Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželyje (neoficialios)

Musu darzelio aukletojos uz tuos sukauptus pinigelius nuvaziavo i senukus ir pripirko vaikam priemoniu: dazu, popieriaus, piestuku ir pan. Kiekviena grupe turejo savo pinigu limita ir uz tiek pirko. Viena grupe pirko kilima, kita baldus kazkokius. Kitos grupes tik kruva visokiausiu priemoniu, zaidimu ir pan.
Atsakyti
Nu nezinau unsure.gif , gal tuose brangesniuose darzeliuose vaikai super gerai maitinami unsure.gif ... Nes kaina tai tipo uz maitinima vadinasi huh.gif
Atsakyti
QUOTE (Kuzia @ 2003 12 22, 12:06)
Nu nezinau unsure.gif , gal tuose brangesniuose darzeliuose vaikai super gerai maitinami unsure.gif ... Nes kaina tai tipo uz maitinima vadinasi huh.gif

Na maistas tikrai skanus. Mano mergina jo tiek iš vis nesuvalgo, bet valgesni vaikai, sako, "pakartoti" paprašo. Kiekvieną dieną duoda vaisių ar jogurto, priešpiečiams duoda saldumynų.
Atsakyti
Mes už darželį mokam ~110 Lt per mėnesį. Rugsėjo mėn. dar reikėjo pirkti visokias piešimo-darbelių priemones ir šveitimo-valymo priemones pagal sąrašą. Be to, tėveliai metėsi po 50 Lt vienkartinę įmoką žaislams, vaikų baliams, kalėdinėms dovanoms auklėtojoms ir kt. išlaidoms, bet šios išlaidos buvo vien mūsų grupei rolleyes.gif . Ir viskas. Man atrodo, ne taip baisu, nes realiai matosi, kur tie pinigai panaudoti rolleyes.gif . Ir aš linkus tiek sumokėti, kad vaikas eitų į gerą ir sutvarkytą darželį, negu į apskurusį. Kai rinkom sūnui darželį, perėjom per keletą, tai dabartinis padarė geriausią įspūdį santykyje to, ką duodam, ir to, ką gaunam. Nes kai kurie kiti darželiai atrodė baisiau ir auklėtojos nelabai patiko, o reikalavo dar ir aukos darželiui - kaip kokio "įstojimo mokesčio" blink.gif .
Atsakyti
Mes uz darzeli mokame 4,26lt maistui ir 0,50cnt ugdymui. Cia lopselineje grupeje. Vyresniems reikia moketi uz maista truputi brangiau, kadangi jiems skiriamos didesnes porcijos. Maistas priklauso nuo darzelio seseles, kadangi ji raso meniu ir nuo virtuves saziningumo. Mano vaikas kiekviena diena gauna vaisiu, jogurto arba desertines varskes, surelio, Kubus sulciu. Taigi, nemanau, kad ten kur moka po 6lt uz maista, jis yra kazkuo geresnis, pamastykit, gal jie nuplaukia i vadovybes kisenes. Nes, kiek teko girdeti, tai darzelio maistas turetu kainuoti visur vienodai, taip pat imamas mokestis uz ugdyma.
Atsakyti
O pas mus kazkaip nera tokiu rinkliavu, Bet jeigu ir butu tai as neduociau. Jau karta bande mane reketuoti bet jiems nepavyko laugh.gif Visa grupe apklota kilimais, bet prireike butent dar vieno - NAUJO. As pasakiau kad man jokiu nauju kilimu nereikia ir pinigu neduosiu, Daugiau nepraso laugh.gif
Atsakyti
Mano vaikai lanko jau antrą darželį, nes pakeitėme gyv.vietą. Pirmąjame darželyje grupė buvo suremontuota, tai surinkome tėvai po 50 lt. grupei žaiskams, knygutėms ir. pan. Jokių valymo priemonių nepirkdavome. Bet rugsėjo mėn. pirkome patys asmeniškai savo vaikams visas priemones- pieštukus, dažus, plastiliną ir pan. 0.50 Lt. vedėja panaudojo įrengdama vaikams medinę aikštelę, ir kt.
Naujame darželyje kas mėnesį renkame po 10 Lt. grupės išlaidoms. Už jas auklėtojos perka viską- indelius, rankšluosčius, žaislus, patalynę ir kt. Dar papildomai rinko žaliuzėm. Be to, dar prašo ir tėvus, kuo gali, papuošti grupę. Tai viena mama pirko lentynas, kita- tokį stalelį. blink.gif Kai aname daržely to nebuvo, tai man čia- jau kaip ir apiplėšimas vidury baltos dienos. Na, bet juk savo vaikams.
Atsakyti
As viena karta paprasiau zurnaliuko, kuriame aukletojos vede visa apskaita, kaip panaudojami teveliu duodami pinigeliai. Viskas ten buvo tvarkoj, bet uz tai, kad paparasiau zurnalo, buvau ivertinta kaip izuli nachalka. Neva, kaip dristu nepasitiketi mad.gif
Atsakyti
Mano vaiko darže renka be sąžinės graužimo: mokame už dieną apie 5 Lt, be to dar kas mėn. po 20 Lt, jei vaikas tą mėnesį sirgo ir visai nelankė, vis tiek reikalauja. Teisinasi tuo, kad remontui švietimas neduoda ir jie iš tų pinigų remontuoja. Bet turiu pažįstamų švietime ir žinau, kad vistik duoda. O direktorė nusiperka faltūras iš parduotuvių už medžiagas - visi popieriai kaip ir tvarkoj. Galvojau pervesti kitur, bet gaila vaiko, pripratinėti prie naujos aplinkos turės. Predėjus lankyti daržą, reikėjo 100 Lt duoti ir dar visokio bieso pripirkti. mad.gif
Atsakyti
QUOTE (Elvita @ 2003 12 22, 15:39)
Mes uz darzeli mokame 4,26lt maistui ir 0,50cnt ugdymui. Cia lopselineje grupeje. Vyresniems reikia moketi uz maista truputi brangiau, kadangi jiems skiriamos didesnes porcijos.

tas 0.5lt mokestis lavinimui yra renkamas tik darzelinese grupese. Lopseliuose jo nera, nes lopseliui ugdomoji veikla kaip ir nepriklaso.
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2003 12 22, 19:56)
tas 0.5lt mokestis lavinimui yra renkamas tik darzelinese grupese. Lopseliuose jo nera, nes lopseliui ugdomoji veikla kaip ir nepriklaso.

O iš kur tokia informacija? Dirbu lopšelyje, bet tokį dalyką pirmą kartą girdžiu. Gal aš ką nedaskaičiau?
Atsakyti
Nu nee, tie 50 cnt. renkami ir lopselinese ir darzelinese grupese.
Atsakyti