekas garantijų, kad ir vėl neiškryps, ypač jei rinksitės nepatogią avalynę mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba,

QUOTE(Jurginiukas @ 2013 12 04, 19:52)
ypač jei rinksitės nepatogią avalynę mirksiukas.gif

As visa gyvenima naudoju tik patogia avalyne (kerzus ir pan.) Bet jau pries koki pora menesiuku pastebejau, kad auga kaulo isauga. O dabar dar ir ziauriai skaudeti pradejo schmoll.gif

Kazin ar galima dar kaip nors apsisaugoti, kad toliau kaulas nekryptu. Ar jau po laiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2013 12 07, 01:52)
Laba,
As visa gyvenima naudoju tik patogia avalyne (kerzus ir pan.) Bet jau pries koki pora menesiuku pastebejau, kad auga kaulo isauga. O dabar dar ir ziauriai skaudeti pradejo  schmoll.gif

Kazin ar galima dar kaip nors apsisaugoti, kad toliau kaulas nekryptu. Ar jau po laiko  g.gif

Nemanau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2013 12 07, 00:52)
Laba,
As visa gyvenima naudoju tik patogia avalyne (kerzus ir pan.) Bet jau pries koki pora menesiuku pastebejau, kad auga kaulo isauga. O dabar dar ir ziauriai skaudeti pradejo  schmoll.gif

Kazin ar galima dar kaip nors apsisaugoti, kad toliau kaulas nekryptu. Ar jau po laiko  g.gif

Apie tai, kad turiu sia problema - zinojau jau labai senai. Blogai, kad mama uzleido si reikala vaikystej. Suaugus problema tik progresuoja, turiu ortopedinius itvarus, bet ju nesiot kasdien negali, ypac vasara, su atvira avaline. Ortopedas tik patvirtino, kad tai paveldeta. Ir ne kaulas cia esme, o jungiamojo audinio silpnumas. Tad siulau kreiptis i ortopeda, gal su itvarais dar pavyktu tai sustabdyt.
Atsakyti
QUOTE(Milakir @ 2013 12 08, 18:42)
Apie tai, kad turiu sia problema - zinojau jau labai senai. Blogai, kad mama uzleido si reikala vaikystej. Suaugus problema tik progresuoja, turiu ortopedinius itvarus, bet ju nesiot kasdien negali, ypac vasara, su atvira avaline. Ortopedas tik patvirtino, kad tai paveldeta. Ir ne kaulas cia esme, o jungiamojo audinio silpnumas. Tad siulau kreiptis i ortopeda, gal su itvarais dar pavyktu tai sustabdyt.

Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2013 12 07, 00:52)
Laba,

Dabar po operacijos lankau reabilitaciją, tai kartu mankštinasi moteris, kuriai paskirta mankšta, kad stabdyti progresą "kauliukų", kadangi esmė yra jungiamųjų audinių silpnume ir/arba neteisingoj kaulų formoj, kas 99% paveldima, tai iškrypti gali ir be nepatogių batų pagalbos, tiek kad mažiau. Manoma, kad pėdų mankšta sustiprina raumenis ir kažkiek kompensuoja raiščių silpnumą ir tolesnį krypimą, betgi reikėtų nuolat specialiai mankštinti pėdas doh.gif Su įtvarais labai atsargiai reik, jie gali ir pablogint situaciją, nes kiekvienas atvejas yra labai individualus, o gydo visus vienodai, aš čia iš savo patirties kalbu, mano tėvai labai rūpinosi ir gydė mane su visais tais įtvarais ir ortopediniais įdėklais ir nieko tas nepadėjo, mano "kauliukai" pasidarė didesni už mamos. Manau reikia pasitart su ortopedais, bet nepasitikėt aklai, daugybė informacijos yra internete dabar ir prieštaringų nuomonių doh.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,
kreipiuosi su prašymu rekomenduoti gerą gydytoją Vilniuje už teisingą kainą. Galiausiai ir aš pribrendau šitam žingsniui.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jonuxxx @ 2013 12 11, 21:27)
Sveikos, merginos,
kreipiuosi su prašymu rekomenduoti gerą gydytoją Vilniuje už teisingą kainą. Galiausiai ir aš pribrendau šitam žingsniui.
Ačiū 4u.gif

Kreipkitės pas savo chirurgą siuntimo, duos į Lazdynų GPL, ten eilė apie pusmetis pas Gavelį ar Makulavičių (na kitų daktarėlių nepažįstu blush2.gif ) ir padarys nemokamai, jūsų operacijos išlaidas 100% padengs soc. draudimas. O jei norit vienadienės prabangos, visi geriausi chirurgai operuoja per kokias 3 klinikas, tame tarpe ir privačios. Joms irgi didžiąją dali išlaidų dengia ligonių kasos, per akcijas berods apie 300 Lt tokia operacija kainuoja 4u.gif
Atsakyti
Sveikos!

O man toks klausimelis dabar iskilo, paieska atsakymo neatrado:

ar isduodamas nedarbingumas po tokios operacijos, ar skaitosi, kad gali po 1 dienos jau eit darbelin? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nonka @ 2013 12 30, 22:06)
Sveikos!
O man toks klausimelis dabar iskilo, paieska atsakymo neatrado:

ar isduodamas nedarbingumas po tokios operacijos, ar skaitosi, kad gali po 1 dienos jau eit darbelin?  ax.gif

Optimistė 4u.gif Na pirmas 2 savaites ištisai skaudės, tai jei darbe nereik šypsotis, gali eit kitą dieną, niekas nelaikys jei norėsi lotuliukas.gif Pasakys daktarėlis, 3 mėnesiukai priklauso po tokios operacijos, bet tiek tai nereik, jei be komplikacijų su ta paprastesne operacija. Aš einu po beveik 2 mėnesių, galėjau iš principo po mėnesio, bet lankiau reabilitaciją, o po to šventės, tai gavosi kaip tik kai spec. batą leido nusiimt, dar pasirodo išmokt vaikščiot iš naujo reik, nes su tuo batu ir po operacijos nebenori kojytė mint visu svoriu ant to piršto doh.gif , skauda blyn, kartais ir labai, ypač kai oras keičias, tikiusoi tai laikina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 12 30, 23:38)
Optimistė 4u.gif Na pirmas 2 savaites ištisai skaudės, tai jei darbe nereik šypsotis, gali eit kitą dieną, niekas nelaikys jei norėsi lotuliukas.gif Pasakys daktarėlis, 3 mėnesiukai priklauso po tokios operacijos, bet tiek tai nereik, jei be komplikacijų su ta paprastesne operacija. Aš einu po beveik 2 mėnesių, galėjau iš principo po mėnesio, bet lankiau reabilitaciją, o po to šventės, tai gavosi kaip tik kai spec. batą leido nusiimt, dar pasirodo išmokt vaikščiot iš naujo reik, nes su tuo batu ir po operacijos nebenori kojytė mint visu svoriu ant to piršto doh.gif , skauda blyn, kartais ir labai, ypač kai oras keičias, tikiusoi tai laikina unsure.gif

Dekui 4u.gif Kazkaip tik tas optimizmas kuo daugiau beskaitant, tuo daugiau mazeja smile.gif
Matau, daug ir moralinio pasirengimo, ir fizinio prisitaikymo laukia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nonka @ 2014 01 02, 17:33)
Dekui  4u.gif Kazkaip tik tas optimizmas kuo daugiau beskaitant, tuo daugiau mazeja smile.gif
Matau, daug ir moralinio pasirengimo, ir fizinio prisitaikymo laukia smile.gif

Aš kai paskutinį kart buvau pas chirurgą poliklinikoj mačiau moteriškę, kuriai nykščiai jau visai ant kitų pirštų užlipę, siaube siaubeli, o ji nesutinka operuotis. Užteko pamatyt ir visos abejonės ar gerai, kad ryžausi dingo, o ir skaudena su kiekviena diena vis mažiau ir patinsta mažiau, kažkaip man atrodo, kad po mėnesio bus pamiršta visai, vėliausiai balandį operuosiuos kitą kojytę 4u.gif
Atsakyti