Manguste, sunus lanke lopseli, veliau perejo i darzeli. Kadangi as moku puse kainos, tai dar atkreipiau demesi - lopselyje reikejo moketi tik uz maista.
Darzelyje dar prisidejo po 0.5lt uz kiekviena lankytina diena ir tai visiems tevams - nesvarbu ar jie moka pilna kaina, ar turi teise i lengvata ( puse kainos)- visiems mokestis tas pats, o darzelyje papildomai kabo dar paaiskinimas, kad remiantis svietimo mininsterijos tokiu ir tokiu nutarimu tie 0.5lt yra renkami ugdymo priemonems.
QUOTE (Silvute @ 2003 12 22, 19:56) |
tas 0.5lt mokestis lavinimui yra renkamas tik darzelinese grupese. Lopseliuose jo nera, nes lopseliui ugdomoji veikla kaip ir nepriklaso. |
As ta irgi viena ausim esu girdejus. Gal cia kaip kuriam darzely?

Silvute, as pati dirbu darzelyje ir tikrai zinau, kad 0.5cnt yra renkami uz ugdyma tiek lopselines, tiek darzelinese grupese. O kodel tu manai, kad lopselyje vaikai ne ugdomi? Daznai uzeinu i lopseline grupe ir matau, kaip vaikai piesia, lipdo, mokosi kirpti zirklemis. Mano vaikas kitame darzelyje taip pat yra ugdomas, nors ir lopselineje grupeje. Juk jie taip pat turi temas pagal kurias atlieka ivairius darbelius. Jie eksponuojami rubinelese.
Elvita, taip vaikai lopselyje piesia, lipdo ir t.t, bet svarbiausias demesys yra skiriamas kitiems dalykams.
O darzelyje yra gan griezta dienotvarke, tevams surasyta kokiomis dienomis kokie uzsiemimai vyksta, buvo pirkti pratybu sasiuviniai.
Ir dar karta pasikartosiu - tie 0.5 lt atsirado tik perejus i darzeli
O darzelyje yra gan griezta dienotvarke, tevams surasyta kokiomis dienomis kokie uzsiemimai vyksta, buvo pirkti pratybu sasiuviniai.
Ir dar karta pasikartosiu - tie 0.5 lt atsirado tik perejus i darzeli
Tai kaip tu manai, tas popierius, plastilinas pirktas uz kokius pinigus? Juk ne aukletojos is savo kiseniu pirko, tiesiog tie pinigai uz ugdyma nebuvo akcentuoti ir viskas, bet uz juos ir perka popieriu, plastilina ir t.t. O dienotvarke yra ir lopselyje, beje, dar grieztesne nei darzelio grupese, tik tiek, kad nebuna uzsiemimu su pratybu sasiuviniais.
Kiekvieną mėnesį kvituke prie mokesčio būna pripliusuota 5 Lt ugdymo reikmėms. Jokių kitų rinkliavų mūsų darželyje nebūna. Ai, buvo rugsėjo mėnesį po 20 litų rinko, pirko kažką, gal pratybų sąsiuvinius, dar kažką, skelbė per susirinkimą tą sąrašą, bet aš kažkaip neatidžiai klausiausi
O po 50 ct tai tikrai nerenka, bet ir neduočiau - moku 5 litus kartu su mokesčiu, ir esu gana kategoriškai nusiteikusi prieš tas rinkliavas... Vat, tie visi spektakliukai ir koncertukai darželiuose tai jau nervuoja, duok ir duok po 2,5 lito. Naudos iš jų jokios, nes vaikai jau persisotinę jais, kai paklausiu, apie ką buvo, tai net neatsimena - per pusę dienos pamiršta
Tai kam jie reikalingi? Va čia tai jau kažkokiom aferom kvepia... Bet jau paskutiniai metai, tai dar kenčiu, neskandalinu

O po 50 ct tai tikrai nerenka, bet ir neduočiau - moku 5 litus kartu su mokesčiu, ir esu gana kategoriškai nusiteikusi prieš tas rinkliavas... Vat, tie visi spektakliukai ir koncertukai darželiuose tai jau nervuoja, duok ir duok po 2,5 lito. Naudos iš jų jokios, nes vaikai jau persisotinę jais, kai paklausiu, apie ką buvo, tai net neatsimena - per pusę dienos pamiršta

Na, nezinau kaip Kaune, bet Vilniuje mokestis uz ugdyma tikrai yra. Jis irgi nerenkamas kiekviena diena, mes ji mokame kartu su mokesciu uz maitinima, tiesiog jis yra pripliusuojamas prie bendro. O gal jus be tu 0,5cnt, dar ir 5lt mokate, nes kas nezino, tai irgi galvoja, kad tai mokestis tik uz maitinima, o ne bendras ugdymas +maitinimas?
Musu darzelyje neseniai rinko po 10 lt. Nepatikesite kam - pirko televizoriu.
Dabar vietoj to, kad piestu lipdytu ir pan., ziuri vaikutis mano filmukas, - neva namie neatsiziuri
Galite juoktis, bet ir pati tuos litus daviau. Vis tas nenoras pyktis...visgi paskutiniai metai, po to uzsises ant mano dukros....

Galite juoktis, bet ir pati tuos litus daviau. Vis tas nenoras pyktis...visgi paskutiniai metai, po to uzsises ant mano dukros....
QUOTE (Uriukas @ 2004 01 02, 22:12) |
Musu darzelyje neseniai rinko po 10 lt. Nepatikesite kam - pirko televizoriu. ![]() ![]() Galite juoktis, bet ir pati tuos litus daviau. Vis tas nenoras pyktis...visgi paskutiniai metai, po to uzsises ant mano dukros.... |
Televizorių i grupę?

QUOTE (ringa @ 2003 12 22, 17:27) |
Mano vaiko darže renka be sąžinės graužimo: mokame už dieną apie 5 Lt, be to dar kas mėn. po 20 Lt, jei vaikas tą mėnesį sirgo ir visai nelankė, vis tiek reikalauja. Teisinasi tuo, kad remontui švietimas neduoda ir jie iš tų pinigų remontuoja. Bet turiu pažįstamų švietime ir žinau, kad vistik duoda. O direktorė nusiperka faltūras iš parduotuvių už medžiagas - visi popieriai kaip ir tvarkoj. Galvojau pervesti kitur, bet gaila vaiko, pripratinėti prie naujos aplinkos turės. Predėjus lankyti daržą, reikėjo 100 Lt duoti ir dar visokio bieso pripirkti. ![]() |
Nežinau kaip Kaune, ir nežinau kaip kituose darželiuose nes nesidomėjau, bet aš vis dar apie ,,Žirmūnėlius,,.Tai va šiaip tai aš labai bjauri ant šito kanto, bet noriu jums papasakoti, ką išsiaiškinau...
Tie visi pinigėliai 0.50 krenta į darželio sąskaitą, bet iš tų pinigų nieko gero nesigauna, nes pvz. męs į grupes nieko neperkam jokių ten šveitimo, skalbimo ir valymo priemonių, jokių patalynių, jokių namie skalbimų nebūna, jokių tualetinių popierių, jokių indų -visiškai nieko. Visatai darželis perka iš tų vadinamų ugdymo pinigėlių, be to dar ir tvarkosi viską, remontuojasi viską pvz. sulūžo virimo katilas tai darželiui atsiėjo 1200 lt. ir viskas iš tų pinigėlų, tai kai pradedi galvoti tai nelabai kas ten ir lieka, jei vidutiniškai darželis turi 11 grupių ir kažkur maždaug apie 250 lankančių vaikų( o už tas dienas kai vaikas nebūna tai juk nemoki šitų 0.50)Nežinau kiek jums namuose per mėnesį užtenka ploviklių ir valiklių, bet man tai nemažai jų reikia( na nežinau gal aš švaros paranojikė), tai paskaičiuokit vidutiniškai kiek gaunasi? tai ir sakau nelabai kas ir lieka, o paskutinis topas tai buvo toks ateinu aš į darželį ir auklėtoja man pasakoja kaip kokį anekdotą kaip ŠVIETIMAS jiems pasiūlė kad susitartų su tėvais kad tie paremtų darželį ir pastatytu naujus radiatorius tipo šitie blogai šildo ir nebe pataisomi, tai vedėja iškarto užprotestavo, kad jokių tokių rinklevų nebus, tai jie pareiškė, kad uždarys darželį ( nu aišku kai grupėja 14 laipsnių).Tai tada vedėja su savo pavaduotoja iškėlė skandalą Rubikonui kame reikalas, o jie tipo pasjus radiatoriai seni ir męs jau su švietimu kalbėjom( o ta prasme jei pirkt naujus tai jūs įsivaizduojat reikia su rubikonu derintis, o tai labai dideli pinigai0, tai vedėja su ūkvede abi kietos sako o, kodėl temperatūros reguliatorius stovi patalpoje kur šilta, tai kaip jis gali reguliuoti, a? Nu tie dar lakstė kelias dienas, bet tą davikli perstatė kur reikia ir dabar grupėse po 23 laipsnius. O švietimas žinokit nieko neduoda, nieko viską aiškinausi, tai dar neviskas, ten darželį liko iš etatų sutaupyti pinigai darbuotojų, tai vedėja į švietimą sako perveskit į darželio sąskaitą męs norim skalbimo mašiną pirkti, o švietimas sako čia ne tie pinigai kuriuos galima darželiui panaudot, tada vedėja sako ,o kas su jais bus , o buchalterė sako tai kiti darželiai savo darbuotojų limitus pereikvojo tai tas skolas dengs... Tai vedėja į savivaldybę, o ten jai sako, taigi čia tipo nedarželis sutaupė , o švietimas tai jiems bus išdalintos premijos...Kaip jums tai patinka? o kad moterys į biuletenius neina, kad draugiškai pavaduoja tai čia tipo nesiskaito... O darželiui panaudot negalima.
o į grupę męs renkam po 10 lt. į mėnesį ir tikrai matom kas padaryta, taigi ir žaislų ir kitko reikia, bet tie pinigai yra naudojami tik mūsų vaikams.
O kas dėl tetro tai man labai patinka, ir kaina normali, aš savo vaiką dar ir papildomai vedu, bet pačios pagalvokit einu į teatrą tai tikrai išeina daugiau su visais papildomais pasisėdėjimais, taip kad man tai visai jie patinka.
Nu va čia mano nuomonė.
Kiek teko girdėti, beveik visuose (ir mūsų darželyje) renkamos rinkliavos (5 lt mėnesiui). Bet, kaip žinai, tie pinigėliai eina ne į auklėtojos ar vedėjos kišenę, o mūsų pačių vaikučių labui: tualetiniam popieriui (nešluostys juk laikraščiu), skalbimo priemonėms, naujiems žaislams ir t.t. Tiesiog mes sumokame už tai, kad valdžios vyrai nesuvokia, kad darželyje vaikui reikia ne tik pavalgyti, bet ir pamiegoti, saugiai pažaisti, praustis ir t.t.
Chia daug kur renkat paildomai po 5 ar 10 lt. per menesi. O kaip tuos pinigelius duodat? Kiekviena men atskirai duodat aukletojoms?