Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželyje (neoficialios)

Pritariu Rasytei31.
Nesu darzelio ar lopselio aukletoja, taciau esu mama, vedanti vaikuti i darzeli nuo 1m.2men. Kadangi esu pakankamai veikli, visada teveliai "isrenka" i tevu komitete. Isrinkimas visada vyksta taip: tevu sisirinkimo metu aukletojos ir vedeja klausia - "kas is teveliu noretu buti grupes/darzelio tevu komitete?" Tyla. Aukletojos siulo viena ar kita teveli. Dazniausiai prasideda issisukinejimai unsure.gif as negaliu, neturiu laiko, darbas, nemoku... Ir taip kiekviena karta. Bet tai dar ne problema. Susitariame, kad salygu pagerinimui rinksime po 5 ar 10Lt. Ir dazniausiai saziningai siuos pinigelius moka keleto vaiku teveliai. Kiti "pamirsta".
O del tu 0,5Lt. Noreciau paklausti, kuri mama pagaili vaikui nupirkti sokolada, sulciu ar siaip koki niekuti? O vaiku lavinimui daznai pagailime.
Atsakyti
QUOTE (Egluzele @ 2004 06 15, 08:42)
Savo dukrytę leidau į darželį ir tikrai mokame visas rinkliavas. Bet dėl to nei kiek nepykstu. Pati esu grupės tėvų komiteto pirmininkė. Mes patys tėvai nusprendėm, kad rugsėjo mėnesį kiekvienas vaikas į grupę atsineša "krepšelį", į kurį įeina:
spalvotas popierisu, pieštukai, klijai plastelinas ir t.t..
Plius kiekvienas tėvas nuperka miltelių, indų ploviklio, tualetinio popieriaus ir pan.
Bet tai būna tik rugsėjo mėnesį.
Taip pat kiekvieną mėnesį renkame po 5 lt į grupės fondą. Bet iš šių surinktų pinigų auklėtojos perka naujus žaislus ir t.t. Bet tikrai tėveliai mato, kad pinigėliai neina veltui.
Aš pati grupėje pastačiau Žalia Giria geriamą vandenėlį, už jį ir pati sumoku. bet juk tai daroma dėl vaikų.

viskas pas mus taip pat isskyrus vandeni...beje, labai geras sumanymas nes vaikai geria daug ir turi gert is ciaupo...
Atsakyti
QUOTE (Egluzele @ 2004 06 15, 08:42)
Savo dukrytę leidau į darželį ir tikrai mokame visas rinkliavas. Bet dėl to nei kiek nepykstu. Pati esu grupės tėvų komiteto pirmininkė. Mes patys tėvai nusprendėm, kad rugsėjo mėnesį kiekvienas vaikas į grupę atsineša "krepšelį", į kurį įeina:
spalvotas popierisu, pieštukai, klijai plastelinas ir t.t..
Plius kiekvienas tėvas nuperka miltelių, indų ploviklio, tualetinio popieriaus ir pan.
Bet tai būna tik rugsėjo mėnesį.
Taip pat kiekvieną mėnesį renkame po 5 lt į grupės fondą. Bet iš šių surinktų pinigų auklėtojos perka naujus žaislus ir t.t. Bet tikrai tėveliai mato, kad pinigėliai neina veltui.
Aš pati grupėje pastačiau Žalia Giria geriamą vandenėlį, už jį ir pati sumoku. bet juk tai daroma dėl vaikų.

SAUNUOLE, VAT AS IRGI PAGALVOJU APIE TA VANDENS APARATA, GAL GALETUM MAN PASAKYTI KIEK MOKI, KIEK SUNAUDOJAMA PER MENESI , KAIP IR KUR UZSAKINEJI, UZ INFORMACIJA BUCIAU LABAI DEKINGA... smile.gif
Atsakyti
taigi apie rinkliavas.
Domejausi apie jas Spygliuke ( lazdynuose), tai sake, kad direktore labai pries tokius dalykus nusistaciusi ir tevai gali nebent savo iniaciatyva nuspresti, kad butent ju grupei kazko truksta, bet jokiu ten skalbimo milteliu nereikia ar tuo labiau rinkliavu pacio darzelio prieziurai.

Taip par buvo Lokiuko giraiteje ( grigiskes) ten taip pat tokia nuomene vyravo. Dar parode remontuojamas grupes ir pabreze, kad norint ir sumaniai tvarkant tikrai imanoma issiversti su skiriamais valstybes pinigais.

Taigi, vel eilini karta iskilo klausimas, kodel vieni darzeliai sugeba verstis is valstybiniu pinigu (darzelis grigiskese labai graziai atrodo), o kitu vedejos tik sugeba del pinigu trukumo tevus reketuoti?
Atsakyti
Oi zinot as vaiku dar kol kas neturiu ir neleidziu i darzeli, ale mane prigazdinote. Nors gerai pagalvojus ta pas mus salia gyveno viena auklyte is darzelio tai ganetinai baisu buvo. Ji kiekviena diena sloikais maista nesdavosi. Jei vaikai pietums turetu gauti po dvi desreles, tai ji tikrai i lekste neides dvieju. Ideda po viena, o jei jau vaikas koks labai atkaklus ir jam mazai, tai antra ides. Uztat namuose is darzelio ir desreles, ir jogurtai, ir kotletai. Nu neturedavau zodziu. dar pasitysdavo tiek, kad busu arkliskam suniui priesti kiekvienai dienai uztekdavo. Ta darzeli, kur ji dirba ir mes lankeme. Tai baisu buvo. As maza buvau nevalgi, tai del maisto nesiskusdavau, bet sesuo sakydavo, kad jei vista pietums, tai gauni grynus kauliukus paciulpti. Maniau, kad dabar jau viskas kitaip. Baisios tos aukletojos ir auklytes. Gaila tiesiog vaiku sad.gif
Atsakyti
Hm...aš ne tik jokių rinkliavų nesulaukiau, bet ir už lopšelį dar nei karto nemokėjau g.gif, nors jau du mėnesius einam. Paklausiau kada gausim sąskaitą- tai ai reik popierius sutvarkyt, atostogos... nu jūs atrodot patikimi.... Visgi smagiau būtų kas mėnesį susimokėti, o ne gauti sąskaitą už pusmetį....
Atsakyti
Mes irgi einam į lopšelį rolleyes.gif .Kas mėnesį mokam 120-130 lt.Taip pat kas mėnesį po 10 lt, o kai pradėjom lankyti tai iš karto paprašė 50 lt, tipo nauja grupė ir žaislų nėra g.gif , nors man nelabai patinka tai kad jos perka tuos kinietiškus žaislus, kurie greitai lūžta ir yra labai nepatikimi unsure.gif Tiesą sakant tų pinigų visai negaila, svarbu kad mažė gautų visko ko jai reikia.O patalynę reikia parsinešti namo ir išskalbti itk tuo atveju, jei vaikutis pridarė sad.gif .
Atsakyti
Tu,Lily, truputeli svelniau su zodziais...Nes tiek aukletoju, tiek pardaveju, tiek...visokiu yra ir nereikia visu mauti ant vieno kurpalio mad.gif mad.gif mad.gif
Atsakyti
Laba,
rasyte31, jei cia man rasei tai as lile o ne lily smile.gif bet dzin. Siaip as tik apie viena ir ta pati darzeli rasiau, o pas mus rajone, ten kur gyvenau bent keturi yra smile.gif Is kitu tokiu dalyku negirdejau smile.gif Ir pastebejimas toks, kad tuose kituose trijuose, jei aukletojos nori valgyt turi darzeliui sumoketi uz pietus, o va to kuri aprasinejau ne. Be to aprasytas darzelis labai didelis, labai sunku sukontroliuoti, itariu kai mazesnis tokios problemos isnyksta.
Beje esu dirbusi vienoje privacioje mokykleleje, tai tiek bajeriu prisiziurejus, kad net negali isivaizduoti kad tokiu pedagogu buna. Aisku ne visi tokie, yra labai sauniu ir profesionaliu, bet daug ir niekam tikusiu sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lile: 23 liepos 2004 - 06:44
Mano teta dirba auklėtoja darželyje Kaune, Partizanų g., nežinau pavadinimo, prie buvusios "Dali" netoli, o aš vaiką leidžiu į "Girinuką". Taigi, palyginom maistą. Aš pasakoju "vaikas vieną dieną namo parsinėšė sausainių pokelį, kitą dieną - apelsiną, trečią dieną prie vakarienės gavo kivi, po vaflių pokelį" ir t.t. Ji sako "pas mus kai būna sausainiai pokeliais, tai mes gaunam tiek, kad vaikams išdalinus po 1 sausainį, nieko nelieka, su vafliais - tas pats, obuolius pjaustom į 4 dalis, apelsinus irgi skiltelėm dalinam". Ir tai nereiškia, kad auklėtojos namo likusį maistą nešasi. Tiesiog iki jų kažkas pasidalina. blink.gif sad.gif
O mūsų darželio auklėtojos už maistą pačios susimoka... Taigi, vaikų tikrai neapvalgo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE (NERA @ 2004 07 22, 14:13)
.O patalynę reikia parsinešti namo ir išskalbti itk tuo atveju, jei vaikutis pridarė sad.gif .

kas cia dar per nesamone - keikvienas darzelis turi savo skalbykla ir tenai dirbancius zmones.
Na aisku ispindejo darzelio vedejos ir reikalauja ko tik nori, kai teveliai nzn savo teisiu ir bijo kam nors apie tai pasiteirauti.

Zinot, kai skambinau i svietimo skyriu teirautis apie darzelius, tai is darbuotoju sulaukiau nuosirdzios pagalbos ir patarimu. Niekas net nekaluse pavardes.
Tai negi taip sunku ir kitiem paskambinti ir pasiteirauti apie esamas situacijas.

P.S viena pazistama dirba darzelio skalbykloj, tai tenai ne tik savo skalbinius skalbiasi, bet dar ir kaimynu uz pinigus isskalbia.... tai tokioj situacijoj visai suprantama, kad tiesioginiam darbui atlikti neuztenka nei laiko, nei priemoniu lieka.
Atsakyti
Mūsų darželyje vietoj skalbyklos padarė dar vieną grupę, nes labai daug norinčių eiti į tą darželį, todėl darželis patalynę 2 kartus per mėnesį veža į skalbyklą. O kadangi vaikų daug tai ir pakeitimui tos patalynės nėra sad.gif , o jei dar lauks kol ateis laikas į skalbyklą vežti doh.gif
Atsakyti