Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželyje (neoficialios)

Aš labai džiaugiuosi savo vaikelio darželiu. Čia taip pat renkama po 5 litus mėnesiui, bet yra sąsvinukas, kur klijuojami kvitai ir t.t. Aš puikiai suprantu šitą rinkliavą, nes pati šiaip esu mokytoja- pasižiūrėkit, kas dedasi švietimo sistemoje- darželiai ir mokyklos mažai aprūpinamos žaislais, baldais, metodine medžiaga- viską mokytojas turi pirkti iš savo kišenės. Smagu, kai vaikai už tėvelių surinktus pinigus darželyje džiaugiasi nauju žaislu, knygelėmis ir panašiai.
Na, o kad darželyje, kurį lanko mano vaikas, vyksta puikus lavinamasis, auklėjamasis darbas aš puikiai pati matau- nuolat vyksta parodos, darbai susegami į segtuvus, nors ir 3 metukų vaikas, bet jau pradžiugina naujais eilėraštukais ir dainelėmis. clap.gif
Atsakyti
o aš šiais metais nusprendžiau nemokėti tų neaiškių mokesčių mad.gif Mes rudenį perkam priemones vaikams ir buičiai pagal sąrašiuką. Dar renkamas 25lt "miltelių" mokestis ir po 35lt ketvirčiui grupės reikalams ohmy.gif . Iš pradžių atsisakiau mokėt miltelių mokestį, nes nei aš matau, nei žinau kiek kartų jam tą patalynę keičia, o valdiškos aprangos vaikas nenešioja. Tai seniūnė mano pinigus, kuriuos daviau tiems grupės reikalams nunešė dyrikei, kaip mokestį už miltelius. Tipo, direktorė pareikalavo blink.gif . Na, jeigu jau taip, tai iš vis nieko nemoku. Nes kažkaip blogai veikia sistema pas mus g.gif . Labai jau aktyviai reikalaujama ir jokios atskaitomybės apie tai, kaip panaudojami pinigai. gal reikėtų ne tik prašyti, bet ir tartis su tėvais, kaip tikslingiau tuos pinigus išleist? g.gif Aš gi moku tuos 50 ct, tai klijams ir popieriui turėtų per mėnesį užtekt, o kitokių pirkinių mums niekas nerodo. Tipo, jei nepasitiki, tai pati reikalauk ataskaitos.
MAMATĖS, BŪKIM ATIDŽIOS, NES TUOJ MOKĖSIM NE TIK UŽ MILTELIUS, BET IR UŽ VANDENĮ, ŠILDYMĄ, ELEKTRĄ wink.gif
Atsakyti
As praeita menesi sumokejau 25 Lt. Aukletoja sake, kad jus 50 duokit, jei galit, jei ne per daug,nes kiti pernai dave 50, bet mano vaikas tada dar darzelio nelanke ohmy.gif Bet aukletojom irgi nesmegu prasyti, as jas suprantu. Pasakiau, kad 25 duosiu, o puse teveliu po 50 atnese. 50 tai man per daug, juk vaikui ne tik darzely visko reikia, bet ir namie. Namie net flomasteriu nera. Ir gerai, nes visos sienos butu ispaisytos tongue.gif
Kad remontas neseniai darytas maciau, bet tai uz pernai surinktus teveliu pinigus, ir zaislu nauju nemazai yra. Nemanau, kad kaip prieda prie algos paima.
Is tikruju tas mokestis nera didelis, net su rinkliavom. Pabandykit aukle uz tiek nusisamdyti tongue.gif O tarp tu paciu zaislu ir vaikams atsibosta.
Atsakyti
QUOTE (ziv @ 2004 04 16, 08:15)
Pabandykit aukle uz tiek nusisamdyti

paskaiciuokim - 120 lt i men ( cia vidutiniskai buna tiek tas "oficialus mokestis" su kviteliu) +10 lt cia renka kas men grupei. Dabar dauginam is 20 vaiku ( tiek yra grupei) gaunasi 2600lt i men. Cia neskaitant to, kas is musu sumokamu mokesciu yra mokama.

Taigi - aukle priziuri viena vaika. Tenai 20 vaiku priziuri 2 zmones ( vienu metu buna 1 aukletoja ir seiminikute) - pagal tave, Ziv, iseina, kad nera jokio skirtumo kiek vaiku priziureti 1 ar 10 ( dalinu ant priziurincio personalo kiekio) tam reikia tiek pat pastangu, jegu ir ismones
Atsakyti
Na, kažin ar galima taip dalinti. Už tuos pinigus vaikai dar ir maitinami, duodama patalynė, vanduo, elektra ir priežiūra. Yra ir sklabimo mažina, ir džiovykla. Jei vaikas iš lauko grįžta šlapiais rūbeliais, tai jie džiovykloje išdžiovinami, nereikia vakare šlapiais batais ar striuke vestis. O jūs pabandykite namie elektrine džiovykla padžiovinti - pamatysite kiek toks malonumas elektros kainuoja.
Mano skaičiavimai paremti tik asmenine patirtimi. Pradėjus mažajai eiti į darželį, mūsų išlaidos sumažėjo gan ryškiai. 600Lt (nereikia auklei), 250 Lt (maždaug tiek sumažėjo išlaidos maistui, nes nebereikia vaiko ir auklės maitinti dienos metu), dar kokia 20 Lt sumažėjos išlaidos vandeniui, elektrai, dujoms. Tai sumoje mes sutaupome apie 900 Lt. O atsirado papildomai apie 120 Lt darželiui, kažkiek daugiau skalbimo, nes vis tiek kasdien kitus viršutinius rūbelius reikia imti, ten taip atidžiai kaip auklė neprižiūri.
Todėl kai mamos pačios auginę išveda į darželį, gal joms tos kainos darželio atrodo didelės. Bet kai nuo auklės į darželė atiduodi, tai pliusas milžiniškas gaunasi.
Tiesa, Kaune vaikus vedu į du skirtingus darželius, bet papildomų rinkliavų ten tikrai minimaliai. Ir net pinigais neima, dažniausiai paprašo susidėti tėvams ir nupirkti tualetinio popieriaus, valymo priemonių, vandens filtrą. O kai pradėjo po tuos 0.5Lt ugdymo išlaidosm rinkti, tai ir sąsiuvinių, pieštukų pirkti nebereikia. Viską duoda. Nors kai rinkausi darželį buvo tokių, kur iš karto pasakė, kad tėvai grupes remontuoja, indus, patalynę ir žaislus perka. Tai į tokius aš vaiko nevedžiau.
Atsakyti
Vedu vaiką į darželį, nuo rudens ir kitą pradėsiu leisti. Ir rinkliavas moku (į metus du sykius po 50 Lt), ir priemones perku (popieriaus, pieštukų, flomasterių, plastelino, molio ir kt.), ir po 5 Lt kas kelis mėn. sumetam vandenukui, nes norim kad vaikai geresnį vandenuką, nei iš čiaupo gertų, bet nematau tame jokios bėdos. Ar jūs namuose vaikams pieštukų ar popieriaus neperkat, ar tualetinio popieriaus vaikas namie nenaudoja, ar patalynės skalbti ir susidėvėjusios keisti nereikia? Ir darželyje visko reikia, o viskas ir kainuoja. Ir staliukai sulūžta, ir kėdutės išklemba, ir lėkštės sudūžta, ir žaislai lūžta bei tie patys nusibosta. Tiems dalykams ir renkamos rinkliavos. Mūsų grupėje dabar už surinktus pinigėlius miegamas remontuojamas, o aš patenkinta- vaikas miegos tvarkingoje aplinkoje, patalynė graži - vaikiška, su kačiukais, spalvinga, visada tvarkinga ir švari. Reikėjo vaikams kėdučių - už anksčiau surinktus pinigus nupirko - nereikės mano vaikui susikūprinusiam sėdėti. thumbup.gif O tie 5 Lt per mėn. kur čekutyje įrašyti pirmiausiai keliauja į švietimo skyrių, o ten dalija kiekvienam darželiui. Tai darželio vedėjų ar auklėtojų galit nekaltinti, kad už tuos pinigus nei knygučių, nei dar ko nors nenuperka - labai jau gobšūs mūsų valdininkai, randa kur "reikalingesni" tie pinigai. sad.gif
Būna kartą metuose tėvų susirinkimai -auklėtoja detaliai už kiekvieną litą atsiskaito, o dauguma mūsų grupės mamų auklėtojai sakom, kad tos ataskaitos nereikalingos - ateini į grupę ir matai, kad daug naujų daiktų atsirado. Ir aš labai patenkinta mūsų auklėtojom bei grupe, nes MANO vaikas auga jaukioje, gražioje aplinkoje, žaidžia gražiais, gerais žaislais, valgo iš gražių indų, miega gražioje lovelėje... thumbup.gif O per metus tas papildomas 100-150 Lt yra visai nedaug! wink.gif
Atsakyti
QUOTE (paprasta @ 2004 04 14, 09:37)
Aš labai džiaugiuosi savo vaikelio darželiu. Čia taip pat renkama po 5 litus mėnesiui, bet yra sąsvinukas, kur klijuojami kvitai ir t.t. Aš puikiai suprantu šitą rinkliavą, nes pati šiaip esu mokytoja- pasižiūrėkit, kas dedasi švietimo sistemoje- darželiai ir mokyklos mažai aprūpinamos žaislais, baldais, metodine medžiaga- viską mokytojas turi pirkti iš savo kišenės. Smagu, kai vaikai už tėvelių surinktus pinigus darželyje džiaugiasi nauju žaislu, knygelėmis ir panašiai.
Na, o kad darželyje, kurį lanko mano vaikas, vyksta puikus lavinamasis, auklėjamasis darbas aš puikiai pati matau- nuolat vyksta parodos, darbai susegami į segtuvus, nors ir 3 metukų vaikas, bet jau pradžiugina naujais eilėraštukais ir dainelėmis. clap.gif

O kokiam cia darzeli rolleyes.gif
Atsakyti
Sarune, tu šaunuolė. thumbup.gif Kaip norėtųsi daugiau tokių tėvelių kiekvienais metais sutikti. smile.gif Bet daugumai yra nesvarbu kokioje aplinkoje vaikas visą dieną būna, kokioje lovelėje miega, ant kokių kėdučių ar prie kokių staliukų sėdi, su kokiai žaislais žaidžia. Jiems ir 15 lt. į metus yra labai didelė suma. blink.gif
Atsakyti
Pritariu tau, Manguste!!! Ir as noreciau daugiau tokiu teveliu sutikti, kurie ne tik reikalauti sugebetu, bet ir patys kazka duotu (nebutinai materialiaja prasme, kartais uztektu nuosirdzios padekos). thumbup.gif clap.gif
Atsakyti
Savo dukrytę leidau į darželį ir tikrai mokame visas rinkliavas. Bet dėl to nei kiek nepykstu. Pati esu grupės tėvų komiteto pirmininkė. Mes patys tėvai nusprendėm, kad rugsėjo mėnesį kiekvienas vaikas į grupę atsineša "krepšelį", į kurį įeina:
spalvotas popierisu, pieštukai, klijai plastelinas ir t.t..
Plius kiekvienas tėvas nuperka miltelių, indų ploviklio, tualetinio popieriaus ir pan.
Bet tai būna tik rugsėjo mėnesį.
Taip pat kiekvieną mėnesį renkame po 5 lt į grupės fondą. Bet iš šių surinktų pinigų auklėtojos perka naujus žaislus ir t.t. Bet tikrai tėveliai mato, kad pinigėliai neina veltui.
Aš pati grupėje pastačiau Žalia Giria geriamą vandenėlį, už jį ir pati sumoku. bet juk tai daroma dėl vaikų.
Atsakyti
sveiki visi,
gal kas zino, gerbiamieji, ar yra klaipedoje darzelis su specializuota alergisku vaikuciu grupe? jeigu zinote, prasau, parasykite.
aciu
Atsakyti
Sveikos, pasibaisejau tomis visomis rinkliavomis jusu darzeliuose. O mano maze lanko paprasta darzely mazame miestelyje, netoli Kauno. Pas mus laikomasi nuostatu - jokiu rinkliavu is teveliu. Per visa lankymo laika (o lankom virs metu) reikejo atnest pagalvele (ja veliau mums grazins) ir zaisliuka Kaledu eglutei. Visas lavinimo priemones, pataline ir kt. suteikia darzelis.
Tiesa, jei atvaziuoja koks spektaklis, tenka sumoketi apie 2 litukus. Tokia tvarka be galo sazininga ir gera, ypac neturtingu teveliu atzvilgiu rolleyes.gif Va, dideiji miestai, mokykites is musu rolleyes.gif
Atsakyti